Hill & Knowlton – TV 4   8–2
H. Hans-Olof Johansson 3, Niklas Lundin 2, Joel Holmer 2, Tommie Fagerli. T. Mikael Kollberg, Johan Gran.

När Hill & Knowlton har med sina fyra äss på spelhumör kan dom besegra vilket lag som helst i hela Reklamserien. Ässen vi talar om är Hans-Olof Johansson, tre mål i dagens match, Niklas Lundin, två mål, Joel Holmer två mål och dagens stora showman Jussi Kontinen. Det åttonde målet gjordes av pigge Tommie Fagerli med ett skott rätt upp i nättaket. Ni förstår på referatet att TV 4 hade problem. Mathias Blomquist och Marcus Skarphagen hade ett fint förspel när Mikael Kollberg gjorde mål. Kämpen Johan Gran gjorde även han ett mål, med foten! Kontinens show inne i eget straffområde var en fröjd för ögat. Vilken speed, vilken kontroll och vilken teknik. H & K spelade stundtals drömfotboll och vann med hela 8-2. Fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: JUSSI KONTINEN, HILL & KNOWLTON.

Eurosport – Digaloo  1–2
E. Johan Fröblom. D. Bo Eriksson 2.

Serie A laget Digaloo och Premier League laget Eurosport spelade en jämn och välspelad rysare. I den tredje minuten träffade Magnus Lindblad stolpen men det var Eurosport som tog ledningen på en specialare. Janne Möller kastade ett långt inkast mot bortre stolpen och där dök Johan Fröblom upp och nickade in bollen. Digaloo var sedan så nära ett mål man kan komma. Johan Hellrup sköt stolpe, stolpe och ut. Många trodde att det var mål och att bollen tagit i järnet innanför stolpen. Domaren kände också att bollen tog där men det är omöjligt att studsen skulle bli en sådan som den blev. Men det blir väl som i VM 1966. Vi kommer aldrig att få reda på om bollen var inne men det är alltid bättre att fria än att fälla. Fem minuter in på andra kom sedan en rättvis kvittering när bollen kom rullande mot Bosse Eriksson som drog på för kung och fosterland varpå bollen satt stenhårt i nättaket från 15 meter. Sista kvarten var ett härligt ställningskrig och vi trodde att det hela skulle avgöras i ett straffdrama. Noteras skall att Digaloo hade sin tredje stolpträff när Niclas Ivarssons sköt. Med 40 sekunder kvar hade Eurosport en hörna och ställde upp med två man där. Hörnan slogs och bollen rensades undan varpå Digaloo kontrade med en man mer. Lindblad spelade in bollen till matchvinnaren Eriksson som rakade in segermålet 2-1, vilken dramatik och vilken bjudning Eurosport.
MATCHENS LIRARE: BO ERIKSSON, DIGALOO.

Expressen – AC Gear   2–4 (efter straffar, 0-0 vid full tid)
Straffmål: Michael Eklund, Patrik Myrbäck. A. Straffmål: Magnus Lindström, Magnus Frisk, Mathias Lind, Magnus Helin.

En första sensationens skräll inträffade på centercourten denna måndagsmorgon. Redan när lagkaptenerna Patrik Myrbäck (Expressen) och Klaus Bengtsson (AC Gear) skakade hand så påtalade domaren att om det blir oavgjort vid full tid tillgrips straffar. Bengtsson sa direkt, - det är ingen risk. Expressen tog tag i taktpinnen direkt men likt den senaste seriematchen fick man inte till avsluten idag heller. Den första halvleken slutade 0-0 men de heta chanserna var fördelade med 5-1 i Expressens favör. I den andra halvleken höjde Expressen tempot ytterligare ett snäpp men på nytt mötte man ett lag som kämpade med näbbar och klor och hade ett bra försvarsspel samt en grym målvakt i form av Mathias Zakrisson. Minuterna tickade iväg och Expressen blev än mer desperata. Man kunde dock inte slappna av bakåt för Gear kontraslog blixtsnabbt. Magnus Lindström var nära att nicka in bollen med Niclas Fröberg gjorde en strålande räddning. Expressen radade up sju åtta mycket bra lägen men Zakrisson var rena rama väggen. Myrbäck hade en kanon i stolpen samt en bra chans där han höll i bollen föredömligt innanför straffområdet och fintade ner både back och målvakt som la sig ner. Men lyftningen gick över ribban. Mats Garderud gjorde sin bästa match någonsin i Reklamserien. Matchen levde och var mycket spännande och till sist ljöd domarens pipa och till ställningen slutade 0-0 och straffar fick avgöra duellen. Gear vann lotten och valde att börja enligt följande: Magnus Lindström 1-0, Michael Eklund 1-1, Mikael Pettersson miss, Patrik Myrbäck 1-2, Magnus Frisk 2-2, Kimmo Rolin miss, Mathias Lind 3-2, Magnus Klint miss och till sist stegade Magnus Helin fram och satte avgörande 4-2 och skrällen var ett faktum och Gears spelare dansade krigsdans, bollen är rund och det gäller att sätta chanserna. Efter 11 raka segrar bröts sviten.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS ZAKRISSON, AC GEAR.

