Premier League 12:e omgången 2005

Hill & Knowlton – FLT  1–3
H.
Hans-Olof Johansson. F. Benny Bergenstråhle, Daniel Wiklund, Olle Lewenhaupt.

FLT är inne i ett riktigt vinnarstim. Man utnyttjar sina resurser på bästa sätt och man gör det bra. Idag inledde man mycket starkt mot ojämna Hill & Knowlton. Redan i den tredje minuten kastar målvakten Max Eriksson ett långt utkast som Olle Lewenhaupt skarvar till Daniel Wiklund som är fri med målvakten Jonas Rodny, som gör en fin räddning. I mitten på halvleken så gör debutanten Benny Bergenstråhle 1-0 och outtröttlige Daniel Wiklund 2-0. Efter ett tvåmålsunderläge vaknar helt plötsligt H & N till på allvar och man är nära att göra mål i slutet på halvleken men Claes Lettes skott från två meter tar i ribbans underkant. I den andra halvleken kroknar FLT en aning, inte Wiklund förstås och H & K jagar frenetiskt ett reduceringsmål. FLT är inte ofarliga i sina kontringar och Mathias Aspvid har ett fräsande skott utanför. Med fem kvar kommer en rättvis reducering när Hans-Olof Johansson laddar bössan. Sista fem pressar H & K på kraftigt och bollarna viner runt målburen. Man har dessutom några farliga hörnor och lång inkast. FLT håller undan och kontrar till och med in 3-1 genom Lewenhaupt.
MATCHENS LIRARE: DANIEL WIKLUND, FLT.

Carat – Clear Channel  9–1
Ca. Peter Arnesson 4, Mikael Djulstedt 3, Jonas Jonsson 2. Cl. Robert Jansson.

Carat bibehöll tempot från gårdagens cupholmgång och spelade ut Clear Channel efter konstens alla regler. Redan efter 45 sekunder gör Carat 1-0 när bollen snuddar Peter Arnessons benskydd på Henrik Bertmars skott. Hade det inte varit för Mårten Thorslunds storspel i målet hade matchen varit klar per omgående. I mitten på halvleken kunde inte ens Thorslund rädda sitt lag. På fem minuter gick Carat från 1-0 till 5-0 som även blev till 6-0 innan paus. Sjuan kom men sedan stretade CC emot riktigt bra och Robert Jansson tröstmålade till 1-6. Carat spädde på till 9-1 men CC vägrade att förlora på TÖ (teknisk överlägsenhet) och man höll nian matchen ut. Arnesson bokfördes för fyra mål och toppar nu skytteligan på 20 mål. Mikael Djulstedt satte dit tre varav en riktig kanon. Jonas Jonsson överraskade med att göra två. Carat leder nu serien med en match mer spelad och spelet är övertygande.
MATCHENS LIRARE: MÅRTEN THORSLUND, CLEAR CHANNEL.

Starcom – Aftonbladet  5–2
S. Johan Pettersson 3, Lars Zander, Andrea Olsson. A. Thomas Hanusek, Jon Hansson.

Starcom spelade smart, hade marginalerna på sin sida och hittade en riktig matchvinnare i lagkapten Johan Pettersson. Starcom passade på att göra 1-0 när Aftonbladet hade en man utvisad. Pettersson slog en hörna till högerbacken Lars Zander som mötte och sköt ett direktskott i bortre burgaveln, snyggt. Sedan böljade spelet fram och tillbaka tills Thomas Hanusek slog till med en sträckt vrist från 17-18 meter rätt upp i nättaket. Bladets lycka varade bara i 30 sekunder för Starcom utnyttjade ett slarv i motståndarnas försvar och Andrea Olsson tråcklade sig igenom och fastställde halvtidsresultatet 2-1. Bladets kom ut som ett nytt lag i början på andra och redan efter tre minuter körde dom specialaren igen. Pontus Ogebjer kastade ett långt inkast och den här gången var det Jon Hansson som snyggt nickade in 2-2. Nu tog Aftonbladet över matchen och den närvarande fotografen bytte plats till bakom Starcoms mål av någon anledning men det var ju där det hände. Därför var det överraskande när Starcom kontrade och efter ett triangelspel hamnade bollen framför fötterna på Pettersson som slängde sig och stötte upp 3-2 i nättaket. Bladet pressade sedan på ännu hårdare varpå Starcom kontrade och Pettersson kom fri från halva plan och drog målvakten och rullade in 4-2. Bladet gav upp och Starcom ökade på till 5-2, gissa målskytten! Jo, just det, Johan Pettersson. En skön seger för Starcom samtidigt en tung förlust för Aftonbladet men man slog ju i alla fall Expressen.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETTERSSON, STARCOM

TV 4 – Dagens Industri   2-0 (WO)

Lokaltidningen Mitt I – AC Gear   2–4
L. Thomas Pagling, Jonas Erixon. A. Jimmy Thurby, Mikael Persson, Magnus Frisk, Magnus Helin.

