Premier League 3:e omgången 2005

Kanal 5 – Lokaltidningen Mitt I  4–2
K. Daniel Cedercrona 3, Johan Westman. L. Johan Fyrk, Peter Önnestam.

Den första rundan i omgång tre bjöd på kaotiskt väder. Det hade regnat hela natten och det öste ner vid matchstart. Den i normala fall väldränerade planen stod under vatten, speciellt i mitten var det en flod från mål till mål. Detta väder verkade passa Kanal 5 väldigt bra. Redan i den första minuten fick laget en gratischans när Lokaltidningen Mitt I slarvade och tog upp ett bakåtpass. Bollen petades till Johan Westman som krutade in 1-0. Sedan hade LMI samma möjlighet men bommade. Efter ett ställningskrig så blixtrade Femman till i mitten på halvleken och för dagen mycket vasse Daniel Cedercrona dundrade in 2-0 via ribban. Minuten senare nickade Cedercrona in även 3-0. Den andra halvleken var helt jämn och LMI spelade upp sig avsevärt. Jonathan Piringer sköt i stolpen, bollen hamnade hos Johan Fyrk som sköt både en och två gånger innan bollen satt i nätmaskorna. LMI fick blodad tand och jagade ytterligare en reducering men samtidigt blottade man sig och på en kontring kunde Cedercrona fastställa sitt hattrick. LMI reducerade ytterligare en gång genom Peter Önnestam men Kanal 5 höll undan och vann med 4-2.
MATCHENS LIRARE: DANIEL CEDERCRONA, KANAL 5.

Hill & Knowlton – TV 4  3–2
H. Jussi Kontinen, Hans-Olof Johansson, Joel Holmer. T. Mattias Blomquist, Mikael Kollberg.

Samtidigt som Hill & Knowlton första seger kom så kom även TV 4 första förlust. H & K gjorde lite som de ville inledningsvis och Jussi Kontinen sprintade enkelt igenom och krutade in 1-0 via ribban. Minuterna senare gjorde planens kung (vi glömmer avsluten) Hans-Olof Johansson även 2-0. H & K fortsatte offensiven men några fler mål blev det inte under första halvlek. H & K behärskade matchen men TV 4 blev starkare och starkare ju längre det gick och i den 32:a minuten kunde Mattias Blomquist turligt reducera med ett skott utifrån sidlinjen. Men skjuter man inte blir det inga mål. Fyran tände till ordentligt och den store, tunge men tekniske centern Mikael Kollberg (f.d. målvakt) fick sin tredje målchans och nu satt den när hans inlägg gick i mål via en försvarare. Helt plötsligt var det match igen och 2-2 var resultatet. H & K som hade haft matchen glömde knyta till säcken och det brukar ju vara svårt att bara trycka på en knapp så flyter det igen. H & K gjorde i alla fall ett försök och bombarderade storspelande Hampus Olofsson i Fyrans mål sista fem. Med tre kvar tryckte Joel Holmer in segermålet 3-2 och rättvisa skipades. TV 4 måste vara med från start nästa match.
MATCHENS LIRARE: HANS-OLOF JOHANSSON, HILL & KNOWLTON.

FLT – Carat  0–4
C. Mikael Djulstedt, Martin Andreasson, Jonas Johnsson, Andreas Malmfält.

Matchen mellan Carat och FLT inleddes i ett rasande tempo. Båda lagen var obesegrade. FLT bjöd upp till raggarfotboll men gjorde det mycket bra. Carat drogs med i det spelet. Claes Andberg sköt och Mathias Aspvid tog returen. Målvakten Fredrik ¨Fronna¨ Andersson från Norrköping var med på noterna och gjorde en bejublad dubbelräddning. Minuterna senare var Max Eriksson framme två gånger och sköt över samt lobbade så att bollen hamnade uppe på nättaket. FLT var värda ett mål men laget mattades efter hand och Carat kom in i sitt eget spelsätt, lugnt, metodiskt och framförallt vägvinnande. Martin Andreasson sköt men Jari Hållander reflexräddade. Hållander är mycket bra och utkasten på 30 meter är av allsvensk klass. Med sju kvar av första rundan kom Mikael Djulstedt farande på högerkanten som i fornstora dagar och pang så stod det 1-0. Minuterna senare hade Djulstedt ett liknande läge men denna gång blev det inget mål. Carat gjorde  2-0 ändå innan paus när starke Andreasson höll ifrån sin bevakare i en kontring och tryckte in tvåan. FLT var värda ett bättre resultat efter den första kvarten men att rätt lag vann var det inget snack om efter den andra. Med tio kvar kunde Jonas Johnsson göra matchavgörande 3-0 på sin andra chans för dagen. Det sista som hände i denna match var att Andreas Malmfält stal ett mål för Per Boquist varpå matchen slöt 4-0. Carat ser ut att gå emot en bra säsong. Det gör även tigerrandiga FLT.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK ANDERSSON, CARAT.

