Serie A 2:a omgången 2004

Abby Norm – Grand Sociedad   3–0
A. Danne Johansson 2, Lars Axelsson.

Nu är det dags att höja ett varningens finger för Abby Norm (f.d. Brindfors). Laget har gjort en rejäl ansiktslyftning. Man dyker upp med 10 man och de gamla gubbarna ser mer tända ut en vanligt. Sedan har man rekryterat smart och i sann Reklamserieanda. Färgerna på det nya matchstället skulle inte ens Bengt Grive kunna förklara. Idag mot Grand Sociedad hade man ett perfekt segerrecept vilket innehöll följande. En målvakt som tog allt. Ett disciplinerat försvarsspel över hela planen med duktige Kaj Eskelinen som dirigent. Man krigade, hade även lite tur och så gott som 100% utdelning. Domaren var också på deras sida vid två tillfällen. Först när Danne Johansson nickade in 2-0 med minuten kvar av första. Där var det nära att det blåstes för en liten knuff innan. Pipan var i munnen. Lars Axelsson 3-0 mål i slutet på matchen föregicks av en hands men där var domaren skymd. GS var annars mycket bra i den första halvleken. Redan efter 30 sekunder träffade pigge Mathias von Sivers stolpen. Vid ett annat tillfälle räddade Thony Andersson bollen med bröstet på mållinjen. Von Sivers hade ytterligare en chans varpå alltid duktige Andreas Krantz avslutade halvleken med två jätteskott. Det ena tippade målvaktslejonet Markus Bergkvist ut till hörna och det andra träffade ribbkrysset och ut. Med tanke på dessa chanser kändes det säkert tungt att ligga under med 0-2 i paus. Alerta Danne Johansson gjorde snyggt 1-0 när han tog emot bollen med ryggen mot mål, vände på en fem-öring samt placerade in bollen vid stolproten. I andra halvlek kröp AN tillbaka och GS hade svårare att hitta fram till klara målchanser. Abby Norm tog därmed sin andra raka och siktar helt klart på slutspel i år eller t.o.m. mer!
MATCHENS LIRARE: MARKUS BERGKVIST, ABBY NORM.

AGO Reklam – BOW reklam   1–2
A. Per Jonsén. B. Kimmo Rolin 2.

BOW reklam reste sig ur askan in i elden och tog en mycket överraskande seger mot AGO Reklam. Därmed tog man revansch för fjolårets finalförlust. BOW mönstrade ett nyförvärv lagom till denna match och han blev en stor matchhjälte. Namnet var Kimmo Rolin och han dök upp med en ring i örat, en cigg i mungipan och med lite halvdålig kondition. Men vilken målskytt. Redan efter två minuter gjorde han 1-0. AGO kom sedan tillbaka med stormsteg. Marcus Berg sköt men Henrik Strömblad tippade bollen i stolpen och ut. I anfallet efter kom kvitteringen till 1-1 genom notoriske målskytten Per Jonsén. Resten av halvleken var ett ställningskrig. I slutminuten fläkte sig Michel Gordin fram och fick bollen på mål men Strömblad var med på noterna. I halvleken absolut sista sekund skjuter Hasse Pettersson en kanon och framför mål står Rolin och styr lite turligt in 2-1. Andra halvlekens inledning blir het. Rolin skaffar sig ett bra läge men Kent Böschen avvärjer förtjänstfullt. Minuterna senare nickar Rolin utanför. Sedan är det dags för en ny duell mellan Gordin och Strömblad där den senare på nytt går vinnande ur den. Sista kvarten blir tuff samt mållös och det underbara vädret är sagolikt. Till sist vinner BOW med 2-1. Ursäkta utbrottet från min sida men jag har haft som målsättning att under de 24 åren (varje vardagsmorgon under säsong) jag ansvarat för Reklamserien och dömt att försöka få in en viss Reklamserieanda. Som tur är så infinner sig den i 95% av matcherna. Den infann sig aldrig i denna match för att några spelare tar det för allvarligt. Givetvis går det ut på att vinna men det måste finnas en trevlig dialog mellan spelarna. Den uteblev vilket betydde att matchen blev helt charmlös i mitt tycke. Glöm inte att en gest eller en blick kan betyda fler än 1000 ord. Själva handsen som alla såg (även jag) och som friades var bara den utlösande faktorn. Vi syns nästa match. Lycka till.
MATCHENS LIRARE: KIMMO ROLIN, BOW REKLAM.

