Premier League 15:e omgången 2004

Kanal 5 – Lokaltidningen Mitt I  7–1
K.
Daniel Cedercrona 4, Pontus Gårdinger 2, Fredrik Ragell. L. Thomas Pagling

Kanal 5 avslutade säsongen på allra bästa sätt. Man dominerade början och slutet på matchen mot Lokaltidningen Mitt I. Efter tio minuter ledde Femman med 2-0 efter ett mål av Fredrik Ragell på bästa Anders Svensson stil i matchen mot Ungern och ett mål av Daniel Cedercrona, efter en fin passning från Mikael Fagerlund. Innan paus gjorde också Pontus Gårdinger 3-0. I början på andra spelade LMI upp sig avsevärt och Thomas Pagling var riktigt het. Han reducerade till 1-3 på en kanon och efter det målet jagade LMI ytterligare reducering. Gårdinger hade en i insidan av stolpen och Pagling en i utsidan. Femman ledde med 3-1 när fem minuter återstod och som vi sagt tidigare så avslutade man magnifikt. Under sista fem gick de himmelsblå från 3-1 till 7-1. Cedercrona gjorde tre mål till och bokfördes för fyra totalt. Därmed avslutade Cedercrona med åtta mål på två matcher. Kör nu stenhårt i vinter, som du lovat och var med och slåss om skytteligatiteln nästa år. Hela Kanal 5 bör ligga i toppen nästa år. Gårdinger blev tvåmålsskytt i dagens match. Lokaltidningen Mitt I får trots allt var nöjda med sin säsong som nykomlingar men man har varit lite ojämna.
MATCHENS LIRARE: PONTUS GÅRDINGER, KANAL 5.

Clear Channel – Digaloo  2–7
C.
Jonas Jägerskog, Filip Ringborg. D. Niclas Ivarsson 4, Johan Hellrup 2, Magnus Lindblad.

Reklamserien gratulerar Digaloo till seriesegern i Premier League. I dagens match mot det kämpande laget Clear Channel spelade man verkligen som en seriesegrare. Laget rörde sig bra, ställde upp för varandra, släppte bollen i rätt tid och så hade man flyt den sista tredjedelen. Matchen inleddes i ett rasande tempo. Redan efter en minut kastar Johan Hellrup ett långt inkast som Niclas Ivarsson stötte in till 1-0. Minuten senare får Digaloo en indirekt frispark innanför straffområdet och bollen petas till Magnus Lindblad som gör 2-0. Minuten senare har pigge Mårten Thorslund ett bra skott som dock Hasse Hallberg räddar. Ytterligare någon minut senare reducerar kämpen Jonas Jägerskog till 1-2. Det svänger friskt om matchen och Ivarsson löper ner mot den vänstra hörnflaggan och slår ett inlägg, som målvakten tippar på en egen spelare så att bollen till sist sakta men säkert rullar över mållinjen. Gör man sådana mål, ja då vinner man en serie. Själva matchen ute på plan är relativt jämn men Digaloo är ruskigt effektiva och Hellrup gör 4-1. Sedan har CC en mycket bra period och på tre minuter har Nicklas Deneo hela fem avslut. Hallberg gör två kanonräddningar nere vid den vänstra stolpen och vid två tillfällen räddar Tommy Svensson på mållinjen. Det femte försöket nickas strax över. Istället kontrar Digaloo och Hellrup skjuter 5-1 på en strumprullare. Ett resultat som 2-1 hade varit mer rättvist. I den andra halvleken spelar sedan Digaloo på ett sätt som gjorde att resultatet blir rättmätigt. Ivarsson var mycket pigg idag och gjorde hela fyra mål, andra halvleks 6-1 och 7-2. Däremellan gjorde även Filip Ringborg ett för CC. Det skall bli mycket kul att se hur det går för Digaloo i Serie A nästa år. Kom igen CC.
MATCHENS LIRARE: NICLAS IVARSSON, DIGALOO.

FLT/Kramgo – TV 4  8–0
F. Max Eriksson 2, Peter Linder, Stefan Johansson, Daniel Collin, Johan Petersen, Claes Andberg, Mathias Kallio.

