Serie A 5:e omgången 2005

Fotboll Direkt – Svea  3–0
F. Andreas Gustafsson 2, Erik Sylvén.

Fotboll Direkt tråkade ut Svea i dagens match. FD spelar efter Kalmarmodellen. Tufft (inte fult) men ibland på gränsen för det tillåtna i Reklamserien. Laget backar hem och kontar blixtsnabbt. Idag var det Svea som hade ett stort bollinnehav men man vaskade bara fram en riktigt het målchans under den första halvleken men då var Leif Göransson med på noterna på skottet från Mårten Forsell. Istället var det FD som skaffade sig tre riktigt bra chanser. 1-0 nickade Andreas Gustafsson in och vid 2-0 spelade Gustafsson fram Erik Sylvén som bara behövde lägga in bollen i öppet mål. Det var även nära 3-0 när Sylvén klackade fram Gustafsson men denna gång avvärjde Magnus Wihlborg. I början på andra hade sedan Sylvén en nick i ribban så ledningen var rättvis. Sista kvarten var det Svea för hela slanten men som vi tidigare sagt så försvarar sig FD bra. Ett mål hängde verkligen i luften men ju längre minuterna tickade iväg ju mer desperata blev Svea-spelarna. Att Svea går mållösa från plan hör till ovanligheterna men det var det som hände idag. I slutsekunder gjorde dessutom Gustafsson 3-0.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS GUSTAFSSON, FOTBOLL DIREKT.

Abby Norm – Spoon SC  6–2
A. Joachim Ahlm 2, Niklas Heplinger, Mattias Helgesson, Fadi Afram, Peter Göthe. S. Richard Hagenstam, Henrik Göthberg.

Abby Norm visade upp ett spel den första kvarten som gav oss en liten fingervisning om vad som komma skall. Efter mållösa första tio minuter så kom det tre raska kassar. 1-0 gjorde Joachim Alm, 2-0 satte Niklas Heplinger och 3-0 gjorde Mattias Helgesson efter en stolpretur. Spoon SC var sena till matchen och sena på plan inledningsvis. Man spelade upp sig efter hand men i slutet på den första halvleken förstod vi att det inte var deras dag. Kalle Schröder drog tre man inklusive målvakten men han fick konstigt nog inte in bollen i det öppna målet. Istället för 3-1 kontrade AN in 4-0 genom Fadi Afram, ridå. Andra halvlek blev spelmässigt jämn. Spoon gjorde två mål under de första tio minuterna genom Richard Hagenstam och Henrik Göthberg och helt plötsligt var det bara två mål upp varpå Spoon fick lite vittring. Ahlm släckte deras förhoppningar när han dundrade upp bollen i krysset efter ett mäktigt skott. I matchens absolut sista tiondel gjorde Peter Göthe 6-2.
MATCHENS LIRARE: JOACHIM AHLM, ABBY NORM.

BOW reklam – Text & Rubrik  3–1
B. David Nildén 3. T. Michael Engdahl.

