Premier League 10:e omgången 2005

Expressen – CSKA McCann  4–0
E. Martin Hamrin 3, Kimmo Rolin.

Expressen tog sin tionde raka seger i Premier League och så har man gått vidare i cupen, vilket facit! Idag fick man det hårdaste motståndet hittills i år. Trean CSKA McCANN bjöd verkligen upp till dans. Expressen hade ett större bollinnehav men målchanserna var lätt räknade under den första halvleken, ja till och med under hela den första halvtimmen. Sista tio orkade trots allt ett lite tröttkört Expressen lägga in en växel till. Anders Strid gjorde först en riktigt bra räddning på Kimmo Rolins närskott. Det gjorde han även när Magnus Klint kom i ett bra läge på högerkanten. Men när Martin Hamrin kom farande från högerkanten, skar in mot mål och sköt så räddade Strid ytterligare en gång men Hamrin fick tag i returen och pang så satt bollen i bortre burgaveln, starkt jobbat. Nu tvingades CSKA gå på offensiven vilket skapade stora ytor för Expressen i kontringarna. Med två minuter kvar avgjordes matchen när Rolin gjorde 2-0. Att Expressen ökade på från 2-0 till 4-0 i sista minuten gjorde så att siffrorna sköt i höjden så att det lät lättare än det var. Hamrin blev tremålsskytt. Hela Reklamseriens skytteligaledare, Kimmo Rolin, gjorde en stor sak vid 3-0 målet. Hamrin sköt bollen som rullade på mållinjen och Rolin var där och bevakade bollen så att den gick in i gaveln. Han kunde bara satt dit foten och ¨tagit¨ målet från sin lagkamrat men det gjorde inte ödmjuke Rolin. En sådan kille unnar man framgång. Expressen var bra men nu väntar nya tuffa matcher. Bra match CSKA.
MATCHENS LIRARE: MARTIN HAMRIN, EXPRESSEN.

FLT – Mediaedge:Cia  1–0
F. Pontus Karlsson.

De på längden randiga lagen FLT (gul och blå) och Mediaedge:cia (vit och svart) möttes i en jämn duell. Även i denna match var målchanserna lätt räknade. Efter en kvart dök det upp en och på den gjorde formstarka Pontus Karlsson 1-0. Jari Hållman var sedan nära att öka på till 2-0 men han sköt i gaveln på det vidöppna målet. I den andra halvleken försvarade sig FLT och cia tryckte på ordentligt. Man hade oerhört svårt att skapa riktigt heta lägen. Sista tio tryckte de på massivt men Jonas Ringström höll tätt med både tur och skicklighet. Hållman var dessutom nära att nicka in tvåan. Sista fem gick FLT på knäna och cia rev sitt hår som tjurfäktaren i sagan om tjuren Ferdinand. Matchen slöt 1-0 och alla vet ju hur känd Dalavallen blev. Vi får nog snart mynta ett nytt uttryck som i det här fallet borde heta ¨Kaggevallen¨. Gubbarna i FLT har ju härliga kaggar, skön teknik och vinnarskallar.
MATCHENS LIRARE: JONAS RINGSTRÖM, FLT.

Aftonbladet – Eurosport  0–10
E. Jarno Nieminen 3, Per Boström 2, Tony Almén 2, Jan Möller, Jonas Johansson, Åke Johansson.

Det ihållande regnvädret gjorde att planen fick förkortas i toppmatchen mellan Aftonbladet (4:a) och Eurosport (5:a). Det passade sig väl då Aftonbladet var decimerat men tyvärr var det inte deras dag. Redan efter fem minuter hade Eurosport gjort tre mål, varav ett på straff efter en hands. Eurosport hade starkt manskap och trummade på ordentligt. Man gick till pausvila med en 7-0 ledning efter att Åke Johansson fått sätta sitt första mål för året, även det på straff. När hände det senast att ett lag fått två straffar i samma halvlek? Åkes son Jonas ville inte vara sämre än farsan och bokfördes även för ett mål. Aftonbladet med Anders Deutgen i spetsen stred tappert och Anders Larsson var bra i mål. Mikael Fristedt hade ett bra skott men efter sju minuter av andra var det färdigspelat då Jarno Nieminen satte sitt tredje och Eurosports tionde mål. Tony Almén blev tvåmålsskytt och likaså Per Boström som stod för ett äkta solomål med en tunnel som avslutning.
MATCHENS LIRARE: PER BOSTRÖM, EUROSPORT.

Lokaltidningen Mitt i – Carat  0–4
C. Harald Franson, Mikael Djulstedt, Henrik Bertmar, Peter Arnesson.