Vilken avslutning på säsongen det blev för FLT/Kramgo. Man vann sina tre sista matcher med en målskillnad på 21-1 (5-1, 8-1 och 8-0). Dagens match mot TV 4 såg till en början ut att bli en jämn match. Fyran började väldigt piggt. Matchens första chans hade Peter Linder när han träffade stolpen. Fredrik Bojå hade en fin lobbprecis över. I den tionde matchminuten skruvar Linder elegant in 1-0 för FLT. Efter det hade TV 4 en mycket bra period och radade upp målchanser framför duktige Jonas Ringström i FLT mål. Sedan hände något mycket märkligt. På 21 minuter gick FLT från 1-0 till hela 8-0. TV 4 rasade ihop som ett korthus medan FLT bara ångade på. Max Eriksson gjorde två mål sedan radade kollektivet FLT upp hela sju stycken enmålsskyttar i form av Linder, Stefan Johansson (snygg dragning innan), Daniel Collin (konstmål), Johan Petersen (igen), Claes Andberg (stolpe in) och Mathias Kallio. Om FLT/Kramgo visar upp dessa takter nästa säsong kan det bli riktigt roligt. Ojämna TV 4 får ladda batterierna under vintern. En match är 40 minuter.
MATCHENS LIRARE: DANIEL COLLIN, FLT/KRAMGO.

Dagens Industri – Mediacom  0-2 (WO)

Expressen – CSKA McCann  7–2
E. Patrik Myrbäck 3, Mikael Norlund 2, Michael Eklund, Magnus Klint. C. Kalle Widgren, Magnus Engström.

Expressen passade på att göra sin absolut bästa match för säsongen i den sista omgången. De vita drog igång ett ruskigt tempo och chockade CSKA McCANN. Redan efter fem minuter hade Anders Strid gjort två bra räddningar på Mikael Norlund och Patrik Myrbäcks skott. Till sist kom 1-0 målet efter det att Norlund kroppsfintat bort två killar på mittlinjen samt avancerat framåt i plan och till sist avslutade han med att skjuta in bollen i gaveln. Mycket duktige Norlund, kom sedan fri med Strid minuten senare men målvakten storspelade. CSKA hade inte ett enda bra avslut på mål och räddades av gonggongen när domaren halvtidssignal ljöd. Resultatet 1-0 kunde lika gärna ha varit 3-0. Därför kom CSKA anstormning i början på andra som en stor överraskning. Kalle Widgren slog in en retur till 1-1, vilket också innebar ledning i den interna skytteligan på åtta mål. Minuten senare har Widgren ett skott över och ytterligare någon minut senare missar CSKA ett friläge. Nu är det helt plötsligt CSKA som dominerar, fotboll är underligt. Mitt under CSKA press gör helt plötsligt Expressen tre mål och går från 1-1 till 4-1. Snacka om att fotbollen verkligen är underlig. Myrbäck gjorde två snabba, ett oerhört snyggt upp i krysset sedan han grävt fram bollen själv och ett när Roger Lundqvist spelade fram. Michael Eklund sköt sitt mål på en försvarare och via stolpen och in. CSKA fick ett litet hopp när Magnus Engström elegant skarvade in Krister Svensson inkast till 2-4. Men det gick inte att stoppa Expressen idag. Planens bästa spelare, Norlund, nickade in 5-2 efter en hörna och sedan hade Myrbäck och Norlund ett fint samspel innan bollen elegant spelades in till Magnus Klint som bredsidade in 6-2 i det öppna målet. Matchen avslutades med att Myrbäck gjorde hattrick i den sista sekunden. Matchen slöt helt otroliga 7-2. Expressen slutar i toppen och vi ser redan fram emot deras nästa säsong. CSKA har varit bra i år och även där förväntar vi oss av ett spännande 2005. En spelare som Thomas Arvidsson är alla tränares dröm. Han gnuggar, kämpar och ligger i och bör uppmärksammas mycket mer.
MATCHENS LIRARE: THOMAS ARVIDSSON, EXPRESSEN.

Hill & Knowlton – Starcom  5–5
H. Jussi Kontinen 3, Joel Holmer 2. S. Johan Pettersson 2, Daniel Brämhagen, Johan Brandt, Paul Mayanja.

