Serie A 4:e omgången 2004

AGO Reklam – Grand Sociedad   6–1
A. Per Jonsén 3, Michel Gordin 3. G. Stephan Frank.

Äntligen lossnade det för de regerande mästarna AGO Reklam. I tidigare matcher har man spelat hyfsat men inte fått till det poängmässigt. Idag lossnade det med besked. Vad man än gjorde blev det rätt. Backlinjen med Marcus Berg, Kent Svensson och Thomas Endler var felfri. Sedan var Per Apelgren mycket het och likt Peter Forsberg slog han fram den ena snygga passningen efter den andra. Michel Gordin hittade sitt gamla målsinne igen och bokfördes för hela tre mål. Sedan har vi vårens komet hittills, Per Jonsén. Idag var han magisk och smällde in tre mål vilket betyder att han har gjort hela sju mål i år. Det var annars Grand Sociedad som tog ledningen efter tolv minuter efter ett påpassligt mål av Stephan Frank. Sista sju minuterna på första halvlek inträffade det som bara händer på en fotbollsplan utan att någon egentligen kan förklara hur det inträffar. Häng med här. Jonsén får tag i bollen och kvitterar trots att det är mycket folk inne i straffområdet. Minuten senare skjuter Jonsén varpå bollen träffar Gordin i bröstet och på näsan och in. Nu har AGO flyt. Ytterligare någon minut senare så slår Apelgren en hörna och Jonsén skjuter direkt på volley och bollen sitter fastklistrad i det högra krysset. Nu är AGO inne i ett stim av positiv energi. Det är inte slut än. Gordins slår ett inlägg och bollen studsar givetvis på en försvarare och in. 0-1 blev 4-1 på sju minuter och ett chockat GS hade inte mycket att säga på bänken i halvtid. Man hade ju en liknande utdelning i den förra matchen. GS gjorde vad de kunde i andra men denna morgon gick det inte. Apelgren lirade fram Jonsén och så stod det 5-1. Efter en halvtimme avslutades mål skörden med ett Gordin mål. Duktige målvakten Stefan Edberg tyckte inte slutsiffrorna 1-6 var så roliga. Det var ingen kul säsongsdebut för Pelle Kotschack. Det brukar vara blå himmel och solsken när han spelar. Idag var det torrt, mulet och blåsigt. Men det värsta var att han fick spela i gul-svart matchdräkt. AGO tog sin första seger och nu börjar troligtvis klättringen uppåt. Vad hände Grand?
MATCHENS LIRARE: PER JONSÈN, AGO REKLAM.

Slitz – Tössinger & Co   0–3
T. Fredrik Dahlström 2, Christian Bauer.

Det blev formstarka Tössinger & Co som tillfogade Slitz deras första nederlag. Tössinger var väldigt pigga inledningsvis och gjorde också 1-0 redan efter tre minuter genom pånyttfödda Fredrik Dahlström. Efter hand kom Slitz in i matchen och Johan Malmberg träffade stolpen med ett skott från 20 meter. Adam Stevens ville inte vara sämre och även han träffade stolpen. Med minuten kvar av halvleken kunde Tössinger öka på till en rättvis 2-0 ledning. Även denna gång var det Dahlström som var målskytt fint assisterad av Kim Ekman. I den andra halvleken ändrades matchbilden totalt. Slitz kom ut som ett nytt lag. Både Jack Melcher Claesson, Rutger Lindquist, Roberth Westlund och Mathias Lind hade fina lägen. Men antingen gick skotten utanför målramen eller så var det dåliga avslut. Peter Carlsson var också mycket alert i målet och tog allt. Dahlstöm stack emellan men även Niklas Hedberg var med på noterna. Matchen var väldigt svängig och öppen. Slitz fick inte till det i avslutningarna varpå matchen till sist gled dem ur händerna. Pigge Christian Bauer fastställde slutsiffrorna 3-0 i matchens sista minut.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN BAUER, TÖSSINGER & CO.

BOW reklam – Text & Rubrik  1–1
B. Michael Eklund. T. Björn Westberg.