Lokaltidningen Mitt i och Carat bjöd upp till en riktig bra match. Regnet hade avtagit och man kunde spela på full plan. Carat förde spelet men Mitt i var inte ofarliga. Mikael Djulstedt var pigg i början och sköt två bra skott för Carat. Lokaltidningen kontrade och Peter Önnestam var helt fri med Andreas Hagelin gjorde en benparad. John Goliat i andra målet ville inte vara sämre och avstyrde ett par nickar från Peter Arnesson och ett skott från Fredrik Malmfält. Mitt i gjorde ånyo ett snabbt anfall och Marcus Jansson sköt ett bra skott efter väggspel med Jonas Erixon. Med tre minuter kvar av första vred Harald Franson in 1-0 för Carat i bortre krysset. Snyggt. Carat fick en smakstart i andra då Djulstedt slog en långpass som gick raka vägen in i mål. Sedan var det ställningskrig. En avgörande situation uppstod när Lokaltidningen kommer 4 mot 1 utan att lyckas få in bolluslingen. Minuten senare gör stabile mittbacken Henrik Bertmar 3-0 efter förarbete av matchens bäste spelare, Martin Andreasson. Centertanken Peter Arnesson kunde sedan fastställa slutsiffrorna. Thomas Pagling var mycket bra i Lokaltidningen Mitt i och Sven Riedels mannar var bättre än vad slutresultatet visade. Carat befäste sin andra plats i tabellen och det luktar onekligen slutspel.
MATCHENS LIRARE: HENRIK BERTMAR, CARAT.

AC Gear – Hill & Knowlton  2–1
Staffan Dahlberg, Magnus Helin. H. Tommie Fagerli.

Hill & Knowlton var ju i högform i cupmatchen senast och i dagens match mot AC Gear inledde man i stor stil. Efter fem minuter var pigge Joel Holmer fri men Mathias Zakrisson gjorde en kanonräddning Efter tio körde Holmer solo men det avslutande skottet tog i utsidan av stolpen. Minuterna senare hade Claes Lette två chanser men Zakrisson var omutlig. Istället kontrade Gear och på deras första avslut hittills sköt Mathias Lind på Staffan ¨Starre¨ Dahlberg varpå bollen gick in. Ja sådan kan fotbollen vara. Av bara farten gjorde även Magnus Helin 2-0 efter en kanon från 15 meter. Sätt till matchbilden så skulle H & N varit i ledningen i halvtid. Efter fem minuter in på andra var det dags för Jussi Kontinen att köra ett solo och hans skott styrde formstarka Tommie Fagerli in och det var reducerat. Sista kvarten försvarade sig Gear mycket bra och hur än H & K försökte gick det inte och till sist vann Gear med 2-1, starkt
MATCHENS LIRARE: MATHIAS ZAKRISSON, AC GEAR.

Starcom – Clear Channel  2–0 (WO)

TV 4 – Mediacom  2–0 (WO)

Kanal 5 – Dagens Industri  9–0
K. Daniel Cedercrona 5, Daniel Lundin, Christer Plars, Fredrik Ragell, Fabian Cooper.

Jumbomötet mellan Kanal 5 och Dagens Industri var jämn den första kvarten men sedan var det Kanal 5 för hela slanten. Rodrigo Soto var nära att ge DI ledningen redan i den första spelminuten men Kalle Forsbeck stod i vägen. Efter tio minuter stöter Daniel Lundin in 1-0 för Femman. DI och Soto igen kontar och kvitteringen var nära men skottet tog i burgaveln. Istället för 1-1 kontrar Femman i sin tur och backkämpen Christer Plars dundrar in bollen från 17-18 meter till 2-0. Innan halvtid ökar sedan Daniel Cedercrona till 3-0. Matchen avgörs definitivt i andar halvleks inledning. Ständigt farliga Soto är fri men Forsbeck vägrar släppa någon över bron så istället för 1-3 blir det 4-0 i anfallet efter genom Cedercrona igen. Nu gav DI upp samtidigt som Cedercrona är riktigt på bettet och på fem minuter göra han ytterligare två mål. Cedercrona avslutar dessutom med att göra sitt femte mål efter en kvart och däremellan gör Fredrik Ragell ett. 9-0 matchen avslutas med att Fabian Cooper även han gör ett mål. Fabian skall döpa sin dotter till Alice när han får en, - sa han. Hoppas att det lossnade för Kanal 5 i fortsättningen. Kom igen Dagens Industri.
MATCHENS LIRARE: DANIEL CEDERCRONA, KANAL 5.