Slutspel 2005 - Kvartsfinaler

Slitz – AGO Reklam  5–3 (efter straffar, full tid 2-2)
S. Naffe Younan, Jack Melcher Claesson. Straffmål: Peter de Clairac, Mathias Lind, Rutger Lindquist. A. Per Jonsén, Per Apelgren. Straffmål: Per Apelgren.

Den första kvartsfinalen mellan AGO Reklam och Slitz blev en riktig rysare. Matchen hade två skilda ansikten. Den första var ett långt jämnt ställningskrig utan klara målchanser medan den andra var öppen, tempostark och med mängder av målchanser för bägge lagen. AGO hade ett större bollinnehav inledningsvis men det var också därför Slitz backade hem. Första halvlek slöt 0-0 och närmast nätkänning var Per Jonsén som i slutet sköt ett skott i gaveln och ett på en utrusande Mathias Zakrisson. Det blev inget mål de gångerna för Jonsén men redan efter 30 sekunder in på den andra halvleken fick AGO en drömstart när Jonsén stötte in 1-0. AGO som sett mycket starka ut den senaste månaden och visat prov på fin form kom nu in i en mycket bra period och dominerade matchbilden. Som ett brev på posten kom också 2-0 genom Per Apelgren som tryckte in en retur efter att Magnus Laurin skjutit. När tio minuter återstod av matchen tydde ingenting på att AGO skulle tappa greppet och absolut ingenting tydde på att Slitz helt plötslig skulle börja skapa målchanser. Men så fick Slitz en hörna och efter ett flipperspel inne i straffområdet hamnade bollen hos Naffe Younan som smällde in reduceringsbollen i nättaket. Nu blev fart på Slitz spelare som började röra på sig samtidigt som dom flyttade upp folk. AGO fick en rad kontringslägen och matchen böljade fram och tillbaka i ett högt tempo. Med sju minuter kvar slog Jack Melcher Claesson ett inlägg som till sist blev ett snyggt självmål. Helt plötsligt och helt utan förvarning stod det 2-2. Sista fem sex minuterna blev dramatiska. Båda lagens spelare tröttnade i det hårda tempot och vilket lag som helst kunde avgöra men det blev 2-2 och straffar fick tillgripas. Slitz vann lotten och inledde enligt nedan. Peter de Clairac 1-0, Kent Svensson miss, Mathias Lind 2-0, Per Apelgren 2-1, Daniel Hesser miss, Per Jonsén miss, Rutger Lindquist 3-1 och Fredrik Dahlin miss. Vi gratulerar Slitz till semifinalplatsen efter en makalös vändning. Samtidigt lider vi med AGO som har spelat klart för i år, dom hade mer att ge.
MATCHENS LIRARE: NAFFE YOUNAN, SLITZ.

Tössinger – MarknadsTaktik  3–1
T. Fredrik Dahlström 2, Fredrik Persson. M. Janne Rydberg.

Tössinger har haft en stor styrka i år och det är att dom vinner fast spelet inte stämmer alla gånger. Denna kvartsfinal började MarknadsTakik bäst. Redan efter 30 sekunder låg bollen och dansade på Tössingers mållinje innan den rensades bort. Fem minuter senare var vi beredda att anteckna 1-0 för MT men Janne Rydbergs fina nick gick strax utanför. Efter halva halvleken kom Tössinger in i matchen och Johan Wallberg sköt ett skott som Michel Rydberg räddade. Returen från nära håll sköt Fredrik Dahlström utanför. Minuterna senare spelade pigge Wallberg fram Dahlström som fri med målvakten gjorde 1-0. Tössinger var nu på gång ordentligt och i slutsekunderna skjuter Wallberg ett närskott som Rydberg gör en grym enhandsräddning på. Tössinger inledde den andra halvleken som man slutade den första. Men efter en hörna från de blåa så kontrade MT och Janne Rydberg kom helt ren med målvakten och skickligt kvitterade han. Nu var det match igen men med tio kvar så tog Tössinger över kommandot igen och Adam Stevens slår ett grymt inlägg ungefär från den högra hörnflaggan och vid den bortre stolpen kommer Fredrik Persson farande samt nickar i den bortre stolpen och via den andra stolpen och in. Det var ett mycket snyggt mål med en liten gnutta flax. Nu tappade MT allt ordnat spel och det var bara en tidsfråga innan 3-1 skulle komma. Visserligen hade Mikael Brunell ett bra läge men Tössinger radade upp chanser där Rydberg var sagolik i målet. Med fyra kvar fick till sist Dahlström på en bra träff som satt otagbart. MT gjorde ett sista försök och flyttade upp folk. Pelle Ericsson fick den stora chansen men Peter Carlsson var med på noterna och till sist vann Tössinger rättvist. Tyvärr MT.
MATCHENS LIRARE: JOHAN WALLBERG, TÖSSINGER.

