Premier League 4:e omgången 2005

AC Gear – Aftonbladet  1–5
A. Staffan Dahlberg. A. Anders Larsson 2, Pontus Ogebjer, Sven-Anders Eriksson, Thomas Hanusek.

Aftonbladets otroliga vår form håller i sig, fem raka utan förlust. Första halvlek mot AC Gear var dock medioker fotbollsmässigt. Det var Gear som hade de tre bästa chanserna. Staffan ¨Starre¨ Dahlbergs lobb räddades på mållinjen. Johan Sund hade en mycket bra frispark som vikarierande målvakten Michael Fristedt förtjänstfullt avvärjde. Sedan räddade AB ytterligare en gång på mållinjen när Magnus Helin höll sig framme. Gears målvakt höll nollan de första 20 minuterna. Aftonbladet kom sedan ut som ett nytt lag till den andra akten och redan i den första minuten kunde Pontus Ogebjer göra 1-0. Bladet fick då ordning på maskineriet medan Gears reducerade manskap tröttnade allt mer. När matchuret visat dussinet minuter stod det helt plötsligt 5-0 på anslagstavlan. Målvakten Anders Larsson blev tvåmålsskytt där det ena målet dundrade han in på ett mäktigt direkt skott. Det kunde lika gärna varit de dubbla. Sven-Anders Eriksson (60 år i år) gjorde ett (fin passning från Anders Deutgen). Årets sexmålsskytt Thomas Hanusek gjorde även han mål (på sin egen stolpretur). Den alltid så positive kämpen Starre kunde i slutminuterna nicka in Sunds fina hörna.
MATCHENS LIRARE, JOHAN SUND, AC GEAR.

CSKA McCANN – Kanal 5  0–1
K. Daniel Cedercrona.

Matchen mellan de jämna och spelmässigt ganska lika lagen Kanal 5 och CSKA McCANN blev också så tät som utlysts. Första halvlek blev mållös och de båda målvakterna Anders Strid och Joakim Norling var alerta. Det skulle visa sig att Pontus Gårdinger var mycket grym på huvudet. Den andra halvleken blev den första lik och nu växte Gårdinger ut till en Ralf Edström kopia. Vid varje långt inkast, inlägg och hörna var han livsfarlig. Till slut nickade han med hela kroppen. Sista fem minuterna trodde vi att det hela skulle sluta klassiska 0-0. Enis Püpülek var nära att bli matchhjälte men det påpassliga skottet tog klockrent i stolpen. I anfallet efter blev det ett flipperspel i Femmans straffområde. Med tre kvar kontrade Kanal 5 och snabbe Daniel Cedercrona kunde göra segermålet 1-0. Båda lagen borde fått med sig en poäng i denna drabbning men idag drog Kanal 5 det längsta strået.
MATCHENS LIRARE: PONTUS GÅRDINGER, KANAL 5.

Clear Channel – FLT   1–3
C.
Joachim Beijmo. F. Pontus Karlsson 2, Daniel Wiklund.

Matchen mellan FLT och Clear Channel blev så jämn, tuff och fartfylld som vi trodde. Det hela inleddes i ett rasande tempo och FLT var verkligen på bettet och tryckte tillbaka CC de första fem minuterna. Vikarierande målvakten Mårten Thorslund hade dock en egen liten show i målet där benparader, målvaktsutkast bakom ryggen och lite annat smått och gott var med i uppvisningen. I den sjätte minuten har CC sitt första riktiga organiserade anfall och de får en frispark. Bollen petas till Joachim Beijmo som i sin tur dundrar in 0-1 i burgaveln. Efter det målet var matchen helt jämn och ett härligt ställningskrig utbröt. Efter en kvart lyckas FLT kvittera när Daniel Wiklund spelar fram store, starke och snabbe Pontus Karlsson, som i sin tur löper ifrån sina bevakare och fri med målvakten gör han inget misstag. I andra halvleks inledning nickar Pehr Dunger utanför från fritt läge. Istället är det FLT som för första gången tar ledningen i matchen när Wiklund gör ett grymt förarbete och spelar fram Karlsson, som bara har att raka in bollen i tomt mål. Karlsson är nu verkligen het och minuterna senare dundrar han bollen i stolpen. CC gör allt för att kvittera men FLT avgör matchen när Wiklund rundar försvaret och rullar in segermålet 3-1. Detta var CC första förlust för året, starkt FLT.
MATCHENS LIRARE: PONTUS KARLSSON, FLT.

