Premier League 5:e omgången 2005

Kanal 5 – Mediacom  1–2
K. Daniel Cedercrona. M. John Aleman, Johan Karlsson.

Mediacom gjorde en riktig kämpamatch och tog också årets första seger. Mediacom inledde piggt men man kom av sig efter sex minuter då Daniel Cedercrona slängde iväg ett vänsterskott. Daniel Lundin störde målvakten och bollen gick in i burgaveln. Matchen var nu jämn men Mediacom avslutade halvleken bra och med 30 sekunder kvar kunde duktige Jan Unkuri spela fram kämpen John Aleman till 1-1 målet. Kanal 5 kan definitivt bättre men dom får skylla på att det var måndagsmorgon. Med tio kvar kunde Mediacom ta ledningen och det var Johan Karlsson som sköt förbi målvakten med ett lurigt skott. Johan Broshammar skymde målvakten och snuddade vid bollen men Karlsson bokfördes för målet. Sista sex-sju minuterna höjde Femman tempot och började pressa på anförda av Mikael Fagerlund. Laget skaffade sig några hörnor och skott men Per Laredius stängde igen butiken. Närmast kvittering var Kalle Forsbeck men nicken gick utanför. Båda lagen har fyra poäng efter fem omgångar.
MATCHENS LIRARE: JOHN ALEMAN, MEDIACOM.

Dagens Industri – Eurosport  0–7
E. Andreas Fält 4, Johan Fröblom 3.

Efter premiäromgångens katastrofala insats har nu Eurosport radat upp fyra raka segrar och parkerar därmed i toppen där dom hör hemma. Idag spelade man en 100%-igt genomförd match. De blåa hade sex avslut under den första halvleken och gjorde fem mål. Jumbon Dagens Industri gjorde faktiskt sin bästa match för i år hur konstigt det än låter. Man hade dessutom ett 70-30-igt bollinnehav men Eurosports kontringar höll div II-klass. Firman Fröblom & Fält (Johan och Andreas) svarade tillsammans för sju mål fördelade på fyra för Fält och tre för Fröblom. Dessutom spelade Fröblom fram till tre av Fälts mål. Sex poäng i en match går inte av för hackor. Åke Johansson höll välförtjänt nollan. Vi lider dock med DI. Idag mönstrade man tre trevliga nyförvärv. Den ena var en allroundspelare från Bohuslän, Ljungkiles f.d. juniorspelare Stefan Lundell (hade två heta chanser idag). Den andra var ytterligare en f.d. gammal juniorspelare från Bissarna i Nyköping, teknisk och med ett bra skott. Till sist hade vi Hälsinglands stolthet (Bogårdens IF) i form av Jonas Jonsson, en gammal div VII-spelare som i fredags gjorde mål på Stamford Bridge i England i Liverpools tröja mot Chelseas journalister. Detta räckte dock inte idag men det kommer fler matcher. Eurosport ser heta ut.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS FÄLT, EUROSPORT.

AC Gear – Mediaedge: cia  1–3
A. Mathias Lind. M. Mathias Björklund 2, Niklas Rosén.

