Premier League 7:e omgången 2005

TV 4 - Aftonbladet  3–1
T. Carl-Bertil Nathorst, Marcus Skarphagen, Jonas Uhrström. A. Thomas Hanusek.

TV 4 hade halkat ner till nästjumbo i tabellen och där ville man verkligen inte ligga så man gav allt mot topplaget Aftonbladet. Och som man spelade, vilka inledande tio minuter dom presterade! Man kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Nic Edwards slog en bra långboll till John Sjölund, som i sin tur gjorde en riktig Brassenedtagning. Det efterföljande skottet gick precis utanför. Nästa anfall var matchens elegantaste. För dagen mycket pigga Fredrik Bojå kom flygande som skjuten ur en kanon på högerkanten. Han spelade bollen snett inåt bakåt till Mikael Kollberg som oväntat men magnifikt hoppade över bollen varpå Jonas Uhrström kom farande men skottet gick över. Efter ytterligare några fina anfall slog Aftonbladets Pontus Ogebjer en lång boll till Thomas Hanusek och efter att bollen studsat en gång drog Hanusek till på halvvolley från 15 meter till vänster om målet och bollen for spikrakt upp i det högra krysset, vilket mål. Fotboll är inte alltid rättvist och ett chockat TV 4 kom nu av sig och tappade rytmen. Matchen blev nu helt jämn. Edwards var dock nära att kvittera på en nick efter ett fint inlägg från kämpen Johan Gran. Den vikarierande målvakten Anders Deutgen (1.97) höll välförtjänt nollan under den första halvleken. Deutgen såg verkligen ut som en målvakt. Fyran inledde även den andra halvleken bra men nu fick man utdelning. Redan efter 20 sekunder tryckte den duktige debutanten Carl-Bertil ¨Toffe¨ Nathorst in kvitteringen i nättaket. Matchen stod sedan och vägde och vi trodde nog att det skulle bli delad pott. Snabbe Uhrström spelade fram Sjölund men närskottet räddades av Deutgen. Men TV 4 hade medgång idag och sett till hela matchen var det rättvist när 2-1 målet kom. Sjölund slog en frispark från nära håll och vid stolpen stod lagkaptenen Marcus Skarphagen och gjorde det viktiga målet. Bladet fick då flytta fram allt folk för att nå en kvittering varpå Uhrström kontrade och fri med målvakten slog han in avgörande 3-1 via stolpen, vilken kanonmatch av TV 4. Vårens lag, Aftonbladet, tappade den titeln efter två raka förluster.
MATCHENS LIRARE: CARL-BERTIL NATHORST, TV 4.

Starcom - Kanal 5  4–1
S. Johan Brandt, Paul Mayanja, Andrea Olsson, Johan Pettersson. K. Mikael Fagerlund

Om man skall snacka om drömstart så fick Starcom verkligen det i matchen mot Kanal 5. När matchen endast hade tickat iväg en minut hade Starcom redan skaffat sig två målchanser och på den tredje gjorde Johan Brandt 1-0. Efter två minuter så vann Paul Mayanja ett motlägg med försvararen varpå bollen gick som en båge över målvakten och in, ett tursamt 2-0 mål men kämpar man så brukar bollarna studsa rätt. Femman var ett mysterium. Idag hade man en bra trupp men det såg tafatt, viljelöst och oorganiserat ut. Efter sju minuter kom mycket riktigt också 3-0 genom Andrea Olsson. Femman hade inte en målchans i första men i den andra halvleken bytte matchen karaktär. Nu blev det äntligen lite liv i Femman och man tryckte tillbaka Starcom ordentligt. Daniel Cedercrona började nu röra på sig och efter fem minuter spelade han fram Kalle Forsbeck men skottet gick över. Fem minuter senare slår Johan Gyllenpalm en lurig frispark till Mikael Fagerlund som med ett mycket bra direktskott dundrar upp bollen i nättaket till 1-3. Nu blev det verkligen fart i K5 och man tryckte på för ytterligare reducering. Chanser fanns men på en kontring avgörs matchen. Brandt skjuter i stolpen varpå Johan Pettersson rakar in returen till 4-1. Matchen var över. Cedercrona hade matchens sista chans men från två meter sköt han över så att bollen nästan hamnade borta vid gasklockan.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETTERSSON, STARCOM.

Mediacom – AC Gear   0–4
A. Mathias Lind 2, Klaus Bengtsson, Staffan Dahlberg.

Årets första varma regnväder drabbade Hjorthagens IP. Då verkade AC Gear trivas och laget avslutade vårsäsongen som man startade den, nämligen med bra spel och en seger. Det var annars Mediacom som inledde piggast och John Aleman var nära att göra mål men bollen gick precis utanför. Efter halva halvleken blev Klaus Bengtsson upphakad och den efterföljande frisparken förvaltade Mathias Lind på bästa sätt. Från 17-18 meter drog han till och bollen steg och steg samt flög med full kraft i nätmaskorna till 1-0. I början på andra halvlek gjorde Gear ett riktigt drömmål. Det var Magnus Helin, Staffan ¨Starre¨ Dahlberg, Mikael Persson (vilken klack) och målskytten Lind som var inblandade där den sistnämnda bara hade att lägga in bollen i ett tomt mål. I och med detta mästarverk fick Gear verkligen fart under vingarna medan Mediacom tappade all energi. 3-0 kom som ett brev på posten. Helin spelade fram Klaus som i sedvanlig stil slängde sig och offrade sig för laget varpå bollen gick in. Detta var Klaus första mål på flera år. Matchen var körd och Gear kunde defilera i mål. Starre kunde dessutom med tio sekunder kvar fastställa slutresultatet 4-0. En annan spelare som offrade sig för laget var Göran Lindberg, starkt. Gear kan se fram emot en trevlig höst, kom igen Mediacom. Ni har ju titeln som seriens charmlag. Försök att hitta tillbaka till grundfilosofin. Mycket folk och humör.
MATCHENS LIRARE: KLAUS BENGTSSON, AC GEAR.

