Serie A 2:a omgången 2005

BOW reklam – Grand Sociedad  6–1
B. Bengt Jonevret 2, David Nildén, Stefan Söderström, Christian Hosenfeld, Robert Eriksson. G. Göran Broberg.

BOW reklam upplever en ny vår. Laget spelar drömfotboll och idag följde man upp premiäromgångens 5-1 seger med en övertygande seger med tennissiffrorna 6-1. Därmed toppar man tabellen. BOW rivstartade och redan efter fem minuter hade en av Sveriges 100 bästa 40-åringar i fotboll presenterat sig, nämligen bolltrollaren Christian Hosenfeld. Han hade i tur och ordning spelat fram Christer Uhrlin, Stefan Söderström och Bengt Jonevret men bollen ville inte in. "Hosen" fortsatte och nästa man på tur var David Nildén men bollen ville verkligen inte in. Sedan försökte "Hosen" själv med ett solo men bollen rullades i stolpen. Istället var det Grand Sociedad som var nära att ta ledningen efter en kvart men Magnus Tengzelius skott tippades i ribban av Michael Eklund. BOW reklam fortsatte sin offensiv i den andra halvleken och nu släppte det med besked. Hosen slog en frispark som Nildén i sin tur förlängde när han dundrade in bollen med ett mäktigt skott på helvolley. I samma minut gjorde Uhrlin en 30 meters rusch (akta kroppen) och avslutade med ett skott. Returen rakades in av Stefan Söderström. Matchen var avgjord men BOW ångade vidare. Hosen själv gjorde 3-0 efter klapp, klapp spel. Sedan spädde debutanten och den gamla Allsvenska räven Robert Eriksson på med att göra 4-0. Snart är det dags för Jens Lundström att räkna ut hur många Allsvenskar som varit med i Reklamserien. Som avslutning gjorde Jonevret både 5-0 och 6-0. Det sista på en ribbretur från Erikssons ribbskott. Jonevret ligger nu i toppen i skytteligan efter fyra mål på två matcher. Hur skall det här sluta? GS har fått en mardrömsstart. Viljan finns dock, kämpa på.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN HOSENFELD, BOW REKLAM.

Svea – Tössinger & Co  3–4
S. Mårten Forsell, Christer Persson, Jens Lundström. T. Fredrik Dahlström 3, Johan Wallberg.

De yttre förutsättningarna var perfekta. Gruset var fuktigt och mjukt. Solen sken från en klarblå himmel. Det var vindstilla och vitsipporna var många i Liljanskogen. Låt vara att det bara var 7-9 grader varmt men det är egentligen en perfekt temperatur när man kommer igång. Våren är underbar. De regerande mästarna Tössinger har fått en kanonstart på säsongen. Man blir aldrig mästare utan tur samtidigt förtjänar man tur om man har bra inställning och kämpar. Men i serieupptakten har i alla fall Tössinger haft marginalerna på sin sida. I premiären vände man 2-3 till 5-3 under de sista fyra minuterna och idag avgjorde man med fyra kvar igen. Detta tyder på styrka. Det var annars Svea som började klart piggast. Det stod bara 0-1 efter dussinet minuter. De kunde lika gärna varit både 0-2 eller 0-3. Det var Mårten Forsell som gjorde målet och han kunde gjort ett till. Även Jens Lundström och Martin Eisele hade var sin fin målchans. En av seriens absolut bästa anfallare, Fredrik Dahlström, har aldrig varit bättre i Reklamserien än nu. Dahlström har gått ner 8 kg under vintern och det räckte att motståndarna släppte bevakning i en minut på honom så gjorde han två mål. Det ena satt rätt upp i krysset. Rättvisa skapades när Christer Persson elegant lobbade in 2-2 i slutsekunderna på första. Lundström bokfördes för två assist. I den andra tog Tössinger tag i taktpinnen och förde spelet följaktligen kom också 3-2 genom Johan Wallberg. Det går aldrig att slappna av mot Svea för dom kontrar blixtsnabbt. Eisele drev bollen över hela plan, släppte den till Forsell som tog emot den samt behärskat spelade fram Lundström, som i sin tur rakade in bollen i tomt mål. Ett mycket vackert mål. Svea fick blodad tand igen och både Eisele och Lundström hade var sitt friläge men Peter Carlsson gjorde sig stor och räddade. Däremellan nickade Fredrik Persson i ribban så det var inget snack om att inte matchen levde. Sista fem gick båda lagen för seger. Det naturliga vore att Svea backade hem och dunkade bort bollen för att få med sig en pinne. Det gjorde dom inte och det skall dom ha en stor eloge för. Som vi tidigare nämnt så avgjorde till sist Tössinger. Stefan Alvén lirade in bollen till Dahlström som svarade för sitt andra raka hattrick. I slutsekunderna kunde Svea fått en utvisning men domaren var snäll. Alvén slog frisparken och klippan Magnus Wihlborg (vilken dominans i straffområdet) gjorde en kanonräddning. På returen gjorde Robert Westerberg mål, trodde alla. Wihlborg gjorde en akrobatisk räddning på nicken från nära håll. Robban har inte gjort mål sedan laget hette Abribus för 7-9 år sedan men snart kommer det nog. Debutanten Christian Strömbergs kanonskott i slutminuten var värd ett bättre öde. Svea lämnade trots förlusten jumboplatsen.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS WIHLBORG, SVEA.

