Premier League 2:a omgången 2005

Lokaltidningen Mitt I – FLT  1–8
L. Johan Claesson. F. Daniel Wiklund 4, Claes Andberg 3, Max Eriksson.

FLT har fått en bra start på säsongen. Man följde upp det positiva krysset från premiären med en seger över den första omgångens stora överraskning, Lokaltidningen Mitt I. Efter en jämn inledning gled spelövertaget sakta men säkert över till FLT:s fördel. I den åttonde minuten dundrade alltid pålitlige Claes Andberg in 1-0 på en frispark från 17-18 meter. Sedan stod matchen och vägde lite. Andberg sköt ett skott på en försvarare varpå bollen ändrade riktning. John Goliat i målet vände i luften och räddade bollen panterlikt. Istället kunde Johan Claesson kontra in 1-1 efter ett fint skott i burgaveln. Precis i slutet på halvleken fick FLT ett mycket psykologiskt mål när Max Eriksson nickade in 2-1. I början på andra halvlek flyttade LMI upp fler folk i anfallet varpå blottor uppstod bakåt. På tre minuter fick FLT två fina kontringsmöjligheter. Vid båda tillfällen var det Daniel Wiklund som var framme och smällde in både 3-1 och 4-1. LMI kroknade betänkligt och laget föll ihop som ett korthus. FLT kunde enkelt rinna ifrån till hela 8-1. FLT gjorde alltså hela sju mål på 20 minuter. Wiklund blev fyramålsskytt medan Andberg satte dit tre. Jari Hållman i FLT mål var mycket vig och reflexsnabb trots sina 39 år på nacken och utkasten var av högsta klass.
MATCHENS LIRARE: DANIEL WIKLUND, FLT.

CSKA McCann – Dagens Industri  7–1
C. Kalle Widgren 4, Enis Püpülek 2, Fredrik Espmark. D. Rodrigo Soto.

CSKA McCANN var verkligen ringrostiga i premiären och i inledningen på dagens match såg det inte mycket bättre ut. Men i mitten på den första halvleken lossnade det helt plötsligt med besked. På fem minuter gick laget fram till en tremålsledning. Kalle Widgren gjorde ettan och Enis Püpülek svarade för både tvåan och trean. 3-0 målet var en fin nick efter en perfekt slagen hörna av Fredrik Espmark. Precis innan paus fick Dagens Industri ett litet hopp när teknikern Rodrigo Soto reducerade till 1-3. Precis i inledningen på andra kom dock dödsstöten när Krister Svensson slog en underbar stickare till Widgren som från sitt friläge elegant lobbade in 4-1. I mitten på andra satte CSKA ett litet rekord när man slog in tre mål på en minut. Widgren blev fyramålsskytt och Enis gjorde två. Även Espmark hittade rätt till slut. Nu ser vi fram emot fortsättningen för CSKA, nu när dom verkat vaknat ur vinterdvalan. DI verkar vara ett cuplag. Man fick visserligen respass men skrällen var nära. I serien har det gått tungt. 1-15 på två matcher. Kom igen.
MATCHENS LIRARE: KALLE WIDGREN, CSKA MCCANN.

Clear Channel – AC Gear  1–1
C. Nicklas Deneo. A. Magnus Lindström.

Clear Channel startade matchen aggressivt och tog direkt greppet om matchen. Offensivt fick man bara till ett ribbskott av alltid så farlige Jonas Jägerskog. Efter halva halvleken så nickade starke Tomas Persson tätt utanför och det blev en tändvätska för AC Gear. Matchen var nu helt jämn och ett tufft ställningskrig präglade matchen. I början på den andra halvleken sköt friskusen Lasse Åstrand ett bra skott och returen försökte Jägerskog få in men den utmärkte målvakten Mathias Zakrisson avvärjde förtjänstfullt. Efter hand började man ana att det var en 0-0 match på gång men med tio kvar startade CC ett riktigt bra anfall och Nicklas Deneo kunde snyggt göra 1-0. Det kändes som ett segermål. Minuterna senare fick Gear en fast situation och efter att bollen gått som en kula i ett flipperspel hamnade den framför fötterna på måltjuven Magnus Lindström som stötte in den i det öppna målet. Jägerskog hade en sista chans men Zakrisson räddade och matchen slöt 1-1. Båda lagen var nog lite nöjda i alla fall. Klaus Bengtsson visade prov på en kondition vi inte trodde han hade. 40 minuters speltid och som avslutning några djupledsruscher. Det lovar gott.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS ZAKRISSON, AC GEAR.

