Premier League 12:e omgången 2004

TV 4 – Dagens Industri  7–2
T. Marcus Skarphagen 3, Thony Karlsson, Mats Ringström, Johan Gran, Urban Sandell. D. Stefan Åblad, Bo Björmander.

TV 4 spelade en anfallsglad fotboll mot ett ganska blekt Dagens Industri. Fyran anföll i tid och otid men det gick bra ändå. Efter 3-1 i paus gick de vita fram till en säker 7-2 viktoria. Marcus Skarphagen var riktigt het idag och bokfördes för ett hattrick. Sedan radade TV 4 upp fyra enmålsskyttar i form av Thony Karlsson, Mats Ringström, Johan Gran och Urban Sandell. TV 4 ligger i topp i formtabellen från de senaste fem omgångarna. Denna match gick inte till historien som en av de mest sevärda. DI är långt ifrån sitt forna jag. Stefan Åblad svarade för ett mål men dagens snyggaste stod Bosse Björmnader för när han dundrade upp bollen i krysset från 17-18 meter. Tre matcher återstår av årets säsong.
MATCHENS LIRARE: BO BJÖRMANDER, DAGENS INDUSTRI.

Starcom – Aftonbladet  1–1
S. Johan Brandt. A. Pontus Ogebjer.

Aftonbladet och Starcom delade broderligt på poängen i en tuff match med mycket ge och ta. Starcom var det bättre laget i den första halvleken och hade fyra fina lägen där Patrik Sandbergs ribbskott var närmast. Paul Mayanja sköt även ett skott över från ett bra läge. För andra matchen i rad blev halvtidsresultatet 0-0 när Starcom stod som det ena laget. Bladet var ganska uddlösa under de första 20 minuterna. Därför kom Aftonbladets 1-0 mål som en liten överraskning. Pontus Ogebjer sköt en frispark från 20 meter som dalade in i det vänstra krysset. Efter det försvarade sig Bladet riktigt bra och samtliga spelare kämpade så att svetten lackade. Starcom blev allt mer frustrerade men med fem kvar kom ett rättvist kvitteringsmål när Johan Brandt höll sig framme och stötte in 1-1. Båda lagen har en teoretisk chans till en slutspelsplats.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL FRISTEDT, AFTONBLADET.

Kanal 5 – Digaloo  1–4
K. Mikael Fagerdal. D. Bo Eriksson, Ronny Kannerberg, Tommy Svensson, Magnus Lindblad.

Digaloo stod pall för favorittrycket som serieledare och gjorde en mycket bra match mot topplaget Kanal 5. De svarta krigarna inledde klart bäst inspirerade av sin nya roll som ett jagat villebråd. Ronny Kannerberg var laddad och hade en nick i stolpen och ett skott precis över, även de efter en hörna. Vidare så sköt Niclas Ivarsson över ungefär från straffpunkten. Därför kom Bo Erikssons mål efter dussinet minuter inte som någon överraskning. Femman var uddlösa till en början men när för dagen duktiga Daniel Cedercrona träffade stolpen med ett bra skott i den trettonde minuten kom laget verkligen in i matchen och redan i inledningen på den andra halvleken kom också kvitteringen. Mikael Fagerlund drev bollen i 20 meter samt avslutade med ett mäktigt skott från 20 meter i nättaket. Nu var det verkligen match mellan två härliga lag men Digaloo har ett otroligt flyt just nu. Mats Carlsson skjuter och Kannerberg styr in 2-1 minuten senare. När sedan Tommy Svensson slår en lyra från 30 meter, som dalar in under ribban i den femte minuten och gör ställningen till 3-1 känns det säkert tungt för Kanal 5. Dom hade ju arbetat sig in i matchen och så åker man på två skitmål. Med tio kvar avgörs matchen definitivt när Magnus Lindblad gör 4-1. Femman har två jättechanser till att komma ikapp. Cedercrona och Johan Westman skjuter egentligen två otagbara skott men Hasse Hallberg räddar i båda hörnen. Digaloo stormar mot serieledning. Det återstår tre spännande matcher. Femman är definitivt inte borta från en slutspelsplats. Fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: HASSE HALLBERG, DIGALOO.

Mediacom – CSKA McCann  3–3
M. Henrik Jönsson, Daniel Hesser, John Aleman. C. Enis Püpülek 2, Farhud Toofani.

Matchen mellan topplagen Mediacom och CSKA McCANN blev en riktigt bra fight till slut. Båda lagen gav allt och det var en härlig kamp på plan. Mediacom inledde klart bäst. Redan efter 30 sekunder fick Daniel Hesser ett skottläge vid straffområdets gräns men skottet gick över. I den tredje minuten kom 1-0 till Mediacom efter mål av Henrik Jönsson. I den tionde minuten fick vi äntligen se Hesser i högform. Stark som en oxe, kvick som en vessla samt en slägga till skott. Bollen satt lågt i det vänstra hörnet via stolpen, otagbart. Mediacom hade därmed fått en drömstart med en 2-0 ledning. CSKA fick till sist ordning på positionerna i den 13 man (kul!) starka truppen. Laget arbetade sig in i matchen och höjde tempot flera grader resten av matchen. Den andra halvleken var riktigt bra och efter fem minuter så reducerar kvicksilvret Enis Püpülek till 1-2. CSKA öser på för fulla muggar och Mediacom som blir allt tröttare har allt sjå i världen för att freda sitt mål. Duktige John Aleman kämpar för två och har två giftiga kontringar och på den tredje gör han iskallt 3-1. Då kändes det som om Mediacom skulle hålla undan. Det var stark moral i gubbarna från CSKA i denna match och man har mentalt kommit över storförlusten från den förra omgången. Laget har flyt och i samma minut som 3-1 målet reducerar Farhud Toofani med en elegant yttersida i nättaket från tio meter och matchen lever i allra högsta grad. Ett vilt kämpande CSKA jagar vidare och med sju kvar har man fullt av folk i anfallszon varpå Püpülek gör sitt andra mål för dagen och jublet hörs ända ner till Siljaterminalen. Båda lagen har sedan chans på ett vinstmål men matchen slutar rättvist 3-3. Den stenhårda tabellen kommer inte att avgöras innan den sista sparken är sparkad. Båda dessa lag har chans på en hedervärd placering om de upprepar dagens spel. Detta var en härlig match i bästa Reklamserieanda.
MATCHENS LIRARE: ENIS PÜPÜLEK, CSKA MCCANN.