Abby Norm – Digaloo  3–3

A. Niklas Heplinger, Mattias Helgesson, Danne Johansson. D. Mats Carlsson, Niclas Ivarsson, Magnus Lindblad.

De två offensivglada lagen (kul) Abby Norm och Digaloo bjöd på en fin fotbollsunderhållning. Matchen inleddes i ett blixtrande tempo och det var överraskande att nykomlingen Digaloo hängde med så pass bra och det var också dom som tog ledningen genom Mats Carlsson. Sedan hade Digaloo även bud på 2-0. AN fortsatte sin offensiv och efterhand började målchanserna dugga tätt. Både Danne Johansson och Thomas Bodström hade var sitt gyllene läge men något mål blev det inte. Några minuter senare spelade den mycket duktige debutanten Niklas Heplinger vägg med Bodström och nu var kvitteringen ett faktum. Nu var AN riktigt i stöten och Bodström träffade stolpen och returen fick Janne Schiratzki i ribban. När så pigge Mattias Helgesson elegant smällde in 2-1 i krysset från 15 meter i början på andra kändes det som om matchen var på väg att glida över till AN fördel för gott. Sedan kom årets mål hittills. Det var Niclas Ivarsson som från 25 meter dundrade in 2-2 med ett mäktigt skott. Man fick nästan samma känsla som när Ralf Edström gjorde mål mot Tyskland i VM 1974. Det här skottet kom med högern från högerkanten. Digaloo fick nu nytt mod. Tempot bedarrades mot slutet och det bjöds på Hawaiifotboll. Äntligen fick Danne Johansson in bollen och så var AN i ledningen igen. Lyckan varade inte länge för AN för minuten senare vräkte stabile Magnus Lindblad in kvitteringen 3-3 efter en tilltrasslad situation. Sista fem minuterna blev dramatiska. Att Hasse Hallberg räddade Danne Johanssons närskott var det bragdstämpel på. Den trevliga matchen slöt 3-3 i det underbara vädret.
MATCHENS LIRARE: NICLAS IVARSSON, DIGALOO.

Slitz – Spoon SC  2–0 (WO)

MarknadsTaktik – AGO Reklam  8–3
M. Pelle Ericsson 2, Freddy Hägglund 2, Janne Rydberg, Stefan Tengvall, Dick Carlsson, Mikael Brunell. A. Per Ferm, Michel Gordin, Per Apelgren.

