Serie A 7:e omgången 2004

Tössinger & Co. – Eurosport  5–3
T. Christian Gröning 2, Kim Ekman, Erik Johannisson, Stefan Alvén. E. Johan Fröblom 2, Lennart Claesson.

Inledningen på matchen mellan Tössinger och Eurosport var av karaktär semesterfotboll. Eurosport backade stabilt hem och Tössinger rullade runt bollen utan att skapa det riktigt heta chanserna. Efter en kvart blixtrade matchen till och det var Lennart Claesson som elegant klackade in Johan Fröbloms passning. I samma minut kvitterade en brunbränd och lite lagom rund och go Kim Ekman till 1-1. Med 30 sekunder kvar av halvleken gav Erik Johannisson sitt lag ledningen med 2-1. Ett psykologiskt mål. Början på andra blev händelserik. Först kvitterade Fröblom till 2-2. På nytt gjorde Tössinger ett snabbt mål och tog ledningen igen genom Christian Gröning. Matchens bästa spelare, Fröblom var framme igen och så stod det 3-3. Inget mål första kvarten och sedan sex mål på tio minuter. Matchen stod och vägde ett tag men med sex minuter kvar kunde pigge Stefan Alvén ge sitt lag ledningen för tredje gången. Det målet blev för mycket för ett bra spelande Eurosport. I slutsekunderna kunde sedan Gröning förlänga Fredrik Dahlströms avslut i mål. Tössinger blir att räkna med i år. Men det har vi sagt i alla tider. Laget har aldrig figurerat i en final i varken cupen eller i slutspelet. Det är en gåta med tanke på det stjärnspäckade materialet. I år är oddsen låga.
MATCHENS LIRARE: LENNART CLAESSON, EUROSPORT.

Slitz – BOW reklam  3–2
S. Rutger Lindquist 3. B. Christian Hosenfeld 2.

BOW reklam spelade en lysande fotboll den första kvarten. Man hade ett stort bollinnehav, fin rörlighet och en bra inställning. Gissa vad det stod på anslagstavlan. Jo just det, 3-0 till Slitz! Det är p.g.a. sådana här saker man toppar Serie A. En annan som toppar listorna är Rutger ¨Rulle¨ Lindquist. Han hade en internationell touch på bollen idag. Vilken målskytt. Vid 1-0 vände han på en 5-öring och smällde in bollen med vänstern. Vid 2-0 sköt han ett kanonskott i flykten med vänstern från 15-16 meter rätt upp i nättaket. Bollen gick som en projektil enligt journalisten och målvakten Henrik Strömblad. Vid 3-0 kom han fri och rullade behärskat in kulan, med vänstern så klart. Snacka om 100% utdelning. Ett chockat BOW visste inte vad dom skulle göra. Pigge Christian Hosenfeld kunde till slut reducera till 1-3. I slutet på halvleken hade BOW en fin triangelkombination mellan Stefan Söderström, Hans Pettersson och Hosenfeld där den sistnämnda fick till ett bra avslut men Niklas Hedberg gjorde en reflexräddning. I slutsekunden sköt Rulle över men det hade väl varit för bra om även den satt. BOW hade inte gett upp och kom ut till den andra halvleken med hopp om ytterligare reducering. Med tio kvar kom den också då Hosenfeld snappade upp en snabb frispark och förpassade bollen in i mål till 2-3. Slutet på matchen blev dramatisk. BOW tryckte på för fulla muggar men Slitz försvarade sig föredömligt. Naffe Younan spelade bra på mittfältet. Han höll i bollen, slog den till rätt adress och lugnade ner spelet. Till sist höll Slitz undan och toppar därmed fortfarande serien. Rulle delar skytteligaledningen.
MATCHENS LIRARE: RUTGER LINDQUIST, SLITZ.

Spoon SC – AGO Reklam  1–2
S. Pelle Bäckman. A. Thomas Endler, Per Apelgren.

