Slutspel 2004 - Kvartsfinaler

Text & Rubrik – Spoon SC  4–1
T. Christian Carlsson 2, Tor Sundberg, Björn Schönbeck. S. Olle Källström.

Den första kvartsfinalen spelades mellan Text & Rubrik och Spoon SC. Tillsammans hade lagen hela 23 spelare vilket tyder på en härlig laganda. Spoon inledde väldigt piggt och Olle Källström var riktigt het. Han löpte ideligen i djupet vilket ställde till stor oreda i T & R försvar. Det var också Källström som påpassligt gjorde 0-1. T & R kom in i matchen på allvar när Tor Sundberg elegant skruvade in kvitteringen med vänstern i nättaket. Sedan hade båda lagen var sin chans genom Jonas Persson och Hans Svelander men 1-1 stod sig. Med tre minuter kvar på den första halvleken fick Christian Carlsson bollen framför mål och stötte in 2-1. I början på andra spelade T & R riktigt bra, man hade stor rörlighet och virvlade runt i ett högt tempo. Niklas Anbratt, Björn Schönbeck och Björn Westberg hade alla tre goda möjligheter till mål men 3-1 kom ändå med sju minuter kvar. Det var matchvinaren Carlsson som hittade rätt. Spoon orkade inte resa sig varpå 4-1 målet kom som ett brev på posten när matchens bästa spelare, Schönbeck, satte dit den. T & R är en outsider i semifinalen. Spoon har haft en bra säsong men räckte inte till i dagens match.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN CARLSSON, TEXT & RUBRIK.

Svea – Abby Norm  3–4
S. Christian Göransson, Mikael Bergvall, Jens Lundström. A. Anders Gravin, Kaj Eskelinen, Peter Göthe, Fadi Afram.

Abby Norm går mot deras absolut bästa säsong någonsin. Idag följde man upp att ha tagit sig till Reklamserie cupfinalplatsen med att även gå till semifinal i slutspelet. Dagens match hade lite av bragdstämpel på sig. AN vände nämligen ett 0-3 underläge till en seger med 4-3 efter mål i slutminuten. Det var annars Svea som spelade väldigt inspirerat inledningsvis och som även hade marginalerna med sig framför de bägge målen. Svea fick en drömstart och gjorde 0-1 redan i den första minuten när Mikael Bergvall stod nere vid kortlinjen samt spelade bollen jäms med mållinjen till Christian Göransson som stötte in den. Peter Göthe lobbade bollen i ribban via Patric Redenstrands fingrar i anfallet efter och samme man sköt utanför efter fin passning från Kaj Eskelinen. Sedan var det Mårten Forsells tur att skjuta men Markus Bergkvist var på sin vakt. Minuten senare spelar Jens Lundström fram Bergvall som otroligt snyggt skarvar bollen förbi målvakten till 2-0. AN blir desperata och anfaller i tid och otid. Fadi Afram skjuter utanför och Eskelinens inlägg tar i stolpen. Efter en kvart fintar Lundström bort två motståndare och forsar fram ensam mot målet och gör snyggt 3-0. I detta läge är en skräll väldigt nära. I slutminuterna på första skjuter Afram AN tredje träff i virket. Man får dock in ett reduceringsmål innan paus, ett psykologiskt viktigt mål. I den andra halvleken trycker AN på ordentligt men Svea försvarar sig föredömligt. Med nio kvar kommer 2-3 när Eskelinens långskott går in. Eskelinen står som Beckenbauer längst bak och slår den ena fina passningen efter den andra, dessutom med en 100% precision. Med sju kvar offrar P Göthe allt efter en hörna och får in 3-3 med lite blodvite som följd, vilken vilja. Minuterna tickar iväg och båda lagen har vinstläge. Med tre kvar svänger det friskt mellan anfallen. Göransson spelar fram Forsell, som skjuter. En tidigare bortlurad målvakt hinner tillbaka och räddar på mållinjen. AN kontrar och Andreas Göthe får ett bra läge men skottet går i gaveln. Med nittio sekunder kvar avgörs dramat. Afram får på en praktträff och bollen sitter stenhårt i gaveln och en riktig rysare är över. Vi gratulerar Abby Norm men samtidigt lider vi med härliga Svea. Hela Reklamserien hade unnat dom en semifinalplats. Men som sagt var, vid ställningen 0-3 såg det ljust ut.
MATCHENS LIRARE: KAJ ESKELINEN, ABBY NORM.