Tössinger & Co. – Aftonbladet  10-0
Fredrik Dahlström 4, Stefan Alvén 3, Erik Johannisson 2, Fredrik Persson.

Matchen mellan Tössinger och Aftonbladet blev inte ens någon fotbollsmatch. Efter fem minuter hade Fredrik Dahlstrom gjort både 1-0 och 2-0. Sedan spädde Stefan Alvén på med både 3-0, 4-0 och 5-0 efter en kvart. Dahlström gjorde ytterligare två mål och Erik Johannisson likaså varpå halvtidsresultatet skrevs hela 9-0. Efter en minut och tre sekunder av andra var allt över och vi får fråga Jens Lundström om det var rekord eller inte. Spiken i kistan slog ¨måltjuven¨ Fredrik Persson in till sist. Tössinger får möta cup dödarna AC Gear i kvarten och det är inte mycket mer att tillägga angående utspelningen. Aftonbladet har en stor match att se fram emot i morgon (Expressen). 0-20 på de två senaste matcherna är ingen perfekt uppladdning för sexan i Premier League.
MATCHENS LIRARE: STEFAN ALVÈN, TÖSSINGER & CO.

Carat – Text & Rubrik   3–4
C. Peter Arnesson, Per Boquist, Andreas Malmfält. T. Niklas Anbratt 2, Tor Sundberg, Björn Westberg.

Den första kvarten mellan Carat och Text & Rubrik bjöds det kanske på den bästa fotbollen hittills under årets Reklamserien. Ja den bästa matchen i cupen var det definitivt. Redan efter 30 sekunder vann Roger Tell en nickduell inne i straffområdet varpå bollen hamnade hos Tor Sundberg, som i sin tur dunkade in bollen med vänsterforten i den bortre burgaveln. Bara minuten senare är det kvitterat när Andreas Malmfält spelar fram Peter Arnesson. Sedan visar Premier League laget Carat verkligen att det är ett topplag som definitivt håller Serie A klass. Fredrik Malmfält slår en lyra mot mål men Arnesson nickar i stolpen. Minuten senare skarvar Martin Andreasson bollen till Per Boquist som kommer stormande bakifrån och möter på ett tillslag och skottet går i ribban och in till 2-1. Sedan har T & R Jonas Persson ett gyllene läge men närskottet går utanför. Spelet vänder igen och A Malmfält gör 3-1 och då skall ni veta att det bara gått sex minuter av drabbningen. Båda lagen fortsätter att spela drömfotboll men det intressantaste är att allt dom gör görs i ett virvlande tempo. Efter dussinet minuter reducerar Björn Westberg till 2-3 efter ett drömmål där Sundberg lirar snett bakåt. Efter en kvart kommer ett liknande drömmål men denna gång från den andra kanten och nu är det Tell som går ner till kortlinjen och spelar snett bakåt till Niklas Anbratt och så stod det 3-3. I pausen kan till sist svettiga spelare hämta andan. Spelet var av högsta klass även i den andra halvleken men förståligt nog bedarrade tempot två snäpp. De offensivglada lagen skapade efter fina kombinationer målchanser i parti och minut. Tell sköt ett närskott efter hörna men vikarierande målvakten Henrik Berthmar gjorde en Hockeyplocks räddning. Sedan nickade Arnessons strax över. Spelet vände igen och nu var det Martin Berggren som var nära. Sista sju åtta minuterna kroknade Carat en aning men det var ändå Arnesson som fick den stora chansen men Christian Carlsson, som för övrigt storspelade, gjorde en enastående enhandsräddning. Precis när vi väntade på straffar så startade T & R dagens sista anfall. Patrik Raune gick på offensiven och fick tag i bollen ute vid vänsterkanten vid halva plan. Han avancerade in några meter och slog en genialisk utsida pass efter marken varpå Anbratt bara hade att stöta in bollen till 4-3 med sex sekunder kvar, vilken dramatik. Båda lagen var värda seger i denna otroligt bra fotbollsmatch.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN CARLSSON, TEXT & RUBRIK.

