Hill & Knowlton – Digaloo  0–6
D. Ronny Kannerberg 4, Magnus Karlevall, Anton Hjärtmyr.

Den första kvartsfinalen spelades mellan Premier League laget Hill & Knowlton och Serie A laget Digaloo. Efter en avvaktande inledning på matchen så kom dagens första målchans först i den sjunde minuten. Det var Digaloos Niclas Ivarsson som sköt ett bra skott i insidan av stolpen. Sedan överraskade H & K med att ta över till ställningen ett tag. Laget hade fyra fem bra avslut som strök både ribba och stolpe. Mest skottvillig var Hans-Olof Johansson men som sagt bollen ville inte in. Mitt i H & K anstormning slog Ivarsson en långboll och Magnus Karlevall hann precis före både målvakt och försvarare samt petade in bollen till 1-0 för Digaloo. I den andra halvleken spelade Digaloo ruskigt disciplinerat då man kröp hem med laget och gick på kontring och efter fyra minuter kunde mycket snabba Anton Hjärtmyr göra 2-0. H & K var då tvungna att flytta upp ännu mer folk samt köra storoffensiv. Man skapade mängder av chanser. Niklas Lundin, Claes Lette, Jussi Kontinen och Tommie Fagerli hade fina lägen men ingenting ville sig. Istället kunde Digaloo och Ronny Kannerberg kontra in tre mål på fem minuter och så stod det hastigt och lustigt 5-0 på anslagstavlan vilket inte var rättvisa siffror. H & K fortsatte skapa chanser varpå fyramålsskytten Kannerberg gjorde 6-0, ridå. Vinner man med hela 6-0 så är det givetvis rätt lag som vann men 6-4 hade inte varit missvisande. Digaloo avancerar till semifinal medan H & K får avsluta säsongen med två seriematcher.
MATCHENS LIRARE: ANTON HJÄRTMYR, DIGALOO.

AC Gear – Tössinger  0–5
T. Christian Gröning 2, Fredrik Dahlström 2, Stefan Jansson.

Dagens andra kvartsfinal gick också mellan ett Premier League lag (AC Gear) och ett Serie A lag (Tössinger). Matchen kom aldrig upp i några större höjder rent fotbollsmässigt. Matchen var relativt jämn inledningsvis och båda lagen hade svårt att skapa riktigt heta målchanser. Kämpen Jimmy Thurby hade två fina avslut men det hade även Fredrik Dahlström. Det skulle bli ett mål innan halvtidssignalen ljöd. Christian Gröning kom högst i en nickduell efter hörna varpå Tössinger tog ledningen med 1-0. Erik ¨Lance¨ Johannisson sköt även ett skott i ribban. I den andra halvleken tvingades Gear att anfalla mer för att nå en kvittering. Spelet öppnade sig rejält och i den sjätte minuten hade Tössinger fint triangelspel mellan Dahlström, Adam Stevens och 2-0 målskytten Gröning. Sista kvarten var det svängdörrar hos båda lagen. Årsdebuterande Mattias Hägglén storspelade mellan stolparna. Med tio kvar spelar John Aleman fram Thurby men bollen ville inte in. Sista tio höjde Tössinger trycket och tog över händelserna resten av matchen. Erik ¨Lance¨ Johannisson sköt i stolpen men sedan kom målen av bara farten. Dahlström satte dit 3-0, Stefan Jansson 4-0 och Dala spikade slutsiffrorna 5-0.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS HÄGGLÈN, AC GEAR.

Text & Rubrik – AGO Reklam  1–0

T. Roger Tell.

Matchen mellan Text & Rubrik och AGO Reklam blev en tillknäppt historia. Första fjärdedelen var helt jämn men efter 10-12 började AGO ta över och man skaffade sig också matchens första heta målchans. Det var Elias Karroum som spelade fram Björn Norlander men skottet tog i ribban. I slutet på halvleken hängde det ett mål i luften för AGO. Karroum spelade fram Fredrik Dahlin som även han träffade ribban. I slutsekunderna står Reklamserien nästbästa target player (bäst är Dan Sahlin) Karroum med ryggen mot målet och håller hårt trängd bort sin bevakare samt släpper bollen till Dahlin som har ett fint skottläge. Bollen tar på en försvarare och går till hörna. Dahlin sträcker sig i samma moment och tvingas följa den andra halvleken från sidlinjen. T & R räddas av gonggongen men får sedan en drömstart på andra när Patrik Raune kastar ett långt inkast och upp i luften går 1.93 meter långe Roger Tell samt nickar snyggt in 1-0. I och med det målet får T & R verkligen luft under vingarna samtidigt som AGO blir stressade och slår ideliga felpass i uppspelsfasen flera gånger om. T & R kommer i många fyra mot tre, tre mot två och två mot en situationer men man får inte till det i sista tredjedelen samtidigt som Kristian Kaufman storspelar i målet. Minuterna tickar iväg ganska snabbt och matchen håller hög kvalitet i Reklamseriemått mätt. Sista fem minuterna trycker AGO på rejält men Christian Carlsson äras med att hålla nollan och T & R går vidare till semifinal. AGO får sikta på slutspelet.
MATCHENS LIRARE: ROGER TELL, TEXT & RUBRIK.

