Serie A 8:e omgången 2005

Svea – MarknadsTaktik  1–4
S. Jens Lundström. M. Pelle Ericsson 2, Stefan Tengvall, Mikael Brunell.

Efter två raka matcher utan något gjort mål bröt till sist MarknadsTaktik förtrollningen när Pelle Ericsson snappade upp bollen efter försvarsslarv samt dundrade in 1-0 i gaveln efter ett fint skott. Efter det målet trodde vi att MT skulle trumma på men det var Svea som bjöd upp till storspel i en kvart. Jens Lundström hade tre bra lägen och Mårten Forsell ett men antingen stod suveräna Michel Rydberg i vägen eller så sköt man utanför. Efter en kvart bröt duktige Christer Persson ett uppspel och drev bollen i 30 meter innan han spelade till Forsell, som i sin tur spelade in bollen till en helt fristående Lundström som rättvist kvitterade. Innan halvtid var Lundström även nära att ge Svea ledningen men Rydberg räddade. Till sist blev MT räddade när domarens pipa ljöd för halvlek. I den andra halvleken kom MT ut som ett nytt lag och Dick Carlsson nickade i ribban redan efter en minut. En minut senare kom 2-1 ändå när Stefan Tengvall höll sig framme. Svea gav givetvis inte upp utan flyttade fram mycket folk och det blev rena rama svängdörrarna åt båda håll. Det var lika nära till hands att det blev 2-2 som 3-1. Persson sköt ett skott från vänsterkanten från 15 meter som likt en Brasse frispark skruvade sig mot det högra krysset och domaren höjde till och med pipan mot munnen för att blåsa mål. Då dök stålmannen upp och flög genom luften och tippade bollen ut bollen till hörna. Detta var årets räddning i Reklamserien, stort Rydberg. I anfallet efter sköt Tengvall över i ett fritt läge och spelet vände igen och nu räddade Ulf Kramer på mållinjen. Spelet vände ytterligare en gång och Ericsson sköt men Thomas Svensson räddade. Som ni hör var det bara en tidsfråga innan målet skulle komma men frågan var vem som skulle göra det. Till sist klev Mikael Brunell fram och avgjorde till sällningen när han slog in 3-1. Av bara farten ökade Ericsson på till 4-1 och blev därmed tvåmålsskytt och ligger bland de tio bästa i skytteligan i hela Reklamserien. Starkt av en grovarbetande mittfältare som spelar i Serie A och passerat 40 strecket. Vi lider lite med offensivglada Svea men det var starkt av MT att vinna.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER PERSSON, SVEA.

Text & Rubrik – Grand Sociedad  2–2
T. Niklas Anbratt, Tor Sundberg. G. Andreas Krantz, Jörgen Lindqvist.

Text & Rubrik hade gett sig den på att kriga om en slutspelsplats och första hindret på vägen var att besegra jumbon Grand Sociead med endast en poäng i bagaget. T & R fick en drömstart och redan efter 30 sekunder gjorde Niklas Anbratt 1-0. Efter två minuter kom även 2-0 när Alexander Rauscher spelade fram målskytten Tor Sundberg. Nu trodde vi på en slakt men minuten senare kom en mycket viktig reducering genom Andreas Krantz som sköt in bollen i krysset. Matchen blev nu jämn efter chocköppningen och målchanserna upphörde. Innan paus var Krantz nära att kvittera men skottet tog i stolpen. I den andra halvleken överraskade GS verkligen. Man såg inte ut som ett bottenlag. Sten-Ove ¨Putte¨ Ramberg och planens kung, Krantz, sågade sig igenom gång på gång. Bröderna Magnus och Jonas Hörberg var stabila och hela laget kämpade väl. Sista tio minuterna blev dramatiska. Krantz hade tre bra avslut och Putte två. Christian Carlsson gjorde årets bästa match och räddade stundtals T & R, som dock inte var ofarliga de heller. Både Martin Berggren och Anbratt hade var sitt bra läge. T & R har släppt in mål i slutminuterna vid tre tillfällen under året men nu skulle man väl hålla undan om det fanns någon logik i det hela. Med en minut kvar så skjuter Putte ett skott som Carlsson styr i ribban men på returen störtar för dagen duktige Jörgen Lindquist fram och stöter in 2-2. Vilken dramatik. I matchens absolut sista sekund kommer Sundberg fri från högerkanten men duktige Jakob Nilsson gör en enastående reflexräddning och matchen slutade 2-2. Härligt jobbat Grand Sociedad. Hela Reklamserien lider med Text & Rubrik.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN CARLSSON, TEXT & RUBRIK.

