Dagens Industri – AC Gear   3–4
D. Kristofer Steneberg 2, Rodrigo Soto. A. Mathias Lind, Jimmy Thurby, Magnus Lindström, Magnus Frisk.

Fotbollen är rund, ja hur skall man annars förklara matchen mellan AC Gear och Dagens Industri. För några dagar sedan möttes de båda lagen i premiären och då vann Gear med hela 8-0. Lagen var näst intill identiska men nu var matchbilden en helt annan. DI verkar vara ett cuplag för efter en jämn inledning chockade DI rejält när Rodrigo Soto elegant skarvnickade fram bollen till Kristofer Steneberg som ur snäv vinkel gjorde 0-1. Än mer chockade blev nog alla på Hjorthagens IP när även 0-2 kom minuterna senare. Denna gång var det Soto som gjorde målet. Gear hade lite flyt att dom fick in ett reduceringsmål bara 30 sekunder efter 0-2 målet. Det var Mathias Lind som lobbade från 30 meter. Precis innan halvtidsvilan kunde även Jimmy Thurby kvittera och nu trodde alla på en Gear dominans i andra halvlek. Så blev inte fallet. Låt vara att Gear förde spelet med DI försvarade sig med näbbar och klor. Steneberg gjorde sitt andra mål för dagen och så var DI i ledningen igen. Minuterna tickade iväg och en skräll var i antågande. Med sex kvar så kunde femmålsskytten från premiären, Magnus Lindström kvittera. Spelarna började fråga om det var straffar direkt vid full tid och domaren började fundera vilket i vilket mål straffarna skulle slås i. Skulle målvakten eller straffsparksläggarna få solen i ögonen. Precis då slog Magnus Frisk in avgörande 4-3 för AC Gear. Det är starkt att vända 0-2 till 4-3.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS LIND, AC GEAR.

Mediacom – Tössinger & Co  2–9
M. John Aleman, Gabriel Sahin. T. Fredrik Dahlström 4, Robert Westerberg 2, Stefan Alvén, Kim Ekman, Adam Stevens.

Enligt rykten skall Tössinger satsa stenhårt på cupen i år och det var väl därför det såg så nervöst ut inledningsvis. Det var nämligen Mediacom som stod för grannlåten till en början. Laget var värda ett mål och Andreas Lifbom rev upp djupa sår i Tössingers backlinje. Efter dussinet minuter klev Stefan Alvén för första gången in på centercourten och direkt höjdes Tössinger sitt spel med två dimensioner. På sex minuter blixtrade laget till och gick till en halvtidsvila med en 3-0 ledning, minst två mål för stor med tanke på spelet. Det första målet var en grann sak. Adam Stevens slog en perfekt hörna och upp i luften gick Robert Westerberg, han hängde kvar i och nickade med full kraft in bollen i krysset. Ett efterlängtat mål och efter detta var Robban riktigt het. Han sköt över minuterna senare innan Fredrik Dahlström spelade fram Alvén som satte dit tvåan. Dahlström satte det tredje. Mediacom gav allt i början på andra och tekniske Gabriel Sahin träffade stolpen. Peter Carlsson var också riktigt bra. Robert W avgjorde sedan matchen med sitt 4-0 mål. Mediacom gav nu mer eller mindre upp och sista kvarten bjöds det på Hawiispel. Dahlström bokfördes för fyra mål och har nu gjort 10 kassar på tre matcher. Kim Ekman lät sin vänsterkanon tala och Stevens avslutade med att elegant chippa in bollen i krysset. Mediacom fick i alla fall in två tröstmål genom John Aleman och Sahin.
MATCHENS LIRARE: ROBERT WESTERBERG, TÖSSINGER.

Aftonbladet – CSKA McCANN  3–1
A. Pontus Ogebjer, Thomas Hanusek, Mats Bergman. C. Krister Svensson.