Lokaltidningen Mitt I – Mediaedge: cia  4–1
L. Thomas Pagling 2, Johan Claesson, Peter Önnestam. M. Pelle Westerberg.

Lokaltidningen Mitt I passade på att göra sin bästa match på bra länge. Gubbarna kämpade, sprang och ville verkligen vinna. Laget hade också den turen som man får om man ligger i. Johan Claesson lyfte in en boll på måfå med högern stående nere vid vänster hörnflagga (vid berget). Målvakten trodde att bollen skull gå utanför men den studsade en gång och upp i den bortre burgaveln, vilket konstmål. Med det målet i ryggen fick LMI verkligen fart under fötterna. Efter tio minuter kom nästa mål. Jonathan Oiringer slår en hörna som Thomas Pagling elegant nickar in. Kämpen Tomas Stark skjuter sedan via en försvarare bollen i ribban. Mediaedge: cia som verkligen förgyllt Reklamserien de senaste veckorna började inse att tar man inte i så förlorar man och helt plötsligt såg det ut som en riktig toppmatch. Spelet böljade fram och tillbaka och båda lagen bjöd upp till en juste kamp i en härlig anda. På två minuter skapade de båda lagen hela fyra målchanser. Peter Önnestam och Johan Fyrk för LMI och Mathias Björklund och för dagen mycket duktige Johan Petersson för cia. I början på andra spelade Stark fram Önnestam till 3-0 och det var hans sjätte mål denna vårsäsong. Än värre är Pagling som med sitt 4-0 mål gjorde sitt sjunde. Som ni hör var det verkligen drag i LMI. Stabile Pelle Westerberg gjorde cia:s tröstmål men laget skall inte deppa, man har något stort på gång. Målvakten Johan Högfeldt inledde darrigt men växte sedan ut till en jätte i målet.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETERSSON, MEDIAEDGE: CIA.

Expressen – FLT  7–0

E. Martin Hamrin 2, Thomas Lundin 2, Michael Norlund, Magnus Klint, Kimmo Rolin.

Expressen spelade stundtals riktigt bra och man var framför allt ruskigt effektiva. FLT chockade alla och skapade hela fyra bra målchanser på kontringar under de första tio minuterna. Daniel Wiklund hade två medan Pontus Karlsson och Jari Hållman var sin. Mats ¨Gadden¨ Garderud gjorde en mycket bra räddning vid det ena friläget. FLT var klart värda minst ett mål men helt plötsligt sa det bara pang, pang och pang. På en minut gick Expressen från 0-0 till 3-0. Det första målet var grant. Michael Eklund var i vänsterbackläge nere vi eget straffområde och slog en underbar crossboll mot höger hörnflagga. Där kom Roger Lundqvist farande i full galopp och tog emot bollen samt skar in mot mål och sköt i stolpen. Returen rakade Martin Hamrin in i nättaket. 30 sekunder senare var det dags för Hamrin igen och 2-0 var ett faktum. Ytterligare 30 sekunder senare stod Kimmo Rolin som en target och spelade tillbaka bollen till Thomas Lundin som bara smällde in den. Expressen visade verkligen klass under den här perioden. Innan paus avslutade man dessutom med att göra 4-0 genom Michael Norlund, snacka om att ta vara på målchanserna. För FLT:s del måste det känts tungt. Här spelar man riktigt bra och skapar en mängd lägen och så ligger man under med 0-4 i halvtid. Även i början på andra spelade man bra och Hållman och Wiklund hade ytterligare var sin het målchans. Gadden var dock omutlig och istället kontrade Expressen in 5-0 på ett billigt mål, ridå. Lundin sköt sedan en äkta tå paj rätt upp i det vänstra krysset varpå Rolin avslutade målkalaset med att göra 7-0. Ett resultat som 5-2 hade varit mer rättvisande. Reklamserien lyfter på hatten för Expressen, vilken vår! Kom igen FLT och trevlig midsommar.
MATCHENS LIRARE: THOMAS LUNDIN, EXPRESSEN.

Carat – Dagens Industri  7–1
C. Peter Arnesson 3, Andreas Malfält 3, Fredrik Malmfält. D. Ola Hellblom.

Carat är fortfarande obesegrade och ligger verkligen i vinnarhålet bakom Expressen. Peter Arnesson inledde med att nicka in 1-0 via stolpen redan efter 20 sekunder. 30 sekunder senare sköt Arnesson i stolpen och ut. Sedan dröjde det till mitten på halvleken innan Carat gick ifrån till 3-0 efter mål av Fredrik Malmfält på en vänsterslägga och genom Arnesson som sköt tre gånger innan den satt. Med fem sekunder kvar av den första ronden så nickade Andreas Malmfält in även 4-0 efter Arnesson långa inkast. Dagens Industri hade inte mycket att hämta men Rodrigo Sotos skott precis utanför var värd ett bättre öde. Vi minns också Per Boquist som vann tre motläggs finter i rad. Per Lindvall i DI mål gjorde som vanligt många fina parader. Under den andra halvleken bjöds det på promenadfotboll och Carat gled iväg till enkla 7-1. Både Arnesson och A Malmfält svarade för ett hattrick medan kämpen Ola Hellblom tröstmålade för DI. Vädret var underbart, varmt och skönt och gruset var mjukt och brunt efter gårdagens regn.
MATCHENS LIRARE: PETER ARNESSON, CARAT.

Eurosport – Hill & Knowlton  2–0 (WO)

CSKA McCann – Clear Channel  2–0 (WO)