Serie A 6:e omgången 2004

Grand Sociedad – Eurosport   2–2
G.
Göran Broberg, Magnus Hörberg. E. Johan Fröblom 2.

De trevliga lagen Grand Sociedad med det fina klubbmärket och Eurosport bjöd på en underhållande, spännande och jämn match i ett behagligt tempo. Stundtals var det en fin fotboll som presterades. Göran Broberg gav GS ledningen med 1-0 men planens klippa Johan Fröblom kvitterade till 1-1. Efter en kvart kom även 2-1 från Fröbloms fötter och Eurosport hade vänt på steken. I den andra halvleken kom en rättvis kvittering till 2-2 genom ettermyran Magnus Hörberg. Lagen delade broderligt på poängen och därmed fick samtliga krigare åka till jobbet med en poäng i bagaget. GS hakar på slutspelståget och en poäng är alltid en poäng. Dessutom har Reklamserien tvåpoängssystem. I och med att Eurosport klarade ett kryss kändes det som om man fixade ett nytt kontrakt. Nu är det bara att blicka framåt och sätta upp nya mål.
MATCHENS LIRARE: JOHAN FRÖBLOM, EUROSPORT.

BOW reklam – Svea   2–5
B. Christian Hosenfeld, Kimmo Rolin. S. Mårten Forsell 3, Magnus Lefvert, Martin Eisele.

Svea har verkligen haft en bra vårsäsong. Idag tog man ytterligare ett steg mot toppen när man taktiskt manövrerade BOW reklam allt längre ner i botten på tabellen. Efter en helt jämn inledning kom Mårten Forsell igång ordentligt i mitten på halvleken. Först styrde han ett skott i stolpen. Minuten senare kom ett fint 1-0 mål som Forsell stötte upp i krysset från nära håll. Ytterligare någon minut senare var Forsell framme igen och lurade några försvarare när han höll inne skottet varpå han till sist sprätte upp 2-0 i nättaket. BOW gav givetvis inte upp och man mönstrade ett fint nyförvärv i den trevliga och juste lagspelaren Patrik Luxemburg (40 sekunder i allsvenskan). Det var dock Christian Hosenfeld som snyggt reducerade. I den andra halvleken inledde BOW piggt men det var Forsell som stack emellan med att efter två minuter kontra in 3-1. Kimmo Rolin reducerade till 2-3 och sedan radade BOW upp följande lägen. Hosenfeld (skott utanför), Luxemburg (fint närskott), Peter Kisfaludy (över) och Rolin (nick i ribban). Det var fina chanser som var värda ett bättre öde. BOW gav allt för en kvittering men med tre kvar kontrade mycket duktige Magnus Lefvert in matchavgörande 4-2. Lefvert fick ta emot en del stryk men gnällde inte en gång. Stabile Martin Eisele fastställde slutresultatet 5-2 som var något mål för stort. Michael Kjell dök helt plötsligt upp till match.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LEFVERT, SVEA.

AGO Reklam – Text & Rubrik   2–2
A. Per Jonsén, Michel Gordin. T. Jonas Persson 2.

Text & Rubrik spelade en lysande fotboll i den första halvleken mot ett formstarkt AGO Reklam. T & R med Fredrik Meyer som duktig årsdebuterande mittback visade upp hela sitt register. Duktige Kent Böschen höll sitt lag kvar i matchen men kunde inte hindra Jonas Persson från att göra 1-0 med fem kvar av halvleken. Ett rättvist halvtidsresultat borde varit 3-1 till de gula krigarna från mestadels Lidingö. Även Claes Looft var bra mellan stolparna. Matchen var underhållande. I inledningen på andra var Björn Westberg nära att öka på ledningen men ytterligare en gång var Böschen med på noterna. Sedan kroknade Meyer och hela T & R betänkligt samtidigt som AGO började spela väldigt snabbt och bra. Man tog över händelserna totalt och hade ett 80%-igt bollinnehav. Nu var det Martin Berggren som klev in som mittback och briljerade. Ingen kunde hindra radarparet Per Jonsén från att kvittera och Michel Gordin från att ge sitt lag ledningen. Gordins skott var verkligen en härlig pärla mitt upp i krysset. Ett snopet T & R hade gjort sin bästa match på bra länge och helt plötsligt låg man under. Man gav sina sista krafter och med två kvar kom lite överraskande kvitteringen till 2-2 när Tor Sundberg spelade fram Persson som nickstyrde in bollen från nära håll och blev tvåmålsskytt. Då trodde man att sista minuten skulle bli avvaktande och bevakande men AGO fick ett jätteläge men bollen gick förbi samtliga fötter inne i straffområdet nära mållinjen. AGO ville verkligen vinna och man kände sig säkert bestulna på en poäng efter att tagit över matchen. Med 20 sekunder kvar täckte Per Apelgren ett närskott till hörna. Det var slut efter hörnan uppmanade domaren och helt plötsligt stod Berggren vid den bortre stolpen helt fri men nicken från nära håll gick över. 2-2 var ett bra resultat om man ser till hela matchen.
MATCHENS LIRARE: KENT BÖSCHEN, AGO REKLAM.