Expressen – Hill & Knowlton  5–1
E. Peter Skoog, Martin Hamrin, Thomas Lundin, Kimmo Rolin, Patrik Myrbäck. H. Joel Holmer.

Topplaget Expressen spelade även idag en fantasifull och offensiv fotboll. Man gjorde mål var femte minut vilket betydde en 4-0 ledning i halvtid. Peter Skoog tryckte in 1-0 och Martin Hamrin körde ett äkta solo innan han rullade in 2-0. Sedan styrde Thomas Lundin in Kimmo Rolins skott. Vid 4-0 så visade Expressen upp hela sitt register och efter ett klapp klapp spel hamnade bollen hos Rolin som stod vid stolpen och retfullt enkelt la in bollen. Höstens stora överraskningslag, Hill & Knowlton, bjöd på bra motstånd men fick nu inkassera sitt andra raka nederlag. Matchens bästa spelare, Joel Holmer, hade ett bra skott i slutet på första som dock Niclas Fröberg räddade. I den andra var H & K stundtals bra och Holmer testade Fröberg igen, som räddade igen. Det blev tredje gången gillt för Holmer som till sist fick in bollen. Hans-Olof Johansson, som match efter match är bra, var mycket nära att reducera till 2-4 men kanonen smet strax över. Precis när domaren tänkte skriva i boken att H & K vann andra halvleken så gjorde Patrik Myrbäck 5-1 med 30 sekunder kvar att spela. Expressen blir mycket roliga att följa i år. Kom igen H & K. Martin Borgs verkar ha tränat tillslag under vintern. Expressen visade upp fem enmålsskyttar. Vem hade trott att Roger Lundqvist var så snabb. Rycket på högerkanten i den andra halvleken går inte av för hackor
MATCHENS LIRARE: MARTIN HAMRIN, EXPRESSEN.

Eurosport – Starcom  5–2

E. Lennart Claesson 3, Henric Karlsson 2. S. Johnnie Mellström, Hampus Ribbing.

Eurosport kom över chockförlusten i premiären men det tog tio minuter in på andra rundan innan det släppte. Det var nämligen Starcom som började bäst. Både Patrik Sandberg (friläge) och Hampus Ripping hade två lägen som Ralf Bjurbo avvärjde förtjänstfullt. Starcom tog ledningen ändå när Johnnie Mellströms inlägg mycket vackert nickades in av en egen spelare i krysset (inget namn). Eurosport kom som sagt starkt tillbaka och Henric Karlsson kunde göra både 1-1 och 2-1 innan halvtid och båda målen gjordes med högern. I den andra halvleken stod matchen och vägde men Starcom hade inget motvapen till den offensiva trion Karlsson, Lennart Claesson och Andreas Fält. Fem minuter in på andra dundrade Claesson in 3-1 vilket kändes som ett segermål. Sedan svarade Fält för två sagolika förspel med en snett inåt bakåt passning som avslutning. Båda gångerna var det Claesson som gjorde mål. Karlsson & Claesson hade ytterligare två chanser men duktige Björn Levin var med på noterna. Ribbing fastställde slutresultatet 5-2.
MATCHENS LIRARE: LENNART CLAESSON, EUROSPORT.

TV 4 – Kanal 5  3–1
T. Mathias Blomquist, David Bogerius, Carl Edman. K. Mikael Fagerlund

