Premier League 8:e omgången 2005

Kanal 5 – Expressen  0–7
E. Thomas Lundin 3, Kimmo Rolin 2, Magnus Klint, Martin Hamrin.

Reklamserien gratulerar Expressen till en fantastisk vår. Efter åtta raka och klara segrar i rad samt avancemang i cupen måste vi utnämna Expressen till vårens lag tillsammans med BOW reklam (sex raka i Serie A). Om de fortsätter så här i höst kan dom få ta emot många priser på Oscarsgalan (prisutdelningen) den 1 november. Laget har gjort 52 mål på åtta matcher och bara släppt in nio. Man har även radat upp åtta olika matchens lirare-spelare. Dessutom har man många i toppen på en haltande skytteliga enligt: Ettan Kimmo Rolin (15 mål), tvåan Thomas Lundin (13), sexan Martin Hamrin (10) och nian Patrik Myrbäck (8). Reklamseriens gentlemanna pris kan dom dock glömma. Inte för att någon inte är värd det men för att få det finaste priset så måste man spelat minst tio år i serien. Däremot ligger titlarna seriens Rookie, player of the year, publiklirare och skytteligan inom räckhåll. Dagens match mot Kanal 5 såg det ut som om man var på Copacabana den första halvtimmen. Expressen spelade ut hela sitt register. Där fanns ett rörligt spel, många fina tekniska finesser såsom bröstpassningar, tunnlar, väggspel, snygga mål, granna passningar, fina nickar och allt bedrevs i ett högt tempo. På två minuter mellan den femte och sjätte så gick man från 0-0 till 3-0 som sedan blev 4-0 innan halvtidsvilan. Efter tio minuter in på andra halvlek spädde man på till 7-0 innan allt bedarrade och slutsiffrorna skrevs just 7-0. Pigga Lundin svarade för ett hattrick medan Rolin satte dit två. Magnus Klint och Hamrin gjorde var sitt. Femman hade inte mycket att sätta emot men ständigt farlige Daniel Cedercrona hade tre riktigt bra avslut som på en vanligt målvakt säkerligen resulterat i två mål. Idag var inte Niclas Fröberg en vanlig målvakt utan gjorde tre fantastiska räddningar och höll nollan. Cedercrona blev alltmer frustrerad. Trevlig sommar.
MATCHENS LIRARE: NICLAS FRÖBERG, EXPRESSEN.

Carat – Mediaedge: cia  2–3
C. Martin Andreasson, Peter Arnesson. M. Leslie Marsden 2, Eric Lundberg.

Mediaedge: cia svarade för första sensationens skräll när man besegrade hittills obesegrade Carat efter en riktig holmgång. Första halvlek bedrevs i ett makligt tempo och Carat som svarat för den ena storartade insatsen efter den andra var klart bättre och vann på poäng, men man hade inte marginalerna på sin sida. Vi räknade till tre klockrena stolpträffar i samma stolpe och på samma ställe på stolpen. Först ut var Martin Andreasson som sköt på en försvarare och bollen studsade retfullt i virket. Leslie Marsden klappade om som sin stolpe. Minuterna senare kastar Fredrik Malmfält ett väldigt lång inkast som Peter Arnesson vackert nickade mot mål. Marsden gjorde en störtdykning och tippade bollen i stolpen. Ytterligare fem minuter senare gjorde duktige Andreasson en 30 metersrush samt avslutade med att skjuta en ruggig kanon i, ja just det, stolpen. I den andra halvleken höjdes tempot och spelkvaliteten flera snäpp och det var överraskande att cia hängde med i svängarna. F Malmfält sköt en ruggig hörna som Marsden tippade ut till en fristående Per Boquist som sköt strax utanför. Därför kom det som en kalldusch för Carat när Marsden slog en inspark via målvaktens fingertoppar och i mål till 1-0 för cia. Carat satte då högsta fart och Arnessons var nära på ett närskott men fantastiske Marsden parerade. Carat kunde kvittera några minuter senare när Andreasson slog in en säker straff efter en hands i straffområdet. Nu trodde vi att Carat skulle gå ifrån men med nio kvar hände det otroliga. Marsden slog en ny inspark och efter lite gruffande från bägge lagen inne i straffområdet så tog den på en försvarare och in i mål till 2-1. Visst har det hänt att en målvakt gjort ett mål på inspark i en match men det har aldrig inträffat två gångar i samma match. Ring till Guinness rekordbok. Nu svängde det friskt om matchen och F Malmfält kastade på nytt ett långt inkast till Arnesson som i sin tur elegant nickade in bollen med full kraft i krysset till 2-2. 30 sekunder senare tog cia ledningen för tredje gången. Eric Lundberg fick på en riktigt vänsterkanon som satt bergsäkert i den bortre burgaveln, vilken match. Sista sex minuterna jagade Carat en kvittering men cia slog ifrån sig föredömligt med näbbar och klor. Kalle Ekstam frestade med en kanon som var nära att öka på ledningen men annars var det Carat som låg på. Andreas Malmfält hade den bästa chansen men närskottet gick utanför. Minuterna tickade iväg och skrällen var ett faktum. Cia skall hedras för en suverän avslutning på våren. Tyvärr fick inte Carat förbli obesegrade över sommaruppehållet. Det gäller att vara med från början samt sätta sina chanser. Laget ligger kvar på en slutspelsplats. Cia får fira semester som sexa, vem hade trott det innan säsongen. Jonas Larsson kom i tid idag och visade upp ett fint spel från sin backposition. I tid var också Leslie Marsden. Det lönar sig.
MATCHENS LIRARE: LESLIE MARSDEN, MEDIAEDGE: CIA.