Idag fanns det många bra före detta aktiva fotbollspelare på plan i matchen mellan BOW reklam och Text & Rubrik. Det här var utan konkurrens den bästa matchen i Reklamserien för i år. Tempot den första kvarten var mördande. Båda lagen rörde sig fint och spelade bollen efter marken och framförallt så var passningsspelet av yppersta klass. Man kunde inte tro att det var två svenska lag som möttes klockan 06.30 på en grusplan nära dig. Sista fem minuterna på första halvlek så fick båda lagen stanna upp ett tag och vårda bollen inom backlinjen så att spelarna kunde återhämta sig innan nästa fartfyllda anstormning kom. T & R var ett halvt snäpp bättre under den första halvleken och man hade också några fler målchanser. Michael Engdahl hade nick från nära håll där Henrik Strömblad reflexräddade. Niklas Anbratt och Fredrik Meyer sköt utifrån där det ena skottet gick utanför och på det andra gjorde Strömblad en TV-räddning. BOW hade två chanser och det var David Nildén som stod för båda. Det ena räddade Ludvig Grimlund men när Bengt Jonevret elegant klackade bollen bakåt så kunde ingen hindra Nildén från att med högern göra 1-0. Ett halvtidsresultat BOW verkligen inte skall skämmas för men ett kryss hade varit mest rättvist. Efter en välbehövlig vila så fortsatte showen. Tempot bedarrade av naturliga skäl en aning men matchen höll fortfarande hög klass. Efter två minuter bröt Martin Berggren ett anfall och spelade fram Engdahl, som i sin tur avancerade framåt i plan. Bollen studsade så Engdahl drog till på halvvolley och pang så satt bollen i närheten av krysset till 1-1, vilket skott. Christian Hosenfeld var nära att ge BOW ledningen igen i anfallet efter men Grimlund räddade. Ytterligare några minuter senare spelade Berggren fram Tor Sundberg som hade ett jätteläge men skottet tog i burgaveln från nära håll. Spelet böljade fram och tillbaka och med åtta minuter kvar var vi färdiga att anteckna 1-2 för T & R. Patrik Raune fick ett dröm läge men Strömblad gjorde sitt livs räddning. Om det hade blivit ett mål för T & R i detta läge av matchen så hade nog inte ett allt tröttare BOW orkat med att resa sig. Istället kontrade BOW och Peter Kisfaludy kämpade fram bollen till Nildén som la in 2-1 för BOW, vilken dramatik. Minuten senare hade ett nyladdad BOW ett drömanfall. Bollen hamnade hos heta Nildén som fick på årets kanon. Att Ludde hann boxa ut den bollen till hörna är en gåta. Sista minuten blev dramatisk. T & R jagade en kvittering och skaffade sig tre snabba hörnor. Efter en viss kalabalik slogs bollen undan och i matchens absolut sista spark kontrade hat trick mannen Nildén in 3-1 inför en jublande Bo Wicksell (chefen själv). BOW:s spelare tog god tid på sig på bänken, duschade en segerdusch och avslutade denna trevliga morgon som fortsatta obesegrade serieledare på fiket i Kungliga Tennishallen. Lars Grimlund och Sture Johansson hade dock lättare att hålla sig för skratt. T & R var faktiskt värda en pinne men BOW har ett härligt flyt i år.
MATCHENS LIRARE: DAVID NILDÈN, BOW REKLAM.

AGO Reklam – Grand Sociedad  3–2
A. Per Jonsén, Magnus Laurin, Marcus Berg. G. Andreas Krantz, Thomas Wilbacher

Stärka av de senaste framgångarna inledde AGO Reklam i stor stil mot jumbon (inte länge till) Grand Sociedad. Redan i den andra matchminuten kunde Per Jonsén ge sitt lag ledningen med 1-0. Minuten senare jobbar Magnus Laurin fram bollen till Jonsén som blir helt fri men Jakob Nilsson i GS mål gör en fin räddning. Innan kvarten var spelad hade AGO ökat på till 3-0 efter det att Laurin och Marcus Berg gjort var sitt. Bergs mål var snyggt: Jonsén nickade fram bollen och Berg stötte in den på volley. AGO var det bättre laget men 3-0 var nog ett mål för stor ledning i detta skede av matchen. GS var inte ofarliga och mycket riktigt fick dom in ett reduceringsmål när alltid duktiga Andreas Krantz gjorde mål. Halvleken avslutades med att Nilsson gjorde två grymma räddningar på Gordins skott och Bergs nick. I den andra halvleken ändrades matchbilden sensationellt. GS tog för sig väl och flyttade fram positionerna. Sten-Ove ¨Putte¨ Ramberg började fördela bollar som i fornstora dagar och kämpen Thomas Wilbacher kunde elegant lobba in ytterligare en reducering. AGO tappade stilen och sista kvarten blev helt öppen. I GS debuterade Nina Andersson, starkt. Den sista minuten jagade GS ett kvitteringsmål och att ett 3-3 mål inte kom kan AGO tacka målvakten Kent Böschen för. Först ut var Putte Ramberg som laddade stora vänster kanonen på helvolley från två meter. Böschen gjorde sitt livs reflexräddning till hörna. Hörnan slogs och bollen hamnade hos Björn Ericsson som sköt mot den bortre stolpen och nu var vi lika säkra som på Puttes skott att anteckna 3-3 men Böschen gjorde en otrolig fotparad till ytterligare en hörna. Den hörnan nickade Eriksson över och AGO räddades av gong gongen. Ett chockat men glatt AGO kunde pusta ut medan GS kommer allt närmare en seger. Idag var man ute ur matchen men vilken avslutning.
MATCHENS LIRARE: KENTH BÖSCHEN, AGO REKLAM.

