Serie A 6:e omgången 2005

Fotboll Direkt – Grand Sociedad  2–1
F. Andreas Gustafsson 2. G. Björn Ericsson.

Fotboll Direkt och Grand Sociedad möttes i en öppen och trevlig match i rena sommarvärmen. Den första halvleken slöt 0-0 men det fanns en del roliga sekvenser att berätta om. Andreas Krantz och Andreas Gustafsson var som vanligt mycket bra där den sistnämnda hade några fräsande skott som strök stolparna. Erik Sylvén rullade bollen precis utanför. Sedan fick vi se årets tunnel från Sten-Ove ¨Putte¨ Rambergs fot. Han lurade backen så att han hade en meter mellan fötterna varpå tunneln kom som ett brev på posten. Den andra halvleken blev mycket underhållande och spelet böljade fram och tillbaka. Redan efter 30 sekunder var Thomas Wilbacher igenom men Leif Göransson räddade närskottet. Johan Apel är verkligen vass på fasta situationer. Han nickade tre bra nickar på hörnor men volleyn i ribban var närmast att resultera. Apropå ribbträffar så kan vi nämna att hyperfarlige Björn Ericsson sköt en halvvolley i ribban så att målet skakade. Motståndarmålvakten gick fram till domaren efter matchen slut och visade, -titta märket är fortfarande kvar. Sista tio var FD lite bättre men det var en kombination att GS började tröttna medan FD bara malde vidare. Göran Broberg räddade på mållinjen men till sist kom 1-0 när Apel först sköt och på returen nickade Gustafsson in bollen. GS satsade allt på en kvittering men FD var närmare mål på sina kontringar. Jakob Nilsson gjorde en fin räddning på Sylvéns skott men sedan kom ett av de snyggaste målen vi skådat i år. Gustafsson drog halva laget samt avslutade med att dundra upp bollen i nättaket med ett skott utanför straffområdet, vilken pärla. Då återstod det bara en minut av matchen. Göransson fick tyvärr inte hålla nollan för Ericssons luriga skott från 20 meter smet in i matchens sista spark. FD behåller sin slutspelsplats, starkt. GS är kvar på jumboplatsen. Detta hade varit en match som passat den skadade lagkaptenen Magnus Tengzelius. Han led på sidlinjen men lovade komma igen i höst.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS GUSTAFSSON, FOTBOLL DIREKT.

Tössinger – Spoon SC  3–2
T. Fredrik Dahlström 2, Stefan Jansson. S. Ernesto Villalba, Henrik Göthberg.

Tössinger gick upp som serieledare med en match mer spelad och man får dessutom fira midsommar som obesegrat Serie A lag våren 2005. Dagens motståndare, Spoon SC, höjde sitt spel minst två klasser om man jämför från de senaste matcherna. Laget tog ledningen med både 1-0 (Ernesto Villalba) och 2-1 i början på andra efter mål på en styrning från Henrik Göthberg på Olle Källströms skott. Fredrik Dahlström hade dessförinnan kvitterat på straff efter det att han själv blivit fälld. Källströms solo var en fröjd för ögat att se men skottet räddades av Peter Carlsson. Även den vikarierande målvakten Jack Andersson fick visa upp sig när han räddade Stefan Janssons skott. Med kvarten kvar trodde vi att ett bra spelande Spoon skulle spela lite kyligt och ta hem laget för att sedan blixtsnabbt kontra. Istället anföll man i tid och otid samt tappade boll väldigt lött i fyra mot tre och tre mot två situationer. Tössinger tackade och tog emot och Dahlström spelade fram Jansson som kvitterade. Med tolv minuter kvar tog Tössinger dessutom ledningen. På nytt var det på en straff efter en klar hands. Två straffar i samma match för samma lag är ovanligt och Dahlström gjorde inget misstag på den andra stramaren heller. Jacke var dock på bollen. Sista tio blev ett ställningskrig och Spoon försökte och försökte. Tössinger var närmare ett 4-2 mål på sina kontringar än Spoon ett kvitteringsmål. Dahlström var nära vid två tillfällen. Ena gången spelade Christian Bauer fram bollen och vid det andra var det en kämpande Adam Stevens som var passningsleverantör. Vi måst tala om att Bauers skor var det fulaste vi sätt. Dom var t.o.m. så breda att det inte gick att trampa snett. Sedan hade dom en 15 cm hög sula. Bauer hade platsat i Euro Song Contest Finalen i Brighton 1974 med Abbas Waterloo. Att han kunde spela med dom skorna är värt en matchens lirare inteckning.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN BAUER, TÖSSINGER & Co.

