Serie A 11:e omgången 2005

MarknadsTaktik – Slitz  2–4
M. Janne Rydberg 2. S. Jack Melcher Claesson, Jimmy Thurby, Naffe Younan, Daniel Hesser.

Det förlorande laget av Slitz och MarknadsTaktik kunde missa slutspelet. Eftersom det var en Dansk (Klaus Bengtsson) och en svensk (Pelle Ericsson) som skulle singla slant snackades det givetvis om 2-2 som ett tänkbart slutresultat vilket skulle få till följd att bägge lagen säkrar en slutspelsplats. Men när matchen väl började glömde båda lagen kvickt bort dessa EM tankar och speciellt Slitz var väldigt alerta och fokuserade. Roberth Westlund styrde spelet bakifrån och slog den ena perfekta crossbollen efter den andra. Jimmy Thurby lyfte bollen mot krysset i den fjärde minuten men Michel Rydberg var där med en näve. Slitz fortsatte att trumma på och efter dussinet minuter fick Jack Melcher Claesson ett bra skottläge och bollen satt bergsäkert i gaveln. Jack hade tagit Rutger Lindquist plats i anfallet eftersom Rulle var i Las Vegas och försökte få en filmroll i nästa James Bond film. – Jack kunde konstatera att Rulles position var rena rama semesterrollen. Men det gäller att göra mål. Jack hade sedan halvlekens sista chans men Miche var med på noterna. MT hade nästan ingenting i anfallsväg och så fortsatte det även i början på andra. I den femte minuten gör Thurby 2-0 efter fint förarbete från Michael Skoglund och minuterna senare tar Naffe Younan emot bollen, vänder bort sin bevakare samt dundrar in 3-0 med ett mäktigt skott högt upp i burgaveln. MT är ett slaget lag men dom måste ju i alla fall försöka och det gjorde dom. Man flyttade upp mycket folk framåt och chansade. Mycket riktigt så kom reduceringen som ett brev på posten när Janne Rydberg utan pardon smällde in bollen. Helt plötsligt blev det liv i matchen och Slitz började tappa sina positioner varpå J Rydberg kom i en liknande situation innanför straffområdet och vips så stod det 2-3 med fyra kvar. Daniel Hesser ville verkligen vinna och han kämpade in 4-2. Det återstod ytterligare några minuter. Duktige Michael Skoglund sköt i stolpen och där var 5-2 nära. Spelet vände och Ericsson drev bollen över halva plan men skottet i bra läge gick över och där var 4-3 nära. Matchen slutade när den var som bäst och det blev 4-2 till Slitz.
MATCHENS LIRARE: NAFFE YOUNAN, SLITZ.

Grand Sociedad – Spoon SC  3–2
G. Jonas Clefström, Mattias Tengblad, Andreas Krantz. S. Patrik Mattsson, Marcus Hallberg.

Matchen mellan Grand Sociedad och Spoon SC var verkligen en äkta ¨cupmatch¨. Förutsättningarna var glasklara. Förloraren åker ur Serie A. Spoon har två segrar och åtta förluster. GS har ingen seger men tre oavgjorda samt sju förluster. Det räcker alltså med ett kryss för Spoon. GS har verkligen inte haft marginalerna på sin sida och förlorat en massa poäng i slutminuterna, skulle första segern för säsongen komma nu när det som mest krävdes, det var frågan. Det var lite nervöst inledningsvis men GS hade lite lättare att skaffa sig målchanser. Henrik Bengtsson hade en farlig nick men Johan Lundin gjorde en förstklassig räddning. Bollen hamnade sedan framför fötterna på Göran Broberg som fick på en riktig kanon men bollen strök krysset. Sedan var det Andreas Krantz tur men Lundin styrde närskottet till hörna. Som ni hör är det mycket GS men spelet ute på plan var jämnt. GS målvakt Stefan Edberg såg till att halvchanser blev ofarliga och vilka bra utkast karln förfogar sig över. Med 20 sekunder kvar av den första halvleken sköt Krantz bollen i utsidan av stolpen så 0-0 blev paussiffror. Det stod även 0-0 efter ungefär en halvtimme trots att Krantz skjutit över och Sten-Ove ¨Putte¨ Ramberg prickat stolpen men sedan fick Grand Sociedad en Lidners knäpp. På två minuter så gjorde man både 1-0, 2-0 och 3-0, vilken urladdning. Det första målet gjorde Jonas Clefström, det andra gjorde Mattias Tengblad och det tredje satte Krantz dit. I en normal match hade det varit avgjort men de som har sett GS matcher vet att det inte är klart förrän domarens pipa ljuder för full tid. Spoon satte allt på ett kort och både Marcus Hallberg och Olle Källström hade varsin chans men Edberg var omutlig. Med tre minuter kvar kom dock reduceringen när Patrik Mattsson höll sig framme. Med tio sekunder kvar kom också 2-3 genom Hallberg som snyggt lobbade in bollen i nätmaskorna med en bakåt nick. Inte ens GS kunde sedan släppa in ett mål till för när centringen gick var matchen slut och Grand Sociedad hänger kvar i Serie A och idag tog man årets första seger och klättrade därmed över strecket för första gången. Vi lider med Spoon som endast en gång legat sist och det var efter den sista omgången.
MATCHENS LIRARE: STEFAN EDBERG, GRAND SOCIEDAD.

