Serie A 10:e omgången 2005

Fotboll Direkt – MarknadsTaktik   1–1
F. Erik Sylvén. M. Mikael Brunell.

Ännu en härlig match kring slutspelsstrecket spelades och denna gång mellan femman MarknadsTaktik och sexan Fotboll Direkt. Det var FD som var klart bäst inledningsvis. Redan i den första spelminuten slog Johan Apel en lång passning till Erik Sylvén som gjorde en grym nedtagning men det avslutande skottet räddades av Pelle Ericsson som stod i mål i den första halvleken. Minuten senare drog Sylvén två man och spelade in bollen till Andreas Gustafsson som stötte bollen över ribban. Fem minuter senare så fick AG tag i bollen framför mål men han väntade för länge och Ericsson hann ut för att täcka skottet. MT skapade väl sin första riktiga målchans efter en kvart och på den gjorde dom 1-0. Det var Dick Carlsson som gjorde ett bra förarbete men det var Mikael Brunell som rullade in bollen. Sån är fotbollen. I och med det målet kom MT in i matchen och resten av matchen var jämn. MT spelade ett mycket bra försvarsspel och tillät inte FD att skapa några riktigt heta målchanser. Michel Rydberg fick dock göra en dubbelräddning när både Mikael Klotz och Sylvén sköt. Det kändes som om MT hade grepp om matchen och FD spelare mattades. Men lika överraskande som när MT tog ledningen var det när AG spelade in bollen till Sylvén som var hur kylig som helst när han lyfte in bollen i burgaveln till 1-1 med två minuter kvar. För andra gången i år blev det lite för mycket tjafs för att vara i Reklamserien under den sista minuten varpå domaren blåste av för full tid med 50 sekunder kvar.
MATCHENS LIRARE: ERIK SYLVÈN, FOTBOLL DIREKT.

Abby Norm – BOW reklam   1–3
A. Dan Sahlin. B. Hans Pettersson 2, Christian Hosenfeld

Efter två raka förluster var det ett laddat BOW reklam som mötte upp i gryningen. Redan efter 20 sekunder slog Peter Kisfaludy en underbar boll till Hans Pettersson som kom farande på högerkanten samt satte dit bollen i den bortre burgaveln. I och med den starten fick BOW verkligen luft under vingarna och i den sjunde minuten utnyttjade man ett slarv i Abby Norms försvar och HP smällde in sitt andra mål med ett skott i nättaket. Nu först började AN vakna och drog upp ett högt tempo som BOW svarade på och vi förstod att detta verkligen var två topplag. Debutanten Stefano Romano sköt i stolpen och returen sköt samma man utanför. I anfallet efter tog Dan Sahlin med sig bollen perfekt och kunde reducera efter en grym lobb. Stundtals är Sahlin den bästa spelaren i hela Reklamserien. Minuten senare laddar Sahlin kanonen men Henrik Strömblad reflexräddar. Även Peter Göthe skjuter en kanon men Strömblad är med på noterna. BOW får inrikta sig på kontringar och debutanten Anders Håhnel har en bra nick och David Nildén en kanon. Bästa chansen hade dock Thomas Nyström men han gjorde en Selakovic i halvleken sista sekund. I den andra halvleken trycker AN på ordentligt men BOW försvarar sig bra och kontrar giftigt som t.ex. när Kisfaludy träffar insidan av stolpen efter en halvtimme. Stundtals är Abby Norm som Barcelona, inget lag spelar bättre när dom är på topp. Men med tre minuter kvar gör verkligen målvakten en Barcelonare för när han skall skjuta ut bollen träffar han en forcheckande Christian Hosenfeld varpå bollen går i mål och BOW gör ointagliga 3-1. BOW håller undan och tog en riktig skalp samt är garanterat för AN när serien avslutas efter nästa omgång.
MATCHENS LIRARE: HANS PETTERSSON, BOW REKLAM.

Spoon SC – Digaloo  2–8
S. Kalle Schröder, Per Olsson. D. Jonas Andersson 2, Ronny Kannerberg 2, Johan Hellrup 2, Niclas Ivarsson, Magnus Lindblad.