Spoon SC – Svea   0–7
Sv.
Mårten Forsell 5, Christian Göransson, Mikael Bergvall.

Svea går helt otippat in och gör en av sina bästa matcher på bra länge. Efter en jämn inledning på matchen blixtrade Svea till ordentligt sista tio på första halvlek och vi fick se en egen show från Mårten Forsell. Första försöket räddade Patrik Persson. Minuten senare gör han dock 1-0. Duktige Christian Göransson sticker emellan men Persson avvärjer. Innan paus ökar Forsell på till 2-0. I början på andra gör Forsell både 3-0 efter suveränt förarbete från Mikael Bergvall och 4-0. Fyra raka kassar i Serie A. Det är inte dåligt. I detta läge av matchen viker ett tamt Spoon ner sig oroväckande. Spoon har haft höga toppar men mycket låga dalar i sitt spel under de två inledande matcherna. Idag anföll man med mycket folk men hade det väldigt svårt den sista tredjedelen. Motståndarna kontrar blixtsnabbt och laget har få spelare med sig hem. Svea spelade smart och både femman (Göransson) och sexan (Bergvall) kom innan femmålskytten Mårten Forsell fastställde slutresultatet 7-0. Vi höjer på hatten för Svea. Kom igen Spoon. Magnus Wihlborg höll nollan, starkt.
MATCHENS LIRARE: MÅRTEN FORSELL, SVEA.

Tössinger & Co – MarknadsTaktik   4–5
Niclas Berg, Magnus Bernåker, Fredrik Dahlström, Mathias Tauberman. M. Dick Carlsson 3, Mikael Brunell, Stefan Karlsson.

MarknadsTaktik gjorde en heroisk upphämtning när man vände 1-4 till seger med 5-4 mot ett snopet Tössinger & Co. Matchen var väldigt öppen under den första halvleken. Redan efter två minuter sköt Ulf Kramer ett bra skott som Peter Carlsson gjorde en störtdykning på och tippade bollen till hörna. Tössinger hade sedan en väldigt bra period. Niclas Bergh krutade in 1-0. Dick Carlsson stack i mellan och dundrade in kvitteringen i krysset. Tössinger trummade på och på sex minuter gick man från 1-1 till 4-1 efter mål av Magnus Bernåker, Fredrik Dahlström och Mathias Tauberman. I detta läge på matchen var det inget som talade för MT. Man blev dessutom tagna på sängen av ett lag som spelade som dom själva brukar göra. 06.20 så vaknade Mikael Brunell ute i Vallentuna och 38 minuter senare gjorde han 2-4 på sin första bollberöring efter en lång retur. Det sista som hände i halvleken var att planens bästa spelare Fredrik Dahlström, nickade en hörna strax utanför. Början på andra blev tillknäppt och med få målchanser. Minuterna tickade iväg men Tössingers spelare såg tröttare och tröttare ut. Med nio kvar så fick MT ett riktigt lyft och luft under vingarna när man reducerade till 3-4 efter ett grant mål där Stefan Karlsson och Freddy Hägglunds förarbete till Dick var magnifikt. När endast 150 sekunder återstod så ledde fortfarande Tössinger men kvitteringen skulle komma. Stefan Karlsson slog en hörna som till sist turligt tog på en försvarare och in. Alla var sedan inställda på ett kryss men MT skulle få en sista chans på en ny hörna. Pelle Ericsson slog en lång hörna som Mikael Örnliden mycket vackert nickade ner till matchvinnaren Dick Carlsson som dundrade in 5-4 med bestämdhet. Dick blev tremålsskytt och det var många nöjda spelare i MT. Kom igen Tössinger. Det går fler tåg.
MATCHENS LIRARE: DICK CARLSSON, MARKNADSTAKTIK.

Text & Rubrik – Slitz    0–6
Rutger Lindquist 3, Peter de Clairac 2, Mathias Lind.