Slitz – Mediacom  5–0
S. Rutger Lindquist 3, Naffe Younan 2.

Serie A:s seriesegrare, Slitz, var det laget som imponerade mest av samtliga kvartsfinallag. Man satte högsta fart direkt och Peter de Clairac kom fram i två lägen men fick inte till skottet. I den sjätte minuten kunde skicklige Naffe Younan ändå göra 1-0. Efter dussinet minuter så drog de Clairac två man i högsta fart och frispelade Rutger Lindquist med en genial passning varpå Rulle bara hade att rulla in 2-0 i öppet mål. Mediacom hade det svårt men kämpade tappert. Efter en kvart lyfter Thomas Berg ett inlägg i ribban och minuten senare så har otroligt löpstarka Andreas Lifbom ett bra läge men bollen ville inte in. I början på andra gjorde Mediacom allt för att reducera men förhoppningarna om avancemang grusades nästan omgående när Slitz gjorde ett klassiskt mål till 3-0. Roberth Westlund slog en av sina beryktade insparkar. Inne i straffområdet stod de Clairac och på helvolley lade han upp bollen för Naffe, som i sin tur dunkade in bollen i nättaket och ett vilt jubel utbröt, snacka om proffsigt mål. Nu lekte Slitz och Rulle ökade på till 4-0 och samma man hade sedan en stolpträff. Sedan var det dags för en specialare igen. Westlund slog en lång inspark och inne i straffområdet stod Rulle och nickade in sitt tredje mål och matchens slutresultat 5-0. Slitz segertåg fortsätter, när skall det ta slut, eller gör det inte det? Mediacom har haft en bra säsong men vägde för lätt idag.
MATCHENS LIRARE: NAFFE YOUNAN, SLITZ.

Tössinger & Co – Digaloo  5–2
T. Fredrik Dahlström 3, Christian Gröning 2. D. Tommy Svensson, Magnus Lindblad.

Tössinger såg tyngda ut av favoritskapet samtidigt som Digaloo inledningsvis lätt dansade fram på plan med känslan att laget hade allt att vinna. Första halvlek var helt jämn men med ett litet plus i målchanser för överraskningslaget Digaloo. Det var ändå Tössinger som fick det första målet. Christian Gröning slog till med en äkta tåpaj. I anfallet efter kom kvitteringen när Tommy Svenssons skott letade sig in i burgaveln. Digaloo fick då ett lyft och radade upp fyra bra lägen i rad. Det femte var det bästa men vikarierande målvakten Johan Wallberg täckte ut Mats Carlssons friläge så att han kom i dålig vinkel samt sköt rätt på. Tössinger var pressat men fick ett tidigt ledningsmål i början på andra när Gröning kastade ett långt inkast. Fredrik Dahlström tog ner bollen på bröstet, sköt ett bra skott som Hasse Hallberg reflexräddade. Returen slog Dahlström själv in. Matchen stod sedan och vägde i tio minuter men ju längre matchen led desto mer lutade det åt Tössinger som fick ge allt och lite till. Med sju kvar avgjordes matchen. Nu var det Dahlströms tur att använda sig av en äkta tåpaj, pang 3-1. I anfallet efter kom också 4-1. Stefan Alvén serverade Gröning bollen och så var det mål. Ytterligare en minut senare fullbordade Dahlström sitt hattrick. Därmed gick Tössinger från 2-1 till 5-1 på tre minuter. Tössinger vann till sist rättvist men 5-2 var för stora siffror. Magnus Lindblad slog in en straff i sista sekunden. Tössinger kommer att bli livsfarliga och är favorit till titeln. Vi ställde frågan om hur Digaloo kommer att klara sig i Serie A. Svaret är, mycket bra.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK DAHLSTRÖM, TÖSSINGER & CO.