Denna gång tog det bara 11 dagar mellan Mediaedge: cia segrar. Laget tog sin andra raka efter att ha visat stor lagmoral, starkt kämpahjärta samt spelat riktigt bra stundtals. Därför kunde laget vände ett hotande 0-1 underläge till en skön 3-1 seger. Det var annars AC Gear som fick en drömöppning när Klaus Bengtsson kastade ett långt och fint utkast. Mathias Lind jagade bollen som studsade ut mot långsidan mot berget. I steget smällde han till med vänstern och målvakten var på bollen men den studsade upp i nättaket. Det tog bara några minuter innan cia kvitterade efter ett drömmål. Daniel Collin slog en hörna snett bakåt efter marken och från 15 meter mötte Mathias Björklund och pang så stod nätet som en strut. Matchen spelades i ett högt tempo och båda lagen anföll ideligen men man tappade bollen lite väl enkelt i den offensiva tredjedelen så spelet böljade verkligen fram och tillbaka. Målchanserna duggade tätt. Både Magnus Lindström och Mikael Persson hade fina lägen men vid bägge gångerna gjorde Leslie Marsden fina fotparader. Kämpen Björklund stack emellan och kunde ge sitt lag ledningen med 2-1 efter det att bollen slank in. Lind hade en fin kvitteringschans men skottet gick utanför. Detta var cia:s dag vilket vi förstod när 3-1 målet kom med 30 sekunder kvar av halvleken. Niklas Rosén sköt ett närskott som Bengtsson parerade. Returen sköt Rosén i stolpen men han fick bollen framför fötterna igen och för tredje gången gillt satt den. Det fartfyllda och svängiga spelet fortsatte i inledningen på andra. Lindskog och Staffan ¨Starre¨ Dahlberg var nära vi två tillfällen men det var även Wilhelm Biörck. Sista tio minuterna bedarrade både tempot och spelet, gubbarna började tröttna. Det blev inga fler mål och cia vann igen. Laget avancerar i tabellen, vad skall detta här sluta? Gear har kommit in i en ond cirkel efter en premiärvinst samt avancemang i cupen, kom igen, ni har ju ett bra material. Äntligen fick Andreas Leidegård vara med om att vinna, det var han värd.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS ROSÈN, MEDIAEDGE: CIA.

Hill & Knowlton – Carat  4–10
H. Martin Järrbrink 2, Niklas Lundin, Hans-Olof Johansson. C. Andreas Malmfält 4, Fredrik Malmfält 2, Per Boquist, Peter Arnesson, Jonas Johnsson, Martin Andreasson

Vill ni se mål så skall ni gå på fotboll. Vill ni se snygga mål skall ni definitivt pricka in i almanackan när Carat spelar. Hade det varit en dopingkontrollant på plats hade denna med största säkerhet valt ut Andreas Malmfält till att kissa i röret. Malmfälts första kvart var nästan det värsta vi sett på mången dar på Hjorthagens IP. Han lyckades med allt och varierade hur målen kom till. Efter 50 sekunder utnyttjade han ett försvarsslarv och kom helt fri och bredsidade in bollen. Innan matchuret tickat iväg till två minuter hade han nickat in 2-0 efter ett långt inkast från Peter Arnesson. Mikael Djulstedt stack emellan och prickade ribban innan det var dags för 3-0. Denna gång sköt han en Karate Kid-volley från 17-18 meter rätt upp i det bortre krysset. Spelarna från matchen innan kunde inte låta bli att ställa sig upp och ge honom en stående ovation, vilket skott. Varannandags laget Hill & Knowlton reducerade genom Niklas Lundin innan det var dags för ytterligare mål från Carats sida. Martin Andreasson spelade elegant fram Per Boquist som stod vid den bortre stolpen och la in bollen. Sedan smällde det två gånger om i de olika mål ställningarna. Andreasson träffade stolpen och Hans-Olof Johansson ribban. Malmfält var inte nöjd och slog nu till med en halvvolley i nättaket. Hans fjärde mål och matchens fem etta. Brodern Fredrik Malmfält ville inte vara mycket sämre och med två distinkta skott såg han till att det stod 7-1. Nyförvärvet Martin Järrbrink var nog chockad hur bra spelet var kl 07.00 på en grusplan. Han reducerade i alla fall två gånger, en nick och ett skott stolpe in. Den makalösa och fantastiska första halvleken avslutades med att Arnesson gjorde 8-3. Om Carat upprepar detta spel kan det räcka mycket långt i både serie och cup. Den andra halvleken blev normal som tur var. Under den första kvarten var det ett behagligt tempo och det gjordes faktiskt bara ett mål. Det var Lundin och Johansson som sågade sig igenom och där den sistnämnda avslutade med att elegant chippa in bollen i nättaket, ungefär som Stefan Selakovic gjorde i Allsvenskan för någon omgång sedan. Carat gjorde till sist ett sista ryck med två snabba mål med fyra kvar. Jonas Jonsson sköt in bollen via stolpen och Andreasson avslutade med en hel volley efter 15.21 och det hela slutade 10-4 TÖ (teknisk överlägsenhet).
MATCHENS LIRARE: ANDREAS MALMFÄLT, CARAT.