De rosa Aftonbladet mot de vita CSKA McCANN. Matchen blev tuff, spännande och hade hög puls. Första kvarten blev mållös men sedan frälstes vi på Hjorthagens IP med årets fullträff. Bollen kom rullande mot Pontus Ogebjer som från halva plan drog till med ett mäktigt skott. Bollen steg sakta men säkert och till sist stod det nya målets nät som en strut, vilken projektil. I anfallet efter spelade Roberto Martorell fram Philip Berman som drogs ner och det var en given straff. Fredrik Espmark stegade fram men sköt bollen i ribban. Spelet vände och Ogebjer kastade ett långt inkast. Försvaret missbedömde bollen och vid den bortre stolpen stod Thomas Hanucek och gjorde mål. Marginalerna är små i fotboll och istället för 1-1 stod det nu 2-0 till AB i halvtid. CSKA gjorde sedan allt för att gå ikapp och efter tio minuter spelar för dagen mycket duktige Espmark fram Krister Svensson som i sin tur skarvar in 1-2. Nu utbryter en härlig kamp och det svänger friskt. Med fyra kvar träffar Mats Bergman ribban. I samma minut skjuter Ogebjer och det blir retur och den rakar Bergman in till 3-1, som också blir slutresultatet.
MATCHENS LIRARE: PONTUS OGEBJER, AFTONBLADET.

Carat – FLT  2–1
C. Per Boquist, Martin Andreasson. F. Daniel Wiklund.

För 14 dagar sedan möttes Carat och FLT i serien och då körde Carat över sina motståndare och vann med hela 4-0. Idag blev matchbilden en helt annan. FLT kämpade med näbbar och klor (ibland lite tuffare än det normala för Reklamserien) och så fick man en drömöppning efter 45 sekunder. Årsdebuterande Pontus Karlsson kunde på sin första bollberöring mycket vackert bröstpassa fram bollen till speed kulan Daniel Wiklund. ¨Dojjan¨ kom som skjuten ur en kanon på högerkanten och med en motståndare ¨hängande¨ i ryggen skar han ändå in mot mål och gjorde 0-1. FLT fick den start som de så väl behövde. Carat var chockat men man kom ganska fort in i matchen. En kvittering var nära när Mikael Djulstedt långa inkast hamnade hos Fredrik Malmfält. Volleyn tog dock i ribban. FLT stod emot riktigt bra men mot slutet på den första halvleken la Carat in en högre växel. Martin Andreasson fick två chanser. Den ena gjorde Jari Hållman en otrolig enhandsräddning på och det andra skottet gick utanför. Med två kvar var kvitteringen ett faktum när Per Boquist fick in bollen. I början på andra trodde vi nog lite till mans att Carat skulle ta över matchbilden men FLT:s spelare är av ett segt virke. Det var nära mål när Peter Arnesson nickade från nära håll men bollen gick utanför. Minuterna tickade iväg och nu var årets första straffsparksdrama mycket aktuell. Men Carat gjorde en mycket vass avslutning och med 30 sekunder kvar av matchen letade sig Andreassons skott in i mål, vilken dramatik. Vi gratulerar Carat men samtidigt lider vi med FLT.
MATCHENS LIRARE: MARTIN ANDREASSON, CARAT.

Grand Sociedad – Text & Rubrik  1–3
G.
Björn Ericsson. T. Patrik Raune 2, Tor Sundberg.

Text & Rubrik är riktigt heta för tillfället. Dagens match mot Grand Sociedad var trevlig och GS höjde sitt spel i jämfört med inledningen på serien. Redan i den andra minuten får Magnus Tengzelius på årets skott men bollen går i kryssribban och ut. GS tar ledningen fem minuter senare när duktige Björn Ericsson kommer fri och gör en härlig överstegsfint innan han lägger in bollen i öppet mål. T & R kommer sedan sakta men säkert in i matchen och efterhand för man till ställningen ganska klart. GS målvakt Jakob Nilsson växer ut som en jätte i målet. Ett mål får han släppa förbi sig i första halvlek och det är Patrik Raunes kanon, stolpe in, efter assist från Michael Engdahl. Den andra halvleken bjuder på en öppen fotboll och minuterna börjar ticka iväg utan fler mål. Engdahl har en nick i ribban och för tillfället är T & R närmast ett ledningsmål. Nilsson fortsätter att storspela i målet. Inga matcher hittills i cupen har gått till straffar trots att det lutat åt det vid flera tillfällen. Även denna match avgörs i slutminuterna. Tor Sundberg slår en perfekt hörna som tvåmålsskytten Raune nickar i mål. GS orkar inte resa sig och i slutminuten dundrar Tor Sundberg in 3-1. Varje gång Sundberg har varit ute och rest har han kommet tillbaka och gjort granna mål. Denna gång hade han varit i Tallin. Det kanske är läge att ta tunnelbanan till matchen men målen kommer nog ändå nästa match. Starkt jobbat T & R. Detta var ett fall framåt för GS.
MATCHENS LIRARE: JAKOB NILSSON, GRAND SOCIEDAD.

