Premier League 15:e omgången 2005

Starcom – Medieedge: cia  9–2
S. Johan Brandt 3, Johan Pettersson 2, Dan Jonsson, Jeff Samuelsson, Paul Mayanja, Andreas Bardh. M. Andreas Leidegård, Kalle Ekstam.

Starcom slutade på en hedrande femteplats i tabellen efter det att man avslutat på bästa möjliga sätt. Laget gjorde en mycket bra sista match mot Mediaedge: cia och efter 4-1 i paus vann man med hela 9-2. Matchens två första målchanser hade dock cia i samma anfall. Kalle Ekstam sköt i stolpen och returen sköt Oskar Lindström i den andra stolpen. Johan Brandt sköt sedan påpassligt 1-0 och därefter fick vi se årets miss när annars pigga Lars Zander sköt över ett tomt mål från en meter. Brandt gjorde sedan även 2-0 varpå Johan Pettersson dundrade in 3-0 via stolpen. Andreas Leidegård reducerade och gav cia ett visst hopp men det släcktes snabbt när Dan Jonsson satte dit 4-1. Ekstam reducerade till 2-4 i början på andra och ett tag så stod matchen och vägde men med tio kvar kom nådastöten när Pettersson gjorde 5-2, Jeff Samuelsson 6-2 och Brandts sitt tredje mål till 7-2. Under sista minuten kom också både 8-2 och 9-2. Åttan satte alltid glada Paul Mayanja och i matchens sista spark kunde Andreas Bardh dunka in nian under ribban. Det är inte alltid den bästa spelaren på plan får utmärkelsen matchens lirare utan man kan få priset om man gör något särskilt etc. Idag var Lars Zander en stor på profil men han hade otur med alla sina avslut.
MATCHENS LIRARE: LARS ZANDER, STARCOM.

Dagens Industri - Expressen  0-2 (WO)

Clear Channel – Lokaltidningen Mitt I  3–10
C. Joachim Beijmo 3. L. Thomas Pagling 4, Peter Önnestam 3, Jonathan Piringer 2, Sven Riedel.

Lokaltidningen Mitt i avslutade också serien mycket starkt. Idag gjorde man processen kort mot Clear Channel och så fick man en drömstart. Jonathan Piringer var pigg värre och sköt ett skott i insidan av stolpen redan i det första anfallet. Thomas Pagling spelade sedan fram Peter Önnestam till 1-0 och minuten senare utnyttjade Piringer ett försvarsslarv och så stod det 2-0 efter fyra minuter. Fem minuter senare sköt Piringer ett bra direktskott med vänstern till 3-0 och matchen kändes avgjord. Joachim Beijmo ville annorlunda och efter en kvart reducerade han två gånger om för CC och hastigt och lustigt så stod det 3-2 på anslagstavlan. Ena gången spelade han vägg med Mårten Thorslund och vid det andra målet krutade han in bollen. Precis innan paus gjorde Sven Riedel ett psykologiskt 4-2 mål. LMI var som sagt mycket vassa i dagens match och på sju minuter i början på andra gick man från 4-2 till 8-2. Beijmo reducerade till 3-8 men ganska snabbt kom både 9-3 och 10-3 med sex minuter kvar och det betydde TÖ (teknisk överlägsenhet). Pagling var grym i andra och svarade för hela fyra strutar. De övriga två gjorde tremålsskytten Önnestam.
MATCHENS LIRARE: JOACHIM BEIJMO, CLEAR CHANNEL.

CSKA McCANN – Carat  3–8
CS. Roberto Martorell, Magnus Engström, Niklas Angergård. Ca. Martin Andreasson 5, Niklas Gustafsson, Jonas Jonsson, Henrik Bertmar.

