Serie A 3:e omgången 2005

Abby Norm – Grand Sociedad  4–4
A. Kaj Eskelinen 3, Thony Andersson. G. Andreas Krantz 3, Björn Ericsson.

Grand Sociedad tog sin första poäng i årets seriespel. Det gjordes tack vare att samtliga spelare kämpade mycket väl, man hade en gnutta flax och så hade laget den förmånen att ha en så duktig spelare som Andreas Krantz i teamet. Det offensiva laget Abby Norm har en bred och mycket intressant trupp med lika många spelare med olika spetsegenskaper som regnbågens alla färger. AN hade ett större bollinnehav men GS kontringar var sylvassa och det var på en sådan gjorde Björn Ericsson 1-0 efter en elegant yttersida i mål. Den hade jag lärt mig av Sten-Ove ¨Putte¨ Ramberg, sa Eriksson. Putte som för övrigt firade stora triumfer i dagens match med sin fina teknik. Minuterna senare kvitterar Kaj Eskelinen efter ett fint skott från 15 meter. Precis innan halvtidsvilan gör Krantz en fin soloprestation och 2-1 blir halvtidssiffror. I inledningen på andra hamnar bollen framför fötterna på Krantz, ungefär på straffpunkten. Krantz bredsidar behärskat in 3-1 och en skräll hänger i luften. Eskelinen vill  annorlunda och minuten senare står det 2-3. Spelet böljar fram och tillbaka och GS blir allt tröttare. Då är det dags för Krantz show igen. Han tar bollen på egen planhalva, avancerar över hela plan med en spelare hängande i ryggen samt avslutar med att lobba in bollen i krysset till 4-2. AN börjar nu pressa på ordentligt och för tredje gången gör Eskelinen mål. Låt vara att lagkompisarna är nära till hjärtattack när Kaj dribblar i eget straffområde som sista man i tid och otid. Han är seriens målfarligaste back och gör man tre mål som idag kan ingen klaga. GS går på knäna och en kvitteringsboll hänger i luften. Dan Sahlin har en nick över från ett bra läge men med tre kvar kommer en rättvis kvittering när lagkaptenen Thony Andersson tar sitt ansvar och skjuter 4-4. AN går sedan för seger men det är ytterst nära att GS gör mål med 30 sekunder kvar men tre mot två läget resulterar inte i mål. Matchens sista chans har Peter Göthe men chipen går över i slutsekunden. AN har nu spelat 4-3, 3-3 och 4-4 på de tre inledande matcherna och laget rullar runt på gubbarna vilket kommer att ge utslag i långa loppet. Sådant skapar laganda. För GS del var denna match ett lyft framåt. Fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS KRANTZ, GRAND SOCIEDAD.

Spoon SC – Svea  1–2
Sp. Kalle Schröder. Sv. Martin Eisele, Jens Lundström.

Svea tog en riktig kämpaseger som också blev årets första fullpoängare. Svea inledde matchen bäst och skapade två till tre fina målchanser, som dock inte resulterade i något mål. Istället kom Spoon SC in i matchen på allvar när Kalle Schröder slog in en stolpretur i den åttonde matchminuten på sina gamla lagkompisar, släkten är värst. Fem minuter senare kunde Martin Eisele rättvist kvittera efter fint triangelspel mellan Jens Lundström och Mikael Bergvall. I slutet på halvleken hade Bergvall två fina lägen där stolpträffen var närmast nätkänning. I början på andra var Spoon på gång och Patrik Mattsson hade två närskott som Magnus Wihlborg räddade. Svea kontrade och Lundström gav sitt kära lag ledningen för första gången i denna match. Några minuter senare nickade Bergvall i ribban så matchen levde i allra högsta grad. Båda lagens spelare blev allt tröttare och mot slutet gick de flesta på hörntänderna. Spoon satsade allt framåt men Svea var närmare ett 3-1 mål än Spoon ett 2-2 mål. Det var trots det ovisst till sista sekund. I den stabile Kent Kindlund (Rolle Nilsson kopia) har Svea ett mycket fint nyförvärv, vilka passningar han smekte fram.
MATCHENS LIRARE: KENT KINDLUND, SVEA.

Digaloo – Fotboll Direkt  4–3
D. Jonas Andersson 2, Johan Hellrup, Tommy Svensson. F. Michael Dabrowski, Erik Sylvén, Andreas Gustafsson.

