Serie A 3:e omgången 2004

Tössinger & Co. – AGO Reklam   5–2
Fredrik Dahlström 3, Thomas Nilsson, Christian Bauer. A. Per Jonsén 2.

Lite överraskande passade Tössinger & Co på att göra en riktig kanonmatch efter en lite ¨trög start¨ på säsongen (konditionsmässigt). Man formligen körde över ett tamt AGO Reklam. Många spelare i Tössinger hade verkligen vaknat på rätt sida. Christian Bauer ville visa sin förre lagkompis Peter Kisfaludy (vikarierande domare) att han verkligen inte var slut som spelare. En annan spelare som flög fram som Juantorena på plan var Adam Stevens. Undra vad han käkade till frukost denna morgon. En som vi redan tidigare varnat för var Fredrik Dahlström. Idag var han kung den sista tredjedelen. Redan efter tre minuter så gjorde Dahlström 1-0 efter fint förarbete av Stevens. Efter tio minuter lobbade han elegant in 2-0 som också blev halvtidsresultat. Fyra minuter in på andra halvlek så fullbordade Dahlström sitt hattrick när han gjorde 3-0. Med tio kvar av matchen så blixtrade det till i målprotokollet och det tillverkades fyra mål på fyra minuter fördelade på två mål för vardera laget. Tössingers mål gjorde av Thomas Nilsson och Christian Bauer medan AGO:s mål gjordes av deras bästa spelare, Per Jonsén. Tössinger var verkligen alerta medan titelförsvararna fortfarande inte vunnit.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK DAHLSTRÖM, TÖSSINGER & CO.

Eurosport – BOW reklam   1–1
Per Boström. B. Kimmo Rolin.

Eurosport vann en poäng medan BOW reklam förlorade en. Så kan man sammanfatta denna match. Efter en liten trevande matchinledning så slog Per Boström en frispark från långsidan in i BOW:s straffområde. Bollen gick på en försvarare och in. Ett riktigt turmål. Efter det målet satte BOW gasen i botten och började trycka på. Eurosport backade skickligt hem och spelade efter sina resurser. Hans Petterssons inspel framför mål träffade stolpen men innan paus kunde BOW:s nyförvärv Kimmo Rolin ändock kvittera. Frederic Pavlidis är verkligen het i år. Dragningarna, steget och kämpahumöret verkar vara i harmoni med varandra. I den andra halvleken backade Eurosport än mer och man gjorde det mycket skickligt. BOW hade bollen hela tiden men skapade inte alltför många mycket heta chanser. Rolin hade två tre fina lägen som inte resulterade. Men BOW kommer få mycket nytta av honom under årets seriespel. Andreas Fält var ensam på topp och oroade på kontringarna ideligen. Till sist gick slutsignalen och delad pott blev resultatet. Henrik Strömblad i BOW:s mål uttryckte sig tydligt och klart. – Rumäniens coach på 80-talet hade varit stolt att se ett sådant bra försvarsspel som det blåa visade upp i dagens drabbning.
MATCHENS LIRARE: ÅKE JOHANSSON, EUROSPORT.

Text & Rubrik – Abby Norm   1–3
Björn Schönbeck. A. Jan Schiratzki, Lars Axelsson, Anders Knutsson.

Matchen mellan Abby Norm och Text & Rubrik bjöd inledningsvis på en snabb, tekniskt och tempostark totalfotboll. Efter tio minuter kunde det ha stått 3-3. Istället stod det 2-0 till AN som hade det rätta flytet. Redan i den första minuten reflexräddade Markus Bergkvist Tor Sundbergs närskott. Minuten efter var det Christian Carlssons tur att briljera vid två tillfällen. Björn Schönbeck träffade ribban i anfallet efter. I den fjärde minuten kom det första målet. Det var Jan Schiratzki som höll sig framme. Minuterna senare slår Andreas Göthe ett inlägg som Lars Axelsson nickar in till 2-0. En lite tursam men väldigt bra start för AN, som hade bra utdelning. Schönbeck gör sedan en bra prestation när han reducerar till 1-2. AN kroknar sedan och T & R dominerar de sista minuterna på den första halvleken och Bergkvist i målet växer ut till en jätte. AN är ett helt annat lag än hösten 2002 samt hela 2003. Man kämpar för varandra och tycker det är kul. Kaj Eskelinen är som Beckenbauer längst bak och står spelet som en fältherre. T & R jagar en kvittering resten av matchen men Bergkvist är nu omutlig. Med sju kvar slår Göthe en långboll till duktige Anders Knutsson, som i sin tur mycket elegant lyfter in dödsstöten 3-1 på volley. Det blir slutresultatet i en välspelad och trevligt match.
MATCHENS LIRARE: MARKUS BERGKVIST, ABBY NORM.

Spoon SC – IMG/TWI   4–3
S. Marcus Hallberg 2, Jakob Andersson, Pelle Bäckman. I. Johan Apel 2, Andreas Gustafsson.

