Serie A 1:a omgången 2004

Slitz – Spoon SC   5–4
Sl. Rutger Lindquist 3, Jack Melcher-Claesson, Mathias Lind. Sp. Richard Hagenstam 2, Anders Wadin, Mikael Göransson.

Vilken debut för nykomlingen Slitz och vilken bra och spännande match vi fick se. Slitz inledde i stor stil taggade upp över öronen. I mitten på den första halvleken gjorde Johan Malmberg från sin högerbacksposition en riktig raid längs kanten och grävde sig fram samt avslutade till sist med ett skott. Han var på returen men målvakten räddade. Liggande i gruset reste han sig upp och sprang lojalt tillbaka till sin position inför vilt jublande lagkompisar. Vilken vilja. Nu fick Slitz en extra tändvätska och minuten senare gör Peter de Clairac en fin prestation när han tar sig fram längs vänsterkanten samt skär in mot mål och serverar Rutger ¨Rulle¨ Lindquist till det rättvisa 1-0 målet. Samme man kunde även göra 2-0 efter en kvart. Spoon verkade ringrostiga och ingenting stämde men efterhand jobbade man sig in i matchen på allvar och precis innan halvtidsvilan fick man in ett viktigt reduceringsmål genom Richard Hagenstam. Direkt i inledningen på andra kunde dessutom Anders Wadin kvittera och nu var det helt plötsligt match igen. Lika lättvindigt som Spoon gick ifatt kunde Slitz gå ifrån igen. Rulle spelade fram Jack Melcher Claesson till 3-2 varpå Rulle efter pass från Mathias Lind kunde öka till 4-2. När sedan Jack lirade fram Lind till 5-2 med åtta kvar trodde vi nog att det var segermålet. Ett derby är alltid ett derby och Spoon spelade upp sig flera klasser och man undrade varför dom inte visade upp detta fina spel i den första halvleken. På tre minuter gör först Mikael Göransson 3-5 innan Hagenstam dundrar upp bollen i ribba, ner i marken och upp i nättaket. Vilken kasse. Med fem kvar var verkligen Spoon på gång. En gång när bollen inte var i spel sprang dessutom coachen Klaus Bengtsson ut till mittcirkeln och gav goda råd till hårdskjutande Roberth Westlund. Vilken taktiker och det blev inga fler mål i denna rysare i två akter. Denna seger måste kännas grymt skönt för Slitz. Men den som njöt mest var nog Rulle. Här har han vunnit skytteligan två år i rad men alla gubbar i Serie A har sagt att i den högsta serien blir det inga mål. Nu visade han samtliga belackare att de hade fel. Tre mål, ett målpass och matchens lirare får räcka som bevis. Vi hoppas att båda dessa lag får en fin säsong.
MATCHENS LIRARE: RUTGER LINDQUIST, SLITZ.

Abby Norm – Eurosport    4–2
A. Joachim Ahlm, Anders Knutsson, Danne Johansson, Jan Schiratzki. E. Johan Fröblom 2.

Abby Norm (f.d. Brindfors) spelade stundtals bra och det räckte för att vinna premiären mot de regerande cupmästarna Eurosport. Kaj Eskelinen och Joachim Ahlm var mycket alerta inledningsvis. Redan efter 42 sekunder kunde Ahlm dundra in 1-0 efter ett mäktigt volleyskott som likt Ralf Edströms kanon i VM –74 dök ner i en båge. Av bara farten kunde sedan Anders Knutsson rulla in 2-0 efter en tilltrasslad situation. AN offensiv kom av sig när Johan Fröblom reducerade och nu började även Torbjörn Sahlin vakna till liv. I början på andra inledde AN piggt igen och debutanten Danne Johansson kunde öka på till 3-1. När sedan Jan Schiratzkis inlägg letade sig in i mål till 4-1 trodde man nog att saken var klar. Andreas Göthe sköt dessutom i stolpens insida och längs mållinjen och ut. Istället för 5-1 kunde Fröblom nicklobba in 2-4 och med tio kvar blev det hastigt och lustigt match igen. Nu var det många trötta ben ute på plan i det härliga vårvädret. Håkan Olofsson tyckte till med en härlig fras. Det är 7-manna men viktmässigt är vi som två 11-mannalag. Abby Norm höll till sist undan och fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: JOACHIM AHLM, ABBY NORM.

BOW Reklam – Grand Sociedad   2–4
B. Peter Kisfaludy, Thomas Nyström. G. Stephan Frank 2, Andreas Krantz, Owe Wahlberg.

Grand Sociedad hade en period i början på andra halvlek som kommer gå till historien. Laget spelade som i trans. De måste fått en lidners knäpp. Vilket klapp klapp. Redan efter två minuter kunde planens bästa spelare, Andreas Krantz, göra 1-0. BOW reklam såg verkligen ringrostiga och vilsna ut. GS hade bud på fler mål. BOW tog sig i kragen och det var framförallt David Nildén som började ta tag i spelet och från en blixt från en klar himmel fick dom till ett riktigt mönsteranfall. Nildén spelade fram Christer Uhrlin som i sin tur lirade till Peter Kisfaludy och ett vackert 1-1 mål var ett faktum. Sedan kom då det omtalade drömspelet. Efter två minuter dundrade Stephan Frank med högern bollen i ribban och in. Vilket skott. Minuten senare träffar Krantz ribbkrysset efter ännu en kanon. Ytterligare minuten senare är det dags igen. Krantz rundar försvaret samt serverar offensiv glade Owe Wahlberg bollen och på sin tredje chans gör Wahlberg 3-1. BOW var chockat. Med sju kvar så slår Frank till igen men denna gång med vänstern. Pang och 4-1 lyser på anslagstavlan. BOW är ett slaget lag men man får lite vittring igen när Thomas Nyström lyfter in 2-4 i med högern i krysset. Mer mål blir det dock inte.
MATCHENS LIRARE: STEPHAN FRANK, GRAND SOCIEDAD.