Matchen mellan Digaloo och Spoon SC bjöd på en offensiv, öppen och trevlig fotboll och spelet böljade fram och tillbaka. Efter elva mållösa minuter kunde till sist Jonas Andersson ge Digaloo ledningen med 1-0. Med tre minuter kvar så bjöds vi på tre mål på en minut. Kalle Schröder kom fri och drog målvakten och den här gången rullade han in 1-1. Efter centring hamnade bollen hos Niclas Ivarsson som sköt ett hårt skott från 15 meter mellan benen på målvakten. Efter en ny centring fick Per Olsson tag i bollen på halva plan och lyfte in en lyra mot mål och bollen gick faktiskt ribba in i närheten av krysset. 2-2 var ett trevligt halvtidsresultat. Den andra halvleken hade ett helt annat ansikte. Digaloo hade ett ruggigt flyt och var nästan onaturligt effektiva. Ronny Kannerberg gjorde tidigt 3-2 och sedan stod matchen och vägde ett tag. Med tio minuter kvar så slog Magnus Lindblad en lång inspark och på ett tillslag gjorde Johan Hellrup även 4-2. Då dog helt plötsligt Spoon fullständigt och fyra anfall senare stod det hela 8-2, vilken genomklappning. Samtidigt var Digaloo mycket duktiga och många mål var riktiga delikatesser. Digaloo är nu helt klar för Serie A även nästa säsong, däremot är en slutspelsplats inte inom räckhåll. Laget kan därmed spela helt utan press i den sista omgången. För Spoon spetsade det till sig ordentligt. Helt plötsligt är man inblandade i en direkt avgörande match mot Grand Sociedad om vilket lag som skall åka ur. Tisdagen den 4 oktober får vi svaret. Trots att Kalle Schröder bara är 32 år så har han spelat i Reklamserien i 15 år och faktum är att han utvecklas hela tiden och bättre än i år har han aldrig varit, kul. Andersson, Kannerberg och Hellrup blev alla tvåmålsskytter medan Ivarsson och Lindblad gjorde var sitt.
MATCHENS LIRARE: KALLE SCHRÖDER, SPOON SC.

Slitz – AGO Reklam  1–3
S. Johan Malmberg. A. Elias Karroum, Fredrik Dahlin, Per Jonsén.

Ett laddat AGO Reklam tog sig för första gången för i år upp sig på en slutspelsplats. Det är lagom när endast en omgång återstår. Laget var mycket bra i den första halvleken och dominerade matchbilden mot Slitz samt gick till en halvtidsvila med en klar 2-0 ledning efter mål av Elias Karroum med ett skott i gaveln och genom Fredrik Dahlin. Det luktade dessutom straff vid ett tillfälle när Dahlin var igenom. Trots att Slitz var lite slowstarters så hade man fyra glödheta målchanser. Roberth Westlund sköt ett bra skott från 20 meter där bollen dök ner precis under ribban och domaren höjde t.o.m. pipan mot munnen för att blåsa mål. Men den debuterande målvakten Kristian Kaufmann gjorde en otrolig enhandsräddning och tippade bollen till hörna. Rutger Lindquist hade även han två bra avslut. Den ena gången räddade Kaufmann upp vid krysset. Den andra räddningen var kanske årets svettigaste målvaktsingripande. Hela kroppen var på väg åt det ena hållet och Rulle fick på en bra vristträff från nära håll men Kaufmann var där med en näve. Han gjorde även en fotparad på Jack Melcher Claessons skott. Till den andra halvleken kom Slitz ut som ett nytt lag medan AGO säkerligen kände sig nöjda. Slitz tog över händelserna och AGO började krokna betänkligt. Slitz tryckte på men det uppstod blottor bakåt. Vid tre tillfällen kom AGO helt fria likt Hockey straffar. Karroum sköt mitt på Mathias Zakrisson samt lobbade över en gång. Zakrison räddade även Per Apelgrens friläge. Det gjorde han dock inte när Fredrik Sträng rullade bollen mot ett tomt mål men då dök Westlund upp på mållinjen och slog bort bollen. Slitz arbetade sig fram till en hörna som Rulle slog och Johan Malmberg dök upp som gubben i lådan och nickade snyggt in reduceringen 1-2. Nu blev det än mer fart på Slitz och det kändes som om det var helt öppet vilket lag som skulle göra nästa mål. Vid detta tillfälle av matchen sprang Dahlin för två man. Med fyra kvar forecheckar Per Jonsén in 3-1 och matchen är över. Helt plötsligt är Slitz indraget i en rysarmatch mot MarknadsTaktik i den sista omgången där det förlorande laget kan missa slutspelet. Så ett litet påpekande till vissa spelare i AGO Reklam. Reklamserien kallas även Gentlemannaserien. Målsättningen för samtliga spelare böra vara att vara en gentleman. Motiveringen för att vara en gentleman enligt ¨stadgarna¨ är enligt följande: För att få priset måste man spela schysst och ärligt. Aldrig gnälla på domaren eller på med- eller motspelare. Samt att även hålla tyst på eventuellt dåliga exemplar av lagkompisar. Man skall även ta matcherna med en ¨klackspark¨ och med glimten i ögat. Jag tycker att den enda gången man skall skälla på en medspelare är om denna uppträder dåligt eller inte kämpar, ALDRIG någonsin annars. Jag vet att AGO:s spelare brukar vara lite tuffa mot varandra och att ni tål detta. Men snacket intern i slutet på första halvleken i dag samt i pausen lät otrevligt. Några spelare tog illa vid sig även om de inte var drabbade och det var starkt att inte någon helt enkelt åkte hem. Det var över gränsen idag. Med hopp om många trevliga matcher framöver.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KAUFMANN, AGO REKLAM.