Eurosport – TV 4  2–1
E. Johan Fröblom, Andreas Fält. T. Mikael Kollberg.

Eurosports decimerade lag gjorde en riktig kämpamatch och samtliga spelares tröjor var definitivt blöta efter matchen. Johan Fröblom var placerad som forward och han sprang för två och kunde ensam oroa TV 4 försvarslinje. Det var också Fröblom som gjorde det första målet när han med ett hårt lågt skott smällde in bollen i den bortre burgaveln. TV 4 blev alltmer frustrerande när inte spelet stämde. Samtidigt backade Eurosport hem sitt lag och försvarade sig föredömligt. Efter tio minuter kunde TV 4 kvittera efter ett fint anfall där till sist Johan Gran spelade fram Mikael Kollberg som i sin tur nickade in 1-1. Lyckan blev kortvarig för TV4 för i anfallet efter löpte starke Andreas Fält igenom och smällde in 2-1. I den andra halvleken tröttnade Eurosport allt mer och nu var det Fyran för hela slanten men man hade svårt att skapa det riktigt heta målchanserna. Sista sex sju minuterna pressade TV 4 på riktigt bra men hela Eurosports lag med den duktiga sista utposten Ralf Bjurbo höll tätt. I matchens sista anfall, en hörna med 10 sekunder kvar, flyttade TV 4 in allt folk inne i straffområdet inklusive målvakten. Fält kunde rensa undan och bollen studsade mot ett övergivet mål och alla trodde att bollen skulle studsa in men den tog i ribban. Slutsignalen ljöd till Eurosports fördel. Ibland är det svårt att spela mot ett lag som har en man mindre. Det är lätt att säga att man skall springa ner dom men vart skall man springa när laget står vid eget straffområde och bara väntar.
MATCHENS LIRARE: JOHAN FRÖBLOM, EUROSPORT.

Lokaltidningen Mitt I – Expressen   1–5

L. Johan Fyrk. E. Martin Hamrin 2, Patrik Myrbäck 2, Kimmo Rolin.

I det underbara vårvädret var det dags för ännu ett spännande tidningsderby. Denna gånga var det serieledarna Expressen och Lokaltidningen Mitt I som drabbade samman. Det som var överraskande var att LMI stod upp så bra och laget kämpade som aldrig förr. Det såg ut att bli en mållös första halvlek men med tre minuter kvar kunde Martin Hamrin göra 1-0. I början på andra hade Expressen en bra period och då kom två snabba mål. 2-0 målet nickade Patrik Myrbäck in i det bortre hörnet efter en fin slagen hörna av Hamrin. Minuten senare drog matchhjälten Hamrin målvakten och lättade in 3-0. Nu trodde vi att LMI var ett slaget lag men dom gav sig inte. Johan Fyrk kunde reducera till 1-3 och sedan hade man två bra lägen till ytterligare reducering. Med sju kvar avgjordes matchen när Kimmo Rolin sköt 4-1 invid stolpen. I slutminuterna fullbordade Myrbäck fem-ettan när han gjorde sitt andra mål. Expressen behåller sin serieledning. En stor eloge till LMI för en bra match mot det stjärnspäckade motståndet.
MATCHENS LIRARE: PATRIK MYRBÄCK, EXPRESSEN.

Dagens Industri – Mediaedge: cia 3 – 4
D. Rodrigo Soto 2, Ola Hellblom. M. Leslie Marsden 4.

