Premier League 14:e omgången 2004

TV 4 – Aftonbladet  2–3
T. Marcus Skarphagen, Mattias Blomquist. A. Sven-Anders Eriksson, Pontus Ogebjer, Charles Berglund.

Aftonbladet har en teoretisk chans att nå slutspelet i och med segern över TV 4. Det var annars Fyran som för ovanlighetens skull inledde matchen bra. Laget låg på bra med David Bogerius som säker mittback. Målen uteblev dock och då passade Bladet på att göra både 1-0, 2-0 och 3-0 innan halvtid. Det var alldeles för stora siffror med tanke på spelet ute på plan. 2-1 för Aftonbladet hade varit logiskt. Sven-Anders Eriksson, Pontus Ogebjer och Challe Berglund (assist Mikael Samuelsson) var de glada målskyttarna. Thomas Hanusek hade dessutom en träff i ribbans överkant. TV 4 gav inte upp utan började även den andra halvleken bra. Fredrik Bojå, Johan Gran, Marcus Skarphagen och Bogerius hade alla var sin fin chans. Anders Larsson storspelade i Aftonbladets mål och höll tätt. Precis när man började tro att TV 4 skulle börja misströsta kom en efterlängtad och rättvis reducering genom Skarphagen, med sex minuter kvar. Nu fick TV 4 blodad tand på allvar medan Aftonbladet hade svårt att ställa om, matchen var ju redan klar. Bara minuten senare spelar Skarphagen mycket elegant fram Mattias Blomquist, som kom farande ur en kanon samt sköt in 2-3, ett mycket vackert mål. Sista fem blev dramatiska och Fyran jagade en kvittering. Den stora chansen kom med minuten kvar. Mikael Kollberg var helt fri framför mål men Larsson störtdök och räddade mirakulöst bollen och Aftonbladet höll undan. Detta var en kul och sevärd match.
MATCHENS LIRARE: ANDERS LARSSON, AFTONBLADET.

Starcom – Kanal 5  1–6
S. Patrik Sandberg. K. Daniel Cedercrona 4, Christer Plars, Jonny Söderberg.

Kanal 5 har också en teoretisk chans att nå slutspelet. Idag hade man för ovanlighetens skull full utdelning i målprotokollet. Matchen mot Starcom var annars jämn ute på plan. Redan efter två minuter slår den ena backklippan Mikael Fagerlund en inspark som skär genom hela Starcoms lag och i en perfekt löpning kommer Daniel Cedercrona farande och på ett tillslag skarvar han elegant in 1-0. Matchen böljar sedan fram och tillbaka innan det var dags för Cedercrona att presentera sig igen. Stark som en oxe, snabb som en hare och med en bra balans erövrar han bollen ute vid sidlinjen och skär in mot mål samt gör ställningen till 2-0, vilken prestation. Halvleken avslutas med att den andra backklippan, Christer Plars, slår en lyra från 35 meter som dalar in under ribban. 3-0 var en utdelning som K5 skall vara mycket nöjda med efter en halvlek. Femman fick även en drömstart i den andra halvleken när formstarka Cedercrona får en fin passning från Daniel Lundin och så var 4-0 ett faktum. I den tionde minuten så reducerar kämpen Patrik Sandberg rättvist till 1-4. Detta var dock Femmans dag. Jonny Söderberg var nära att göra ett av de vackraste målen i årets Reklamserie. Han tog ner bollen på bröstet, vände runt och slog på en underbar volley i stolpens utsida och ut. Söderberg fick sedan sin revansch när han rullade in slutresultatet 6-1 fri med målvakten. Däremellan gjorde Cedercrona sitt fjärde mål från ytterligare ett friläge. Därmed gjorde han fler seriemål i denna match än under hela den spelade säsongen. Nästa år har Cedercrona lovat att ligga i toppen på skytteligan. Bara inte Vasaloppet tar knäcken.
MATCHENS LIRARE: DANIEL CEDERCRONA, KANAL 5.

Lokaltidningen Mitt I – FLT/Kramgo  1–8
L. Thomas Pagling. F. Peter Linder 2, Peter Callius 2, Claes Andberg, Max Eriksson, Johan Petersen, Valentino Rongione.

