Premier League 6:e omgången 2005

Aftonbladet – FLT  1–2
A. Pontus Ogebjer. F. Claes Andberg, Pontus Karlsson.

FLT bjöd på en liten skräll i den första matchen i omgång sex. Laget blev det första gänget som besegrade Aftonbladet i årets serie. Segermedicinen var en drömstart, mycket bra försvarsspel och ett stort kämparhjärta. FLT inledde i stor stil som sagt och redan efter två minuter spelade Claes Andberg fram Pontus Karlsson, som sköt ett direktskott men Anders Larsson gjorde en fotparad. På den efterföljande hörnan styrde Andberg in 1-0. Två minuter senare var det dags igen. Andberg spelade fram Karlsson som fri med målvakten iskallt rullade in 2-0, vilken drömstart. Bladet har ju varit lite av slowstarters de senaste omgångarna för att sedan öka och gasa ifrån till en seger. Idag var man lite extra sega inledningsvis. Inte förrän i slutminuten på den första halvleken skaffade man sig sin första heta målchans. Det var på ett patenterat långt inkast från Pontus Ogebjer som Thomas Hanusek dök upp vid den bortre stolpen men han träffade stolpen ganska högt upp. Stefan Johanssons volleyskott lite senare var värd ett bättre öde. Inte heller början på den andra såg man någon tempohöjning från AB:s sida. FLT backade hem och höll tätt. Mathias Kallio var dessutom nära vid två tillfällen att öka på ledningen efter snabba kontringar. Med tio kvar kom äntligen Aftonbladet igång och nu pressade man på ordentligt mot ett allt tröttare FLT. Hanusek sköt strax utanför innan Ogebjer reducerade med ett skott i den bortre burgaveln. Det var nio långa (för FLT:s räkning) minuter kvar men Bladet hade inte det där lilla extra för att kvittera och FLT tog till sist en efterlängtad seger under årets varmaste morgon.
MATCHENS LIRARE: CLAES ANDBERG, FLT.


Clear Channel – Expressen  1–3
C. Filip Ringborg. E. Kimmo Rolin, Thomas Lundin, Magnus Klint.

Det verkar inte gå att stoppa Expressen i år. Idag kom man kanske inte upp i något propagandaspel men gubbarna ger järnet och ångar på. Michael Norlund hade en styrning i utsidan på stolpen i inledningen men sedan fick man vänta till dussinet minuter innan det förlösande första målet kom. Det var en garanterat dopad Kimmo Rolin som påpassligt höll sig framme och gjorde sitt tolfte mål på sex matcher i Premier League, starkt. Innan halvtidsvilan kunde Thomas Lundin öka på ledningen till 2-0 efter direktskott via stolpen. Clear Channel har haft två tunga matcher på två dagar. Först serieledarna i Serie A i cupen (BOW reklam, förlust 3-6) och idag tog man emot serieledarna i Premier League (Expressen). Laget har gjort två berömvärda matcher men ändå inte fått några poäng med sig till jobbet. Idag var man lite uddlösa framåt i jämförelse med i går. Med nio minuter kvar avgjordes matchen när för dagen mycket pigga Magnus Klint vräkte sig fram och stötte in 3-0. CC avslutade matchen bra och Filip Ringborg rullade från långt håll in 1-3 och samma man var sedan ytterst nära ytterligare ett reduceringsmål. Ett 2-3 mål med två minuter kvar hade varit intressant men Expressen höll undan och vann klart rättvist.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS KLINT, EXPRESSEN.


AC Gear – Starcom  2–5
G. Jimmy Thurby, Mathias Lind. S. Patrik Sandberg 2, Johan Pettersson, Dan Jonsson, Paul Mayanja.

Starcom har fått upp ångan ordentligt och idag tog man en fin skalp när man besegrade AC Gear med 5-2. Johan Pettersson gjorde tidigt 1-0 och efter tio minuter spelar formstarka Paul Mayanja fram Patrik Sandberg till 2-0. Gear gav givetvis inte upp och Jimmy Thurby, som för övrigt gjorde sin bästa Reklamseriematch någonsin, stod för årets solomål när han drog halva laget innan han la in 1-2, vilket drömmål. Vi trodde inte att det fanns så mycket teknik, kondition och styrka i den lilla kroppen. Precis innan halvtid så fick Starcom ett psykologiskt mål när Dan Jonsson gjorde 3-1 efter ett fint triangelspel. När dessutom Mayanja satte dit 4-1 i inledningen på andra var matchen körd. Låt vara att Mathias Lind dunkade in 2-4 och Gear fick lite vittring igen. Starke Sandberg satte sedan spiken i kistan med sitt andra mål efter fint pass från Pettersson. Starcom och Gear möttes i hissen och byter plats i tabellen.
MATCHENS LIRARE: JIMMY THURBY, AC GEAR.