IMG/TWI – Tössinger & Co  1–0
I. Erik Sylvén.

De stjärnspäckade serieledarna Tössinger & Co mot nykomlingen och bottenlaget utan poäng, IMG/TWI, kunde väl egentligen bara sluta på ett sätt. Inledningsvis var allt i sin ordning och Tössinger skapade en fyra fem halvchanser men Leif Göransson var med på noterna. IMG spelade smart och backade hem samt kontraslog när det gick och eftersom Tössinger hade dålig skärpa i avslutningarna var matchen jämn målmässigt. Efter en kvart dyker Erik Sylvén upp som gubben i lådan och från 25 meter lobbar han elegant in 1-0 till IMG och en glad Sylvén springer jublande hem för att ta emot gratulationerna från sina lagkompisar. I slutet på halvleken smeker Andreas Gustafsson en hörna i ribban. I halvtid började Tössinger inse att det här kan gå åt helvete. Man ökade trycket och hade ett mycket stort bollinnehav. IMG var inte ofarliga i sina kontringar. Efterhand kom Fredrik Dahlström och Niclas Bergh i anfallsvåg efter anfallsvåg. Vid flera gånger tänkte man att nu blir det mål. Bollarna ven runt stolparna och de som gick på mål räddade jätten Göransson med bravur. Minuterna tickade iväg som sirap för IMG:s del medan Tössinger tyckte tiden rann iväg med vindens fart. Spelarna som skulle spela matchen efter blev fängslade av dramat och Reklamseriens största skräll under detta år var nära. Till sist gick slutsignalen och skrällen blev till verklighet. Ett kämpande IMG/TWI hade plockat sina första poäng. David slog Goliat och bollen är rund. Det går att säga många klyschor. Tössinger tappade serieledningen men det kanske är bättre att ligga i vinnarhålet. Denna seger var efterlängtad för IMG. Nu ser vi fram emot en trevlig höst med fler skrällar.
MATCHENS LIRARE: LEIF GÖRANSSON, IMG/TWI.

Abby Norm – Slitz   4–5
A. Kaj Eskelinen 2, Peter Göthe, Daniel Johansson. S. Rutger Lindquist 2, Jack Melcher Claesson, Peter de Clairac, Jimmy Thurby.

