Premier League 14:e omgången 2005

Hill & Knowlton – CSKA McCANN  1–3
H. Tommie Fagerli. C. Ulrik Medin 2, Enis Püpülek.

CSKA McCANN vände en negativ trend idag när man kämpade ner Hill & Knowlton med 3-1. Inledningen på matchen var öppen, svängig och kul. Tommie Fagerli hade matchens första chans men nicken efter en hörna gick över. 30 sekunder senare kom Enis Püpülek farande på vänsterkanten men 0-0 stod sig. Minuterna senare hade CSKA två bra lägen. Både Ulrik Medin och Magnus Engström var framme men Jonas Rodny storspelade i målet. Sedan var det dags för Engström igen men nu tog bollen i utsidan på stolpen. Det var dock H & K som tog ledningen efter ett fint spel mellan Joel Holmer och Hans-Olof Johansson där Fagerli stod för målet efter en underbar klackspark. 30 sekunder senare var det kvitterat när Püpüleks vänster talade. Halvlekens sista chans hade Holmer när han rundande målvakten men diagonalskottet tog klockrent i stolpen. H & K var väldigt pigga i inledningen på andra. Johansson och Claes Lette hade båda varsitt skott som slickade stolpen. Efterhand kroknade H & K och sista tio var utan tvekan CSKA:s. Rodny gjorde några svettiga räddningar med fyra minuter kvar kom 2-1 målet. Medin skruvade in en frispark förbi muren och in vid ena hörnet. Av bara farten kom även 3-1 genom samma man, vilken matchhjälte.
MATCHENS LIRARE: ULRIK MEDIN, CSKA MCCANN.

Kanal 5 – Clear Channel  4–0
K. Daniel Cedercrona 2, Johan Westman 2.

Kanal 5 segertåg fortsätter. Man är för tillfället ett av de hetaste lagen i hela Reklamserien. Efter jämna första sju minuter mot Clear Channel fick vi se ett konstmål. Daniel Cedercrona stod vänd mot målet och klackade in bollen till 1-0. Efter en kvart fick Johan Westman bollen innanför straffområdet och med vristen lyfte han in bollen i nätmaskorna. Hela Kanal 5 spelar bra och försvarsspelet över hela plan är imponerande. CC hade oerhört svårt att skapa några vassa målchanser. I inledningen på andra avgjordes matchen när Johan Gyllenpalm slog en hörna som Westman på helvolley gjorde 3-0 på, vackert. Femman spelade nu ut hela sitt register och i den sjunde minuten slet Cedercrona sig fri och formligen stänkte in 4-0. Nu är han uppe på 24 mål och skytteligatrofén närmar sig med stormsteg men allt kan hända i fotboll och han har flera duktiga spelare bakom sig som jagar. Gyllenpalms stänkare i ribban var värt ett bättre öde. Matchen slutade 4-0 och vi måste nämna Sami Töyres fina spel fighten igenom.
MATCHENS LIRARE: JOHAN WESTMAN, KANAL 5.

TV 4 – Lokaltidningen Mitt I  1–2

T. Anders Dahl. L. Sven Riedel, Peter Önnestam.

Lokaltidningen Mitt I och TV 4 spelade en match om vem som skulle vinna mittenriket i tabellen. Matchen inleddes i stor stil och var verkligen sevärd den första kvarten. Redan efter 45 sekunder fick LMI en frispark på straffområdets linje. Thomas Pagling steg fram och krutade på för kung och fosterland. Bollen gick förbi muren men på något mirakulöst sätt räddade Hampus Olofsson. I den fjärde minuten sköt Fyrans Anders Dahl ett skott från 20 meter som dalade in i bortre krysset, vackert. Minuterna senare var det John Sjölunds tur att ladda den stora kanonen men denna gången strök bollen stolpens utsida. LMI Johan Claesson sköt ett bra skott invid stolproten men Hampe var där och tippade bollen till hörna. Han var sedan chanslös när Pagling gjorde en grann lyftpassning till Sven Riedel som i sin tur nicklobbade in 1-1 i den bortre gaveln, ett mycket vackert mål. Av bara farten fortsatte LMI och Pagling sköt en ny frispark som Hampe räddade. Returen tog Peter Önnestam hand om men närskottet räddade otroligt nog Hampe varpå det blev retur igen men den sköt Önnestam i stolpen. Det gäller att ha änglavakt också för en bra målvakt. Det sista som hände i den roliga första halvleken var att Sjölund drev bollen över hela plan men skottet gick strax över. I den andra halvleken bedarrade tempot av förståliga skäl. Mot slutet var LMI lite starkare men Hampe var en jätte i målet. Claesson försökte bl.a. och precis när vi trodde på ett kryss spelade Pagling genialiskt fram Önnestam som med ett direktskott gjorde segermålet 2-1. Båda dessa lag spelar en fin offensiv fotboll för tillfället. Synd att serien bara erbjuder en match till.
MATCHENS LIRARE: HAMPUS OLOFSSON, TV 4.

