Premier League 11:e omgången 2005

Aftonbladet – Expressen  1–0
A. Sven-Anders Eriksson.

Så var det då äntligen dags för årets match i Reklamserien, nämligen derbyt mellan Aftonbladet och Expressen. Det finns ju ganska många derbyn i Reklamserien men det här är derbyt med stort D. Ifjol vann Aftonbladet överlägset följande titlar. Överlägset mest publik, bästa cheerleaders, man hade skyltar på de bästa platserna på arenan. Men framförallt vann man TIFO-matchen. Den enda matchen som Expressen vann var just själva matchen. Till årets match var nu Expressen förvarnade. Man vann publikmatchen med 11,5 mot 11 tack vare 4-årige David Cronsioe. Cheerleader matchen blev oavgjort efter mycket bra betyg till båda lagen. Expressen lade beslag på reklamplatsen i båda målens nät men TIFOT vann ändå Aftonbladet för dom hade riggat upp ett stort rosa partytält med två stora runda och rosa pelare som var sex meter höga. I själva matchen var Expressen skyhöga favoriter efter tio raka segrar. Man föll visserligen i gårdagens cupmatch på straffar efter 0-0 vid full tid så målfabrikationen hade fått sig en liten törn. Aftonbladet har varit bra hittills men 0-20 på de två senaste matcherna är ju inte skräckinjagande. Men idag fick vi se ett helt annat Aftonbladet än tidigare. Anders Larsson i målet var vaken och Pontus Ogebjer och framförallt Håkan Enberg var ruskigt bra. Kimmo Rolin i Expressen var också mycket bra den första kvarten. Vilken target player och vilken fin teknik han visade upp. Den första halvleken slutade 0-0 men mot slutet var Expressen nära ett mål. I andra halvleks inledning gjorde Torbjörn Wittström en bra sak när han vände bort försvarare och målvakt men skottet tog i utsidan på stolpen. Expressen förde spelet men Bladet gjorde nog sin bästa match någonsin. Thomas Hanusek med flera slet som djur. Med åtta minuter kvar kastar Ogebjer ett långt inkast och högst når Sven-Anders Eriksson och nickar in 1-0. En finare förskottspresent kunde han inte fått. Sven-Anders fyller nämligen 60 år den 19 november. Under de sista minuterna pressar Expressen på febrilt för att i första hand nå en kvittering. Men Bladet kontrar listigt. Med två minuter kvar kommer så den stora chansen när Rolin vänder bort sin bevakare och skjuter. Larsson tippar bollen i ribban och ut. Med nittio sekunder kvar kan Christian Johansson avgöra men skottet går över. Sista minuten har Expressen både inkast och hörna men Aftonbladet håller undan och tar deras största skalp i deras Reklamseriehistoria, vilken skräll. Det här borde ge eko långt ut över Sveriges gränser. Expressen har inget flyt just nu och en olycka kommer ju sällan ensam. Man kämpar men bollen vill inte in och nu har man fem mållösa halvlekar av sex på de senaste tre matcherna. Man toppar fortfarande Premier League men de andra närmar sig. Den 6:e september borde bli en helig dag på Aftonbladet. Noterbart var att vädret var helt underbart. Klarblå himmel och 15 grader varmt. I högtalaren ekade härliga fotbolls låtar som typ, - Vi är Svenska fotbollsgrabbar etc. Ja Reklamserien lever sitt egna lilla liv när de flesta ligger och sover. Expressen hade nya gula tröjjor och vad jag förstod var det ledartröjjor i Svenska fotbollslandslagets färger, snygga.
MATCHENS LIRARE: SVEN-ANDERS ERIKSSON, AFTONBLADET.

TV 4 - Mediaedge: cia  1–1
T. Marcus Skarphagen. M. Per Westerberg.

Ja inte var det lätt för TV 4 och Mediaedge: cia att kunna fokusera efter en sådan förmatch. Men de kunde dom och matchen blev helt jämn, spännande och trevlig. Båda lagens försvar var bra så några heta målchanser fick vi inte se den första kvarten men sedan fick cia en frispark. Den tog Pelle Westerberg och bollen gick via målvakten och in. TV 4 hade något på gång redan i den första halvleken men i andra blommade spelet verkligen. Fyran visade upp en fotboll som det var länge sedan vi såg. Det var bara målen som fattades. Marcus Skarphagen hade en gyllene chans men närskottet från två meter räddades mirakulöst av Johan Högfeldt. Minuterna senare har Pelle Porserud även han ett bra läge men skottet gick precis utanför. Fyran maler vidare men cia försvarar sig föredömligt och är inte oävna på sina kontringar. Precis som vi trodde att cia skulle ta hem segern så slog Skarphagen till med vänstern och kunde rättvist kvittera till 1-1. Matchen slutade också 1-1 vilket var ett bra resultat då båda lagen fick åka till jobbet hyfsat halvnöjda.
MATCHENS LIRARE: MARCUS SKARPHAGEN, TV 4.

