Premier League 9:e omgången 2005

Clear Channel – Hill & Knowlton  2–0 (WO)

Carat – TV 4  5–0
C. Martin Andreasson 2, Fredrik Malmfält, Peter Arnesson, Harald Fransson.

Carat kom snabbt över förlusten i den sista höstmatchen och visade upp en härlig fotboll den sista halvtimmen. Inledningen på matchen var ganska svängig och TV 4 hängde med ganska bra. Men på 20 sekunder gjorde Carat två mål. Först kastade Fredrik Malmfält ett långt inkast som målvakten tippade in i mål. Direkt efter centring bröt Carat bollen och Peter Arnesson kom helt fri och med vänster klippte han in 2-0. Fyran gav givetvis inte upp men när matchens klart bästa spelare, Martin Andreasson, gjorde ytterligare två snabba mål i slutet på halvleken varpå ställningen blev 4-0 i halvtid var saken klar. Den andra halvleken var Carat riktigt bra men mer än ett 5-0 mål genom Harald Fransson gjorde man inte. TV 4 var värda ett tröstmål men Andreas Hagelin spikade igen kistan både när Fredrik Bojå och John Sjölund var framme. Värt att notera var Arnessons volley i ribban. Carat befäster därmed sin slutspelsplats medan Fyran är trea från slutet.
MATCHENS LIRARE: MARTIN ANDREASSON, CARAT.

Eurosport – Lokaltidningen Mitt I  2–2
E. Andreas Fält, Lennart Claesson. L. Jonas Erixon, Tomas Stark.

Eurosport och Lokaltidningen Mitt I bjöd på en välspelade, jämn men framför allt spännande match så här i slutet på sommaren. Första tio minuterna blev mållösa men sedan kastade Janne Möller ett långt och bra inkast som Andreas Fält vackert nickade in till 1-0. Eurosport var sedan det något bättre laget och Frederic Pavlidis sköt en bra halv volley strax över. Mot slutet på halvleken kom LMI igen mycket starkt och först hade första halvleks bästa spelare, Thomas Pagling, en klockren frispark med sträckt vrist som tog i ribban. Med 30 sekunder kom dock kvitteringen när kvicke Jonas Erixon höll sig framme på en fin passning från Peter Önnestam. Den andra halvleken var jämn men det såg ut som om Eurosport hade lite lättare att komma till målchanser. Duktige Fält gjorde en fin solorusch men det avslutande skottet gick strax över. Även Dennis Andersson hade ett fint direktskott. Med åtta minuter kvar kunde kämpen Lennart Claesson liggande göra 2-1. Detta mål kändes som ett vinstmål för Eurosport men man knöt inte ihop säcken tillräckligt varpå kämpen Tomas Stark fick tag på bollen framför mål och med vänster lättade han upp den i högra krysset till 2-2. Något mer mål blev det inte vilket betyder att Eurosport nu är tre poäng från en slutspelsplats.
MATCHENS LIRARE: TOMAS STARK, LOKALTIDNINGEN MITT I.

AC Gear – Kanal 5  4–1
Mathias Lind 3, Magnus Frisk. K. Daniel Cedercrona.

AC Gear tog sig verkligen i kragen och visade att de senaste matcherna bara var en tillfällig svacka. Idag höll man ihop laget och spelade stundtals riktigt bra. Man tog också vara på målchanserna på ett föredömligt sätt. Redan efter fem minuter hade måltjuven Mathias Lind gjort både 1-0 och 2-0 på liknande sätt. Passningsläggare var Magnus Frisk vid det första målet och Tomas Persson vid det andra. Lind stod vid den bortre stolpen helt omarkerad. Kanal 5 hade en vass chans mellan målen men Johan Westman sköt precis utanför från ett bra läge. Persson var nära att göra 3-0 efter en kvart men dubbelnicken tog i ribban och så var Kalle Forsbeck med på noterna. Efter fem minuter in på andra så avgjordes matchen när Frisk nickade in en stolpretur efter att pigge Jimmy Thurby skjutit ett bra och överraskande skott. Matchens lirare Lind passade även på att göra hattrick vilket betydde hans åttonde mål i Premier League för i år. Med fem minuter kvar fick Femman ett välförtjänt tröstmål och givetvis var det Daniel Cedercrona som höll sig framme och gjorde sitt tionde mål för säsongen. Femman är nästjumbo och vi får hoppas att marschen uppåt snart börjar.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS LIND, AC GEAR.

CSKA McCann – Starcom  1–1
C. Fredrik Espmark. S. Daniel Bremhagen.

