Serie A 7:e omgången 2005

Fotboll Direkt – Tössinger & Co  6–0
F. Erik Sylvén 5, Michael Dabrowski.

Idag var det höstpremiär för Serie A och alla på Hjorthagens IP fick bevittna en stor skräll. Ja slutresultatet var nog det märkligaste på detta decennium. Fotboll Direkt (utan Andreas Gustafsson) spelade äckligt disciplinerat, kämpade enormt för varandra samt hade planens kung i Erik Sylvén. De hittills obesegrade guldfavoriterna Tössinger, borde varit lite förvarnade om Sylvéns form för redan efter 20 sekunder tog han emot bollen, vände på en femöring och sköt ett bra skott som Peter Carlsson gjorde en mycket bra räddning på. Tössinger försökte föra spelet men FD försvarade sig föredömligt och efter en kvart så kontrade FD in 1-0 genom Sylvén. Minuten senare hade Tössinger första halvleks gyllene chans att kvittera när Fredrik Dahlström och Stefan Alvén väggade sig igenom men där den förstnämnda sköt ett närskott utanför. I den andra halvleken höjde Tössinger tempot ytterligare ett snäpp och flyttade fram fler folk och man undrade lite till mans hur länge FD skulle hålla. Men med Leif Göransson i spetsen stred man emot och i den femte minuten hade FD ett litet turligt triangelspel mellan Janne Skogsberg och Michael Dabrowski, som serverade Sylvén bollen till 2-0. Tössinger blev frustrerade varpå FD kontrade in 3-0 genom Sylvén efter en genialisk inspark från Johan Apel. Tössinger blev smått desperata varpå FD kontrade in 4-0 genom en sträckt vrist från Dabrowski. Tössinger gav inte upp och Dahlström lobbade och returen sköts i stolpen. Sylvén sköt från 20 meter men Carlsson gjorde en ny kanonräddning. Den efterföljande hörnan slog Dabrowski och vid första stolpen dök Sylvén upp och på något sätt nickade han in bollen i den bortre burgaveln. Ställning var nu 5-0 tio minuter in på den andra halvleken och nu gav Tössinger upp varpå Fotboll Direkt fastställde slutresultatet 6-0, ja ni läste rätt. Givetvis var det Erik Sylvén som gjorde det sista målet med varpå han bokfördes för hela fem mål mot Tössinger. Det var bragdstämpel på det. Målvakten Göransson har nu hållit nollan i två matcher i rad mot Tössinger eftersom fjolårsmatchen slöt 1-0.
MATCHENS LIRARE: ERIK SYLVÈN, FOTBOLL DIREKT.

AGO Reklam – Text & Rubrik  3–1
A. Per Apelgren, Elias Karroum, Michel Gordin. T. Gabriel Bernengo.

AGO Reklam och Text & Rubrik ligger båda precis under slutspelsstrecket och nu möttes man i den sjunde omgången och alla förstod att vinnaren hakade på tåget medan förloraren halkade efter. Inledningen på matchen var helt jämn men AGO såg mer koncentrerade ut än på bra länge och efter tio minuter får man också det viktiga första målet. Michel Gordin vinner bollen nere vid vänster hörnflagga samt avancerar i rask takt in mot mål och skjuter ett halvtamt skott men det räcker för att målvakten skall tappa bollen varpå Per Apelgren bara har att raka in returen. T & R blir sedan bara bättre och bättre men debutanten Elias Karroum är nära att öka på AGO:s ledningen till 2-0 på en kontring. I den andra tar T & R över men samtidigt backar AGO smart hem och kämpar med full kraft. Ett mål hänger i luften och med tio kvar kommer det också när Gabriel Barnengos inspel eller skott letar sig igenom alla inne i straffområdet samt slinker in i den bortre burgaveln. Nu är T & R verkligen på gång och AGO ser tröttkört ut. T & R fyller på med mycket folk vilket öppnar för kontringar och med fyra minuter kvar vräker sig Karroum fram och gör starkt 2-1, ett mycket viktigt mål. T & R kommer givetvis av sig och tvingas nu verkligen flytta fram folk. AGO är  närmare ytterligare ett mål än T & R en kvittering. Gordin, Kent Svensson och Fredrik Sträng har varsitt gyllene läge i slutminuterna innan kämpen Gordin avgjorde med sitt 3-1 mål. AGO blir farliga i höst. T & R har tappat poäng i tre matcher i slutminuterna.
MATCHENS LIRARE: ELIAS KARROUM, AGO REKLAM.