En timme innan nästa match skall MarknadsTaktiks spelare infinna sig för dopingkontroll. Ja på något annat sätt kan man inte tolka årets säsongsstart. Dagens match inleddes med att AGO Reklam hade bollen och MT hade målchanserna. Janne Rydberg hade ett skott precis utanför innan evigt unge Pelle Ericsson gjorde 1-0 i den fjärde minuten. AGO fortsatte att trumma på och i den tionde minuten presenterade sig kanonskytten Per Ferm, pang upp i krysset med bollen. I anfallet efter kunde MT ta ledningen igen. Backklippan Ulf Kramer slog en perfekt boll till Janne Rydberg som nickskarvade in 2-1. Mot slutet på halvleken hade AGO sina motståndare i brygga och Michel Gordin kvitterade efter fint pass från Fredrik Dahlin. MT räddades sedan av gonggongen när halvtidssignalen ljöd. AGO kände sig nog lite segersäkra i inledningen på andra och blixtsnabbt utnyttjade MT detta. Dick Carlsson gjorde ett formidabelt förarbete till Freddy Hägglund, som från nära håll stötte in 3-2, tid 17 sekunder. Minuten senare så gör Ericsson även 4-2. Matchen står sedan och väger lite, nästa mål blir helt matchavgörande. Det blir MT som gör det. Stefan Tengvall nickar i ribban och ut men han nickar sedan in sin egen retur. I anfallet efter dundrar Ferm bollen i insidan på stolpen och ut. Detta är MT:s match och AGO:s försvarsspel faller ihop som ett korthus igen. MT går från 5-2 till sagolika 8-2 på tre minuter. Carlsson (ass Ericsson), Hägglund (även han ung på nytt) och Mikael Brunell var målskyttarna. Per Apelgren tröstmålade innan full tid. MarknadsTaktik behåller serieledningen efter otroliga 8-3 på ett chockat AGO Reklam. 14-3 i målskillnad och ända frågan är nu. Var skall Mikael Örnliden spela, platsar han eller blir det bänken för gott?
MATCHENS LIRARE: PELLE ERICSSON, MARKNADSTAKTIK.

Fotboll Direkt – Text & Rubrik  4–2
F. Andreas Gustafsson 3, Martin Svensson. T. Niklas Anbratt, Jonas Persson.

Fotboll Direkt tog sin första seger för året när man efter en perfekt genomförd taktisk match besegrade ett frustrerande Text & Rubrik. Det var annars T & R som tog ett bastant tag om matchen. FD kom inte över halva plan under de första fem minuterna och inte förrän efter tio minuter hade man det första skottet på mål. Detta gick in via stolpen från Andreas Gustafssons fot. T & R hade ett 80-20 bollinnehav. De riktigt heta chanserna hade man svårt att vaska fram. Tor Sundberg var närmast men skottet tog i utsidan av stolpen. Det var även nära att Erik Sylvén gjorde 2-0 men lobben gick precis utanför, det hade dock varit ett grymt orättvist halvtidsresultat. I den andra halvleken jämnade spelet ut sig lite men det var fortfarande T & R som höll i taktpinnen samtidigt som FD hade ett stabilt försvarsspel över hela plan. Med tio kvar kom 2-0 på straff, säkert inslagen av Gustafsson. T & R chansade nu och anföll med extra mycket folk och matchen blev helt plötsligt väldigt öppen. Vi fick se fyra mål fyra minuter. Niklas Anbratt reducerade medan FD höll på att rätta till muren. I anfallet efter luktade de lite hands innan 3-1 bollen förpassades i mål av Martin Svensson. Man måste vara helt säker för att döma bort ett mål i ett sådant läge av matchen. Situationen glömdes bort för 30 sekunder senare låg bollen i FD mål efter rena rama drömspelet från T & R sida där fyra spelare var inblandade innanför straffområdet. Jonas Persson nickade in 2-3. T & R gav allt och ingen hade protesterat om matchen slutat med ett kryss. Björn Schönbeck hade ett fräsande skott men Leif Göransson var en hjälte idag och reflexräddade. På en kontring avgjordes matchen när tremålsskytten Gustafssons skott sakta men säkert rullade över mållinjen med två minuter kvar. En viktig seger för Fotboll Direkt. Att T & R har noll poäng efter de två inledande omgångarna är en gåta. Man har inte haft marginalerna på sin sida.
MATCHENS LIRARE: LEIF GÖRANSSON, FOTBOLL DIREKT.