BOW reklam – Abby Norm  6–7 (efter straffar, 3-3 vid full tid)
B. Hans Pettersson 2, David Nildén. Straffmål: Hans Pettersson, David Nildén, Bengt Jonevret. A. Niklas Heplinger 2, Danne Johansson. Straffmål: Kaj Eskelinen, Thomas Bodström, Joachim Ahlm, Niklas Heplinger.

Serie A:s etta och tvåa eller med andra ord BOW reklam och Abby Norm möttes redan i kvartsfinalen i Reklamserie cupen, som för övrigt har fri lottning. Det blev en mycket bra, spännande och sevärd rysare som inte avgjordes förrän i sista sparken. Matchen var tillknäppt inledningsvis och inte förrän efter tio minuter kom matchens första målchans. BOW kom i ett fyra mot tre läge där Thomas Nyström avslutade med att skjuta över. Med fem kvar av halvleken började det däremot hända saker. Niklas Heplinger fick en halvträff varpå bollen gick precis utan räckhåll från Henrik Strömblads händer. Dan Sahlin fläkte sig fram men bollen smet även förbi hans fot och det vidöppna målet fick ingen påhälsning. Minuten senare kom Sahlin och Heplinger i ett två mot ett läge där den sistnämnde kunde göra matchens första mål. BOW fick sedan in ett psykologiskt kvitteringsmål precis innan paus när BOW kontrade efter det att AN passat en lös passning in i mitten. Christian Hosenfeld spelade bollen snett inåt bakåt till Hasse Pettersson som i sin tur gjorde 1-1. Henrik Strömblad gjorde halvlekens sista ingripande när han avvärjde Heplingers skott med en fotparad. BOW fick sedan en drömstart på andra när HP serverade bollen till David Nildén som dundrade otagbart in 2-1. Sedan spelade BOW ruskigt taktiskt när man tog hem laget samt kontraslog blixtsnabbt. Kaj Eskelinen var målvakt och som vanligt var han offensiv värre. Han gjorde det  mycket bra. BOW hade två gyllene lägen till 3-1 men med åtta minuter kvar talade Danne Johanssons kanon när 2-2 målet satt i gaveln. Tre minuter senare gör Fadi Afram dagens snyggaste grej. På högerkanten ungefär vid mittlinjen får Fadi bollen. Från stillastående gör han en överstegsfint samt ett grymt ryck och några meter senare spelar han en hård diagonal passning till Heplinger som står vid den bortre stolpen och lättar in 3-2 under ribban. I detta läge på matchen med fem minuter kvar såg AN ut som ett segrande lag. BOW hade ju spelat kanonbra och helt rätt mot offensivglada AN men tappat. Men med någon minut kvar spelar HP vägg med Bengt Jonevret och ute till höger i straffområde skjuter HP ett lurigt vänsterskott som går igenom allt folk inne i straffområdet samt in i gaveln till 3-3. Matchen fick avgöras på straffar. Thony Andersson vann lotten men valde att BOW skulle inleda enligt nedan: Hans Pettersson 1-0, Kaj Eskelinen 1-1, Christian Hosenfeld miss (Danne Johansson i målet gick åt rätt håll), Thomas Bodström 1-2, David Nildén 2-2, Peter Göthe miss (utsidan av stolpen), Thomas Nyström miss Johansson räddade), Joachim Ahlm 2-3, Bengt Jonevret 3-3 och fram steg Niklas Heplinger och avgjorde matchen med sitt 3-4 mål. De regerande mästarna Abby Norm är i semifinal i cupen och så är man i kvarten i slutspelet. BOW reklam har ju slutspelet att se fram emot.
MATCHENS LIRARE: KAJ ESKELINEN, ABBY NORM.