Slutspel 2004 - Semifinaler

Tössinger & Co – Abby Norm  3–1
T. Kim Ekman, Christian Gröning, Fredrik Dahlström. A. Jan Schiratzki.

Varken Tössinger eller Abby Norm har varit i en final i Reklamserien förut, så ett nytt finallag skulle skrivas in i historieböckerna. AN har ju dock en Reklamseriecupfinal som väntar. I en mycket bra och förvånadsvärt öppen första halvlek inledde Tössinger bäst. Redan i den första minuten testade Christian Gröning om Markus Bergkvist var vaken och det var han. I den femte minuten skjuter Lars Axelsson över efter en kontring. Minuten senare smäller det i ribban när Danne Johansson lossar den stora kanonen, returen rullas in av Jan Schiratzki och AN hade tagit ledningen. Tössinger driver upp ett enormt tempo och AN hakar på vilket betyder att AN tappar boll flera gånger i lägen där Tössinger blixtsnabbt kan kontra. Det gör man också och på en minut vänder man 0-1 till 2-1. Först gör Fredrik Persson en fin raid som avslutas med ett skott strax utanför. Sedan spelar Gröning fram Kim Ekman som elegant lyfter in kvitteringen. Vid ledningsmålet serverar Stefan Alvén kulan till Gröning som gör mål, ett vackert anfall. Helt plötsligt är det AN som får jaga en kvittering och chanser finns. Kaj Eskelinen dundrar en halvvolley utanför och med två minuter kvar av halvleken inträffar något helt matchavgörande. Eskelinen driver upp bollen i mittplan och serverar Johansson bollen, tyvärr blir det ett stressat avslut i gaveln. Bättre surr inom laget hade varit att föredra. Istället vänder spelet och Fredrik Dahlström lyfter in 3-1 som blir halvtidsresultat. 3-1 istället för 2-2 är en avsevärd skillnad. I den andra halvleken kryper Tössinger nästan för första gången i deras Reklamseriehistoria (starkt) tillbaka och bevakar sin ledning. Man gör det dessutom mycket bra och AN har väldigt svårt att skapa öppna målchanser. Tössingers kontringar är giftiga och matchen var nära att avgöras när Persson skjuter utanför efter en fin framspelning från matchens bästa spelare, Gröning. Till sist går slutsignalen och Reklamserien gratulerar Tössinger & Co till deras största framgång i denna turnering. Den 12 man starka uppställningen av Abby Norm spelare fick tyvärr bita i det sura äpplet. Man har en Reklamseriecupfinal att se fram emot och en straffsparkstävling i match om 3:e pris. Detta då samma lag möts i de båda matcherna.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN GRÖNING, TÖSSINGER & CO.

Slitz – Text & Rubrik  1–3
S. Rutger Lindquist. T. Tor Sundberg 2, Björn Schönbeck

Text & Rubrik är tillbaka till finaldagen igen efter svackan från fjolåret. T & R har ju dominerat scenen det senaste åren. Vi minns bl.a. dubbeln år 2000. Idag var man det bättre laget och besegrade årets överraskningslag Slitz. Denna match bedrevs i ett mycket lägre tempo än den första semifinalen. Mycket tack vare att Slitz backade hem. Man var dock tvungna. För första gången i år hade Slitz otur med spelartruppen. Coachen var i Frankrike tillsammans med Jimmy Thurby. Backklippan Roberth Westlund kunde inte närvara, liksom formstarka Peter de Clairac. Sedan tidigare var Jack Melcher Claesson skadad och efter tio minuter linkade Naffe Younan av efter en känning i baksidan på låret. Gubbarna som var där skall ha en stor eloge för väl genomför match. Efter tolv minuter tog man också ledningen på deras första anfall. Mathias Lind avlossade stora kanonen men Claes Looft gjorde en strong räddning. Returen slogs in av Rutger Lindquist från halvdålig vinkel, Slitz var i ledningen. Med fem kvar kom en livsviktig kvittering från T & R sida. Björn Schönbeck stötte in Ludvig Grimlunds inspel. T & R hade mycket boll och Slitz försvarade sig. Med kvarten kvar började T & R dominera stort. Fredrik Meyer sköt en kanon i krysset men Niklas Hedberg flög dit och boxade ut bollen. Returen dundrades i stolpen av Niklas Anbratt. Sedan spelade Björn Westberg en genialisk snett inåt bakåt passning till Tor Sundberg som stötte in 2-1 i nättaket. T & R hade vänt 0-1 till 2-1. Slitz hade sedan svårt att ställa om från en defensiv till en offensiv. Fem minuter senare nickade L Grimlund in en lång hörna framför mål och där dök Sundberg upp och efter en strumprullare letade sig bollen in i nätmaskorna till ledning med 3-1. Sista åtta bevakade T & R 13 man starka trupp ledningen och man var i final, grattis! Slitz får trösta sig med en serieseger, en match om tredje pris match på straffar samt en kul Reklamseriecupfinal (man möter Abby Norm i bägge matcherna). Då får man hem lite folk och kan säkert bjuda till en bra match.
MATCHENS LIRARE: LUDVIG GRIMLUND, TEXT & RUBRIK.