Aftonbladet – Lokaltidningen Mitt I  2–1
A. Håkan Enberg, Mats Bergman. L. Jonathan Piringer.

Aftonbladet avslutade vårsäsongen på absolut bästa sätt. Det var dock Lokaltidningen Mitt I som inledde klart piggast och man tog också mycket riktigt ledningen med 1-0 i den sjätte minuten. Peter Önnestam skarvade bollen till Jonathan Piringer som sköt mot mål. En back dök upp och förlängde bollen in i eget mål. Efter ca tio minuter började tidningsjätten AB röra på sig. Sven-Anders Eriksson lobbade bollen i stolpen men bättre gick det när den suveräna debutanten Håkan Enberg laddade stora kanonen från 30 meter. Målvakten missbedömde bollen som studsade en gång innan den studsade över honom och in i nättaket. Bladet inledde sedan den andra halvleken mycket bra. Mats Bergman gjorde en stark 30 meters rush och sköt mot mål. Målvakten räddade och returen sköt Thomas Hanusek strax utanför. Minuterna senare slog Hanusek ett perfekt inlägg till Andersson som stötte bollen i överkanten på ribban. Med tio minuter kvar så bröt duktige Anders Deutgen ett av många anfall och bollen hamnade hos Hanusek som i sin tur spelade fram Bergman som såg till så att AB hade vänt på steken. AB var nu riktigt bra och heta Bergman sköt ytterligare en gång i överkanten på ribban. Med tre minuter kvar av matchen dundrade samme man bollen i stolpen så resultatet var rättvist. Det var ytterst nära att LMI fått med sig en poäng för i matchens sista spark sköt Johan Claesson precis utanför stolproten. Detta var en bra match mellan två stabila lag.
MATCHENS LIRARE: HÅKAN ENBERG, AFTONBLADET.

Clear Channel – Eurosport  2–2
C. Staffan Nyström 2. E. Andreas Fält, Dennis Andersson

Vårsäsongen 2005 års sista seriematch gick mellan Clear Channel och Eurosport och det var de sistnämnda som började bäst. Redan efter två minuter hade både Per Boquist och Lennart Claesson haft var sitt fräsande skott straxt utanför. CC hade ingenting i anfallsväg i inledningen. Men på deras första anfall så gjorde dom överraskande 1-0. Det var kämpen Staffan Nyström som slängde sig fram och sköt ett skott från straffområdeslinjen. Eurosport kom då av sig rejält och resten av halvleken var helt jämn. Eurosport började den andra halvleken lika bra som den första och nu fick man också utdelning. Det var Claesson som stod i target position och spelade fram bollen till Andreas Fält som smällde in kvitteringen. Efter det målet tog Eurosport över men dom fick inte in några mål varpå offensiven bedarrade och spelet jämnade ut sig. Vi trodde sedan att 1-1 skulle bli ett slutresultat i en alltmer tafattigare match. Sista fem minuterna blev dock mer händelserika än resten av matchen. Först sköt Filip Ringberg ett bra närskott som Ralf Bjurbo gjorde en fantastisk fin reflexräddning på. Spelet vände och bollen hamnade framför fötterna på Dennis Andersson, som lyfte den över. Spelet vände igen och Nyström gjorde en bra sak nere vid högra hörnet samt avslutade med att göra sitt andra mål, stor glädje bröt ut i CC. I detta läge av matchen var det sedan mycket starkt av Eurosport att komma tillbaka och kvittera minuten senare. Det var heta Andersson som gjorde målet. Med minuten kvar var 1.94 långe Andersson framme igen men nicken gick över. Med fem sekunder kvar vände Fält bort sin bevakare och kom fri från kanten i ett ganska bra läge, skottet tog i burgaveln och det blev delat pott, trevlig sommar.
MATCHENS LIRARE: STAFFAN NYSTRÖM, CLEAR CHANNEL.