Redan i den andra omgången var det dags för årets första stora derby. Matchen mellan TV 4 och Kanal 5 är inte vilken skitmatch som helst. Första halvlek präglades av tillknäppt nervöst spel, precis som det skall vara. Kanal 5 var det bättre laget men målchanserna var få. Bästa läget hade Daniel Cedercrona men Hampus Olofsson var med på noterna. Mest sevärda insats gjorde Anders Dahl när han likt Beckenbauer gjorde en grym nedtagning. I början på andra hade Femman sin bästa period. Först träffade kämpen Daniel Lundin ribban och minuterna senare gjorde Mikael Fagerlund helt rättvisa 1-0. Efter det målet fick helt oväntat plötsligt TV 4 fart på spelet. Johan Gran slog en perfekt crossboll, ungefär därifrån domaren brukar stå. Vid bortre stolpen dök Mattias Blomquist upp och gjorde en mycket fin prestation när han nickade in kvitteringen. I anfallet efter så slog David Bogerius in 2-1 för Fyran. Vilken scenförändring det blev på matchen! Kanal 5 reste sig aldrig från denna chock och efter dussinet minuter satt spiken i kistan när Carl Edman retfullt enkelt nickade i slutsiffrorna 3-1. Glada spelare i TV 4 firade segern medan Kanal 5 spelare deppade på bänken.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS BLOMQUIST, TV 4.

Carat – Aftonbladet  1–1
C. Fredrik Malmfält. A. Mats Bergman.

Aftonbladet hade några tunga pjäser borta vilket betydde Italienskt igelkottsförsvar från första till sista sekund. Topplaget Carat, som dök upp med nya fina tröjor, hade bollen hela tiden men man hade svårt att skapa de där riktigt heta målchanserna. Givetvis var Peter Arnessons ribba ner en vass chans men det var inte mycket mer att hurra för under den första halvleken. Istället vaskade AB fram två kanonlägen genom Mats Bergman. Det ena gjorde han mål på efter det att Sven-Anders Eriksson skjutit mitt på Fredrik Andersson. Returen sköt Bergman i stolpens insida innan det blev mål. Det andra läget sköt Bergman utanför efter att ha varit fri från halva plan. I andra höjde Carat trycket avsevärt och Bladets tappra spelare blev tröttare och tröttare. Anders Larsson i målet var en levande vägg och vägrade släppa några returer. I mitten var verkligen Pontus Ogebjer en äkta libero med rätt att rensa. Mikael Fristedt kämpade och Anders Deutgen slet för två. Jon Hansson visade fina kvaliteter med sitt suveräna huvudspel. Carat blev alltmer desperata men med fyra minuter kvar kom en rättvis kvittering när Fredrik Malmfält slog till på ett långskott. Matchen slöt oavgjord.
MATCHENS LIRARE: ANDERS LARSSON, AFTONBLADET.

Mediacom – Mediaedge: cia  4–4
Mc. Jan Unkuri, John Aleman, Mattias Westerlund, Joakim Franke. Cia. Erik Zampoukos, Mathias Björklund, Kalle Ekstam, Daniel Collin.

Matchen mellan Mediacom och Mediaedge: cia blev en trevlig, spännande och målrik match i publikens smak. Cia vände både ett 1-3 och 3-4 underläge till 4-4 och äntligen fick laget lite flyt med sig. Det var ett rättvist slutresultat. Redan i den andra minuten gick backklippan Erik Zampoukos upp och nickade elegant in 0-1. Sedan böljade matchen fram och tillbaka med ett litet övertag från cia. Innan halvtidssignalen ljöd kunde Jan Unkuri stöta in 1-1 efter en hörna. Andra halvlek blev mycket underhållande. Mediacom tog över lite och kunde också med två snabba mål inom någon minut ta ledningen med 3-1 efter mål av kämpen John Aleman och slitvargen Mattias Westerlund. Den sistnämndas mål gjordes efter en äkta kämpainsats med brytning på halva plan, avancemang framåt i plan samt ett avslut i nättaket. Cia fick in ett viktigt reduceringsmål minuten senare när snabbe, motoriske och mycket duktiga Mathias Björklund tryckte in bollen. Cia fick blodad tand igen och efter 30 minuter nickar Kalle Ekstam bollen i ribban varpå bollen gick på målvakten och in till 3-3. Matchen stod verkligen och vägde och med sex kvar kunde alltid så stabila Joakim Franke göra 4-3. Det såg ut som ett segermål men med en minut kvar vände turen för cia. Daniel Collin gjorde påpassligt 4-4 med ett rappt skott som smet in invid stolpen. Matchen slöt härliga 4-4 i det underbara vårvädret.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS WESTERLUND, MEDIACOM.