Matchen mellan Starcom och CSKA McCANN var en jämn, bra och tuff tillställning där båda lagen anföll friskt med full kraft matchen igenom. Spelarna klarade inte riktigt av att ha ett bra passningsspel på grund av det höga tempot men det var en härlig drabbning med mycket ge och ta. Lagen tog ut varandra så det var ont om målchanser i den första mållösa halvleken. Magnus Engström var mycket nära nätkänning när han fick bollen efter en indirekt frispark, men skottet gick till sist i stolpen. Johan Brandts nick var också värd ett bättre öde. I den andra halvleken öppnande sig försvaren en aning och pigge Engström erövrade bollen nere vid höger hörnflagga samt skar in mot mål men det överraskande skottet gick över. Istället var det Starcom som gjorde det första målet när först Patrik Sandberg sköt. Returen hamnade hos Brandt som elegant lirade fram Daniel Bremhagen, som då fick öppet mål och från nära håll slog han in bollen med vänstern. CSKA var då tvungna att flytta fram folk. Robert Nygren testade ett lågt och bra skott men den vikarierande målvakten Paul Mayanja, som för övrigt styrde sin backlinje exemplariskt, störtdök och gjorde en enhands räddning nere vid stolproten. Den efterföljande hörnan slog Fredrik Espmark och bollen tog på en försvarare och in i mål varpå det var kvitterat. Sista sju åtta minuterna gick båda lagen för seger vilket var väldigt kul. Närmast mål var Sandberg som gjorde två starka ruscher men båda skottet gick över. Det blev ett rättvist oavgjort resultat i det härliga sommarvädret. Denna matchkaraktär passade fightern Krister Svensson som handsken, ingen kom förbi under hela matchen.
MATCHENS LIRARE: KRISTER SVENSSON, CSKA MCCANN.

Aftonbladet – Mediaedge: cia  2–2
A. Sven-Anders Eriksson, Mats Bergman. M. Niklas Rosén, Martin Linder.

Det som hände under den första halvleken mellan Aftonbladet och Mediaedge: cia hände de första tio minuterna när gubbarna var någorlunda fräscha efter semestern. I november fyller Sven-Anders Eriksson 60 år men det hindrade inte honom från att fösa in 1-0 och hans femte för säsongen. Pigge Martin Linder passade sedan på att på 30 sekunder träffa bägge stolparna, ett av skotten borde gått in. Det blev 1-1 när Niklas Rosén kunde kvittera minuterna senare. Sista tio på första blev som vi tidigare nämnt lugna. I den andra halvleken kom Aftonbladet ut som ett nytt lag och vi undrade vad dom druckit i pausen. Thomas Hanusek, Michael Fristedt, Eriksson och Mats Bergman radade upp fyra fina chanser där Hanuseks friläge var närmast att resultera. Bladet tryckte nu på ordentligt och vi alla bara väntade på det efterlängtade målet. Det kom också, men givetvis var det cia som gjorde det på sin enda chans när tidigare nämnda Linder sköt in bollen. Vilket lag som helst hade deppat ihop men Bladet är härdade genom åren och mycket riktigt kunde rättvisa skipas när Bergman forcerade in slutresultatet 2-2. Många svettiga tröjjor fanns på spelarna. Johan Högfeldt har sällan setts bättre i Reklamserien.
MATCHENS LIRARE: JOHAN HÖGFELDT, MEDIAEDGE: CIA.

Mediacom – Expressen  0–2 (WO)

Dagens Industri – FLT  1–6
D. Carl Adam Frisk. F. Pontus Karlsson 4, Jari Hållman, Daniel Wiklund.

FLT tog en klar seger över Dagens Industri men man fick kämpa för målet I sommarvärmen. Redan efter fem minuter fick Pontus Karlsson en boll på djupet och fri med målvakten rullade han in 1-0. Minuten senare presenterade sig den 21 årige debutanten, yrvädret och speed kulan Carl Adam Frisk. Han rundade hela försvaret och med sin fina teknik avslutade han med att kvittera. FLT radade sedan upp målchanser men det var bara ett som slank in och det stod Jari Hållman för. DI kämpade väl och höll alltså hela den första halvleken. Under de tio första minuterna på andra halvlek avgjordes dock matchen definitivt när FLT gick från 2-1 till 5-1 och vid samtliga tillfällen var det Karlsson som var målskytt. Klacken var vackrast men även skottfinten lurade alla. Efter två stolpskott och ett i ribban fick äntligen outtröttlige Daniel Wiklund lön för mödan och fastställde slutsiffrorna 6-1. FLT hänger kvar i toppen medan DI fortfarande väntar på sin första poäng. Kanske kommer den i jumbomötet mot Kanal 5 i nästa omgång.
MATCHENS LIRARE: PONTUS KARLSSON, FLT.