AC Gear – CSKA McCANN   1–2
Pär Lundgren. C. Roberto Martorell 2.

Det var smygpremiär för höststarten och första paret ut var AC Gear och CSKA McCANN. Matchen inleddes med en rivstart och spelet böljade som om det vore midsommarfotboll. Gear hade två fina chanser redan under de två första spelminuterna varpå CSKA kontrade med ett stolpskott från alltid så stabila Niklas Angergård. I den fjärde minuten kunde Roberto Martorell ge CSKA ledningen med 1-0 men efter det ebbade tempot ut och man såg att många legat i hängmattan under semestern. Med tio sekunder kvar dundrade Mathias Lind bollen i kryssribban och ut. Andra halvlek bjöds det på ett spännande ställningskrig och det var lika nära ett 1-1 mål som ett 2-0 för CSKA. Det blev det senare med sex minuter kvar och även denna gång så var det matchvinnaren Martorell som höll sig framme och snodde bollen mellan målvakt och försvarare samt rullade behärskat in segermålet. CSKA ligger i vinnarhålet och skuggar en slutspelsplats en poäng bakom Carat. Gear faller som en sten genom tabellen men man är mycket bättre än den blygsamma trettonde plats som man parkerar på.
MATCHENS LIRARE: ROBERTO MARTORELL, CSKA MCCANN.

Hill & Knowlton – Starcom    3–2
H. Sven Ljungberg, Håkan Lind, Jussi Kontinen. S. Johan Pettersson, Patric Sandberg.

De två mittenlagen Hill & Knowlton och Starcom spelade en match om vilket lag som skulle haka på topplagen. Det blev en öppen historia. Efter sex minuter så spelar Jussi Kontinen fram Sven Ljungberg, som i sin tur slår till med ett snabbt direktskott och bollen sitter bergsäkert i nätmaskorna till 1-0. En gladare målskytt har sällan skådats på Hjorthagens IP och Sven gjorde den ena målgesten efter den andra och till sist var han så trött så att han måste lunka till avbytarbänken. Efter dussinet minuter så kommer en vacker kvittering från Johan Pettersson, som slår bollen på den ena sidan av backen och springer själv runt på den andra innan bollen förpassas in i mål. Efter en välbehövlig vila så chockstartar H & K i inledningen på andra och redan efter 40 sekunder så spelar en lättare men allt gråhårigare Joel Holmer fram Håkan Lind som i sin tur skjuter 2-1 invid stolpen. Håkan log med hela ansiktet men gladare än Sven går det inte att bli. Matchen var trevlig och böljade fram och tillbaka. Johnnie Mellström var målvakt idag och vi noterade bl.a. två fina benparader. Jonas Rodny var även han alert i målet och gjorde en kanonräddning på Petterssons skott. Starcom skulle få ytterligare en kvitteringschans och den tog man när Patric Sandberg körde ett solo med ett mål som avslutning. Det lutade åt ett oavgjort resultat med fem kvar men matchens bästa spelare, Kontinen, smällde in segermålet 3-2 via stolpen och H & K gick segrande ur denna match.
MATCHENS LIRARE: SVEN LJUNGBERG, HILL & KNOWLTON.

FLT – TV 4   3–1
Stefan Johansson, Daniel Wiklund, Mathias Kallio. T. Carl-Bertil Nathorst.

Efter en jämn första kvart mellan FLT och TV 4 kunde FLT göra det viktiga första målet. Det var en av den första halvlekens bästa spelare, Stefan Johansson, som gjorde det. Peter Callius skymde förtjänstfullt målvakten. TV 4 var  sammanbitna och kvittering kom som ett brev på posten. Det var duktiga nyförvärvet från i våras, Carl-Bertil ¨Toffe¨ Nathorst som höll sig framme. Sedan gjorde FLT ytterligare ett psykologiskt mål när den notoriske målskytten Daniel Wiklund höll sig framme i halvleken sista minuten och gjorde 2-1. Matchen var helt jämn i andra och både John Sjölund och Olle Lewenhaupt hade varsin chans. Max Eriksson i FLT:s mål storspelade. Istället avgjordes matchen med fem kvar när Mathias Kallio höll sig framme och gjorde 3-1.
MATCHENS LIRARE: MAX ERIKSSON, FLT.

Dagens Industri – Mediacom   0–2 (WO)