Fotboll Direkt – Abby Norm  1–2
F. Andreas Gustafsson. A. Fadi Afram, Anders Knutsson.

Hittills obesegrade Abby Norm skulle ta emot formtoppade Fotboll Direkt. För ovanlighetens skull anföll inte AN med full kraft utan man var lite försiktiga efter FD framfart i den förra omgången och trots att man var förvarnade om Erik Sylvens form släppte man honom helt fri redan efter två minuter. Den vikarierande målvakten Danne Johansson gjorde en fenomenal räddning. I anfallet efter var sedan Fadi Afram nära att ge AN ledningen men skottet gick över. FD hade som vanligt en stabil målvakt i Leif Göransson bakom ett mycket säkert försvar där Daniel Sjöberg visade stor form och gjorde sin bästa match på länge. Den första halvleken slutade mållös men redan efter 35 sekunder in på den andra akten så spelade Afram, Niklas Heplinger och Dan Sahlin ett ruggigt triangelspel där den förstnämnda var sist på bollen. Därmed fick AN det viktiga första målet. FD hade sedan svårt att skapa det riktigt heta målchanserna. Med tio minuter kvar spelade Afram elegant fram Anders Knutsson som bara hade att sätta till foten och 2-0 målet var nog spiken i kistan. Med fem kvar hade dessutom Sahlin ett rungande skott i stolpen så AN vann denna match helt rättvist. FD fick in ett reduceringsmål i matchens absolut sista sekund och det var Andreas Gustafsson som rann igenom och behärskat satte dit bollen. AN ligger nu på samma poäng som serieledarna BOW reklam men med sämre målskillnad. Just målskillnad håller FD ovanför slutspelsstrecket. Vilket målvaktsämne Danne Johansson är.
MATCHENS LIRARE: DANNE JOHANSSON, ABBY NORM.

Spoon SC – AGO Reklam  1–5
S. Richard Hagenstam. A. Fredrik Sträng 2, Per Jonsén, Michel Gordin, Per Apelgren.

Nu verkar äntligen AGO Reklams sega gubbar fått ordning på maskineriet på riktigt allvar. Idag spelade man upp säsongens bästa spel mot formstarka Spoon SC. Redan i den andra minuten så gjorde Per Jonsén 1-0 för de svarta. Spoon kom inte upp i samma klass som i den senaste matchen men Richard Hagenstams rungande stolpskott med vänstern var värd ett bättre öde. Istället spelade Elias Karroum fram Fredrik Sträng som behärskat lyfte in 2-0 i nättaket. I den andra halvleken var det ett ställningskrig de första tio minuterna och nästa mål skulle bli betydelsefullt. Detta var AGO:s dag och framför allt Strängs morgon. Med tio kvar spelar Per Apelgren elegant en passning snett inåt bakåt och Sträng gör sitt andra mål. Sedan är det dags för Sträng att vara framspelare när Michel Gordin smäller in 4-0. Spoon reducerar till 1-4 genom Hagenstam som slår in sin egen retur. Matchen slutar med en härlig fem-etta för AGO när Sträng spelar fram Apelgren. AGO är nu verkligen på gång och endast målskillnad skiljer från en slutspelsplats med tre omgångar var. Spoon får komma igen.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK STRÄNG, AGO REKLAM.

Tössinger – Digaloo  4–3
T. Fredrik Dahlström 3, Erik Johannisson. D. Jonas Andersson 2, Tommy Svensson.