Matchen mellan de två senaste årens nykomlingar i Serie A, Digaloo och Fotboll Direkt, hade två helt olika ansikten. Digaloo ägde de första tio minuterna och hade en bra fem minuters period i andra. I mellanakten var FD mycket sevärda. Men som sagt var så inledde Digaloo i stor stil. I den andra minuten spelade Jonas Andersson fram Ronny Kannerberg, som missade från nära håll. Minuten senare slog Mats Carlsson en perfekt hörna som Andersson nickade mot mål men Leif Göransson styrde bollen i stolpen och ut. Till sist kom ett rättvist 1-0 mål när Johan Hellrup elegant nickade in Sasa Stanics fina inlägg. FD arbetade sig sakta men säkert in i matchen och nu började Andreas Gustafsson röra på sig ordentligt vilket gjorde så att alltid finurlige Erik Sylvén fick friare tyglar. Efter några resultatlösa kontringar kom 1-1 när Michael Dabrowski fyllde på och förvaltade Sylvens passning på bästa sätt. I och med kvitteringsmålet fick verkligen FD luft under vingarna och i början på andra dominerade man matchbilden. Sylvén hade sedan en egen liten show. Först sköt han över ett öppet mål från två meter. Sylvén tog revansch på sig själv i anfallet efter när han med sträckt vrist dundrade in bollen i den bortre burgaveln. Minuten senare sköt han en kanon i ribban (den hade suttit i krysset på de gamla målen) och ett närskott som vikarierande målvakten Niclas Ivarsson räddade. I detta läge på matchen var FD mycket bra och vi väntade bara på dödsstöten. Bröderna Martin Svensson och Mikael Klotz med de olika efternamnen, tillsammans med Daniel Sjöberg släppte ingen över bron. Av en ren slump kom Digaloo in i matchen igen och Tommy Svensson inlägg gick på en spelare och in till 2-2. En kalldusch för FD att släppa in ett mål med sju minuter kvar. Helt plötsligt fick Digaloo en extra injektion och nu var Andersson giftig. De kunde blivit två straffar i samma anfall (en fasthållning och en hands), domaren friade ena gången samt var skymd en andra gång. Andersson kunde ändå göra 3-2 och även 4-2 med ett skott i närheten av krysset. På fyra minuter vände alltså Digaloo ett allvarligt hotande 1-2 underläge till en 4-2 ledning med tre mål snabba mål. Ett chockat FD reducerade med en kvar men det hindrade inte Digaloo från att ta sin första seger i Serie A. Båda lagen bjöd på fin underhållning.
MATCHENS LIRARE: JONAS ANDERSSON, DIGALOO.

Text & Rubrik – Slitz  6–3
T. Niklas Anbratt 2, Michael Engdahl 2, Håkan Tranér, Björn Schönbeck. S. Rutger Lindquist 2, Michael Skoglund.

Text & Rubrik svarade för årets vändning när man efter en riktig urladdning vände ett 0-3 underläge i halvtid till en seger med övertygande 6-3 över topplaget Slitz. T & R hade ett stort bollinnehav i den första halvleken men man hade svårt att skapa de där riktigt heta lägerna. Samtidigt spelade Slitz ett smart försvarsspel och kontrade giftigt. Efter fem minuter gjorde Michael Skoglund ett mycket vackert mål. Vi vet inte riktigt vad vi skall kalla målsättet men det var en blandning av en bakåtlobb eller en stående bicycletas. Snyggt var det i alla fall. Matchen stod sedan och vägde ett tag och man började fundera över att varför Rutger Lindquist var så osynlig. Det behövde man inte göra för två minuter senare hade Rulle slagit till två gånger om. Först nickade han elegant in Daniel Hessers inlägg i det bortre krysset och sedan smällde han in bollen i en flygande kontring. 3-0 var smickrande halvtidssiffror för Slitz. I den andra halvleken hade T & R bara att beordra en sak, full fart framåt och nu började utspelningen. T & R rörde om i grytan så att Slitz spelare blev yra. Man skapade två tre heta chanser innan Håkan Tranérs direktskott gick i mål. Slitz blev ganska fort trötta och man orkade inte försvara sig som i den första. Som ett brev på posten smällde Niklas Anbratt in 2-3 via stolpen och målvaktens rygg, nu hade man dessutom även lite tur. Innan klockan tickat iväg till 30 minuter låg även 3-3 bollen i nät. Slitz hade ingen ork för att på nytt börja anfalla igen. T & R malde bara vidare och Martin Berggren gjorde en fin rusch på högerkanten samt serverade Björn Schönbeck bollen och så stod nätet som en strut. 0-3 hade blivit 4-3 på tio minuter. Under några minuter avtog dominansen men sedan klev debutanten och andra generationens Engdahl in och avgjorde till ställningen. Pappa Jan spelade 38 matcher under åren 1981-82-83 och han gjorde 42 mål. Inga lätta siffror att kopiera. Nu var det dags för Michael tur. Han smällde in både 5-3 och 6-3. Både Lars Grimlund och Stefan Karlssons söner har ju redan gjort sin debut. Ludvig är ju med samtidigt som farsan. Detta var verkligen värt att noteras. Domaren börjar bli gammal så när tredje generationens spelare börjar spela är det väl dags att lägga pipan i soptunnan. Text & Rubrik tog välförtjänt årets första seger. Slitz har bara att komma igen. Nollan spräcktes tyvärr.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL ENGDAHL, TEXT & RUBRIK.