Kanal 5 – Mediaedge: cia  2–2
K. Daniel Cedercrona 2. M. Johan Högfeldt, Kalle Ekstam.

Nu är det drag i Mediaedge: cia. Laget hade fått nya snygga Juventusdräkter dagen till ära. Eftersom man dessutom vunnit två raka så dök man upp med hela 13 spelare. T.o.m. den gamla veteranen Niklas Andreason sprang in på plan som en kalv på grönbete. När matchen började mot Kanal 5 tog man tag i taktpinnen direkt. Jonas ¨Backslicker¨ Bergström hade ett gyllene läge på direkten men Joakim Norling räddade friläget. Cia fortsatte offensiven och Femman hade ingenting men man skall aldrig räkna bort Daniel Cedercrona. Får han en chans hugger han som en kobra och mycket riktigt så stod stolpen och svajjade efter en kanon. Det dröjde sedan bara någon minut så var Cedercrona framme igen och denna gång nickskarvade han in Mikael Fagerlunds inkast till 1-0. Inte ens ett baklängesmål hindrade cia från att vika ner sig och efter dussinet minuter gjorde stabile Oskar Lindström en raid på vänsterkanten och serverade Johan Högfeldt bollen på ett silverfat, en distinkt bredsida senare så stod det 1-1. Precis innan halvtidsvilan spelade Michael Porseryd fram Kalle Ekstam och så var cia i en rättvis ledning. Cedercrona var pigg i början på andra och kvitterade omgående på sitt andra mål för dagen och nionde totalt. Sista kvarten var ett ställningskrig men både Fagerlund och Kalle Forsbeck var nära att ge Femman ledningen. Eftersom denna match hade dubbel betydelse (matchen gällde både i serien och cupen) så var det en extra nerv i den. Seriematchen slöt 2-2.
MATCHENS LIRARE: DANIEL CEDERCRONA, KANAL 5.


CSKA McCANN – TV 4   2–1
C. Enis Püpülek, Niklas Angergård. T. Marcus Skarphagen.

TV 4 inledde matchen mot CSKA McCANN i stor stil. Laget satte gasen i botten direkt och John Sjölund sköt en volley precis utanför. Minuterna senare var det dags för Marcus Skarphagen att göra ett vackert mål och TV 4 var i ledningen. En som var mycket het inledningsvis var Mikael Kollberg, han hade två bra lägen att öka på Fyrans ledning till både 2-0 och 3-0 men bolluslingen strök stolparna vid bägge tillfällena. CSKA hade ingenting vid detta tillfälle på matchen men efter en kvart skickade Enis Püpülek in en boll framför mål och tänka sig, den studsade över allt folk och in till 1-1. Skitmål räknas de också. I och med det målet kom CSKA in i matchen som var helt jämn till den sista sekunden. Nu började också Fredrik Espmark vakna till liv. Han fick mycket boll och när han kommer rättvänd är han livsfarlig. Espmark fördelar dessutom bollarna perfekt till sina lagkamrater. Innan halvtid hade CSKA vänt på matchen och 0-1 hade blivit 2-1 efter ytterligare ett mål av Niklas Angergård. Andra halvlek blev mållös och CSKA hänger på i toppen. Vi lider lite med TV 4. Idag kunde man fått med sig en poäng. Bästa chansen i andra hade dock Püpülek, skottet gick över efter en fin passning från Espmark.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK ESPMARK, CSKA MCCANN.


Carat – Eurosport  3–1
C. Peter Arnesson 2, Martin Andreasson. E. Per Boström.

