Slutspel 2005 - Final

Tössinger & Co – BOW Reklam  2–5
T. Fredrik Dahlström, Erik Johannisson. B. David Nildén 2, Peter Kisfaludy, Hans Pettersson, Christian Hosenfeld.

Jublet bröt ut då lagkaptenen Michael Eklund gjorde sitt första byte med 3-4 minuter kvar av matchen. BOW hade då en 5-2 ledning efter disciplinerat och effektivt spel. BOW angav tonen direkt då Peter Kisfaludy slog in 1-0 via stolpen och målvakten Peter Carlssons rygg efter bara någon minut. Carlsson var olycklig några minuter senare då han tappade bollen till Hans Pettersson som kunde göra 2-0. När sedan David Nildén slog in 3-0 efter dryga 10 minuter trodde man det var kört men Tössinger kom tillbaka. Fredrik Dahlström nickade in reducering och sedan hade Erik Johannisson ett rungande skott i stolpen. Mitt i Tössinger-pressen kontrade Hans Pettersson och Christian Hosenfeld, där den sistnämnde satte 4-1 bergsäkert. I andra såg det tämlingen säkert ut innan Erik Johannisson bjöd på ett sällan skådat konststycke. Han drog tre man med att par två-fotare och avslutade med en klassisk tåpaj i närheten av krysset. Tössinger försökte verkligen men BOW:s försvar var kompakt anförda av Thomas Nyström. Med dryga fem minuter kvar kunde David Nildén "stänga matchen" efter ett vackert kontringsanfall där Olle Jeansson stod för den sista passen. Bröderna Wicksell fick därmed en efterlängtad titel som de väntat 26 år på (Lidman & Wickzell vann 1979).

MATCHENS LIRARE: DAVID NILDÉN, BOW REKLAM

Match om 3:e pris

Expressen – Slitz  8–7 (efter straffar. 2-2 vid full tid)
E. Thomas Lundin, Kimmo Rolin. Straffmål: Kimmo Rolin, Michael Eklund, Patrik Myrbäck, Martin Hamrin, Thomas Lundin, ?. S. Mathias Zakrisson, Rutger Lindquist. Straffmål: Peter De Clairac, Mathias Lind, Rutger Lindquist, Roberth Westlund, Naffe Younan.

Expressen började klart bäst och tog välförtjänt ledningen genom Thomas Lundin (vem annars?). Slitz jobbade sig i matchen och i andra halvlek fick de hjälp av en försvarare som förlängde Mathias Zakrissons utkast in i eget mål. Rutger Lindquist kunde sedan göra 2-1 och då var Slitz inne i en bra period. Expressen tog sig samman och lyckades kvittera genom Kimmo Rolin. Sedan hade Expressen ett gyllene läge att avgöra i slutsekunderna. Detta gjorde inte så mycket eftersom man var starkast i straffläggningen.

MATCHENS LIRARE: KIMMO ROLIN, EXPRESSEN.