Nykomlingen Slitz får fira sommar som serieledare. Vem hade trott det innan säsongen startade och vad hade oddsen varit på det? Slitz avslutade Serie A som man inledde vårsäsongen. Nämligen med att vinna en trevlig, öppen och bra fotbollsmatch med de härliga siffrorna 5-4. Förutsättningarna inför matchen mellan topplagen Slitz och Abby Norm var glasklara. Vinnaren gick upp i serieledning. Det var dock AN som inledde piggast och trots det låg man under med 2-0 efter sex minuter efter mål av Jack Melcher Claesson och Rutger Lindquist. Slitz fick väldigt lättvindiga mål. AN gav inte upp och på fem minuter hade man hämtat upp 2-0 till 2-2 efter mål av Kaj Eskelinen och Peter Göthe. Innan paus tog Slitz ledningen på nytt när Peter De Clairac nätade. Den underhållande matchen blev till ett kryss igen när Daniel Johansson kvitterade till 3-3 direkt i inledningen på andra. Matchen stod sedan och vägde. Med tio kvar blev det dramatiskt. AN kontrade och kom fyra mot två. Efter bra spel avslutade Johansson med att pricka ribban varpå det var Slitz tur att kontra och Rulle kunde göra viktiga 4-3 istället. Minuterna senare höll matchen på att avgöras men Rulles skott gick stolpe och stolpe samt ut. Sedan klev matchvinnaren Jimmy Thurby fram och gjorde sitt första mål för säsongen när han drämde in ett närskott i nättaket fram till 5-3. Matchen fick ett litet nytt liv när Eskelinen reducerade med minuten kvar men AN orkade inte med en kvittering. Grattis till en suverän vårsäsong Slitz. Även Abby Norm skall ha en eloge för en fin vår. Man parkerar på en slutspelsplats i den rekordjämna tabellen.
MATCHENS LIRARE: JIMMY THURBY, SLITZ.

MarknadsTaktik – Spoon SC   4–5

M. Stefan Tengvall 2, Freddy Hägglund, Pelle Ericsson. S. Pelle Bäckman 2, Richard Hagenstam, Mikael Göransson, Peter Andersson

Spoon SC är för tillfället Reklamseriens formstarkaste lag. Idag tog man sin femte raka seger, fyra i serien och en i cupen. Laget hade ifjol samt i början på serien problem med målskyttet men under de senaste fem matcherna har man ett snitt på fem gjorda mål vilket får betraktas som starkt. Under den första halvtimmen mot MarknadsTaktik spelade man upp en fotboll som var vacker att skåda. Snabbt passningsspel, stor rörlighet och ett mycket idérikt anfallsspel var melodin. Redan efter tre minuter startar Peder Edvinsson ett uppspel med ett fint utkast till planens bästa spelare, Richard Hagenstam, som i sin tur spelade fram bollen till en bra löpande Mikael Göransson. Hans skott gick i stolpen men returen rakades in med högern av Pelle Bäckman. Matchen var öppen och debutanten Stefan Tengvall hade oturen när han prickade ribban men tur när han sköt i stolpen och på målvakten och in till 1-1. Men det var Spoon som stod för det bästa spelet och Bäckman kom fri från halva plan. Han fick många tankar i huvudet på vägen fram och till sist valde han att dribbla av den vikarierande målvakten Pelle Ericsson, som dock förtjänstfullt avvärjde. Minuten senare skjuter ändå Hagenstam via en försvarare 2-1. Ytterligare någon minut senare rundar Hagenstam sin ytterback och går ner på kortlinjen samt spelar snett inåt bakåt till Marcus Hallberg som avslutar med ett direktskott. Ericsson gör en fin fotparad. 30 sekunder före halvtidsvilan så slår Hans Svelander en underbar genomskärare till Göransson som fri med målvakten behärskat rullar in 3-1. Vilken halvlek av Spoon. När sedan Peter Andersson gör 4-1 i inledningen på andra tycks matchen klar. Med tio minuter kvar av matchen reducerar ett virrigt MT till 2-4 genom Freddy Hägglund efter en fin framspelning från Dick Carlsson och hyfsar därmed upp siffrorna något. Av någon anledning ändrar matchen helt plötsligt karaktär. MT pumpar på för kung och fosterland och Tengvall gör sitt andra mål. Helt plötsligt är matchen jämn och Hägglund har ett jätteläge till kvittering liksom Ericsson på nick, som nu är utespelare. Den kommer ändå när Carlsson slår en underbar crossboll till Ericsson och han gör inget misstag vilket betyder osannolika 4-4. MT har vänt förut men att Spoon skulle tappa spelet så kapitalt var en överraskning. Det var nu fyra minuter kvar och ett heltänt MT gick för seger. Inget tydde på något annat men på en kontring med minuten kvar slår Bäckman in avgörande 5-4 till Spoon efter en retur och det kom mycket oväntat. Spoon vann rättvist men man hade ett riktigt flyt så som matchen gestaltades. MT föll blytungt och får slicka såren under sommaruppehållet.
MATCHENS LIRARE: PELLE BÄCKMAN, SPOON SC.