Eurosport – CSKA McCANN  6–0

E. Lennart Claesson 3, Frederic Pavlidis 2, Per Boström.

Eurosport och CSKA McCANN spelade en match där vinnaren hakar på striden om en slutspelsplats på allvar medan förloraren får de betydligt svårare med den målsättningen. Man märkte direkt att det här var en toppmatch. CSKA spelade riktigt bra och Magnus Engström vad mycket rörlig och aktiv. Roberto Martorell var hela tiden spelbar som target player och visade prov på fin teknik. Enis Püpülek såg snabb och vig ut och vilket nyförvärv man visade upp i Ulrik Medin, vilken bra fotbollspelare, som säkerligen laget kommer att ha stor nytta av i framtiden. Övriga spelare krigade på riktigt bra. Med dom lovorden undrar ni säkert hur det gick. Jo det vara bara det att Eurosport var ännu bättre eller rättare sagt otroligt effektiva. I den fjärde minuten så gör de blåa ett av de vackraste målen hittills i årets Reklamserien. Det var ett sevärt klapp klapp spel inne i straffområdet mellan Andreas Fält och Lennart Claesson där Frederic Pavlidis avslutade med att göra sitt första mål för i år. Sedan böljade spelet fram och tillbaka resten av halvleken i ett virvlande tempo. CSKA låg hela tiden nära en kvittering med i den 17:e minuten bröt formtoppade Per Boström bollen på mittlinjen och slet sig loss trots att han var hårt trängd samt avancerade fram i planen och avslutade med en äkta tåjagare i burgaveln från 17-18 meter till 2-0. I slutminuten på halvleken slog Fält in bollen stående vid hörnflaggan till Pavlidis som mötte och sköt ett direktskott i den bortre burgaveln, ännu ett vackert mål till 3-0. CSKA var lite chockat, här hade man spelat bra och såg låg man under med tre kassar. I inledningen på andra var CSKA riktigt heta men Ralf Bjurbo höll tätt. Eurosport kontrade och Boström slog en genialisk macka till Claesson som elegant rullade in 4-0 i friläge. Då förstod man att hur än CSKA gjorde var det Eurosports dag. Matchen fortsatte att vara jämn varpå Claesson gjorde 5-0 på en retur. Sedan jagade CSKA frenetiskt ett mål men Claesson kontrade in sitt tredje mål och matchens 6-0 mål i slutminuterna. Snacka om maximal utdelning och så kan de gå i fotboll. Eurosport ser vassa ut för tillfället och har nu 16-0 på två matcher efter riktigt bra lagspel.
MATCHENS LIRARE: FREDRIC PAVLIDIS, EUROSPORT.

Dagens Industri – Lokaltidningen Mitt I  1–10
D. Lars Nyqvist. L. Thomas Pagling 4, Peter Önnestam 2, Jonathan Piringer 2, Sven Riedel, Johan Claesson

Lokaltidningen Mitt I gjorde en helgjuten insats denna underbara sensommardag. Jumbon Dagens Industri höll tätt i sju åtta minuter och det var mycket tack vare första halvleks målvakt Lars Nyqvist som likt en Hockeymålvakt räddade bollarna. Sedan fick Thomas Pagling nog och körde en egen raid som han avslutade med att snyggt göra 1-0. Minuterna senare gjorde Pagling en ny raid men nu avslutade han med att passa bollen till Peter Önnestam som ¨äntligen¨ fick in bollen till 2-0. Jonathan Piringer skulle sedan slå ett inlägg men det blev till en perfekt lobb in i mål till 3-0. DI började nu misströsta och Önnestam och Piringer gjorde ytterligare ett mål var så halvtidssiffrorna skrevs 5-0. Redan i den första minuten på andra gjorde Sven Riedel en grym 20 meters lobb in i mål. Riedel blev då taggad och i anfallet efter drog han tre man innanför straffområdet med skottet gick i stolpen. LMI fortsatte sitt offensiva spel och klippan Pagling gjorde tre raska mål på fem minuter så att 6-0 blev till 9-0. Det sista målet var oerhört vackert. Efter en hörna gick Pagling upp, hängde kvar i luften och nickade in bollen med full kraft i nättaket. Ett tag trodde vi att DI skulle hålla undan för T.Ö. (tekniskt överlägsenhet). Man reducerade dessutom genom lagkaptenen Nyqvist. Men efter 15.31 kom tian genom Johan Claesson som tidigare nickat i stolpen. LMI avancerar nu i tabellen. Kom igen DI.
MATCHENS LIRARE: SVEN RIEDEL, LOKALTIDNINGEN MITT I.

Kanal 5 – Hill & Knowlton  3–4
K. Daniel Cedercrona 2, Johan Gyllenpalm. H. Jussi Kontinen 2, Daniel Somos, Joel Holmer.