Aftonbladet – Mediacom  7–1
A. Thomas Hanusek 4, Sven-Anders Eriksson, Michael Fristedt, Pontus Ogebjer. M. Jesper Larsson.

Vilken start på säsongen det har varit för Aftonbladet. Tre matcher i serien utan förlust och så är man vidare i cupen. AB kanske är det lag som utnyttjar sina resurser bäst i hela Reklamserien för tillfället. Målvakten Anders Larsson är stundtals en levande vägg och trebackslinjen framför är nästan omöjlig att ta sig igenom. Thomas Hanusek och Pontus Ogebjer springer för två och är ruskigt bra. Laget har dessutom lite flyt för idag började man matchen lite trögt och det var faktiskt Mediacom som spelade riktigt underhållande. De röda spelade ett vasst kortpassningsspel efter marken och förde spelet inledningsvis. Man gjorde också 0-1 genom Jesper Larsson, som stötte in bollen i nättaket. Mediacoms spelare kroknade sedan mer och mer och Hanusek kunde turligt kvittera när bollen med knapp styrfart letade sig in i mål. I slutet på halvleken när Mediacom gick på knäna kom både 2-1 och 3-1. Målskyttar var Michael Fristedt som stod på mållinjen och la in bollen och trean gjorde Hanusek på en kontring. Ett kryss i halvtid hade nog varit ett passande resultat. Mediacom fick vila i pausen och gjorde allt i början på andra för att gå ikapp och chanser saknades definitivt inte. Med tio minuter kvar avgjordes matchen med en äkta Aftonbladare. Ogebjer kastade ett långt inkast (det gäller att läsa referaten) och bollen gick över allt folk inne i straffområdet och vid bortre stolpen stod Sven-Anders Eriksson och satte dit 4-1. Då dog Mediacom varpå Bladet kunde defilera i mål och ökade på målskörden från 4-1 till 7-1. Hanusek svarade för fyra mål och det sista slog Ogebjer in.
MATCHENS LIRARE: THOMAS HANUSEK, AFTONBLADET.

Expressen – Starcom  9–2
E. Patrik Myrbäck 3, Thomas Lundin 3, Magnus Klint, Kimmo Rolin, Martin Hamrin. S. Johan Brandt, Johnnie Mellström.

Vi har sagt det förut och vi säger det igen, vilket lag skall stoppa Expressen från att vinna serien? När laget dessutom har 100% utdelning som i dagens match mot Starcom, ja då är tidningsjätten svårstoppad. Efter fem minuter stod det 3-0 och efter tio minuter stod det 4-0. Patrik Myrbäck och Thomas Lundin hade då gjort två mål vardera. Kimmo Rolin var med och störde målvakten vid de två första målen. Starcom var inte dåliga och kämpade på bra emellanåt men Expressen var verkligen bra. Michael Eklund var på ett härligt spelhumör och sprang på överlappningar i korridoren så fort han fick chansen, ja bäst flås i laget har han nog. I den andra halvleken kunde Starcom reducera genom Johan Brandt efter en fin nick. Man fick då lite vittring och jagade ytterligare reducering. Men Expressen var för bra och en minut senare stod det 6-1. Då dog matchen och det hela slutade 9-2, vilket f.ö. är andra gången på tre försök Expressen vinner med dessa siffror. Myrbäck (hoppsan) och Lundin svarade båda för ett hattrick men dagens kanon svarade Magnus Klint för. Övriga målskyttar var Rolin och Martin Hamrin. Starcoms andra gjordes av Johnnie Mellström.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL EKLUND, EXPRESSEN.

Dagens Industri – Clear Channel  1–10
D. Rodrigo Soto. C. Nicklas Deneo 3, Jonas Jägerskog 2, Filip Ringborg 2, Niklas Borg, Pehr Dunger, John Hård.