Matchen mellan Tössinger & Co och Digaloofick en blixtrande inledning. Redan i den första minuten spelar Stefan Jansson genialiskt fram Fredrik Dahlström som bara har att sätta foten till. Digaloo ville inte vara sämre så Jonas Andersson snappar upp bollen framför målet och rundar målvakten samt kvitterar. Minuten senare så spelar Jansson fram Dahlström igen och med ett vänsterskott sitter bollen i nätmaskorna och Tössinger var i ledningen igen. Sedan lugnar det ner sig i målprotokollet i tio minuter men det var nära när Andersson sköt precis utanför. Andersson skulle senare göra sitt andra mål för dagen när Magnus Lindblad spelade fram efter en kvart. Nu var Andersson verkligen på hugget och precis innan halvtidsvilan blev Peter Carlsson tvungen att köra en kalasräddning för att det fortfarande skull stå 2-2 i protokollet. Första halvlek höll verkligen hög klass och att Digaloo kunde spela så bra i detta höga tempo var en liten överraskning. Även i den andra bjöds det på bra spel men nu började gubbarna i båda lagen krokna en aning men det hindrade inte Dahlström från att spela fram Johannesson till 3-2. Nu kändes Tössinger lite starkare därför kom det som en befrielse när Tommy Svensson kvitterade efter Andersson passning. Sista tio blev nervösa. Christian Bauer träffade stolpen och Bosse Eriksson sköt ett bra skott precis utanför. Sedan var det Tössingers tur att ha en bra målchans men Johannesson sköt över från ett bra läge. Vi trodde nog att det skulle sluta med delad pott men Tössinger har både tur och skicklighet i år med mål i slutet och med två minuter kvar fick Dahlström tag i bollen ungefär vid halvla planen ute på vänsterkanten. Han satte högsta fart mot mål, skar in mot mitten och avlossade stora kanonen från 15 meter och bollen satt bergsäkert i den bortre burgaveln. Ett klassiskt segermål, starkt Tössinger. Vi led med ett bra spelande Digaloo. Tössinger skuggar nu toppduon BOW reklam och Abby Norm en poäng efter i vinnarhålet.
MATCHENS LIRARE: JONAS ANDERSSON, DIGALOO.

Slitz – BOW reklam  1–0
S. Rutger Lindquist.

Efter åtta raka segrar för BOW reklam i Serie A tog det stopp mot ett mycket stabilt spelande Slitz. Denna match skulle kunnat sluta 4-4 men det blev bara ett mål. Det började med att Mathias Lind slog en frispark i ribban. Minuten efter spelade Naffe Younan fram Rutger Lindquist som gjorde 1-0, tid två minuter. David Nildén var vass idag men skottet räddades av Hedberg. Sedan spelade Naffe fram Rulle igen men skottet gick utanför. Krister Nylund är en perfekt Reklamseriepelare och efter tio minuter visade han upp sin bästa sida. Crossbollen från högerbacksläge till Jack Melcher Claesson i vänsterytter position var läcker. Jacks skott gick dock över. Inledningsvis var Lasse Borgendahl väldigt pigg och hans skott i den första halvlekens sista minut var värt ett bättre öde. Slitz vann den första ronden rättvist med 1-0. BOW reklam kom tillbaka rejält i andra och den blev sevärd och helt i publikens smak. Nildén hade två bra skott. Sedan sköt Naffe men Henrik Strömblad som bara släppt in fem mål och är på väg att slå rekord styrde bollen i stolpen. Sedan var det Jacks tur att träffa stolpen. Med fem kvar nickar Bengt Jonevret bollen mot mål och vi alla trodde nog på mål men Hedberg gjorde en grym räddning till hörna. Den efterföljande hörnan nickade Thomas Nyström utanför. Som ni hör är det för lika nära 2-0 som 1-1. Med fyra kvar får Borgendahl ett liknande läge som i den första halvleken men han lutar sig lite för mycket bakåt och bollen går över igen. Med 30 sekunder kvar kontrar Slitz och Rulle är fri men Strömblad springer ut utanför straffområdet och gör en benparad. Det var den sista chansen trodde man men BOW vaskade fram en till med endast tio sekunder kvar. Olle Jeansson fick bollen framför fötterna två meter från mållinjen och lättade bollen mot mål men på mållinje stod Nylund och räddade. Detta var verkligen sevärda situationer och Slitz lyckades med bedriften att besegra BOW reklam i årets serie. Detta var verkligen en underhållande match i ett högt tempo med många härliga situationer och trevlig stämning på plan. Naffe var mycket bra idag.
MATCHENS LIRARE: KRISTER NYLUND, SLITZ.