Matchen mellan Hill & Knowlton och Starcom är en given spik på Måltipset. Lagen har tillsammans släppt in hela 108 mål. H & K har dessutom gjort flest i hela Reklamserien. Det var alltså upplagt för en målfest och dessa härliga lag spelar alltid efter modellen full fart framåt. H & K ledde med 2-0 och 3-2. Sedan låg man under med 3-5 med fem kvar men idag vände man till rättvisa och roliga 5-5. Jussi Kontinen slog in 1-0 efter en minut. Efter en mållös tiominuters period kom tre snabba mål. Joel Holmer trädde in 2-0 med ett skott som satt exakt i krysset. Starcom kom igen med besked och Johan Pettersson både reducerade och kvitterade på tre minuter. Paul Mayanja nickskarvade till Pettersson som i sin tur nickade snyggt in 1-2. Vid 2-2 lyfte han in en frispark mot mål som gick igenom allt folk och in i gaveln. Holmer gav sitt lag ledningen med ett välplacerat skott invid stolpen. Precis innan paus slog Richard Ponsbach ett inlägg som Johan Brandt stötte på mål. Returen rakades in av Daniel Brämhagen som därmed gjorde årets första mål. Kontinen hade halvlekens sista avslut men målvakten (i första), Patrik Sandberg gjorde en fotparad. Starcom chockstartade i början på andra och på fem minuter gick man från 3-3 till 5-3 efter två påpassliga mål av Brandt och Mayanja. Sedan spikade Starcom igen kassen och försvarade sig mycket bra. Ett tag trodde vi att det skulle hålla hela vägen. Speciellt när Kontinen sköt i stolpen och Tommie Fagerli sköt returen utanför. Med fem kvar slog den komplette spelaren, Jussi Kontinen, in 4-5. Samme man slog även in 5-5 med tre kvar. H & K jagade även ett segermål men matchens sista chans var Starcoms. Sandberg nickade en hörna från nära håll precis utanför i matchens sista sekund. Kontinen slutar på 19 mål och delar därmed skytteligaledningen, en match återstår för en jagande Peter Arnesson. Kontinen har spelat elva seriematcher liksom Rutger Lindquist. H & K har lyft sig flera klasser denna säsong och nästa bör bli mycket intressant.
MATCHENS LIRARE: JOEL HOLMER, HILL & KNOWLTON.

Carat Sverige – Medieedge: cia  5–1

C. Fredrik Malmfält 2, Peter Arnesson 2, Andreas Malmfält. M. Kalle Ekstam.

Det var ett derby mellan Carat Sverige och Mediaedge: cia som fick avsluta seriespelet i Reklamserien detta år. CIA dök upp med hela 11 taggade gubbar som skulle försöka ge laget sin första riktiga seger. Det var bara det att topplaget Carat var för bra. De röda Manchester United-laget visade upp en stor fotboll under den första halvleken och lagkaptenen Fredrik Malmfält visade härlig höstform. Peter Arnesson hade en farlig nick inledningsvis men duktige Johan Högfeldt gjorde en bra räddning. Minuten senare sköt Arnesson varpå Fredrik Malmfält dundrade in returen via ribban till 1-0. I den tionde matchminuten är Andreas Malmfält fri men på nytt gör Högfeldt en bra räddning. Carat pressar på och F Malmfält kastar ett långt inkast som Arnesson nickar i mål. I slutminuten på den första halvleken avgörs matchen. Carat går från 2-0 till 4-0. A Malmfält och Arnesson har ett dubbelt väggpass och till sist gör den förstnämnda 3-0. 4-0 målet dundrar F Malmfält in i gaveln i med en sekund kvar. CIA spelar upp sig något i den andra men man har svårt att skapa det där riktigt heta målchanserna. Arnesson är däremot pigg och skjuter precis utanför från ett bra läge. Med tio kvar gör Arnesson 5-0. Det betyder att han är uppe i 19 mål, lika många som Rutger Lindquist och Jussi Kontinen. Peter Arnesson har alltså tio minuter på sig att bli ensam skyttekung och han gör allt för det. Volleyskottet med fem kvar var ytterst nära att resultera men det blir inga fler mål från hans sida och det blir en historisk trippel som får dela på skytteligatiteln. I matchens sista spark kan till sist cia spräcka nollan när Kalle Ekstam gör sitt första seriemål för i år. Det är en gåta att Carat missar slutspelet även i år, en poäng skiljde till tvåan. CIA får slicka såren under vintern. Det bjöds i alla fall på champagne på Horthagens IP denna morgon. Trotjänaren Bosse Larsson gjorde sin sista match i Reklamserien efter 25 år, otroligt.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK MALMFÄLT, CARAT SVERIGE.