Spoon SC lämnade över sistaplatsen i serien till IMG/TWI när man vann jumbomötet dem emellan med knappa men rättvisa 4-3. Spoon inledde matchen i stor stil och att man gått kräftgång hittills i serien märktes det ingenting av. Redan i matchinledningen fick Leif Göransson göra en fin räddning på Mikael Göranssons närskott. Den lojala kämpen Jakob ¨Jack¨ Andersson (alla tränares drömspelare) gjorde sedan 1-0 i den tredje minuten. Det var precis den starten Spoon behövde och man spelade ut hela registret. Laget var närmare både 2-0 och 3-0 än IMG var ett kvitteringsmål. Vi minns också Per Olssons Italienska nedtagning. Det blev inga fler mål under den första akten. Noterbart var att IMG hade ett nytt fräscht ställ. Orangefärgade som Hollands landslag. Marcus Hallberg gjorde tidigt 2-0 i den andra vilket öppnade upp matchen rejält. IMG gick på offensiven och båda lagen spelande en öppen anfallsinriktad fotboll varpå spelet böljade fram och tillbaka. Sista kvarten blev sevärd. Först missade pigge Olle Källström ett öppet läge liksom Johan Apel när han träffade stolpen efter ett flygande anfall. När den tunge ¨target playern¨ Pelle Bäckman gjorde 3-0 trodde vi nog att matchen var över. Man skall dock aldrig räkna bort IMG. Andreas Gustafsson reducerade direkt på avspark. Sedan hade samme man en frispark i stolpen. Giftige Johan Apel nickade in 2-3 men Marcus Hallberg ökade omgående på till 4-2 efter ett behärskat mål. Med 30 sekunder kvar reducerade Apel ytterligare än gång. En svängig match var över. IMG väntar fortfarande på sin första seger i Serie A. Var detta vändningen från Spoons sida. Den som lever får se.
MATCHENS LIRARE: MARCUS HALLBERG, SPOON SC.

Grand Sociedad – MarknadsTaktik   6–0
G.
Göran Broberg 2, Magnus Tengzelius 2, Jörgen Lindqvist, Andreas Krantz.

Detta var Grand Socidads morgon. Det märktes ganska omgående. Redan efter dussinet minuter hade man skjutit tre skott och gjort fyra mål på ett chockat MarknadsTaktik. Malmös Puskas, Göran Broberg, föste in 1-0 per omgående. Torpeden Magnus Tengzelius gjorde både 2-0 och 4-0. Däremellan gjorde Jörgen Lindqvist 3-0 via en spelare och upp i ribban och in. GS var bra men hade marginalerna på sin sida. MT inledde bra och hade även de fina chanser. I den förra matchen vände man ett liknande underläge men den matjorden var slut denna gång. En nöjd coach i form av Mikael Friberg visade fingertoppskänsla samt vaskade om i femmorna och vilka han än satte in så gjorde de succé. Då är livet lätt. MT försökte ett tag i andra men när 5-0 kom med åtta kvar genom Broberg igen var loppet kört. Andreas Krantz gjorde det sista målet. I målet hade GS en jätte med namnet Stefan Edberg. Han gillade segersiffrorna 6-0. GS spelade totalfotboll.
MATCHENS LIRARE: GÖRAN BROBERG, GRAND SOCIEDAD.

Svea – Slitz  1–1
Sv.
Mårten Forsell. Sl. Peter de Clairac.

Slitz och Svea bjöd på en fartfylld, öppen och framför allt spännande match i en trevlig Reklamserieanda. Svea var väldigt pigga inledningsvis och framförallt då Mårten Forsell. När han är i form är han kanske den bästa spelaren i hela Reklamserien. Han är lika bra framåt som bakåt. Han är mycket snabb och har en skaplig funktionell teknik, ett stort hjärta samt en bra kondition. Den räcker dock inte mer än i en kvart men i den farten skulle ingen annan hänga med så länge. Det var också Forsell som gjorde 1-0 i den sjunde minuten och därmed toppar han skytteligan. Serieledarna Slitz var laddade som vanligt och kom igång ordentligt efter halva den första halvleken. Jack Melcher Claesson träffade ribban och den snabba, tekniska och formstarka Peter de Clairac sköt en kanon som dock Magnus Wihlborg tippade i stolpens insida och ut. I den andra halvleken tog Slitz över händelserna på plan och man jagade en kvittering. Rutger Lindquist sköt två gånger men Wihlborg gjorde en dubbelräddning. Svea kontrade och Elias Eskilsson sköt så det klingade i stolpen. Spelet vände igen och de Clairac spelade vägg med Rulle samt avslutade med ett skott i det bortre krysset. Ett mycket vackert mål. Slitz var inte nöjda med det. Wihlborg i Sveas kasse växte ut till en jätte och dominerade luftområdet. Det var dock mycket nära när de Clairacs inspel gick en decimeter från stolpen och lika långt från Rulles fot där han stod ensam vid den bortre stolpen. Christian Göransson visade fin teknik men säkerheten själv det var Christer Persson. Sista sju åtta minuterna gick båda lagen för seger och det var så när att fler mål producerades för bägge lagen men matchen slutade 1-1 vilket kändes som ett bra resultat.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER PERSSON, SVEA.