BOW reklam – Svea   3–0
B. Bengt Jonevret, David Nildén, Peter Kisfaludy

Serieledarna BOW reklam tog ju sex raka segrar i våras och frågan var nu om dom hade bevarat formen över sommaruppehållet. BOW var bra men man spelade inte som ett mästarlag men det var kanske Svea som bjöd upp till så bra motstånd att inte BOW inte tilläts briljera. Både Mårten Forsell, Michael Kjell och Jens Lundström hade var sin chans men en som verkligen bibehållet sina fina vår form var Henrik Strömblad som gjorde två kvalificerade räddningar. Dom säger ju att målvakter är som bäst vid 40 och det stämmer verkligen på herr Strömblad. I den elfte minuten slog David Nildén en perfekt hörna och Bengt Jonevret nickade ner i marken, upp i ribban och in, ett vackert mål. Hasse Pettersson fick slita ont och hade Martin Eisele som ett dragplåster runt benen men hans skott räddades på mållinjen av en Sveaspelare. I den andra halvleken svängde spelet frisk och i den ena sekunden var det målchans nere hos BOW och i den andra sekunden nere hos Svea. Det var lika nära 1-1 som en 2-0 ledning till BOW. Nildén hade ett bra läge och Lundström ytterligare ett. Vi minns också Peter Kisfaludys dribblingssolo innanför straffområdet när han drog tre man men skottet tog i stolpen. Med tre minuter kvar avgjordes matchen när Nildén fick måtta och måtta och till sist dunkade han i 2-0 med vänstern i nättaket. I matchens absolut sista spark kunde dessutom Kisfaludy göra 3-0 från ett friläge. Detta var en positiv match med offensivt spel i rena rama sommarvärmen.
MATCHENS LIRARE: PETER KISFALUDY, BOW REKLAM.

Abby Norm – Slitz   4–3
A. Fadi Afram 2, Kaj Eskelinen, Dan Sahlin. S. Rutger Lindquist 2, Peter de Clairac.

Alla vet ju att Abby Norm är seriens överlägset offensivaste lag. När dessutom Slitz bjuder upp till vals så var det som att se en tennismatch. AN var klart bäst de första tio minuterna och Fadi Afram sköt ett överraskande skott som Niklas Hedberg räddade. Sedan hade Dan Sahlin två fina avslut och backklippan Thony Andersson ett. Hedberg var dock omutlig. Ett mål hängde verkligen i luften och det kom också, för Slitz! Det var speedkulan Peter de Claiac som höll sig framme. Nu kom AN av sig lite men det hindrade inte Kaj Eskelinen från att på helvolley efter en fin hörna från Afram kvittera med ett skott några meter utanför straffområdet. Med minuten kvar tar Slitz ledningen på nytt och det var Rutger Lindquist som styrde in bollen efter det att Jack Melcher Claesson gjort ett bra förarbetet samt skjutit mot mål. Med tio sekunder kvar av halvleken så var det dags för en ny hörna från Afram och vid bortre stolpen dök Sahlin upp som skjuten från en kanon och nickade in 2-2. I början på andra var Slitz mycket pigga och Rulle kunde tidigt göra 3-2. Från att varit lite uträknade i inledningen på matchen hade Slitz nu mycket starkt vänt på steken och minuten efter 3-2 målet hade Claesson en boll i ribban. Det var lika nära ett 4-2 mål för Slitz som ett kvitteringsmål för AN. Den otur som AN hade i början på matchen fick man igen nu och Afram kunde skjuta in Sahlins retur och så var det kvitterat. Med sex minuter kvar var det dags för en ny AN hörna och vi vet ju hur det gick på de förra. Bollen slogs in och fler Slitz spelare fick inte bort bollen som till sist hamnade framför fötterna på matchvinnaren Afram som gjorde sitt andra mål och så hade han ju två assist sen tidigare. AN håller förlustnollan intakt. Slitz var värda en poäng.
MATCHENS LIRARE: FADI AFRAM, ABBY NORM.