Det var ett genomgående högt tempo matchen igenom mellan Hill & Knowlton och Kanal 5. Matchinledningen blev högintressant och där hade H & K verkligen marginalerna på sin sida. Redan i den andra minuten skarvade Tommie Fagerli fram bollen till Daniel Somos som stötte in 1-0. Minuten efter sliter sig Daniel Cedercrona till sig ett friläge men det räddas av Jonas Rodny. Minuterna senare träffar Cedercrona utsidan av stolpen och nu är Kanal 5 verkligen nära ett kvitteringsmål. Istället uppstår ett försvarsslarv hos Kanal 5 varpå Jussi Kontinen snappar upp bollen och gör 2-0. I och med det målet får Femman allt svårare att få till heta målchanser och när dessutom Joel Holmer gör ett av de vackraste målen hittills i årets Reklamserie redan efter en minut på andra så att ställningen blev 3-0. Ja då såg det hela klart ut. Holmers mål förresten, det gick till enligt följande. Nere utanför eget straffområde så slog han en grym tunnel, några meter senare gjorde han en patenterad två fotare varpå han avancerade över hela plan och avslutade med att trycka dit bollen från 15 meter. Trots 0-3 med sju minuter kvar och uteblivna målchanser gav inte Kanal 5 upp. Transfern från Aftonbladet, Thomas Kingdahl, satt på bänken och manade på sina nya lagkamrater och det gav resultat. Cedercrona sköt ett skott och returen dundrade Johan Gyllenpalm mot mål. En försvarare tog med handen och på den efterföljande straffen reducerade Cedercrona. Med fyra minuter kvar har Femman ett riktigt stim. Gyllenpalm kastar ett inkast och två spelare trängs med varandra så att målvakten kommer ur balans och är på bollen men den går in till 2-3. Nu får Femman oanade krafter och Cedercrona störtar mot mål och skjuter via en försvarare 3-3. På fem minuter har Kanal 5 alltså vänt 0-3 till 3-3. Man var inte nöjda med det utan anföll igen men Kontinen erövrar bollen nere vid vänster hörnflagga, fintar sig in i straffområdet och avslutar med att mycket elegant chippa in 4-3 i den bortre burgaveln, ett klassiskt mål. Det var otroligt starkt av H & K att först vara säkra på seger med fyra kvar och sedan tappa det men ändå vinna. Vi lider med Kanal 5. Här gör man årets upphämtning och så får man åka till jobbet som förlorare. Daniel Cedercrona bör i alla fall vara lite nöjd. Han gick i och med sina två mål upp till 17 fullträffar vilket ger honom den totala ledningen i hela Reklamseriens skytteliga. Det blir spännande slutomgångar.
MATCHENS LIRARE: JOHAN GYLLENPALM, KANAL 5.

Clear Channel – Mediacom  2-0 (WO)

FLT – Starcom  2–0 (WO)

AC Gear – Carat  2–6
A. Jimmy Thurby, Magnus Lindström. C. Martin Andreasson 3, Peter Arnesson 2, Andreas Malmfält.

Matchen mellan Carat och AC Gear inleddes i ett lusigt tempo men efter hand trampade Carat igång ordentligt och då framförallt Martin Andreasson. Först var Jonas Jonsson fri men Klaus Bengtsson räddade och minuten senare var Andreasson fri men Bengtsson gjorde ytterligare en kvalificerad räddning. Mitt i Carats press kontrade Gear och Magnus Frisk slog en underbar genomskärare till Jimmy Thurby som tog emot bollen och drog sig till höger samt i stegen sköt han ett diagonalt skott i den vänstra stolpen och in, vackert. Carat började då trycka på än mer och Andreasson klackade snyggt fram Andreas Malmfält men skottet gick utanför. Till sist kom kvitteringen till 1-1 när Per Boquist spelade fram Peter Arnesson till 1-1. I anfallet efter var Andreasson igenom igen men Bengtsson var fantastisk i målet. I förra veckan var ju Klaus Bengtsson utsedd till veckans coach efter att först sett till så att Expressen åkte på årets första förlust mot Gear. Sedan besegrade Slitz BOW reklam så att dom också åkte på säsongens första förlust. Men inte ens Bengtsson kunde hindra Andreasson från att göra både 2-1 via stolpen och 3-1 efter en klackpassning från Arnesson. Mathias Lind avslutade halvleken med att skjuta i ribban på avspark. Efter fem minuter in på den andra halvleken kunde Arnesson göra 4-1 efter en ny Boquist passning. Vi trodde nog att matchen var körd då och spelarna drog ner på tempot. Men matchen vaknade till liv igen när Magnus Lindström reducerade till 2-4 med åtta kvar. Gear var nära även ett 3-4 mål men friläget missades. Istället kunde Carat göra 5-2 genom A Malmfält med fyra kvar och av bara farten gjorde Andreasson sitt tredje mål för dagen och matchen slöt 6-2.
MATCHENS LIRARE: MARTIN ANDREASSON, CARAT.