Starcom – Lokaltidningen mitt i  5–2
S. Petter Jonsson 2, Paul Mayanja, Johan Pettersson, Patrik Sandberg. L. Thomas Pagling, Johan Fyrk.

Starcom tog årets första seger efter att ha besegrat Lokaltidningen Mitt i efter en bra, svängig och målrik match. Starcom inledde bra och Paul Mayanja var verkligen på bettet denna morgon. Redan i den tredje minuten hade han en bra bollmottagning, vände bort sin bevakare och tog några snabba steg samt smällde in bolljäveln i krysset, vilken pärla. Minuten senare kunde dock LMI kvittera. För dagen mycket alerta och duktiga Thomas Pagling slog en frispark i mål via målvaktens händer. Efter det målet hade LMI en bra period då man bjöd upp till en fin fotboll. Robert Pandeya hade ett gyllene läge men skottet från fem meter gick utanför. LMI trummade på och Jonathan Piringer spelade fram Johan Fyrk och efter ett mönsteranfall låg bollen i nät. I början på andra var inte LMI med på noterna samtidigt som Starcom hade sin bästa period i matchen. Mayanja ryckte sig loss på vänsterkanten samt serverade Johan Pettersson bollen på ett silverfat och han i sin tur stötte in 2-2. Minuterna senare är Patrik Sandberg framme men Hans Berglund räddar. Ytterligare några minuter senare träffar Mayanja ribbkrysset och ut. Bollen hamnar framför fötterna på debutanten Petter Jonsson som elegant lyfter bollen över en försvarare innan han lyfter in bollen i mål. Starcom hade 1-0, tappade det till 1-2 och hade nu vänt till 3-2. LMI gjorde allt för att kvittera men matchen hade glidit över i Starcoms favör och med sju kvar kom nådastöten när Jonsson gjorde sitt andra mål. Sandberg rullade även in 5-2 och målskytten var glad som ett barn och gjorde flygplansmålgesten.
MATCHENS LIRARE: PAUL MAYANJA, STARCOM.

Expressen – TV 4  7–2
E. Kimmo Rolin 3, Thomas Lundin 2, Patrik Myrbäck 2. T. Mikael Kollberg 2.

Matchen mellan storföretagen Expressen och TV 4 hade alla de ingredienser en match skall ha i Reklamserien. Det var två taggade lag som hade ett härligt tugg, både inom och med motståndarlaget. Flera av spelarna överträffade sig själva. TV 4 hade en laddad coach i kostym i form av Mattias Blomquist. Vi fick se en gammal Handbollsmålvakt från Lysekil (Hampus Olofsson) storspela. Det var t.o.m. minst två Gottlänningar på plan och den ena (Marcus Skarphagen) hade en målchans men den räddade Niclas Fröberg. Den andra (Mikael Kollberg) stal nästan showen. Först räddade han på mållinjen när hans eget lag skulle ta ledningen i början på matchen. Sedan avslutade den målsugna forwarden på över 100 kilo med att göra två mål varav det ena på nick. Det gick inte att stoppa Expressen från att ta sin femte raka seger men TV 4 är det laget som varit närmast hittills. Det stod bara 2-0 med sju kvar men då kom rena mål explosionen med sju mål på lika många minuter. Kimmo Rolin låg som vanligt och fiskade där framme samt bokfördes för tre mål och toppar för tillfället Reklamseriens skytteliga. I skytteligatoppen hittar vi ytterligare några killar från Expressen. Martin Hamrin (mållös idag), tvåmålsskytten och tillika mittbacken Patrik Myrbäck samt spelskicklige Thomas Lundin, även han gjorde två mål i denna underhållande 7-2 match. Den som verkligen var het idag i Expressens lag var vår allas Mats ¨Gadden¨ Garderud. Han hade målgivande passning, Ronaldinho dragningar (tre i rad inne i straffområdet) samt väldigt mycket spring i benen både defensivt men framförallt offensivt i sin reportoar. Nic Edwards i Fyran var mycket bra i de bakre regionerna. Jonas Uhrström, John Sjölund och debutanten Pelle Porseryd sprang för två och gjorde det med bravur. Fler bör nämnas men det kommer fler matcher. Inget lag ställer om från försvar till anfall så fort som serieledarna Expressen. Det är väldigt trevligt när atmosfären är som den idag.
MATCHENS LIRARE: MATS GARDERUD, EXPRESSEN.