Matchen mellan Carat och Eurosport var den sjätte omgångens riktiga toppmatch. Det stod mycket på spel och det förlorande laget skulle tappa lite kontakt med serieledarna Expressen. Det var också en viktig match med tanke på ett eventuellt senare slutspel. Båda lagen skapade några halvchanser inledningsvis och Eurosport var en aning bättre. Efter tio minuter tar Eurosport också ledningen på ett riktigt turmål. Per Boström slår ett inlägg som målvakten tippar på en egen medspelare och så studsar bollen sakta men säkert in i mål. Efterhand kommer Carat in i matchen och de sista fem minuterna på den första halvleken blir matchavgörande. Först tror vi att kvitteringen var ett faktum när Andreas Malmfält skjuter ett bra närskott. Ralf Bjurbo i målet gör då en otrolig reflexräddning när han motar skottet med handen. I anfallet efter är vi lika säkra på mål när Lennart Claesson kommer helt fri. Lelle väljer att lobba men bollen går över. En minut senare leder Carat med 2-1 efter två snabba mål av Martin Andreasson och Peter Arnesson. Arnessons skott var en riktig kanon med sträckt vrist från 15 meter. För Eurosports del kan dom konstatera att bollen är rund. Här leder man med 1-0 och har friläge till 2-0 och en minut senare ligger man under med 1-2. I den andra halvleken förstod vi att Carat verkligen vill slåss om seriesegern i år. Man tog över matchen helt och hela laget spelade bra och så hade man planens kung i Andreasson, vilket arbetskapacitet, teknik och tyngd! Eurosport var helt tama och efter tio minuter kom 3-1 som ett brev på posten, målskytt Arnesson. Eurosport hade ingen kraft kvar att resa sig varpå Carat kunde defilera i mål. Däremot hade det varit kul om Johan Fröbloms ursnygga halvbissa hade suttit med två minuter kvar. Andreas Hagelin gjorde där en otrolig reflexräddning under ribban. Carat ligger i vinnarhålet.
MATCHENS LIRARE: MARTIN ANDREASSON, CARAT.


Mediacom – Lokaltidningen Mitt I  2–5
M. John Aleman, Jan Unkuri. L. Thomas Pagling 3, Peter Önnestam, Johan Fyrk.

Efter premiärsegern har Lokaltidningen Mitt I radat upp fyra raka förluster. Idag vände man på den negativa trenden. Laget fick en bra start efter Thomas Paglings snabba mål efter en minut. Fem minuter senare kunde Peter Önnestam öka på till 2-0. Mediacom såg i detta läge av matchen ut som ett slaget lag men John Aleman såg till att spänningen var kvar i matchen med sitt reduceringsmål efter en kvart. I början på andra kom nådastöten. Mellan den femte och sjunde minuten så gjorde LMI hela tre mål och så blev 2-1 hastigt och lustigt för LMI del 5-1. Pagling var riktigt het och bokfördes för tre mål. Johan Fyrk satte dit ett. Kämpen Jan Unkuri hyfsade till siffrorna till 5-2.
MATCHENS LIRARE: THOMAS PAGLING, LOKALTIDNINGEN MITT I.


Dagens Industri – Hill & Knowlton  1–3
D. Rodrigo Soto. H. Niklas Lundin, Daniel Somos, Jimmy Jelleryd.

Matchen mellan Hill & Knowlton och Dagens Industri kommer inte att gå till historien som en av det mest välspelade. Vädret, planen och gubbarnas kämpahumör var det dock inget fel på. Den första halvleken blev mållös och målchanserna var lätt räknade. Jussi Kontinen hade en och Per Anner en efter fint DI spel dess för innan. Ljungskiles stolthet, Stefan Lundell, var stabil längst bak. I början på andra höjde H & K tempot minst ett snäpp och på sex minuter avgjorde man matchen när man gick fram till 3-0. Planens kung, Kontinen, gjorde lite som han ville och var helt överlägsen. Den enda han inte kunde överlista var den två meter långa klippan Per Lindvall. Han påminner om den gamla Ryska Handbollsmålvakten Lazarov. Per växte ut till en vägg. Kontinen fick lura ut honom från målområdet och sedan passa bollen till Niklas Lundin som elegant rullade in bollen i ett öppet mål. Matchen mellan Kontinen och Lindvall fortsatte och den som skulle bli matchens lirare stod mellan dom. Då klev en spelare fram och tog över den titeln. Daniel Somos gjorde sitt livs första Reklamseriemål, vilket utlöste stor glädje i H & K läger. 3-0 målet slog den gamla och snabba uven Jimmy Jelleryd in. Den notoriske målskytten Rodrigo Soto såg till att DI inte behövde åka till jobbet utan att göra ett mål. Med sju minuter kvar kom Lars Nyqvist helt fri men Niclas Strahner gjorde en fin räddning. Ett 2-3 mål där hade varit kul. H & K ligger i mitten på tabellen medan DI är klart sist utan poäng, kom igen. Reklamserie håller på er.
MATCHENS LIRARE: DANIEL SOMOS, HILL & KNOWLTON.