Serie A 8:e omgången 2004

AGO Reklam – Abby Norm  2–5
A. Fredrik Dahlin 2. Ab. Fadi Afram 3, Kaj Eskelinen, Dan Sahlin

Frågan är om inte Abby Norm gjorde sin bästa insats någonsin i Reklamserien. Det fick AGO Reklam bittert erfara. Det bjöds på stor fotboll under den första halvleken. Lagen hade fint positionsspel, vårdade boll föredömligt och spelet var tufft men juste. Det var bra tugg mellan spelarna. AN hade ett litet större bollinnehav men Kent Böschen var med på noterna. När AGO kom fram i sina anfall såg det lite farligare ut inledningsvis men även Markus Bergkvist höll tätt. Detta betydde att den första halvleken blev mållös. I den andra blixtrade matchen till ordentligt i målprotokollet. Redan efter en minut presenterade sig fältherren och playmakern Kaj Eskelinen och 1-0 satt som spiken i den bortre burgaveln. Det betydde att AGO var tvungna att gå till anfall och matchen böljade fram och tillbaka. I och med det tröttnade AGO som inte hade någon avbytare. Dan Sahlin slog in en retur till 2-0 och Fadi Afram gjorde 3-0 efter tio minuter. Då kändes matchen avgjord. AGO gav inte upp och kämpen Fredrik Dahlin reducerade till 1-3 efter en fin prestation. AGO hade sedan vittring på ytterligare reducering under några minuter men när Afram gjorde 4-1 var matchen klar. Afram svarade till sist för ett hattrick och AGO:s sista målskytt blev Dahlin igen. Detta var en viktig streckmatch men av spelet att bedöma så kan dom här lagen mötas i en final. Men alla som varit med i Reklamserien vet också att man mycket lätt kan missa både slutspel eller åka i kvarten. Alla kan slå alla.
MATCHENS LIRARE: FADI AFRAM, ABBY NORM.

BOW reklam – MarknadsTaktik  4–1
B. Christian Hosenfeld 2, Peter Kisfaludy, Hans Pettersson. M. Freddy Hägglund.

Att BOW reklam låg på tionde plats i tabellen med endast en seger chockade nog MarknadsTaktik Det var nämligen så att BOW satte igång i ett virvlande tempo och redan efter fem minuter hade Michel Rydberg gjort tre kvalificerande räddningar. Den största chansen hade dock Jonas Boström när han fri mot Henrik Strömblad slog bollen förbi honom och hela MT jublade för 0-1. Det var bara det att bollen stannade i vattenpölen decimetern från mållinjen. Sådant får bara inte inträffa. I mitten på halvleken var det ¨one man show¨. Givetvis var hela BOW heta men det var planens kung, Christian Hosenfeld, som höll i taktpinnen. Han spelade fram Peter Kisfaludy till 1-0. Han dundrade in 2-0 i nättaket så att en liter vatten föll från hela målet. Sedan förlängde han Bengt Wicksells nick in i mål. På tre minuter gick BOW reklam från 0-0 till 3-0. MT gav givetvis inte upp utan försökte och försökte men nu var det Strömblad tur att briljera. Några av räddningarna var av hög klass. Båda lagen gjorde ett mål vardera i den andra halvleken genom Freddy Hägglund och Hasse Pettersson. BOW är på gång. MT måste bryta sin onda cirkel.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN HOSENFELD, BOW REKLAM.

Tössinger & Co – Spoon SC  6–0
T. Christian Gröning 3, Fredrik Dahlström 2, Kristian Jältsäter.

Matchen mellan Tössinger och Spoon SC hade två ansikten. Den första spelade Spoon med ett utmärkt försvarsspel och höll välförtjänt nollan mot ett anstormande ineffektivt Tössinger. I den andra halvleken var det tvärtom. Tössinger gjorde mål på allt och Spoon försvarsspel över hela planen var under all kritik. Christian Gröning gjorde tre mål. Fredrik Dahlström gjorde två. Du har inte domaren emot dig även om det känns så. Kristian Jältsäter hängde ett. Att Spoon blev mållösa var mycket tack vare Peter Carlssons storspel i målet. Han hade även stolparna med sig som t.ex. när Marcus Hallberg sköt. Tössinger ser stundtals ruskigt bra ut. Spoon måste vända på den negativa trenden dom åkt in i med två raka förluster.
MATCHENS LIRARE: PETER CARLSSON, TÖSSINGER & CO.