FLT – CSKA McCANN   0–2

C. Magnus Engström 2.

De yttre förutsättningarna var härliga. Solen sken från en klarblå himmel. Det var nästan vindstilla men när det väl kom en pust kom den från syd. Gruset var mjukt och brunt av daggen. Fåglarna kvittrade. Då gjorde det inte så mycket att den första halvleken mellan CSKA McCANN och FLT slutade mållös. CSKA hade fler chanser. Enis Püpülek hade två närskott som mycket duktiga Jonas Ringström räddade. Det gjorde han även när Fredrik Espmark sköt utifrån. Halvlekens bästa chans hade annars Claes Andberg. Målvakten var bortspelad men en försvarare räddade på mållinjen. Direkt i inledningen på andra fick CSKA det viktiga första målet när Magnus Engström sköt in en retur efter det att Kalle Widgren först skjutit. Resten av matchen blev ett ställningskrig. 1-1 eller 2-0 var lika nära. Roberto Martorell visade prov på mycket fin teknik och idag spelade han lite längre ner i plan vilket verkade passa honom perfekt. Med tre kvar kunde matchhjälten Engström slå in en ny retur till 2-0. FLT försökte i alla fall spräcka nollan men den vikarierande målvakten Krister Svensson höll sitt mål från påhälsning men det var nära att Pontus Karlsson gjorde mål i slutsekunderna. Pontus fick på en praktträff men Svensson låg som stålmannen och tippade ut bollen till hörna.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS ENGSTRÖM, CSKA MCCANN.

Aftonbladet – Clear Channel  2–0
A. Sven-Anders Eriksson, Mats Bergman.

De rosa Aftonbladets segertåg bara fortsätter Reklamserien bockar och bugar. Bladet har en hop med spelare som inte ser så märkvärdiga ut som fotbollspelare en och en, men de har olika spetsegenskaper. Tillsammans bildar dom en svårslagen maskin och man utnyttjar spelarmaterialet till 100%. Alla vet var dom är bra och dåliga på och det är en klar fördel. Inga divalater här inte. Efter en jämn inledning mot Clear Channel tog Bladet över sakta men säkert. Jon Hansson sköt ett närskott som Anders Hansson räddade. Minuterna senare var det Thomas Hanuseks tur men denna gång gjorde Hansson en riktig TV-räddning. Till sist kom 1-0 och det var 60-åriga Sven-Anders Eriksson som höll sig framme och lyfte in en retur i nättaket efter det att Hansson skjutit. Detta var Erikssons fjärde mål i år. I inledningen på andra avgjordes till ställningen när Mats Bergman förtjänstfullt forcheckade, fick tag på bollen och fri med målvakten rullade han in 2-0. Efter det backade Aftonbladet hem och tråkade ut CC som inte hade en giftig målchans på hela matchen förutom Pehr Dunger i matchens absolut sista sekunder. Det var närmare att AB ökat på för Eriksson hade två fina skott som Hansson räddade.
MATCHENS LIRARE: ANDERS HANSSON, CLEAR CHANNEL.