Lokaltidningen Mitt I – Expressen   1–5
L. Johan Fyrk. E. Martin Hamrin 2, Patrik Myrbäck 2, Kimmo Rolin.

I det underbara vårvädret var det dags för ännu ett spännande tidningsderby. Denna gånga var det serieledarna Expressen och Lokaltidningen Mitt I som drabbade samman. Det som var överraskande var att LMI stod upp så bra och laget kämpade som aldrig förr. Det såg ut att bli en mållös första halvlek men med tre minuter kvar kunde Martin Hamrin göra 1-0. I början på andra hade Expressen en bra period och då kom två snabba mål. 2-0 målet nickade Patrik Myrbäck in i det bortre hörnet efter en fin slagen hörna av Hamrin. Minuten senare drog matchhjälten Hamrin målvakten och lättade in 3-0. Nu trodde vi att LMI var ett slaget lag men dom gav sig inte. Johan Fyrk kunde reducera till 1-3 och sedan hade man två bra lägen till ytterligare reducering. Med sju kvar avgjordes matchen när Kimmo Rolin sköt 4-1 invid stolpen. I slutminuterna fullbordade Myrbäck fem-ettan när han gjorde sitt andra mål. En stor eloge till LMI för en bra match mot det stjärnspäckade motståndet.
MATCHENS LIRARE: PATRIK MYRBÄCK, EXPRESSEN.

Fotboll Direkt – Spoon SC  1–5
F. Erik Sylvén. S. Kalle Schröder 2, Richard Hagenstam 2, Ernesto Villalba.

Spoon SC vände på en negativ trend när man avancerade till 8-delsfinal i cupen. Laget vände även ett underläge på 0-1 till 5-1 de sista nio minuterna. Fotboll Direkt var pigga inledningsvis och Erik Sylvén och Michael Dabrowski spelade vägg men den sistnämnda missade precis vid skottögonblicket. Efterhand tog Spoon över händelserna på plan och man skaffade sig tre heta målchanser där Richard Hagenstams skott var närmast att resultera. Det var dock FD som gjorde det första målet när Sylvén rullade in bollen. I början på andra hade Spoon ett konstant tryck men Leif Göransson växte ut till en jätte i målet, vi räknade till ungefär fem sex kanonräddningar. FD spelare kroknade allt mer i värmen men ett tag trodde vi att dom skulle kunna hålla undan till ett straffdrama. Med nio kvar kunde till sist Kalle Schröder kvittera och minuterna senare så gjorde Hagenstam 2-1. FD måste då börja anfalla och givetvis försökte man men när 3-1 kom på en kontring genom Schröder var matchen över. I slutminuterna spädde dessutom Hagenstam och Ernesto Villalba på till 5-1
MATCHENS LIRARE: LEIF GÖRANSSON, FOTBOLL DIREKT.

Svea – AGO Reklam  0–4
A. Per Apelgren 2, Michel Gordin 2.

AGO Reklam ser nu bättre och bättre ut och idag avancerade man till 8-delsfinal i cupen efter stundtals fint spel. Sveas Jens Lundström var nära att ge sitt lag ledningen men vänsterskottet från 20 meter tippades till hörna av vikarierande målvakten Fredrik Dahlin. Efter jämnt spel kunde AGO göra det viktiga första målet. Det var Per Apelgren som var iskall inne i straffområdet och höll i bollen samt fintade ner både en och två motståndare innan han slog in bollen i mål via en försvarare. Sedan gjorde även AGO 2-0 när Michel Gordin slog in en stolpretur från Per Jonsén. Det målet såg väldigt enkelt ut. Svea var med i matchen och med tio kvar hade både Lundström och Christer Persson (nick) varsitt fint läge men Dahlin ville hålla nollan. Med fem kvar kom nådastöten och på nytt var det Gordin som höll sig framme samt avslutade med ett fint skott. Apelgren ville inte vara sämre och gjorde även han två mål, även det andra sköt han på en försvarare och in. 4-0 var något för stora siffror om man tittar på matchbilden och Svea fick väl nöja sig med att det var en hedersam förlust, om det nu finns några sådana.
MATCHENS LIRARE: PER APELGREN, AGO REKLAM.