Hill & Knowlton – FLT/Kramgo  7–5
H. Joel Holmer 3, Jussi Kontinen 2, Niklas Lundin, Tommie Fagerli. F. Stefan Johansson 2, Peter Callius 2, Nisse Calamnius.

Hill & Knowlton håller ledningen som det lag i Reklamserien som öst in mest mål. Dagens match mot FLT/Kramgo var sevärd. Efter en jämn inledning så bröt Jussi Kontinen måltorkan med att dundra in 1-0 i nättaket så att målvakten inte ens hann reagera. Minuten senare så gjorde Joel Holmer 2-0. H & K spelade en rörlig, snabb och effektiv fotboll och Kontinen hade en egen liten show vid 3-0. Efter en kvart kom också 4-0 genom Niklas Lundin. FLT såg ut som ett slaget lag men gubbarna visade en stor moral och innan paus reducerade man två gånger om genom Stefan Johansson och Peter Callius (bra spel innan) och man var även ytterst när att även göra 3-4. I inledningen på andra så slog Lundin en cross till Holmer som nickpassade till Tommie Fagerli, som i sin tur nickade in 5-2. Nu var väl matchen i alla fall över. Nej det är segt virke i FLT och det otroliga hände. På fem minuter gick FLT från 2-5 till otroliga 5-5. Johansson gjorde 3-5, Nisse Calamnius 4-5 och Callius 5-5 efter en retur på Johanssons skott. Vilt jubel bröt ut hos FLT. Det återstod åtta minuter och nu satte bl.a. Lundin, Kontinen och Holmer högsta fart igen och direkt så klackade den sistnämnda in 6-5. Hade FLT hållit igen i några minuter till så hade det kanske gått annorlunda i denna match. Av bara farten sköt även Holmer sitt tredje mål och matchens sista mål som betydde 7-5. Detta var en sevärd match i den offensiva fotbollens tjänst. H & K är nu bara en poäng från en slutspelsplats och tre från serieledning. FLT ryckte upp sig avsevärt idag och efter den sagolika upphämtningen från både 0-4 och 2-5 till 5-5 var laget värt minst en poäng. Det återstår några omgångar innan årets säsong är till ända.
MATCHENS LIRARE: STEFAN JOHANSSON, FLT/KRAMGO.

Carat Sverige – Clear Channel  7–4
Ca. Andreas Malmfält 4, Peter Arnesson 2, Mikael Djulstedt. Cl. Luca Zampano 2, Joachim Beijmo, Staffan Nyström.

En mer fartfylld, sevärd, och mål chansrik match har sällan skådats i Reklamseriens 48-åriga historia. Båda lagen satte högsta fart framåt och spelet böljade fram och tillbaka i matchens alla 40 minuter. Carat Sverige fick en drömöppning med två mål under de första sex minuterna. Båda gånger stod Andreas Malmfält för målen. Den Italienska hingsten Luca Zampano kunde lite turligt reducera till 1-2. På tre röda minuter gick sedan Carat från 2-1 till 4-1. 3-1 målet hade knapp styrfart över mållinjen. Bollen stannande i vattenpölen och rullade en decimeter innanför mållinjen. A Malmfält var målskytten igen. 4-1 målet var en grann bakåtnicklobb från Peter Arnesson som i momenten innan hade en Brasiliansk show på mittplan. Halvleken avslutades med att Zampano gjorde sitt andra mål för dagen. Clear Channel inledde den andra halvleken i stor stil. Inom loppet på nittio sekunder hade man en ribbträff samt tre raka hörnor. På den tredje nickade hårdingen John Hård bollen i insidan på stolpen och längs mållinjen samt i den andra stolpen. Bollen låg sedan på mållinjen i vattenpölen där Per Boquist dök ner och tog bollen. Minuterna senare kom en rättvis reducering, detta genom alltid duktiga Joachim Beijmo. Sedan var det otroligt nog måltorka i ca tio minuter. Målchanser saknades definitivt inte. En het målchans per minut matchen igenom är ingen överdrift. Frågan var om det skulle bli 6-3 eller 5-4. Det är ju en väsentlig skillnad på dessa resultat och helt match avgörande. Det blev det förstnämnda och på nytt var det A Malmfält som därmed gjorde sitt fjärde mål för dagen. 6-3 blev till sist härliga 7-4. Arnesson gjorde ett till varpå Staffan Nyström dundrade in matchens hårdaste. Vilken händelserik match och vilket tempo gubbarna hade. Carats lite bättre försvarsspel var den avgörande nyckeln.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS MALMFÄLT, CARAT SVERIGE.

Lokaltidningen Mitt I – Mediaedge: cia  2–0 (WO)