Spoon SC – AGO Reklam   0-2 (WO)

MarknadsTaktik – BOW reklam  0–1

B. David Nildén.

Det hände mer under den första kvarten i matchen mellan BOW reklam och MarknadsTaktik än det brukar hända på en hel Allsvensk match. BOW var riktigt vassa inledningsvis. Redan efter två minuter tvingas Michel Rydberg göra sin första benparad när Hans Pettersson var igenom. Bollen kom dock tillbaka några sekunder senare och Peter Kisfaludy fick fritt skottläge men bollen gick utanför. Minuten senare slår Glenn Hysén (ja du läste rätt) en boll i djupet till Kisfaludy, som i sin tur passar bollen diagonalt genom straffområdet och vid den bortre stolpen dyker David Nildén upp men skottet tar i gaveln. MT kontrar och Stefan Tengvall testar Henrik Strömblad och han verkar vara vaken. I den sjätte minuten snappar Nildén upp bollen innanför straffområdet och rullar in 1-0 med högern. Morgan Hägglund lobbar sedan från halva plan och överraskar Strömblad som räddar med nöd och näppe. Bollen studsar ut framför målet och Freddy Hägglund skall bara raka in returen men Strömblad är snabb och klarar upp situationen. Sedan är det BOW som trycker på igen och Nildén skjuter ett överraskande skott som Rydberg klarar. Sedan lyfter Pettersson elegant in bollen till Kisfaludy som nickar utanför. BOW var bättre i första men MT kom in i matchen på allvar i slutet på första och hela den andra halvleken var helt jämn. Vi var nära att anteckna ett mål för MT i den femte minuten på andra när Hägglund sköt men Strömblad räddade. Returen gick upp i luften och Mikael Brunell nickade mot ett tomt mål men på något underligt sätt lyckades Strömblad flyga upp från en liggande ställning samt tippa bollen till hörna. Under de sista minuterna böljade matchen friskt men till sist gick slutsignalen och BOW avancerar till kvartsfinal. Hur klarade sig Hysén då? Jo tajmingen i nickduellerna satt som vanligt. Dagens snyggaste prestation svarade han för också när passningen med yttersidan satt på läppen på en lagkamrat. Välkommen åter.
MATCHENS LIRARE: HENRIK STRÖMBLAD, BOW REKLAM.

Abby Norm – Mediaedge: cia  6–1
A. Niklas Heplinger 3, Dan Sahlin, Mattias Helgesson, Kaj Eskelinen. M. Kalle Ekstam.

Abby Norm lekte sig vidare till kvartsfinal efter en 6-1 viktoria över Mediaedge: cia och stundtals var det rena rama totalfotbollen. Thony Andersson spelade per omgående fram Dan Sahlin till 1-0 men sedan dröjde det till slutminuterna på första innan tvåan kom. Det var stabila Niklas Heplinger som gjorde det målet. Samme man satte även dit 3-0 och matchen var över. Cia har haft två tuffa matcher i rad men idag stod man upp ordentligt. Mattias Helgesson satte dit 4-0 och till sist lyckades även målvakten Kaj Eskelinen göra ett mål efter flera fina försök. Heplinger blev tremålsskytt. Cia spräckte i alla fall nollan när Kalle Ekstam sköt mål direkt på avspark, snyggt. Thony Andersson var pigg denna morgon och stod för flera fina tekniska delikatesser.
MATCHENS LIRARE: THONY ANDERSSON, ABBY NORM.