AC Gear utnyttjade sina resurser på ett perfekt sätt när man besegrade ett bra spelande Lokaltidningen Mitt I. Den första halvleken präglades av ett mycket bra anfallsspel från LMI sida. Thomas Pagling hade fyra riktigt heta målchanser. Den första räddade Mathias Zakrisson mirakulöst nere vid stolproten. Den andra räddade Magnus Helin på mållinjen efter en frispark. Den tredje räddade Zakrisson efter att Peter Önnestam spelat fram. Den fjärde gjorde Pagling mål på. Önnestam drog själv tre man men skottet tog Zakrisson och det gjorde han även på Johan Claessons nick. Det var bara det att under dessa målchanser gjorde Gear både 1-1 genom kämpen Jimmy Thurby och 2-1 genom Mikael Persson efter en hörna. Efter tre minuter in på andra kom en rättvis kvittering när Jonas Erixons vänsterskott slank in till 2-2. Magnus Frisk gav Gear ledningen igen två minuter senare och det var ett psykologiskt mål och nu började orken tryta hos LMI. Med tio kvar blev Klaus Bengtsson berövad på en straff, en riktig domarskandal. Laget vann ändå och Helin fastställde 4-2 i slutminuten.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS ZAKRISSON, AC GEAR.

Expressen – Mediaedge: cia  10-0
E. Thomas Lundin 3, Patrik Myrbäck 2, Magnus Klint 2, Kimmo Rolin 2, Martin Hamrin.

Efter det att Expressen snöpligt åkt ut i Reklamseriecupen efter ett straffdrama och efter att försmädligt förlorat mot Aftonbladet i serien var det en lätt gissning att nästkommande motståndare skulle få det svettigt. Tyvärr var det årets uppstickarlag Mediaedge: cia som blev drabbade av ångvälten Expressen, som var koncentrerade, laddade och oerhört effektiva. Laget visade upp fem olika målskyttar redan i den första halvleken som slutade 6-0. Trots att cia kämpade och slet så kunde ingen stoppa Expressen från att göra det ena snyggare målet efter det andra. Efter exakt elva minuter in på andra stod det 10-0 på anslagstavlan och domaren beordrade TÖ (teknisk överlägsenhet). Patrik Myrbäck inledde målskyttet samt gjorde ett till. Tvåmålsskyttar blev även Kimmo Rolin och Magnus Klint. Klints volley efter ett långt inkast från en allt mer konditionsstark Roger Lundqvist var grann. Tremålsskytt blev Thomas Lundin som fortfarande är obesegrad eftersom han var och fiskade vid förlusterna. Teknikern Martin Hamrin gjorde även han en kasse. Spelar Expressen så här i fortsättningen kan man gå hur långt som helst i slutspelet, vilken propaganda.
MATCHENS LIRARE: THOMAS LUNDIN, EXPRESSEN.

Kanal 5 – Eurosport  4–2
K. Daniel Cedercrona 2, Johan Gyllenpalm 2. E. Dennis Andersson 2.

Plötsligt och helt utan förvarning spelade Kanal 5 sin bästa match på flera år. Redan från första nedsläpp såg man att K5 var först på bollen. Efter 35 sekunder kom första chansen men Ralf Bjurbo reflexräddade Daniel Cedercronas kanon. Minuten senare är Cedercrona igenom igen men den här gången räddar Bjurbo med en benparad. Det blir tredje gången gillt för Cedercrona efter ytterligare några minuter. Efterhand vaknar ett chockat Eurosport till liv mycket tack vare att coachen Märta Rydbeck eldar igång sina gubbar. Men det hindrade inte otroligt formstarka Cedercrona från att elegant hänga kvar i luften efter en hörna från Johan Gyllenpalm samt nicka in 2-0. Till den andra halvleken kom Eurosport ut som ett nytt lag men det hindrade inte Cedercrona från att ta bollen av en försvarare men duktige Bjurbo räddade friläget. I den tredje minuten slår Torbjörn Sahlin en hörna som Dennis Andersson knoppar in till 1-2. Nu vaknade Eurosport på allvar och med tio kvar vänder Andersson bort sin bevakare samt retfullt enkelt rullar han in 2-2. Eurosport hade gått ikapp vilket nog kändes snöpligt för Femman men 30 sekunder efter kvitteringen går Cedercrona i djupet och hinner upp bollen innan kortlinjen och spelar den snett bakåt till Gyllenpalm som möter med ett direktskott. Manfred Aronsson skymmer målvakten och Femman har tagit ledningen igen. Sista tio blir spännande. Eurosports Andreas Fält har två bra lägen men får inte in bollen varpå Gyllenpalm snappar upp en dålig inspark och rullar in segermålet 4-2. Frederic Pavlidis ribbskott var värt ett bättre öde. Femman hade bra målvakt, säkert försvarsspel samt ett härligt go i laget. Sedan hade man firman Cedercrona & Gyllenpalm som avgjorde matchen. Eurosports slutspelschanser försvann nog i och med dagens förlust men fortsättning följer och bollen är ju som bekant rund.
MATCHENS LIRARE: JOHAN GYLLENPALM, KANAL 5

Mediacom – CSKA McCann   0-2 (WO)