MarknadsTaktik – Digaloo  7–2
M. Pelle Ericsson 3, Stefan Karlsson 2, Mikael Brunell, Mikael Örnliden. D. Ronny Kannerberg, Bosse Eriksson.

MarknadsTaktik kunde enkelt besegra ojämna Digaloo med klara 7-2. Redan från start tog MT tag i kontaktpinnen och Stefan Karlsson sköt ett lurigt skott från 17-18 meter redan i den första spelminuten som slank in bakom en felplacerad målvakt. Sedan avgjorde Pelle Ericsson tillställningen. Han gjorde själv både 2-0 och 3-0 samt spelade elegant fram Mikael Brunell till halvtidssiffrorna 4-0. Digaloo försökte att komma igen i början på andra och anförda av Bosse Eriksson skapade man en del men efter en halvtimme kom både 5-0 och 6-0 genom Mikael Örnliden och hattrickmannen Ericsson. Med fyra kvar kom även 7-0 genom Karlsson. Till sist hyfsade i alla fall Digaloo upp siffrorna en aning efter två sena reduceringsmål av Ronny Kannerberg och Eriksson. MT har fåt en kanonstart på säsongen medan Digaloo måste rycka upp sig flera snäpp mot dagens nivå om inte Serie A spelet bara skall bli ettårigt.
MATCHENS LIRARE: PELLE ERICSSON, MARKNADSTAKTIK.

Slitz – Tössinger & Co  2–3
S. Mathias Lind, Daniel Hesser. T. Stefan Jansson 2, Fredrik Dahlström.

Tössinger & Co har en bra egenskap detta år. Laget vinner fast man inte spelar på topp och det är en styrka. Slitz hade en glasklar taktik idag och det var att backa hem samt kontra slå på Rutger Lindquist. Det var nära att ge resultat i den första halvleken. Rulle hade ett bra skott som Peter Carlsson avvärjde. Sedan hade han en lobb över från ett fritt läge samt en härlig nick i stolpen efter ett fint inlägg från Daniel Hesser. Annars var det Tössinger för hela slanten. Efter en kvart kom också 1-0 genom nyförvärvet Stefan Jansson och innan paus kom även ett vackert 2-0 mål. För dagen mycket pigga Adam Stevens var dirigent i ett tre mot två läge, som avslutades med att Stefan Persson mycket osjälviskt men ödmjukt spelade fram Fredrik Dahlström som bara hade att stöta in bollen från nära håll. Mathias Lind var vikarierande målvakt i Slitz och gjorde det mycket bra. Han behövde aldrig göra några spektakulära räddningar för han stod rätt hela tiden. I den andra halvleken var det Lind som höll kvar Slitz i matchen men nu blev han tvungen att plocka fram storspelet. Senare fick vi höra att han spelat i Elitserien i Handboll i fyra år för GUIF. Lind spädde dessutom på med att skjuta en inspark rätt i mål. Bollen vidrörde en motståndare innan den gick in men jag hade blåst mål ändå. Helt plötsligt stod det 1-2 och matchen var öppen igen. Efter några avgörande Lind räddningar igen flyttade man upp Hesser på topp och med fyra kvar vände han bort sin bevakare och smällde in 2-2 i burgaveln, vilken vändning. Slitz slog ifrån sig de sista minuterna och vi var beredda att bokföra ett kryss på kupongen. Med 20 sekunder kvar hade Tössinger ett sista anfall och efter ett fint väggspel kom Jansson helt plötsligt fri och inte ens Lind kunde rädda det hårda markskottet. Tössinger kom undan med hjärtat i halsgropen. Vi led lite med Slitz. Efter en sådan uppryckning var man värda ett kryss.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS LIND, SLITZ.