Svea – Grand Sociedad  2–2

S. Jens Lundström, Tobias Fridolfsson. G. Henrik Bengtsson, Andreas Krantz.

Svea och Grand Sociedad spelade en öppen, rolig och trevlig match i en härlig september morgon med + 15 grader i luften. Svea inledde bäst och Jens Lundström träffade ribban redan i den fjärde minuten. GS kunde sedan ta ledningen när energiknippet Henrik Bengtsson röjde väg för sig själv och slog in 1-0. I och med det målet kom GS in i matchen och spelet böljade friskt. Innan halvtidsvilans signal ljöd kvitterade Lundström. GS hade fått blodad tand och redan efter 13 sekunder in på andra hamnade bollen framför fötterna på planens bästa spelare, Andreas Krantz, som pricksköt 2-1. Nu var GS ute efter sin första seger och Krantz och Sten-Ove ¨Putte¨ Ramberg serverade sina lagkamrater med den ena mackan efter den andra. Sveas Michael Kjell stack emellan och fick på en bra träff mot krysset men Magnus Tengzelius gjorde en bra räddning. Det gjorde han även när Lundström var igenom. Däremellan tippade duktiga Magnus Wihlborg bollen i stolpen på Göran Brobergs skott. Minuterna tickade iväg och när endast 30 sekunder återstod av matchen fick GS en frispark på Sveas planhalva. Lundström gratulerade Krantz till deras första seger för i år. Frisparken slogs med 13 sekunder kvar och egentligen är det bara att skjuta bort bollen så är matchen slut men på något konstigt sätt slarvade man till det och Svea erövrade bollen och kom två mot en. När Lundström frispelade Tobias Fridolfsson var tiden ute men 100 gånger av 100 blåser domaren aldrig av i Reklamserien när någon är helt fri och ta mig sjutton så kvitterade Svea på övertid. Förut har GS haft otur i slutminuten men nu fick man skylla sig själva. Som tur var så var inte detta baklängesmål avgörande för tabellens utseende. GS måste ändå vinna i sista omgången mot Spoon. Med dagens form är det 50-50. Det var starkt av Svea att aldrig ge upp.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS TENGZELIUS, GRAND SOCIEDAD.

Tössinger – Text & Rubrik  4–4
Tö.
Fredrik Dahlström 2, Christian Bauer, Fredrik Persson. Te. Björn Schönbeck 2, Martin Berggren, Björn Westberg.

Tössinger kom till match i nytt ställ, nämligen Djurgårdens snygga tröjjer. Alla spelare utan målvakten Peter Carlsson, som hade sin egen AIK-tröjja i målet. Då är det hela på rätt Reklamserienivå. Tössinger måste vinna denna match för att återta serieledningen. Vinna måste även ett ganska formstarkt Text & Rubrik göra för att ha en chans att nå slutspelet. Ett oavgjort resultat ville ingen ha. Därför anföll båda lagen och det spelades en rolig och offensiv fotboll. T & R inledde bäst och redan efter fyra minuter laddar Tor Sundberg vänstervolleyn och bollen går i ribba, stolpe och ut. Det kändes som mål från sidlinjen men det blev det inte och protesterna uteblev. Ingen kunde avgöra detta. Tössinger spelade lite smart idag och Fredrik Dahlström på topp fick många bollar och han gjorde också 1-0. Minuterna senare nickade han även in 2-0, snacka om utdelning. T & R vet ju hur dåligt det är att leda med två mål så dom bara körde på. Martin Berggren träffade stolpen men till sist kom ett rättvist reduceringsmål när Sundberg och Berggren spelade som Brynäs på 70-talet i Hockey, där den sistnämnda la in bollen. Med 30 sekunder kvar kom även kvitteringen när duktige Björn Schönbeck måttade, måttade och måttade. Sedan sade det bara pang så satt bollen i krysset till 2-2. I den andra halvleken flyttade T & R fram mycket folk och drog upp ett högt tempo. Tössinger kontrade och kom flera gånger fyra mot tre, tre mot två och två mot en. Man slarvade i den avgörande passningen vilket fick till följd att spelet böljade fram och tillbaka som ingen annan match hittills i år. Med tio kvar sköt Schönbeck lite turligt 3-2. Då trodde man på en seger för T & R. Laget anföll också för att punktera matchen men på en kontring kunde Christian Bauer kvittera med ett skott med högern. Minuterna senare kom Fredrik Persson i samma läge och så hade Tössinger starkt vänt på steken till 4-3. Nu trodde man att Tössinger skulle vinna men fem minuter före slutet kunde Björn Westberg göra 4-4. Matchens sista chans hade sedan Berggren men Carlsson gjorde en fin störtdykning och det blev härliga 4-4. Det var många svettiga och trötta spelare efter denna match. Tyvärr tappade Tössinger serieledningen på sämre målskillnad och tyvärr missade T & R slutspelet men man får satsa på cupen i stället.
MATCHENS LIRARE: MARTIN BERGGREN, TEXT & RUBRIK.