Carat kom snabbt över seriefinalförlusten mot Expressen för idag spelade man stundtals propagandafotboll mot annars så stabila CSKA McCANN. Redan efter fem minuter hade Nico Paredes gjort tre bra ingripanden. Carat bara malde vidare och till sist sprack nollan när Martin Andreasson gjorde 1-0. På CSKA första anfall i den tolfte minuten kunde Roberto Martorell kvittera. Fotboll är inte alltid rättvist. Planens kung och en av Reklamseriens absolut bästa spelare, Andreasson, gjorde snyggt 2-1 och vid 3-1 sprang han igenom allt och alla samt smällde in bollen. I början på andra halvlek så kom då det där drömspelet. Efter 40 sekunder så gjorde Tobias Hysén kopian (spelmässigt) Niklas Gustafsson 4-1 och efter en minut så satte Jonas Jonsson dit 5-1. Efter ytterligare några snygga kombinationer så gjorde Henrik Bertmar 6-1 och spelar Carat så här i slutspelet så kan allt hända. CSKA gav inte upp och man hyfsade sedan till siffrorna till 3-6 efter mål av Magnus Engström och en kanon av Niklas Angergård. Det var inte slut på målfabrikationen i dagens trevliga match för Andreasson smällde in sitt fjärde och femte mål varpå slutresultatet skrevs 8-3.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS GUSTAFSSON, CARAT.

AC Gear – TV 4  4–0
A. Jimmy Thurby 2, John Aleman, Staffan Dahlberg.

AC Gear slutade årets serie precis som man inledde den, nämligen med en seger. Det var annars TV 4 som började piggast och i den fjärde minuten skjuter David Bogerius ett skott som en Gear-spelare räddar med handen. Det blir straff och den tar John Sjölund men Mathias Zakrisson gör en strålande räddning. Minuterna senare gör Marcus Skarphagen en fin dragning inne i straffområdet samt skjuter ett lågt flackt skott invid stolpen men Zakrisson är där med en fotparad. Den första halvleken slutar mållös. Efter pausen måste spelarna i Gear sagt något särskilt till varandra för de kom ut som dopade tigrar, speciellt Jimmy Thurby. Han sköt direkt ett lurigt skott som smet in i gaveln. Minuterna senare gjorde Thurby även 2-0. John Aleman sköt i utsidan på stolpen och Staffan ¨Starre¨ Dahlberg prickade ribban från nära håll. Det var med andra ord AC Gear för hela slanten. Fyran har haft en bra senhöst och stundtals spelat bra som i början på dagens match men nu fick man finna sig i att vara statister. Aleman fick till sist in 3-0 och med fyra sekunder kvar jublade hela laget när Starre nickade in Mathias Linds precisa inlägg till slutresultatet 4-0.
MATCHENS LIRARE: JIMMY THURBY, AC GEAR.

Aftonbladet – Hill & Knowlton  0–2 (WO)

Eurosport - Mediacom  2-0 (WO)

FLT – Kanal 5  0–5
K. Mikael Fagerlund, Sami Töyres, Thomas Falkenberg, Johan Gyllenpalm, Daniel Cedercrona.

Så var det då dags för årets sista seriematch i Reklamserien. Två av höstens giganter i Premier League möttes. FLT är ju som bekant obesegrade i höst och har radat upp sju raka segrar. Nästan lika bra har det gått för Kanal 5, som har en mycket bra form för tillfället. Första halvlek var helt jämn och de båda målvakterna Jonas Ringström och Joakim Norling höll välförtjänt nollan. I början på andra halvlek fick Kanal 5 en drömstart. Mikael Fagerlund bröt fram i banan samt sköt ett väl avvägt vänsterskott som satt där det skulle och 1-0 var ett faktum. 20 sekunder senare slår Sami Töyres ett inlägg som till sist blir ett självmål till 2-0. Den chocköppningen kom aldrig FLT över utan Femman började spela en stor fotboll. Matchen avgjordes inte definitivt förrän i slutminuterna. Först sköt Johan Petersen ett skott från 30 meter i ribban, ja ni läste rätt. I stället för 2-1 kontrade K5 in 3-0 efter det att nyförvärvet Per Tellander spelat fram Thomas Falkenberg. Minuten senare hade K5 en liten show där Johan Gyllenpalm, Tellander och Daniel Cedercrona var inblandade och där den första nämnda gjorde 4-0. I slutminuten fick Reklamserien skyttekung 2005, Daniel Cedercrona, kröna matchen med att nicka in 5-0. Kanal 5 hade 12 man på plats och skyttekungen hade lovat att bjuda samtliga på frukost om han vann och det gjorde han. Det blev hela 25 mål, grattis.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL FAGERLUND, KANAL 5.