BOW reklam – MarknadsTaktik  4–0

B. Christian Hosenfeld, Peter Kisfaludy, Hans Pettersson, David Nildén.

BOW reklam krönte deras bästa vårsäsong i modern tid med att vinna den sjunde raka segern. Därmed får man fira semester som serieledare. Sex raka segrar med den imponerande målskillnaden 29-4 samt avancemang i cupen, vilken bragd. Den gamla veteranen Olle Jeansson satt på bänken och tänkte högt. –Tänk att man fick vara med om detta på ålderns höst. BOW tog ledningen redan i den fjärde minuten genom den unga 40 åringen Christian Hosenfeld. Hosen var rapp i fötterna och gjorde sin motståndare, sedan tog han några snabba steg för att avsluta med att lobba bollen över självaste Michel Rydberg, vilket vackert mål. Efter det målet spelade BOW smart och höll ihop laget. MarknadsTaktiks 12 man starka trupp hade väldigt svårt att skapa några farliga målchanser. Efter en kvart fick Pelle Ericsson till en nick men den gjorde Henrik Strömblad en fin räddning på. I början på den andra halvleken flyttade MT fram folk och krigade på riktigt bra. Matchen var helt öppen och man behövde inte vara någon Einstein för att fatta att nästa mål var oerhört viktigt. BOW hade ett fint triangelspel mellan David Nildén, Peter Kisfaludy och Hasse Pettersson där den sistnämnda sköt över från ett bra läge mitt framför mål någon meter närmare än straffpunkten. HP var även nära några minuter senare när han drev igenom ett stillastående försvar men skottet räddade Rydberg. I mitten på andra halvlek avgjordes matchen. Först gjorde Strömblad en reflexräddning och bollen gick till hörna. Bollen hamnade sedan hos Dick Carlsson som sköt ett bra skott men Strömblad var omutlig. BOW kontrade och Nildén lurade ut Rydberg ur straffområdet samt lyfte in den till Kisfaludy som enkelt kunde nicka in 2-0 i öppet mål. MT orkade sedan inte komma igen i värmeböljan och BOW kunde defilera. Man passade även på att öka till både 3-0 och 4-0 när MT redan var ett slaget lag. Henrik Strömblad har aldrig varit bättre och man brukar ju säga att en målvakt skall fylla 40 år när han är som bäst. Strömblad fick dessutom äran att hålla nollan. MT har även det gjort en klart godkänd vår med en topplacering samt avancemang i cupen. Trevlig sommar.
MATCHENS LIRARE: HENRIK STRÖMBLAD, BOW REKLAM.

AGO Reklam – Abby Norm  0–5
Ab. Niklas Heplinger 2, Fadi Afram 2, Claes Blomquist.

Oj oj oj, Abby Norm. De ljusblå lirarna i AN bjöd upp till en tidig midsommardans och spelade stundtals propagandaspel. Efter en jämn inledning så gjorde AN två snabba mål i mitten på första. Målskytt vid bägge tillfällena var duktige Niklas Heplinger. Förspelet till det första målet bar Brassestämpel. Dan Sahlin klackade ut bollen till Danne Johansson, som i sin tur spelade till Claes Blomquist och han i sin tur klackade fram Heplinger som bara hade att stöta in bollen i ett vidöppet mål. Tvåan gjorde Heplinger på en retur efter ett Sahlin-skott. Efter en kvart kom också 3-0 genom Fadi Afram efter fint förspel från Joachim Ahlm. AN var värda att leda men 3-0 var kanske något mål för stort i detta läge på matchen. AGO gav definitivt inte upp och de efterföljande 20 minuterna var man något bättre än sina motståndare. AGO skaffade sig även upp uppsjö av fina målchanser. Michel Gordin hade tre varav ribban från nära håll var närmast att resultera. Fredrik Sträng sköt över efter ett fint anfall. Det gjorde även de två gamla Allsvenska spelarna Thomas Lundmark och Vadim Jevtushenko. Nu är det dags för Jens Lundström att börja räkna hur många Allsvenskar som deltagit i Reklamserien. Den sista att skjuta över var Marcus Berg. AGO var värda både ett och två mål. Vad var då naturligare än att AN gjorde 4-0. Det var Fadi Afram som spelade snett inåt bakåt till den 51-åriga Blomman som stötte in bollen. Matchen avslutades med att planens kung, Sahlin, serverade Afram bollen till 5-0 i matchens absolut sista sekund. Apropå Dan Sahlin så fick vi se många fina skarvningar men speciellt en är värd att noteras. Sahlin mötte bollen sju åtta meter utanför straffområdet med ryggen mot målvakten. Alla trodde att han skull skarva bollen med insidan på foten till högerbreddaren. Men i absolut sista hundradelen ändrar han med en mycket liten rörelse på foten så att han skarvar bollen med höger utsida över sin egen axel till vänsterbreddare istället. Samtliga spelare på plan var på väg till höger. Tänk att en centimeter av foten kan betyda att bollen hamnar 30 meter från varandra. Alla som uppfattade denna delikatess förstod att det var en av de mest begåvade saker som visats upp i Reklamseriens snart 50 åriga historia, internationell klass. Blomman sken ikapp med solen efter ett mål och en målpass. AN är fortfarande obesegrade under 2005.
MATCHENS LIRARE: DAN SAHLIN, ABBY NORM.