Expressen – Carat  5–2
E. Thomas Lundin 3, Patrik Myrbäck, Roger Lundqvist. C. Peter Arnesson, Joachim Persson

Så var det dags för den stora matchen som så många väntat på i flera veckor, nämligen seriefinalen mellan Premier Leagues två stora giganter detta år, Expressen och Carat. De första tio minuterna blev tuffa, tjafsiga och onödigt gnälliga varpå domaren fick gå in och blåsa hårdare i pipan, peka på straffpunkten samt visa ut en spelare. Expressen var det största kålsuparna men Carat var inte oskyldiga. Efter det blev det mycket bättre och den sista halvtimmen bjöds det på en god stämning och en stor fotboll, speciellt från Expressens sida. Det var dock Carat som hade den första stora målchansen men Peter Arnessons nick stående vid den bortre stolpen gick i stolpen. Expressen kontrade och Kimmo Rolin blev upphakad men domaren friade tveksamt varpå spelet vände igen och nu blev Arnesson vräkt över ända och nu blåstes det för straff. Arnesson slog den själv bergsäkert i mål. Minuten senare kom Expressen i ett flygande anfall och till sist hamnade bollen nere vid kortlinjen hos vänsterbacken Michael Eklund, som i sin tur serverade Thomas Lundin bollen och så var det kvitterat, vilket anfall. I mitten på halvleken så driver Fredrik Malmfält bollen över hela planen och avslutar med att skjuta ett klockrent hårt ribbskott. Istället för 2-1 för Carat så gör Lundin påpassligt 2-1 till Expressen minuten senare, vilken dramatik. I början på andra gör sedan Expressen ett mycket psykologiskt mål. Rolin serverar bollen snett inåt bakåt till lagkaptenen Patrik Myrbäck som kommer farande samt dundrar otagbart in ett markskott till 3-1. Då kändes uppförsbacken lång för Carat. Rolin var dessutom mycket nära att öka på till 4-1 men det blev en Selakovic. Sedan hade även superheta Lundin en klockren stolpe och nu spelade Expressen en stor fotboll. Till sist kom också 4-1 målet och på nytt var det Lundin som var framme och gjorde sitt tredje mål för dagen. Carat gav sig inte utan kamp och hyfsade till spelet under en tiominuters period och fick också in en rättvis reducering när Joachim Persson snyggt nickade in 2-4 efter en hörna. Hoppet tändes efter reduceringen men släcktes snabbt när Roger Lundqvist slog in bollen framför mål varpå det blev ett självmål. Matchen slutade rättvist 5-2 till Expressen som nu kan titulera sig seriesegrare i Premier League. Lika säkra tvåor blev Carat som också får spela ett spännande slutspel.
MATCHENS LIRARE: THOMAS LUNDIN, EXPRESSEN.

Starcom - Mediacom  2-0 (WO)

Aftonbladet - Dagens Industri  2-0 (WO)

FLT – AC Gear  4–0

F. Daniel Wiklund 2, Mathias Aspvid, Olle Lewenhaupt.

Omöjliga FLT gjorde det igen och tog sin sjunde raka seger, starkt. Det mesta som hände under matchen mot AC Gear hände under matchens första tio minuter. Redan i den fjärde minuten fixade Daniel Wiklund en straff till FLT. Den slogs av Stefan Johansson men han sköt utanför. Minuten senare gjorde FLT 1-0 ändå när Wklund får på en härlig yttersida som smiter in vid stolpen i bra fart. Olle Lewenhaupt stod för en fin passning snett inåt bakåt. Gear var definitivt inte dåliga idag och John Aleman får på ett bra skott som Jonas Ringström tippar ut till hörna nere vid stolpen. I den tionde minuten så kontrar FLT och Wiklund skjuter men målvakten Mathias Lind gör en bra räddning men returen rakar Wiklund in till 2-0. Resten av halvleken är Gears men dom har svårt med målskyttet idag. I början på andra försöker Gear att reducera men i den åttonde minuten slår Johansson en grym passning till Mathias Aspvid som avgör matchen med sitt 3-0 mål. Av bara farten fastställer Lewenhaupt slutresultatet 4-0 som var ett par mål för stora siffror om man tittar på spelet ute på plan. Frågan är om FLT tar åttonde raka och vinner allt under hösten.
MATCHENS LIRARE: DANIEL WIKLUND, FLT.

Eurosport – Mediaedge: cia  2–2
E. Andreas Fält 2. M. Andreas Leidegård, Kalle Ekstam.

Eurosport och Mediaedge: cia bjöd på en jämn till ställning. Den första kvarten var det ett ställningskrig där dom klara målchanserna var lätt räknade. Innan halvtid gjorde dock båda lagen var sitt mål. Andreas Fält nickade in 1-0 på Janne Möllers utmärkta inkast, en intränad specialare. Kämpen Andreas Leidegård kämpade sedan in kvitteringen när han sköt från en dålig vinkel efter en retur. Lennart Claesson vaktade målet för Eurosport idag och var säkerheten själv. I den femte minuten på andra halvlek slog Åke Johansson ett äkta smörpass till Fält som slog till direkt och Eurosport ledde med 2-1. Laget höll sedan ledningen en bra bit men med sex minuter kvar kunde Kalle Ekstam kvittera. Sista fem minuterna gick båda lagen för seger och spelet böljade fram och tillbaka men matchen slöt 2-2, ganska rättvist.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS LEIDEGÅRD, MEDIAEDGE: CIA.