Starcom – MarknadsTaktik  1–8
S. Johan Pettersson. M. Freddy Hägglund 2, Mikael Brunell 2, Johan Olsson, Stefan Karlsson, Pelle Ericsson, Mikael Örnliden.

MarknadsTaktik vann igår med 7-2 i Serie A och det följde man uppmed en 8-1 seger i cupen mot Starcom. Siffrorna var lite för stora för Starcom stred på ganska bra inledningsvis. Det var bara det att MT fick lite för enkla mål. Inte för att ta bort äran från Freddy Hägglund, som var strålande första tio minuterna och bokfördes för både 1-0 och 2-0. Det är bara det att det skiljer minst en klass mellan ligorna och framförallt jämnheten i lagen. Innan paus gjorde Johan Olsson även 3-0. MT bokfördes för sex olika målskyttar där Hägglund och Mikael Brunell gjorde vardera två. Stefan Karlsson, Pelle Ericsson och Mikael Örnliden gjorde var sitt. En som tempot passade perfekt för var Morgan Hägglund som gjorde en bra insats. Johan Pettersson tröstmålade för Starcom.
MATCHENS LIRARE: MORGAN HÄGGLUND, MARKNADSTAKTIK.

Clear Channel – BOW reklam  3–6
C. Pehr Dunger 2, Robert Jansson. B. Christer Uhrlin 2, David Nildén 2, Michael Eklund, Thomas Hvitfeldt.

BOW reklams segertåg bara fortsätter. Efter fem raka segrar i Serie A tog man sig även vidare i cupen. BOW trodde nog att det bara var att ställa ut skorna mot sexan i Premier League, Clear Channel. Där tog dom fel för gubbarna i CC kämpade, slet och stod upp mycket bra matchen igenom. Efter en jämn inledning kunde lagkaptenen Michael Eklund elegant göra det förlösande första målet. Med två minuter kvar av halvleken trodde vi att Eklunds mål skulle bli det enda denna halvlek men helt plötsligt blixtrade det till framför bägge målen. Först gjorde Christer Uhrlin 2-0 i samma maska dom det första målet. CC vägrade att ge upp och friskusen Filip Ringborg fick iväg en kanon som vi trodde skulle gå i mål men Henrik Strömblads suveräna vår form håller i sig och Henka gjorde en fotparad. Med 20 sekunder kvar av halvleken kunde för dagen mycket duktiga Pehr Dunger reducera efter ett fint markskott i ena hörnet. BOW centrade och anföll och efter 19.59 kunde David Nildén sätta dit 3-1, vilken avslutning på halvleken. När sedan Uhrlin gjorde 4-1 i den sjätte minuten på andra trodde vi nog alla att matchen var körd. CC visade då hög lagmoral och spelade drömfotboll i fem sex minuter. Robert Jansson slog in 2-4 i nättaket och Dunger gjorde lite turligt även 3-4. CC anföll igen och Mårten Thorslund sköt ett hårt skott i stolpens insida och ut. Där var det bara millimeter från ett 4-4 mål. BOW var i gungning och hela laget kom i otakt men med sju kvar kunde debutanten Thomas Hvitfeldt göra ett vackert solomål när han rann igenom längs högerkanten, skar in samt rullade in 5-3. Nu var matchen körd och BOW avslutade med att fastställa tennissiffrorna 6-3 genom Nildén på en vacker lobb.
MATCHENS LIRARE: PEHR DUNGER, CLEAR CHANNEL.

Slitz – Abby Norm 3 – 4
S. Rutger Lindquist 2, Johan Malmberg. A. Dan Sahlin 3, Fadi Afram.