BOW reklam och Text & Rubrik bjöd på en bra, underhållande och trevlig match som bedrevs i ett högt tempo. Spelarna gav allt och svetten glänste i deras pannor. Konditionsfenomenet Michael Eklund fick idag spela center och tackade för förtroendet när han gav BOW ledningen efter en trippelretur. Med fem kvar av halvleken kunde Björn Westberg kvittera till 1-1. I början på andra var BOW mycket heta och bl.a. Peter Kisfaludy var på strålande spelhumör. Kisfaludy hade en kanon i ribbkrysset och ut samt ytterligare två fina avslut. Det var BOW som förde spelet men T & R var verkligen giftiga i sina attacker. Matchen slutade 1-1 och alla var nog lite nöjda med det. Hasse Pettersson, Chrsitian Hosenfeld och Olle Jeansson var strålande både defensivt och offensivt. Eklund överträffade sig själv idag och var även nära att bli matchhjälte när han nickade över i matchens absolut sista sekund. Vi får hoppas att båda dessa lag når slutspelet senare i höst.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL EKLUND, BOW REKLAM.

MarknadsTaktik – Eurosport  6–2
M. Dick Carlsson 3, Freddy Hägglund 3. E. Lennart Claesson, Torbjörn Sahlin.

MarknadsTaktik gasade på ordentligt från start och Dick Carlsson kunde tidigt göra 1-0. Minuten efter det målet kvitterade Lennart Claesson lite turligt. Nicken gick i mål via stolpen. MT ville ha revansch från finalförlusten i cupen. Carlsson hade två bra skott och Pelle Ericsson ett innan otroligt pigge Carlsson gjorde 2-1. I den andra halvleken böljade spelet fram och tillbaka och det kändes som om nästa mål skulle vara matchavgörande. Efter tio minuter sköt Mikael Brunell ett skott som Freddy Hägglund stötte in till 3-1. Detta var Hägglunds första mål för i år men nu lossnade det ordentligt för minuten senare sköt han behärskat in 4-1 från ett friläge. Duktige Janne Möller manade på sina spelare i Eurosport och följaktligen kunde Torbjörn Sahlin reducera till 2-4. Detta var dock MT match och de båda tvåmålsskyttarna gjorde ytterligare var sitt mål vilket betydde seger med 6-2.
MATCHENS LIRARE: FREDDY HÄGGLUND, MARKNADSTAKTIK.

Spoon SC – Abby Norm  9–0
S. Olle Källström 3, Richard Hagenstam 2, Kalle Schröder 2, Patrik Mattsson, Marcus Hallberg.

Spoon SC ångar på i ullstrumporna och besegrade serieledarna Abby Norm med det otroliga siffrorna 9-0. Tyvärr föll AN på gamla synder när man var decimerat manskap. Det håller inte i Serie A. Patrik Mattsson gjorde 1-0 i den femte minuten. Sedan höll AN stången i en kvart men precis innan paus blev det 2-0 genom Marcus Hallberg. När sedan 3-0 kom tappade AN motivationen samtidigt som Spoon släppte loss lirarna. 5-0 kom efter tio minuter och det hela slutade 9-0. Olle Källström gjorde tre mål medan Richard Hagenstam och Kalle Schröder satte dit två var. Jan Schiratzki slet för två och skall ha ett stort beröm.
MATCHENS LIRARE: JAN SCHIRATZKI, ABBY NORM.

IMG/TWI – Svea   4–6
I. Johan Apel 2, Erik Sylvén, Janne Skogsberg. S. Mikael Bergvall 4, Patric Redenstrand, Petter Wåhlén.

Svea avancerar upp till tredje plats i tabellen. Under den första kvarten var det dock IMG/TWI som vann både skott- och chansstatistiken. Men Svea hade Mikael Bergvall. Han gjorde 1-0 med högern, 2-0 med en vänster lobb, 3-0 med en vänster bredsida samt 4-0 via en tunnel. Det gäller att ta vara på målchanserna. Samtliga på och runt planen trodde att det skulle rasa. IMG visade hög moral och innan paus hade man reducerat till 1-4 genom Johan Apel efter ett mäktigt skott via ribba ner och upp i nättaket. I början på andra så chippade Erik Sylvén elegant in 2-4 på den för dagen duktiga Magnus Wihlborg. Helt plötsligt var det match igen och inte nog med det. Janne Skogsberg kopierade Apels bedrift och sköt via ribba ner och upp i nättaket till 3-4. IMG hade nu vittring men förhoppningarna grusades när först Patric Redenstrand gjorde 5-3 med sju kvar och Petter Wåhlén 6-3 två minuter senare. Apel är het i år och reducerade till 4-6 på sitt femte mål i serien. Han hade även ett friläge till ytterligare en reducering. Svea höll dock undan.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL BERGVALL, SVEA.