IMG/TWI – Text & Rubrik   1–7
I. Janne Skogsberg. T. Tor Sundberg 3, Ludvig Grimlund 2, Niklas Anbratt, Håkan Tranér.

Text & Rubrik kom ut som ett nytt lag till årets säsong efter fjolårets sportsliga misslyckande. Nykomlingen IMG/TWI hängde med inledningsvis men i mitten på den första halvleken rasslade det till fyra gånger i nätmaskorna. Tre mål för T & R och ett för IMG. Ludvig Grimlund (nick), Tor Sundberg och Niklas Anbratt var de gulas målskyttar medan Janne Skogsberg nätade för IMG. Erik Sylvén visade upp en fin fotbollskonst så länge han orkade. I slutet på första nickade Grimlund Junior in sitt andra mål och endast efter 10 sekunder (rekord) så smällde Håkan Tranér in 5-1 och matchen var körd. Det hela slutade 7-1 och visar T & R upp sådana takter i fortsättningen blir dom att räkna med. För IMG är det bara att ta nya tag. Det var kul att se att gubben Sundberg kan än. Idag bokfördes han för tre mål.
MATCHENS LIRARE: LUDVIG GRIMLUND, TEXT & RUBRIK.

Svea – Tössinger & Co   3–6
S. Mikael Bergvall, Mårten Forsell, Christer Persson. T. Stefan Alvén 2, Kim Ekman 2, Fredrik Dahlström, självmål.

Att dagens aktörer i Tössinger & Co och Svea hade slarvat med försäsongsträningen såg man ganska tydligt. Men matchen blev ju desto trevligare i och med det. Att Tössinger kunde vända på ett hotande 0-2 underläge till en 6-3 viktoria tyder på bra lagmoral och en härlig vinnarinstinkt. Svea inledde överraskande piggt och redan efter tre minuter presenterade han sig. Mikael Bergvall var tillbaka på Hjorthagens IP. Bergvall vände elegant bort en gubbe samt smällde in 0-1 i burgaveln. Efter tio minuter var det Mårten Forsells tur att näta och 0-2 var en bra start för Svea. De båda målskyttarna kroknade sedan och då kom Tössinger in i matchen. Målchanserna tuggade tätt sista tio på första. Mathias Tauberman dundrade ett skott i ribban och i anfallet efter gjorde Peter Carlsson en grym fotparad. 0-3 där så vete sjutton. Minuten efter var det när reducering igen men till sist kom både 1-2 genom Stefan Alvén och 2-2 genom Fredrik Dahlström. Andra halvlek blev mer tillknäppt och spelarna orkade in anfalla i samma utsträckning som inledningsvis. Efter åtta minuter gör så Kim Ekman 3-2 och matchen började glida över till Tössingers fördel. Det skulle dock dröja tills fyra minuter återstod innan matchen avgjordes. Då gjorde nämligen Ekman sitt andra mål. 4-2 blev till sist 6-3. Ett äkta självmål samt ett till av Alvén. Sveas sista svarade Christer Persson för. Sveas försvarsspel över hela banan var för tamt. Man backade inte hem vid tvåmålsledningen vilket laget skall ha en eloge för.
MATCHENS LIRARE: PETER CARLSSON, TÖSSINGER & CO.

MarknadsTaktik – AGO Reklam   1–1
M. Stefan Karlsson. A. Per Jonsén.

Matchen mellan titelförsvararna AGO Reklam och seriesegrarna MarknadsTaktik blev första omgångens klart bästa match. Gubbarna i AGO brukar ju starta trögt som en oceanångare men när de väl får upp ångan går dom inte att stoppa. Idag såg dom ut som vältränade tigrar och drog upp ett mycket högt tempo. Laget förde matchen och både Fredrik Sträng och Per Jonsén hade var sin i utsidan på stolpen. Sträng hade även en boll på mållinjen innan han slog ett inlägg som Jonsén smällde in på volley. Ett mycket vackert mål. AGO fortsatte att trumma på och Michel Rydberg som egentligen la av efter förra säsongen storspelade mellan stolparna. Miche vill ju fira 20 år innan skorna definitivt läggs på hyllan. Nämnas skall att Ulf Kramer var nästan outstanding längst bak stundtals. Helt plötsligt kontrade Stefan Karlsson in 1-1 efter en nickskarv och bollen gick in utan att verken Freddy Hägglund eller AGO:s målvakt Kent Böschen nådde den. AGO tappade därmed insiativet samtidigt som MT kom in i matchen på allvar. Den andra halvleken höll inte alls samma kvalitet som den första. AGO hade visserligen ett visst övertag men det blev inga fler mål och det hela slutade 1-1. AGO ser giftiga ut i år och MT har som alltid en räv bakom ena örat.
MATCHENS LIRARE: ULF KRAMER, MARKNADSTAKTIK.