Det var ett år, nio månader och 14 dagar sedan Mediaedge: cia vann en match i Reklamserien. Men idag kom den historiska segern. Den satt långt inne för det var jumbolaget Dagens Industri som chocköppnade med att göra 0-1 redan efter 18 sekunder genom Rodrigo Soto. Matchen var helt jämn men efter tio minuter kom kvitteringen när Mathias Björklund spelade fram Leslie Marsden (är målvakt i vanliga fall) till 1-1. Per Annel hade sedan två fina målchanser och Soto en innan DI på nytt tog ledningen genom duktige Ola Hellblom. Precis när vi skulle anteckna 1-2 som ett halvtidsresultat kom cia 2-2 mål med fem sekunder kvar och det var Marsden som höll sig framme igen. Tio minuter in på den andra halvleken tog DI ledningen för tredje gången och det var Soto som blev tvåmålsskytt. Nu hade DI sina motståndare i säcken. Soto träffade klockrent i stolpen och Emil Söderqvist sköt strax utanför men istället för ett väntat 2-4 mål kvitterade cia för tredje gången och det var den gamla målvakten Marsden som höll sig framme igen, ett hattrick. Minuterna tickade iväg och trötta spelare var nog lite inställda på ett kryss. Speciellt trötta var cia så när dagens kung, Leslie Marsden, gjorde sitt fjärde mål för dagen betydde det att cia var i ledningen för första gången under denna match. Cia höll 4-3 de sista två minuterna och nu har i alla fall turen vänt så vi förväntar oss fler segrar redan detta år. Vi lider samtidigt med hittills poänglösa Dagens Industri, kom igen.
MATCHENS LIRARE: LESLIE MARSDEN, MEDIAEDGE: CIA

Carat – Starcom  7–0
C.
Peter Arnesson 3, Martin Andreasson 2, Per Boquist, Andreas Malmfält.

Carat gjorde en gedigen insats när man enkelt spelade ut Starcom. Carat gick fram till en 3-0 ledning i halvtid efter att ha gjort mål i början, i mitten och i slutet på halvleken. Planens bästa spelare, Martin Andreasson, nickade in 1-0 i det bortre hörnet efter ett fint inkast från Andreas Malmfält. Andreasson spelade sedan elegant fram Peter Arnesson som smällde in 2-0. Äntligen kom Arnesson igång med målskytten och det var också han som nickade in 3-0. Förspelet från Per Boquist höll högsta klass där bollmottagningen, dragningen och inlägget var efter instruktionsboken. Direkt i inledningen på andra avgjordes matchen definitivt när Arnesson svarade för årets första hattrick. Det är en gåta att Starcom med det spelarmaterialet ligger nästjumbo utan seger efter fyra omgångar. Man kan trösta sig med att man mött tre topplag som aspirerar om seriesegern. Matchen slöt till sist hela 7-0. Andreasson bokfördes för två och Boquist och A Malmfält var sitt. Starcom mönstrade ett fint nyförvärv i Marcus Pettersson.
MATCHENS LIRARE: PETER ARNESSON, CARAT.

Mediacom – Hill & Knowlton  1–3
M. Johan Broshammar. H. Niklas Lundin 2, Claes Lette.

Hill & Knowlton vände 0-1 i halvtid till en 3-1 seger mot Mediacom. Den första halvleken var jämn och halvlekens enda mål gjordes av Johan Broshammar (målvakt i vanliga fall) efter det att han varit kylig inne i straffområdet och rullat in bollen. I Mediacom stod fjolårets Player of the year, Per Laredius, vilket nyförvärv. Laredius höll nollan de första 20 och gjorde några fina ingripanden. I början på andra hade H & K en mycket bra period och så hade man marginalerna på sin sida. Efter ett långt inkast kunde Niklas Lundin kvittera. Minuterna senare har duktige Jonas Jonsson en nick utanför från ett bra läge. Istället för 1-2 till Mediacom kontrar H & K och Claes Lette skjuter en kanon med yttersidan av foten och så var H & N i ledningen med 2-1. Efter en halvtimme har för dagen mycket heta Niklas Lundin en dubbelchans men Laredius är med vid bägge gångerna. Spelet böljar fram och tillbaka och Jonsson skjuter en kanon som Niclas Strahner räddar. Sista sju åtta minuterna kroknar Mediacom och H & K bevakar inte bara sin ledning utan man ökar på till 3-1 efter ännu ett mål från Lundin. Mediacom väntar fortfarande på sin första seger.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS LUNDIN, HILL & KNOWLTON.