Clear Channel har fått en drömstart på säsongen och idag svarade man för årets första TÖ (teknisk överlägsenhet), efter det att kämpen John Hård gjort 10-1 med nittio sekunder kvar att spela. Det stod 3-0 i halvtid men när tvåmålsskytten Filip Ringborg gjorde 4-0 efter 15 sekunder in på andra halvlek kroknade jumbolaget Dagens Industri. Trots tio insläppte mål stred 2-metersmannen Per Lindvall tappert i målet. Lars Nyqvist, Stefan Åblad (andra halvlek) och målskytten Rodrigo Soto gjorde vad det kunde men det hjälpte inte. Nicklas Deneo höll nollan i första och gjorde tre mål i den andra. Niklas Borg svarade för det första målet och Jonas Jägerskog satte dit två, även Pehr Dunger blev målskytt. CC ligger nu på slutspelsplats. Kom igen DI.
MATCHENS LIRARE: NICKLAS DENEO, CLEAR CHANNEL.

CSKA McCann – Mediaedge: cia  5–2
C. Roberto Martorell, Enis Püpülek, Niklas Angegård, Kalle Widgren, Nils Palhagen. M. Jonas Bolander, Andreas Leidegård.

Matchen mellan CSKA McCANN och Mediaedge: cia var helt jämn under den första halvleken. Redan efter tio minuter kunde det stått 2-2. De båda målvakterna Nico Paredes (passande namn för en målvakt) och Leslie Marsden var på sitt bästa spelhumör. Men när Nils Palhagen sköt var det en gåta att Marsden kunde rädda till hörna. Precis när vi var beredda att anteckna 0-0 som halvtidsresultat slog Roberto Martorell in 1-0 via målvakten. Sedan hände något märkligt i början på andra. Mellan minut nummer fyra och minut nummer åtta så sköt CSKA fyra skott och gjorde lika många mål. Den spelmässigt jämna matchen stod helt plötsligt hela 5-0 till CSKA, ja så kan det gå i fotboll. Cia hyfsade upp siffrorna till 2-5 efter tröstmål av Jonas Bolander och kämpen Andreas Leidegård. Enis Püpülek stötte in Fredrik Espmarks fina hörna på volley när tvåan kom. CSKA hade fem enmålsskyttar och förutom ovan nämnda målgörare nätade även Niklas Angegård (alltid bra), Kalle Widgren (sex mål i år och mål i varje match) och Nils Palhagen (skott i nättaket). Palhagen gjorde dagen till ära sitt livs bästa Reklamseriematch.
MATCHENS LIRARE: NILS PALHAGEN, CSKA MCCANN.

AC Gear – Eurosport  1–2
G. Magnus Frisk. E. Johan Fröblom, Tony Almén

Att Eurosport och AC Gear är två topplag i Premier League stod klart ganska omgående. Matchen höll hög klass och framförallt Gear var inledningsvis mycket pigga. I matchens första anfall hade man hela fyra avslut på några sekunder men Ralf Bjurbo gjorde några svettiga räddningar. Minuterna senare räddade Bjurbo sitt lag ytterligare en gång. Eurosport som säkerligen trott att i Premier League är det bara att gå in och hämta poäng, har nu insett att så inte är fallet. Efterhand kom  de blåa in i matchen och Johan Fröblom bryter ett anfall i eget straffområde, avancerar över hela plan samt avslutar med att ge sitt lag ledningen, mycket starkt. Minuterna senare kan Gear kvittera genom duktige Magnus Frisk så 1-1 blir rättvisa halvtidssiffror. I den andra halvleken ger alla spelarna på plan sitt yttersta och matchtröjorna blir allt blötare i det härliga vårvädret. De lutade åt ett kryss när de sista fem minuterna inleddes. Mikael Persson var nära att ge Gear ledningen men för femtioelfte gången räddade Bjurbo. Eurosport kontrade och Tony Almén fick fritt läge och rullade behärskat in 2-1, en ovanlig men värdig matchhjälte. Gear gav allt för att få in en kvittering och var också väldigt nära. Med 20 sekunder kvar hade Eurosport bollen i offensiv zon men Gear bröt och i det sista skälvande sekunderna kom Magnus Lindström helt fri, vad tror ni då skedde. Jo just det, Ralf Bjurbo gjorde en reflexrädding och gav sitt lag två friska poäng i denna toppmatch. Fram för fler sådana här matcher.
MATCHENS LIRARE: RALF BJURBO, EUROSPORT