Text & Rubrik – Svea  2–3
T. Alexander Rauscher, Jonas Persson. S. Mårten Forsell 2, Tobias Fridolfsson.

Under matchens sex första minuter mellan Svea och Text & Rubrik hände det mer än var det brukar hända i en hel match. Mårten Forsell verkade trivas i värmen för han hade hela fyra målchanser under den tiden. Christian Carlsson var verkligen alert i målet men en gång fick han kröka rygg. Jens Lundström hade även han ett fint läge liksom T & R Tor Sundberg, skottet gick i gaveln. Alexander Rauchsr gjorde ett mål så det stod 1-1, bollen var inne men inte med mycket. Efter den rivstarten bedarrade tempot minst två snäpp men innan paus kunde Jonas Persson göra ett klassiskt mål. Han stod till vänster om målet och fick ett lågt inspel men han nickade bollen över den över två meter långa målvakten Magnus Wihlborg (bra idag) och in i den bortre burgaveln, vilken lobb. Vi kommer även att minnas Christian Strömberg två bröstpassningar. Efter åtta minuter av andra så kan Tobias Fridolfsson kvittera till 2-2. Sista tio blev nervösa och det såg ut att sluta 2-2. Detta var också en kryssmatch men Svea hade turen med sig denna morgon och med två minuter kvar avgjorde matchens bästa spelare, Mårten Forsell, när han slog in 3-2 med vänstern i det bortre hörnet. Oturen har följt efter T & R denna vår. Laget borde haft flera poäng men det kommer en höst i år också. Denna match var en av det vänligaste och ärligaste matcherna i Reklamseriens historia.
MATCHENS LIRARE: MÅRTEN FORSELL, SVEA.

Slitz – Digaloo  4–1
S. Rutger Lindquist 2, Mathias Lind, Jack Melcher-Claesson. D. Jonas Andersson.

Slitz tog ledningen med 1-0 redan i den fjärde minuten efter det att Rutger Lindquist behärskat lobbat in bollen i burgaveln. Efter det målet hade Digaloo en mycket bra kvart där man var det bättre laget. Man skaffade sig några halvchanser och tre riktigt bra lägen. Niklas Hedberg i målet hade en av sina bättre dagar. Som avslutning på Digaloos fina spel gjorde Slitz 2-0, bollen är rund. Mikael Skoglund slog en bra och hård hörna mot den bortre delen av straffområdet. Där kom Mathias Lind farande som en kanon och nickade med full kraft in bollen i nättaket. 2-0 var minst ett mål för stora siffror med tanke spelet. När dessutom Slitz gjorde 3-0 redan i den första minuten på andra förstod vi att detta var Slitz morgon. Daniel Hesser slog ett fint inlägg som Rulle nickade i mål. Visserligen reducerade Jonas Andersson till 1-3 men med tio kvar kom den definitiva dödsstöten. På nytt var det Hesser som spelade fram. Denna gång var Jack Melcher Claesson den som avslutade med att stöta in slutresultatet 4-1.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS HEDBERG, SLITZ.