BOW reklam – Fotboll Direkt  8–2
B. Christer Uhrlin 5, David Nildén 3. F. Erik Sylvén 2.

Reklamserien lyfter på hatten för seriesegrarna BOW reklam. Idag var man på allra bästa spelhumör mot Fotboll Direkt som därmed missade slutspelschansen. Direkt från Las Vegas kom Christer Uhrlin och gjorde mål redan efter 40 sekunder. Efter två minuter så gjorde samma man även 2-0. 30 sekunder senare var Patrik Ståhl nära att reducera men bollen slogs bort på mållinjen varpå BOW kontrade och Uhrlin träffade stolpen. Sedan fick Andreas Gustafsson tag på bollen och slog upp den till Erik Sylvén (känns det igen), som tog ner den och gjorde snyggt 1-2. Sedan var det David Nildéns tur att pricka stolpen. Uhrlin var redan utsedd till matchens lirare när han dessutom passar på att göra ett av de snyggaste målen i årets Reklamserie. Han stod nere på kortlinjen och fintade upp backen på läktaren när han lyfte bollen över honom. Sedan tog han ner skinnet och avancerade mot mål. Han lurade målvakten så han trodde att bollen skulle passas snett inåt bakåt men Uhrlin la bollen mellan målvakt och stolpe. Det liknade lite Kurre Hamrins mål i VM 1958 men det här var mycket snyggare. Uhrlin kallades ju för Nacka när han var ung. Minuterna senare så smäller Nildén in 4-1. Då hade matchuret endast tickat iväg till tio minuter, vilken inledning på matchen. Sedan lugnade det ner sig lite för att sedan ta ny fart igen. Efter 30 sekunder in på andra så gjorde Uhrlin sitt fjärde mål. Matchen var givetvis redan över men Nildén passade på att öka på till både 6-1 samt 8-1 och däremellan gjorde Uhrlin sitt femte. Firman Uhrlin & Nildén svarade alltså för åtta mål tillsammans, vilket radarpar. Sylvén reducerade till 2-8 men några fler mål blev det inte. Däremot bör Sylvén vackra klack i ribban nämnas. Grattis BOW reklam, FD höll inte hela vägen i år tyvärr. Noterbart var Andreas Gustafsson outtröttliga slit matchen igenom, vilket flås och vilken teknik.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER UHRLIN, BOW REKLAM.