MarknadsTaktik – Spoon SC  0–4
S. Ernesto Villalba 2, Kalle Schröder 2.

Spoon SC har verkligen gjort en ansiktslyftning under sommaren. Idag kom laget i tid, man var 11 laddade spelare. Laget hade en spelidé som alla följde, man var verkligen alerta och löpte mycket. Första tio minuterna mot MarknadsTaktik var helt jämna. Matchen var också helt utan målchanser under denna period. Sedan blixtrade båda lagen till på 30 sekunder. Mike Göransson träffade klockrent i kryssribban och ut och Pelle Ericsson sköt i insidan av stolpen. Peter Krokstrand var bra i Spoons mål och som vanligt briljerade Michel Rydberg hos MT. Med minuten kvar av halvleken kunde Spoon ta ledningen genom mål av Ernesto Villalba efter fint vägg spel med Kalle Schröder. Med 30 sekunder kvar var det nära att Mikael Brunell kvitterat men direktskottet räddades förtjänstfullt av Krokstrand. I början på andra hade Spoon sin bästa period. Richard Hagenstam sköt två kanonskott på 30 sekunder där vänsterskottet var ruggigt hårt. Rydberg var grym och räddade. Minuterna senare skjuter Schröder med sträckt vrist in 2-0. Spoon briljerar för tillfället och Patrik Mattsson lossar kanonen men Rydberg räddar. Returen skall bara Göransson raka in men nu gör Rydberg en halsbrytande räddning. Minuterna senare är han chanslös när Schröder slår in en retur till 3-0. Villalba lobbar i slutminuterna in även 4-0 och Spoon gör sin absolut bästa match för säsongen när man besegrar slutspelsplacerade MT.
MATCHENS LIRARE: KALLE SCHRÖDER, SPOON SC.

Grand Sociedad – Digaloo  2–5
G. Ulf Olofsson, Anders Frigren. D. Bo Eriksson 3, Niclas Ivarsson 2.

Digaloo fick en drömstart på höstsäsongen när Bosse Eriksson sköt ett skott redan efter 40 sekunder som slank in. I och med den starten spelade Digaloo upp en fin fotboll och mot slutet på halvleken gjorde man dessutom både 2-0 och 3-0. Tvåan slog Niclas Ivarsson in efter fint triangelspel mellan Ronny Kannerberg och Eriksson. Trean gjorde Eriksson på en härlig volley efter en hörna slagen av Kannerberg. Jumbolaget Grand Sociedad såg ut att var ett slaget lag i paus men vad som sades då vill vi alla veta. GS kom nämligen ut som ett helt nytt lag och redan efter tre minuter sköt Ulf Olofsson ett skott från 25 meter rätt upp i bortre krysset. Minuten senare gör Anders Frigren 2-3 och så var det match igen. Digaloo kom självfallet av sig och med nio kvar har Henrik Bengtsson ett bra läge men vänsterskottet går över. Där var det nära ett 3-3 mål. Istället kontrar tremålsskytten Eriksson in 4-2 och då orkar inte GS resa sig igen. Med tre kvar blir det ett nytt triangelspel mellan Johan Hellrup och Kannerberg där till sist Ivarsson fastställer slutresultatet 5-2. Digaloo lämnade därmed nedflyttningsstrecket bakom sig. Jakob Nilsson var bra i GS mål som vanligt.