Även matchen mellan AGO Reklam och Spoon SC blev en välspelad historia. AGO fick en drömstart på höstsäsongen när Thomas Endlers hårda och raka inspel gick igenom samtliga innanför straffområdet och in i den bortre burgaveln redan efter en minuts spel. Efter de spelade Endler som i trans. Efter tio minuter så öppnade sig portarna och regnet bara öste ner. Det var dock varmt och skönt. I och med det kom Spoon in i matchen på allvar och med tio sekunder kvar rundade Richard Hagenstam målvakten och sköt i stolpen. Returen rakades in av Pelle Bäckman. Under den första kvarten på andra halvlek spelade Spoon verkligen stabilt och det märktes att laget inte förlorat sedan i april. AGO som spelade direkt lysande inledningsvis hade tappat det mesta. Spoon gick för seger. Vid trodde nog att det skulle sluta 1-1 när två minuter återstod. Då vaknade helt plötsligt Per Apelgren till liv igen och han höll i bollen, väntade på sina lagkompisar samt serverade Jonas Henriksson bollen på ett silverfat. Skottet gick utanför. Det var nog matchens sista målchans tänkte man. I anfallet efter blev det en tilltrasslad situation innanför Spoons straffområde och Apelgren rakade upp bollen i stolpen. Det där var väl i alla fall matchens sista chans men AGO skulle få en möjlighet till och med 18 sekunder kvar kunde Apelgren stöta in segermålet 2-1. Vad fick AGO sina sista krafter ifrån och vad hände med Spoons säkra försvarsspel med Hans Svelander i spetsen i slutminuterna.
MATCHENS LIRARE: THOMAS ENDLER, AGO REKLAM.

Svea – MarknadsTaktik  4–2

S. Jens Lundström 2, Mårten Forsell, Michael Kjell. M. Dick Carlsson, Mikael Örnliden.

Miraklernas tid i världen är ännu inte förbi. Onsdagen den 18 augusti kommer alltid var ett datum att minnas. Allt Reklamseriefolk som var närvarande på Hjorthagens IP fick se en livs levande Reklamserielegend göra comeback. Att se Jens Lundström springa in på planen måste ungefär kännas som för en Argentinare att se Maradona i landslaget på nytt. För mig personligen var det som om Elvis Presley levde igen och spelade live på Wembley. Redan efter två minuter spelade Sveas Christian Göransson in bollen framför mål men Lundström stötte bollen strax utanför vid första bollberöringen. Vilken klimax det hade blivit om den gick in. Sedan var det MarknadsTaktik för hela slanten. Speciellt Mikael Brunell var mycket het. Hans närskott räddades mirakulöst av Magnus Wihlborg. Minuterna senare skjuter Brunell ytterligare ett bra skott men på nytt avvärjer Wihlborg. Returen dundrar sedan Brunell själv i ribban. I den nionde matchminuten skjuter Freddy Hägglund bollen i den högra stolpens insida varpå den rullar utmed mållinjen men den går inte in. MT var värda både ett och två mål och därför kom Sveas ledningsmål lite överraskande. Mårten Forsell kontrar och forsar fram mot målet samt frispelar Lundström som gör 1-0. Jensa går ner på knäna och jublar. Vilken debut. Innan halvtidsvilan kvitterar MT rättvist när Dick Carlsson med huvudet förlänger Mikael Örnlidens skott i mål. MT är något bättre även i inledningen på andra men efterhand tröttnar man mer och mer. Svea är mycket heta i mitten på den andra halvleken. Först spelar Forsell och Lundström vägg med varandra varpå den förstnämnda lättar upp bollen i stolpens insida och ut. I anfallet efter dundrar Forsell  in 2-1. Nu såg MT sloka ut och därför var det faktiskt lite överraskande att dom kunde kvittera genom Mikael Örnliden minuten senare. Svea ångade på och Lundström har en dubbelchans men nu är det Michel Rydbergs tur att dominera straffområdet. Med endast tre minuter kvar vädrar man nog lite till mans ett oavgjort resultat vilket säkert båda lagen varit hyfsat nöjda med. Detta år har dock Svea haft flyt och MT oflyt, i alla fall hittills. Mycket riktigt så stänker backklippan Michael Kjell in 3-2. MT är nu tvungna att satsa allt framåt vilket man också gör. Med tio sekunder kvar kontrar istället Svea och Christer Persson, som f.ö. gick på hörntänderna mot slutet spelar fram matchhjälten Jens Lundström som rullar in sitt andra mål och matchens avgörande 4-2. Det fanns inte mycket mer att säga. Jensa intervjuade, fotade, tog en cigg och försvann iväg till jobbet som om ingenting hade hänt. Reklamserien lever i högsta grad. Gud hör bön.
MATCHENS LIRARE: JENS LUNDSTRÖM (ohotad), SVEA.