Matchen mellan Abby Norm och Slitz började i ett lusigt tempo för att sedan ta fart och slutforcering var av högsta klass. Fadi Afram gjorde tidigt 1-0 för AN med ett mäktigt skott från höger rätt upp i nättakets högra sida. AN stängde sedan Slitz anfallsvägar på ett bra sätt. Den vikarierande målvakten Claes Blomquist hade det lugnt i den första halvleken men han fick i alla fall visa upp var han gick för när han likt Gordon Banks vände i luften och tog en styrning. På Johan Malmbergs skott från 20 meter med två sekunder kvar såg han däremot inte ut som någon Banks, den slank in. Niklas Hedberg i Slitz mål gjorde minst två väldigt fina räddningar. Rutger Lindquist kontrade in 2-1 i början på andra och Slitz hade därmed vänt på steken. Då när man trodde att Slitz skulle gå ifrån vaknade AN till ordentlig och inledde en bejublad offensiv. Niklas Heplinger sköt ett bra närskott men Hedberg reflexräddade. Sedan klev kung Sahlin in i handlingarna på allvar. Först kvitterade han till 2-2 och några minuter senare gjorde han även 3-2 på nick efter en fin hörna från halta Thony Andersson. Nu var det helt plötsligt AN som vänt på steken. Sahlin var även nära att göra 4-2. Istället kunde Slitz kvittera efter ett omdiskuterat mål men 3-3 blev det genom Rulle. Med sju minuter kvar var Jack Melcher Claesson nära att ge Slitz ledningen men skottet gick över. Nu svängde det verkligen om matchen och spelet böljade fram och tillbaka i värmeböljan. Alla trodde på straffar men Slitz anföll en sista gång. Det var bara det att man inte hade någon täckning bakåt. Så när man tappade bollen kontrade AN blixtsnabbat och en helt omarkerad Sahlin kom fri och bredsidade behärskat in segermålet 4-3 i svängningarnas match. AN är obesegrat under hela våren 2005.
MATCHENS LIRARE: DAN SAHLIN, ABBY NORM.

Kanal 5 – Mediaedge: cia  4–5 (2-2 vid full tid)
K. Daniel Cedercrona 2. Straffmål; Daniel Cedercrona, Mikael Fagerlund. M. Johan Högfeldt, Kalle Ekstam. Straffmål; Daniel Collin, Andreas Lejdegård, Oskar Lindström.

Nu är det drag i Mediaedge: cia. Laget hade fått nya snygga Juventus dräkter dagen till är. Eftersom man dessutom vunnit två raka så dök man upp med hela 13 spelare. T.o.m. den gamla veteranen Niklas Andreason sprang in på plan som en kalv på grönbete. När matchen började mot Kanal 5 tog man tag i taktpinnen direkt. Jonas ¨Backslicker¨ Bergström hade ett gyllene läge på direkten men Joakim Norling räddade friläget. Cia fortsatte offensiven och Femman hade ingenting. Man skall dock aldrig räkna bort Daniel Cedercrona. Får han en chans hugger han som en cobra och mycket riktigt så stod stolpen och svajjade efter en kanon. Det dröjde sedan bara någon minut så var Cedercrona framme igen och denna gång nickskarvade han in Mikael fagerlunds inkast till 1-0. Inte ens ett baklängesmål hindrade cia från att vika ner sig och efter dussinet minuter gjorde stabile Oskar Lindström en raid på vänsterkanten och serverade Johan Högfeldt bollen på ett silverfat, en distinkt bredsida senare så stod det 1-1. Precis innan halvtidsvilan spelade Michael Porseryd fram Kalle Ekstam och så var cia i en rättvis ledning. Cedercrona var pigg i början på andra och kvitterade omgående på sitt andra mål för dagen och nionde totalt. Sista kvarten var ett ställningskrig men både Fagerlund och Kalle Forsbeck var nära att ge Femman ledningen. Eftersom denna match hade dubbel betydelse (matchen gällde både i serien och cupen) så var det en extra nerv i den. Seriematchen slöt 2-2 och cupmatchen fick straffar avgöra vem som var bäst. Kanal 5 vann lotten och valde att börja enligt följande: Johan Westman (grym räddning av Leslie Marsden), Daniel Collin 1-0, Daniel cedercrona 1-1, Andreas Lejdegård 2-1, Mikael Fagerlund 2-2, Jonas Larsson miss, Anders Sahlee (Marsden räddning), Niklas Andreason miss, Kalle Forsbeck (Marsden räddning) och Oskar Lindblad 3-2. Vild TV-puck glädje utbröt i cia lag som därmed tog sin tredje raka seger. Går dom att stoppa är frågan?
MATCHENS LIRARE: LESLIE MARSDEN, MEDIAEDGE: CIA.