Sent skall syndarna vakna, i säsongens elfte timme har helt plötsligt FLT/Kramgo börjat spela drömfotboll. Man följde upp 5-1 segern över Starcom med en otrolig 8-1 viktoria över ett chockat Lokaltidningen Mitt I. Matchen var relativt jämn men FLT offensiv var grym. Det ena målet var vackrare än det andra. Det började med att Peter Linder och Stefan Johansson sågade sig igenom varpå den sistnämnda sköt. Returen rakades in av Claes Andberg till 1-0. Minuterna senare lobbar Max Eriksson elegant in 2-0. I slutminuten gör matchens bästa spelare, Peter Linder, både 3-0 och 4-0. Trean är en frispark och Linder går på kraft och skjuter en kanonhård vrist där bollen bara steg och steg varpå skottet från 20 meter satt i gaveln en meter från krysset. Målvakten såg inte ens bollen. Det andra var ett friläge. LMI var inte dåliga så 0-4 kändes säkert tungt. Debutanten Jonathan Piringers skott i inledningen på matchen som gick tätt över var värd ett bättre öde. I andra halvleken var visan den samma. Det började med att speed kulan Johan Petersen fick ett läge från 13-14 meter. Det sa bara pang varpå bollen gick i ribban och in. Sedan var det dags för Linder att visa upp sig igen och han chippade elegant fram bollen till Peter Callius, som i sin tur gjorde 6-0. Löpvillige Callius som bytte skor i halvtid blev tvåmålsskytt när han gjorde 7-0. FLT sista mål gjordes av Valentino Rongione vilket betydde 8-0. Rongione har ett bra snitt på sina två matcher och det kanske är han som ligger bakom att FLT numera spelar som ett lag. Matchen avslutades med Thomas Pagling sköt en frispark från långt håll via ribban och in, vilken projektil. Vilka mål spelarna bjöd publiken på och FLT längtar väl redan till nästa match eller till och med till nästa säsong. En match återstår för bägge lagen.
MATCHENS LIRARE: PETER LINDER, FLT/KRAMGO.

Carat Sverige – Dagens Industri  4–1
C. Andreas Malmfält 3, Per Boquist. D. Lasse Kammerfors.

Det formstarka laget Carat Sverige fick oväntat svårt motstånd mot nästjumbon Dagens Industri. Det var nämligen DI som började bäst och i den tredje matchminuten blir Stefan Åblad nerknuffad inne i straffområdet. Han tog själv straffen men den vikarierande målvakten Martin Andreasson, som orsakat straffen, tog revansch och klistrade bollen. I den tionde minuten slår Andreas Malmfält ett perfekt inlägg och Peter Arnesson kom farande med hög fart men nicken från nära håll går över. I anfallet efter så är Lasse Kammerfors i DI stark inne i straffområdet och håller undan sin försvarare samt gör 1-0. Carat kom inte upp i normal klass och föll in i DI smarta tempo. DI spelade en klurig fotboll och Per Laredius höll nollan en bit in i den andra halvleken. Med kvarten kvar kom dock kvitteringen via A Malmfält som turligt fick tag i bollen och rullade den i mål. Med tio kvar kämpade Per Boquist in även 2-1 för Carat. Laget hade vänt ett 0-1 till ledning efter många turer. Nu tvingades DI på offensiven och Carats kontringar var giftiga. Arnesson, som jagar skytteligatrofén, hade på kort tid tre fina chanser. Först klackade han bollen men Laredius reflexräddade. Sedan blev han frispelade av Boquist men skottet gick strax över. Till sist sköt han en hel volley mot krysset men Laredius gjorde en idioträddning. Rutger Lindquist borde skicka en hälsning till Laredius. I slutminuten gick Carat från 2-1 till 4-1 efter två mål av hattrickmannen A Malmfält. Carat kom undan med blotta förskräckelsen i kampen om en slutspelsplats. En stor eloge till DI som verkligen bjöd upp till kamp.
MATCHENS LIRARE: PER BOQUIST, CARAT SVERIGE.

Mediacom – Expressen  3–1
M. Daniel Hesser, Daniel Johnsson, John Aleman. E. Patrik Myrbäck.

Det skiljde en poäng mellan tvåan Mediacom och femman Expressen inför dagens drabbning. Matchen var jämn, lite avvaktande inledningsvis men full av intensitet. Vinnaren har ju jätteläge på en slutspelsplats inför den sista omgången. Expressen brukar ju köra efter modellen full fart framåt men idag kröp man hem så där lite lagom och Mediacom hade svårt att skaffa sig några heta chanser. Därför kom den perfekta crossbollen från 30 meter, slagen av Joakim Franke, som en överraskning. Daniel Hesser hade perfekt tajming och stötte på volley in 1-0 i burgaveln, ett mycket vackert mål. Fyra minuter senare kommer kvitteringen. Roger Lundqvist spelar fram bollen till Patrik Myrbäck som kommer bakifrån och på ett tillslag dundrar han in 1-1. Halvlekens sista målchans har Björn Heurlin men friläget räddas av duktige Johan Broshammar. Mediacom inleder den andra halvleken bäst och Daniel Johnsson har ett avslut som målvakten styr i stolpens utsida. I den åttonde minuten slår Franke en ny delikatess macka som skar genom Expressens försvar och fri med målvakten gjorde Daniel Johnsson inget misstag, 2-1 till Mediacom. Expressen tvingades till offensiven och matchen blev öppnare åt bägge håll. Med sex kvar avgjordes matchen. Johan Karlsson och Johnsson spelar vägg ner vid den högra hörnflaggen varpå bollen spelas in till John Aleman, som behärskat tar emot den, siktar och rullar in 3-1, ridå. Mediacom vinner och har nu allt i sina egna händer. Expressen förlorade de två senaste men har gjort en bra debutsäsong. En match återstår.
MATCHENS LIRARE: JOAKIM FRANKE, MEDIACOM.