Tössinger & Co – MarknadsTaktik  1–1
Fredrik Dahlström. M. Janne Rydberg.

Matchen mellan de nytända serieledarna MarknadsTaktik och de hittills obesegrade regerande mästarna Tössinger & Co var utlyst som en riktig toppmatch. Och en toppmatch blev det. Vi trodde lite till mans att MT inte skulle stå emot Tössingers offensiv men där fick vi fel. MT höll spelet väl uppe och Ulf Kramer var lika bra som Beckenbauer i försvarslinjen. Stefan Karlsson var närmast mål i den mållösa första halvleken. Skottet tog i ribban och ner. MT mönstrade den nu 55-årige Mats Sohlberg i målet och han gjorde tre riktigt giftiga ingripanden under de första 20 minuterna. MT inledde även väldigt piggt i början på andra. Alltid duktige Pelle Ericsson körde ett eget litet solo samt avslutade med ett skott i stolpen. I den femte minuten kom följaktligen också 1-0 när tekniske och målfarlige Janne Rydberg vinklade in bollen i den bortre burgaveln. Två minuter senare kom kvitteringen. För ett ögonblick släppte man bevakningen på någon meter av Fredrik Dahlström och pang så satt bollen i nättaket. Nu fick Tössinger blodad tand och tog över matchbilden. MT fick svårare och svårare att försvara sig och tack vare det dog anfallen ut. Nu klev den gråhåriga silverräven, Sohlberg, in i handlingarna på allvar. Han formligen spikade igen kassen och frågan är om Michel Rydberg hade gjort det bättre. Sohlberg var planens kung och till sist slutade drabbningen 1-1 vilket var ett bra resultat för Reklamserietabellen. Vi undrar alla om Sohlberg kommer upp ur sängen i morgon bitti. Att MT fortfarande håller är starkt. Tössinger har stora möjligheter att försvara guldet från ifjol.
MATCHENS LIRARE: MATS SOHLBERG, MARKNADSTAKTIK.

AGO Reklam – BOW reklam  0–4
B. Hans Pettersson 2, Christer Uhrlin, Christian Hosenfeld

BOW reklam tog sin tredje raka seger och går nu upp som ensam serieledare. BOW:s första kvart mot AGO Reklam var nog deras bästa i modern tid, vilket spel. Redan efter tre minuter har BOW ett riktigt mönsteranfall och det är ett triangelspel mellan evigt unge 40-åriga Christian Hosenfeld, David Nilden och nytända lintotten Christer Uhrlin, där den sistnämnda gjorde 1-0. AGO sticker emellan men Henrik Strömblad gör en fotparad på Michel Gordins friläge. I den nionde minuten tar Hosenfeld bollen vid eget straffområde och i mitten på plan avancerar han fram över hela plan samt spelar fram Bengt Jonevret. Nu var det Kent Böschens tur att briljera. Minuten senare slår Olle Jeansson en långboll till en helt fristående Hosenfeld och lämnar man honom så fri så får man skylla sig själv varpå 2-0 bollen låg i kassen. När så väldigt duktiga och också evigt unge Hans Pettersson dundrar in 3-0 via stolpe, stolpe in var förnedringen ett faktum. BOW måste sedan andas lite samtidigt som AGO verkligen lyfter sig själva. Nu har AGO en riktigt bra 15 minuters period. Man trycker tillbaka sin motståndare ordentligt. Per Apelgren har en nick i stolpen och Fredrik Sträng en helvolley kanon som Strömblad reflexräddar. Det känns som om att om AGO får in en reducering kan det komma mer. Med tio kvar har AGO dessutom en dubbelchans men Strömblad är omutlig. Istället kontrar BOW och Nildén spelar fram HP som smäller in slutsiffrorna 4-0. Vad skall det här sluta BOW reklam? Vi lider samtidigt med de gamla mästarna. Givetvis är jumboplatsen bara tillfällig men man är inne i en ond cirkel. Spelet stämmer bra under vissa perioder men det går troll framför bägge kassarna, kom igen gubbar. Det är kanske dags för en ny resa så att man kommer in i ett vinnarstim igen.
MATCHENS LIRARE: HASSE PETTERSSON, BOW REKLAM.