IMG/TWI – Abby Norm  0–7
A. Dan Sahlin 4, Kaj Eskelinen, Anders Knutsson, Fadi Afram.

Abby Norm såg stundtals riktigt bra ut i våras. Det var ingenting mot vad dom presterade idag. Tyvärr var det jumbon IMG/TWI som fick lida för det. Efter sju minuter spelar Kaj Eskelinen vägg med den ¨gamle¨ Dan Sahlin och 1-0 bollen satt säkert i nättaket. Efter tio minuter skjuter evigt unge Anders Knutsson ett skott som går in till 2-0. Här störde Peter Göthe förtjänstfullt målvakten. AN var som sagt det bättre laget men IMG var inte oävna. Mycket duktige Andreas Gustafsson sprang för två och dundrade vid ett tillfälle bollen i ribban från halva plan. Joachim Ahlm i AN träffade även han ribban. Markus Bergkvist var mycket alert i målet och han visade stor säkerhet i dom fina utkasten. I den andra halvleken var IMG med i matchen tills det återstod nio minuter. Ställningen var då 3-0. Dan Sahlin hade sedan en egen liten show och bokfördes för fyra mål. Det hela rann iväg till hela 7-0. De siffrorna var för stora. Ett resultat på 6-2 hade varit mer rättvisande. Båda lagen hade flertalet chanser men Bergkvist skall hedras för att nollan var intakt. AN var ruggigt effektiva. Teknikern Fadi Afram bokfördes för ett mål. Om AN når slutspelet kan dom bli en dark horse. IMG kan nog överraska i höst men då måste man nog ha en avbytare för att orka i 40 minuter.
MATCHENS LIRARE: DAN SAHLIN, ABBY NORM.

Text & Rubrik – Grand Sociedad  2–1

T. Roger Tell, Niklas Anbratt. G. Andreas Krantz.

Grand Sociedad hade den första halvan på den första halvleken och Text & Rubrik den andra. När GS var som hetast gjorde dom också 1-0 genom planens bästa spelare Andreas Krantz efter en grym frisparksvariant. Johan Hornhammar gjorde årsdebut och hade två fina lägen. Ett närskott som Claes Looft gjorde en bra räddning på samt en nicklobb precis utanför. T & R kvittering kom genom ett rungande skott från 15 meter rätt upp i det närmsta krysset. Glad målskytt var Roger Tell. T & R dök upp med 12 man + coachen Sture Johansson. Sedan stod den gamle veteranen Stefan Karlsson vid sidlinjen och såg på när hans båda söner spelade (Johan & Jörgen). T & R var det klart bättre lagen i inledningen på andra och ett mål låg i luften. Christian Carlsson var nära på Johan Karlssons passning. Ett alltmer tröttkört GS fick på något sätt extra krafter i mitten på slutrundan dom man i snabb följd radade upp tre fina chanser. Närmast var en boll i ribban. När matchuret visade på två minuter kvar var nog alla inställda på ett kryss men brukligt är att många mål tillverkas i slutminuterna och mycket riktigt så hände detta igen. Det var T & R som hade flytet med sig och på en solklar straff dundrade Niklas Anbratt in bollen till 2-1 via ribban och ner samt upp i nättaket. GS hade en minut på sig att kvittera och man anföll med allt man hade. Tre hörnor och lite kalabalik fick man till men T & R höll undan och jagar nu en slutspelsplats på allvar.
MATCHENS LIRARE: ROGER TELL, TEXT & RUBRIK.