Digaloo – Hill & Knowlton  7–6
D.
Bo Eriksson 3, Mats Carlsson 3, Tommy Svensson. H. Jussi Kontinen 2, Joel Holmer 2, Tommie Fagerli, Niklas Lundin.

Toppmatchen mellan serieledarna Digaloo och laget som vunnit sex raka matcher, Hill & Knowlton, blev precis så trevlig, jämn och spännande som vi trott. Digaloo gjorde en bragdbetonad match. Laget låg under med 0-2 efter fyra minuter, 0-3 i slutet på första halvlek och 1-4 med kvarten kvar att spela. Dessutom låg man under med 3-5 med sju kvar, 4-5 med tre kvar och hade 5-5 med två kvar. Till sist står man som segrare med 7-6, ja ni läste rätt. Vi lyfter på hatten för Digaloo, laget är minst klart för slutspel och den sista omgången avgör om man vinner den rekordjämna serien. Vi lider samtidigt med charmlaget H & K. Man var minst sagt värda en poäng idag. Tommie Fagerli inledde denna match som han avslutade den förra, nämligen med att göra mål, denna gång på en lobbnick. När sedan Niklas Lundin gjorde 2-0 i den fjärde minuten efter en fin passning från Jussi Kontinen, var drömstarten ett faktum. Digaloo tog sig ordentligt i kragen och förde matchen den närmsta kvarten. Magnus Lindblad, Niclas Ivarsson, Bo Eriksson (ribbans överkant), Johan Hellrup (nick utanför från nära håll) och Tommy Svensson i ribban hade alla fina möjligheter till att göra mål. Tor Enqvist höll nollan med tur och skicklighet. Med 30 sekunder kvar av halvleken spräckte dock Svensson rättvist nollan genom att slå in en frispark. I inledningen på andra så spelade Kontinen och Lundin vägg med varandra nere vid den vänstra hörnflaggan och till sist serverades bollen till Joel Holmer som gjorde 4-1. Det kändes avgjort vid detta tillfälle. Digaloo vägrade att ge upp och Bosse Eriksson reducerade två gånger och så var det match igen. Med nio minuter kvar så kom 5-3 genom Holmer igen. Nu vaknade Mats Carlsson till liv på allvar och reducerade till 4-5. Sedan kom den otroliga vändningen på allvar. På tre minuter gick Digaloo från 4-5 till 7-5 efter ytterligare två mål av Carlsson och ett av Eriksson. Därmed gjorde de två sistnämnda hattrick i den andra halvleken. Vad H & K sysslade med förstår ingen. I matchens sista sekund kom 6-7 målet från Kontinen. Lagen tackade varandra och den här match kommer man att minnas länge, vilken dramatik. I den förra matchen vände H & K på matchen i slutminuterna så nu fick man igen. Digaloo har ett härligt flyt.
MATCHENS LIRARE: BO ERIKSSON, DIGALOO.

CSKA McCann – Clear Channel  7–0
C. Magnus Engström 2, Kalle Widgren, Enis Püpülek, Mattias Falk, Simon Kamras, Petrus Kukulski.

CSKA McCANN hade en sådan där dag då allt stämde. Vad man än gjorde så blev det bra. Efter en jämn inledning började showen med att Magnus Engström tog tag i bollen på mittplan samt drev ut mot höger och 20 meter från mål avlossade han den stora kanonen. Bollen satt klockrent i gaveln nära krysset, 1-0. Minuten senare slår Petrus Kukulski en genialisk passning till en helt fristående Kalle Widgren, som i sin tur gör sitt sjunde seriemål för säsongen och matchens 2-0 mål. Sedan är det Krister Svenssons tur att slå en bra passning. Denna gång går bollen till Enis Püpülek som i flykten dundrar in 3-0 med vänstern i det närmsta krysset, ett klassiskt mål. Av bara farten nickar Mattias Falk in 4-0. Själva matchen ute på plan är annars jämn men CSKA har en 100% utdelning, vilket också bevisas i den sjuttonde minuten då först Jonas Jägerskog snyggt nickar i ribban varpå CSKA kontrar och Simon Kamras skjuter på en försvarare så att bollen ändrar riktning, halvtidsresultatet skrivs därmed 5-0. Andra halvlek blir liksom den första väldigt fartfylld och svängig. Kamras nickar i mål tror alla men den här gången räddade målvakten mirakulöst. Pehr Dunger skjuter men alltid så stabile Anders Strid gör en fotparad och bollen tar i stolpen och ut. Istället kontrar Kukulski in 6-0. Starke Jägerskog nickar bollen för andra gången i virket varpå CSKA kontrar och Engström förlänger Niklas Angegårds skott i mål. Matchen slutar alltså 7-0 till ett glatt CSKA. Clear Channel var chockat men får se till att reparera dagens drabbning på måndag då deras sista match går av stapeln.
MATCHENS LIRARE: KOLLEKTIVET, CSKA MCCANN.