IMG/TWI – Grand Sociedad  3–1

I. Janne Skogsberg 2, Andreas Gustafsson. G. Björn Ericsson.

Liket lever. Från att varit helt uträknade så har IMG/TWI tagit upp kampen om ädlare placeringar på allvar. Idag tog man en viktig skalp över Grand Sociedad efter en bra, jämn och framför allt spännande match. Första halvlek bjöd på ett ställningskrig. IMG fick det viktiga 1-0 målet efter att Janne Skogsberg lite turligt men påpassligt fått tag i bollen efter en retur. Idag var det gott om lirare på mittfältet. Vad sägs om namn som Andreas Gustafsson, Andreas Krantz och Putte Ramberg. Den sistnämnda var nära att kvittera i slutet på halvleken. Putte drog elegant två man men avslutet gick i gaveln. Nära var också Göran Broberg men slängnicken gick över. Med tio minuter kvar av matchen kastade Stephan Frank ett långt inkast och Björn Ericsson nickade bollen ner i marken och upp i det vänstra krysset. 1-1 såg sedan ut att bli ett rättvist slutresultat. Men med fem kvar slarvade GS och Gustafsson kom fri och gjorde mål på duktige målvakten Stefan Edberg. GS flyttade fram mycket folk och jagade en kvittering. Chanser saknades inte men Mats Nyman storspelade i målet. Han hade varit chanslös på Puttes skott men bollen gick i burgaveln. Matchen avslutades med att Nyman plockade ner en hörna samt kastade ut bollen till en fristående Skogsberg som kom fri från halva plan och behärskat satte dit 3-1 i matchens sista spark. IMG höll undan och endast sex måls målskillnad skiljer laget från att ligga på säker mark. Man har dock en match mer spelad än Eurosport som spelar på måndag mot serieledarna. Gubbarna på bänken snackade t.o.m. om slutspel. Dit är det fyra poäng. GS föll knappt för andra matchen i rad. Kom igen.
MATCHENS LIRARE: JANNE SKOGSBERG, IMG/TWI.

Text & Rubrik – Svea  7–1
T. Tor Sundberg 3, Fredrik Meyer, Björn Westberg, Håkan Tranér, Jonas Persson. S. Martin Eisele.

Text & Rubrik firade lilla julafton denna morgon. Laget spelade som i fornstora dagar. Man hade ett bra försvarsspel, blixtrande kontringar, maximal utdelning och så var Tor Sundberg ung på nytt. Mellan den fjärde och sjätte matchminuten exploderade T & R och gick fram till 3-0. Detta efter mål av Sundberg (från dödvinkel), Fredrik Meyer (äkta stenhård, otagbar tåpaj) och Björn Westberg (fina snett inåt bakåt pass från Roger Tell). Ett chockat Svea var tagna på sängkanten. Man var ju egentligen i form. Svea kämpade på och Martin Eisele reducerade. Sedan hade både Jens Lundström och Mårten Forsell ytterligare reduceringschanser. Claes Looft i målet var alert. Istället får 2-3 kontrade Sundberg in 4-1 efter en riktig kanon i nättaket. Under de två sista minuterna på den första halvleken ökade T & R på från 4-1 till otroliga 6-1 efter ett hattrick mål av Sundberg samt ett från Håkan Tranér. Själva matchen kändes jämn hur konstigt det än låter. 6-1 går inte att förklara bort. Sveas försvarsspel över hela planen var under all kritik. Svea gav i alla fall sig fan på att snygga upp siffrorna i den andra halvleken. Laget dominerade ganska stort mot ett T & R som redan var hemma med segern. Men Looft var en levande vägg. Fråga Mikael Bergvall. Han var hockeystraffsfri vid två tillfällen. Detta var T & R dag. Sjuan T & R går därmed om tvåan Svea i den rekordjämna tabellen. Vi ser fram emot en spännande höst. Jonas Persson gjorde andra halvleks enda mål.
MATCHENS LIRARE: TOR SUNDBERG, TEXT & RUBRIK.

Slitz – Eurosport  1–1

S. Rutger Lindquist. E. Torbjörn Sahlin.

Slitz tappade serieledningen men man förlorande inte matchen mot Eurosport. Båda lagen slog ganska många långbollar inledningsvis vilket utmynnade i få målchanser. Med sju minuter kvar av den första halvleken så bröt Peter de Clairac bollen vid mittlinjen samt avancerade fram mot mål och serverade Rutger Lindquist bollen. Då brukar det gå bra och det gjorde det även denna gång. Slitz tog ledningen med 1-0. Eurosport kom ut som ett nytt lag till den andra rundan och redan efter en minut gjorde Torbjörn Sahlin 1-1 efter ett mycket vackert skott i burgaveln. Eurosport som känner flåset i nacken till det undre strecket fick då blodad tand och radade upp tre farliga chanser. Först kämpade Frederic Pavlidis i sedvanlig stil och vann två närkamper samt slängde sig och stötte upp bollen i ribban. En bra prestation. Minuten senare lossar Johan Fröblom kanonen men Niklas Hedberg reflexräddar till hörna. Ytterligare minuter senare skjuter kämpen Lennart Claesson över och serieledarna var i gungning. Det blev inga fler mål i denna match som slöt 1-1. Slitz förlorade serieledningen på målskillnad. Eurosport som stundtals riktigt vassa ut. Rulle toppar ensam skytteligan!
MATCHENS LIRARE: TORBJÖRN SAHLIN, EUROSPORT.