AGO Reklam – Svea  8-1
A. Jerry Månsson 3, Peter Waltre 2, Per Apelgren 2, Fredrik Dahlin. S. Jens Lundström

När AGO Reklams spelare åkte till matchen visste dom inte om dom skulle nå slutspelet. När dom kom till matchen såg dom med glädje BOW reklam leka med Fotboll Direkt vilket betydde att slutspelsplatsen var säkrad. AGO kunde spela ut och chockade Svea när man tog ledningen med 3-0 redan efter fem minuter. Under de sista fem minuterna på halvleken ökade man dessutom på till 5-0 och AGO var helt överlägsna. Svea kanske gjorde sin sämsta halvlek för året. AGO slog sedan av lite på takten medan Svea tog sig i kragen och visade upp lite kvalitet. Matchen slutade till sist 8-1. AGO släppte fram två debutanter i form av Jerry Månsson och Peter ¨före detta Forsberg¨ Waltre. Dessa herrar svarade för fem mål tillsammans. Per Apelgren var pigg värre första halvtimman och gjorde två mål varav det ena var en riktig läckerbit. Den blivande gentlemannen Fredrik Dahlin satte även han in en strut. Sveas tröstmål svarade Jens Lundström för. Han kom i hög fart, vaggade lite åt höger, gick åt vänster och i steget laddade han stora kanonen i nättaket. Det skall bli kul att följa Lundström nästa säsong, det går verkligen framåt med stormsteg. Waltre var en äkta korplirare. Månsson och Martin Eisele hade varsin stolpe. Säsongen fortsätter för AGO med både slutspel och cup medan Svea har spelat färdigt.
MATCHENS LIRARE: PETER WALTRE, AGO REKLAM.

Digaloo – Text & Rubrik  1-7
D. Jonas Andersson. T. Tor Sundberg 3, Niklas Anbratt 2, Roger Tell, Alexander Rauscher.

Text & Rubrik slipade formen inför cupäventyret senare i höst och man slog enkelt tillbaka ett blekt Digaloo. Tor Sundberg sprang som i forna dagar och gjorde tre mål redan i den första halvleken samt sköt två i stolpen, det ena efter en delikat passning från Sture Johansson. Roger Tell och Alexander Rauscher gjorde också varsitt vilket betydde en ledning med 5-0 redan i paus. Det enda Digaloo hade i målsituationer var Ronny Kannerbergs två skott som otroligt nog inte gick i mål. Den andra halvleken blev betydligt jämnare varpå slutsiffrorna skrevs 7-1. Niklas Anbratt krönte matchen med två fina mål medan Jonas Andersson tröstmålade för Digaloo. Anderssons mål var en riktig delikatess, nästan i klass med Halmstads Islänning. Båda dessa lag har en rolig kvartsfinal i cupen att se fram emot men i serien är det slutspelat.
MATCHENS LIRARE: TOR SUNDBERG, TEXT & RUBRIK.

Abby Norm – Tössinger & Co  2-1
A. Dan Sahlin, Niklas Heplinger. T. Fredrik Dahlström.

Den sista matchen i årets Serie A spel var inte vilken skitmatch som helst. Nämligen mötet mellan giganterna och två av de tilltänkta mästarlagen enligt oddsen, Abby Norm och Tössinger. Matchen började lite tufft och gnälligt men avslutade på ett mycket bra och trevligt sätt. AN var ett snäpp bättre i den första halvleken och man gick också rättvist till halvtidsvilan med en 1-0 ledning efter mål av Dan Sahlin som var iskall inne i straffområdet innan han la in bollen. I den andra halvleken ökade AN trycket och först spelade Niklas Heplinger fram Sahlin men Peter Carlsson räddade. Sedan spelade Thony Andersson och Sahlin vägg två gånger om inne i straffområdet där den förstnämnda till sist sköt men Carlsson gjorde ytterligare en räddning. I den sjunde minuten kontrade Tössinger och Fredrik Dahlström kunde påpassligt kvittera till 1-1. Matchen var nu helt öppen och båda lagen anföll för seger. Under de sista fem minuterna dominerade Sahlin där skotten ven runt stolparna och det var en gåta att inte något skott gick i mål. AN har ju som bekant Sveriges offensivaste målvakt i form av Kaj Eskelinen, som även visade prov på fina räddningar. Med två minuter kvar kom ett avgörande. T Andersson spelade fram Heplinger som mötte med vänstern och pang så satt bollen vid närmsta stolpen. Tössinger orkade inte svara på det målet så AN vann med 2-1. Båda dessa lag är kvar i cupen samt skall spela slutspel, en rolig avslutning på säsongen väntar runt hörnet.
MATCHENS LIRARE: DAN SAHLIN, ABBY NORM.