Den 29 april var en bra morgon för den entusiastiska nykomlingen Slitz. För det första var det årets hittills vackraste morgon. Sedan chockade man alla när man krossade serieledarna Text & Rubrik med tennissiffrorna 6-0. Ja ni läste rätt. Slitz var mycket fokuserade redan från första nedsläpp vilket man inte kan beskylla T & R för. Redan efter två minuter så hade skyttekungen Rutger ¨Rulle¨ Lindquist gjort 1-0. Ludvig Grimlund stack i mellan och hade en farlig nick som Niklas Hedberg avvärjde. På en minut (den sjätte) gick sedan Slitz från 1-0 till 3-0 efter en grann lobb av Mathias Lind samt ett grant klapp klapp spel mellan pigge Peter de Clairac och Jack Melcher Claesson. Målskytt var givetvis Rulle. När sedan Rulle rullade in även 4-0 i öppen bur efter det att T & R haft en hyfsad period var de gule ett slaget lag. Som kronan på verket gjorde de Clairac 5-0 efter 40 sekunder på andra. Resten av halvleken var det faktiskt T & R som hade ett större bollinnehav och man spelade upp sig avsevärt. De Clairac gjorde slutligen 6-0 men ett resultat som 4-1 hade speglat matchbilden lite bättre. Slitz presenterade ett bra nyförvärv i Naffe Younan vilket betydde laget fick en dimension till i sitt spel. Slitz har aldrig spelat ett bättre försvarsspel över hela plan än nu. Sedan är kontringarna av högsta klass. Niklas Hedberg storspelade i målet och fick hålla nolla. Slitz är nya serieledare i Serie A. Reklamserien lyfter på hatten. Fortsättning följer. Undrar vad den nyblivna pappan Klaus Bengtsson tänker nere i Danmark. Ja det får ni väl läsa på hemsidan.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS HEDBERG, SLITZ.

Eurosport – IMG/TWI  5–3
E. Frederic Pavlidis 2, Andreas Fält, Torbjörn Sahlin, Johan Fröblom. I. Johan Apel, Michael Dabrowski, Erik Sylvén.

Denna vecka var vändningarnas vecka. Eurosport vände 0-3 i halvlek till seger med 5-3 vilket får betraktas som mycket starkt. Det var annars nykomlingen IMG/TWI som var ruskigt effektiva inledningsvis och på åtta minuter gick man fram till en 3-0 ledning. 1-0 nickade Johan Apel in efter en hörna. 2-0 målet var en grann historia. Leif Göransson kastade ett snabbt utkast till Janne Skogsberg, som i sin tur på ¨one touch¨ spelade ut bollen till Erik Sylvén som slog ett perfekt inlägg och där dök Michael Dabrowski upp samt smällde till på halvvolley. Bollen tog i ribban och ner samt upp i nättaket. Vilket vackert mål. Sylvén rullade sedan elegant in bollen efter ett friläge. Ett chockat Eurosport hämtade sig och den närmaste 25 minuters perioden dominerade man matchen. IMG backade taktiskt hem men man gjorde det för mycket vilket medförda att anfallsspelet blev obefintligt och man hamnade i knät på målvakten. Göransson var först omutlig och höll nollan under hela första halvlek. Vi minns speciellt en trippelräddning. I andra halvlek fick sedan Eurosport utdelning. Först ut var Frederic Pavlidis som på helvolley tryckte in 1-3 efter en hörna. I mitten på halvleken gjorde man dessutom två mål på två röda minuter och 1-3 blev 3-3 efter mål av Andreas Fält och Pavlidis (klackspark). Nu var Eurosport verkligen inne i matchen och gick för seger. Med fem kvar kom också ett ledningsmål när Torbjörn Sahlin äntligen fick till sitt beryktade skott och pang från 15 meter så satt den där. IMG blev nu tvungna att gå på offensiven. Vi trodde att dom inte skulle mäkta med det men där bedrog vi oss. Sylvén var centimeter från att kvittera med tre kvar men bollen gick retfullt i stolpen. I slutsekunderna fastställde klippan Johan Fröblom slutresultatet 5-3.
MATCHENS LIRARE: FREDERIC PAVLIDIS, EUROSPORT.