BOW reklam – Carat  7–5 (efter straffar, full tid 3-3)
B. David Nildén 2, Hans Pettersson. Straffmål: Hans Pettersson, Bengt Jonevret, Christian Hosenfeld, Peter Kisfaludy. C. Peter Arnesson 2, Mikael Djulstedt. Straffmål: Peter Arnesson, Joachim Persson.

Rubriken var klar (storskräll av Carat), inledningstexten var också klar (traditionen är stark i Reklamserien, ¨åttan¨ slog tillbaka ¨ettan¨ igen) och matchen var ju egentligen också klar. De suveräna seriesegrarna BOW reklam var mycket, mycket illa ute idag. Det var svårspelat eftersom det var tre minusgrader vilket gjorde planen hård för första gången i år. Det blev också en tillknäppt första kvart nästan kliniskt fri från heta målchanser. Med fem minuter kvar av den första akten kommer en hög lyra in i Carats straffområde och som skjuten ur en kanon kommer Hans Pettersson farande samt nickar in 1-0. En glad målskytt jublar så att folket måste vaknat i husen intill. Ett lag är ju alltid sårbart efter ett mål och mycket riktigt. Efter en hörna hamnar bollen framför fötterna på Peter Arnesson som dunkar in kvitteringen i nättaket. Den andra halvleken blev däremot öppen och svängig. Peter Kisfaludy fick den första chansen när bollen hamnade framför fötterna på honom inne i straffområdet. Skottet gick dock utanför. Minuten senare slår Henrik Bertmar en fin passning till Mikael Djulstedt som blev ovanligt fri framför målet och gjorde också 2-1. Carat spelade mycket smart, ja man spelade som BOW brukar göra. Med tolv minuter kvar kommer Carat i ett två mot ett läge. Joachim Persson håller iskallt i bollen och serverar den till Arnesson som enkelt rullar in 3-1 och Arnesson såg mycket nöjd ut. Carat hade alltså vänt 0-1 till 3-1. Carat är nu inne i ett vinnarstim och Persson skjuter ett bra skott som Henrik Strömblad räddar förtjänstfullt. Spelet vänder och BOW svarar för ett fint anfall men Thomas Nyströms närskott går utanför. Ni hör ju att det är lika nära ett 4-1 mål för Carat som ett reduceringsmål till 3-2. Carat ser ut som ett segrarlag i detta läge. Den hårdföra backen i BOW, Thomas Nyström, vägrar att förlora och manar på sina killar, - kom igen, vi har vänt sådana här lägen, ge järnet. Precis då klackar HP fram David Nildén som överraskar alla med att dra till ett skott med högern. Det blir en riktig projektil i kryssribban och in och så stod 2-3. Med fyra minuter kvar är matchen nära att avgöras men Strömblad gör en grym räddning på Djulstedts skott. När matchuret visar en minut kvar så snappar BOW:s forcheckande spelare upp bollen och Kisfaludy spelar genialt fram Nildén som bredsidar in 3-3 i det öppna målet. Det var oerhört starkt av BOW att hämta upp 1-3 under de sista fem minuterna och kvittera i slutminuten. Det måste kännas grymt för Carat som var nära att skrälla men straffar skull visa vilka som gick vidare. BOW reklam inleder enligt nedan. Hans Pettersson 1-0, Fredrik Malmfält över, David Nildén (Per Boquist kanonräddning), Mikael Djulstedt över, Bengt Jonevret 2-0, Peter Arnesson 2-1, Christian Hosenfeld 3-1, Joachim Pehrsson 3-2 och fram steg Peter Kisfaludy och såg sitt skott gå via Boquist händer upp i nättaket. BOW hade rest sig på nio men samtidigt lider vi med Carat, som gjort en mycket bra säsong, men det kommer flera.
MATCHENS LIRARE: DAVID NILDÈN, BOW REKLAM.

Abby Norm – Expressen  2–6
A. Dan Sahlin 2. E. Thomas Lundin 5, Patrik Myrbäck.

Under de två första minuterna kände Expressen och Abby Norm lite på varandra likt två tungviktsboxare. Sedan blixtrade det till ordentligt resten av halvleken. Båda lagen gick på offensiven och matchen var mycket intensiv. Efter elva minuter så gav Dan Sahlin AN ledningen. Sedan hade Expressen en grym period och på fyra minuter gjorde man tre mål så att 0-1 blev till 3-1. Vid kvitteringen spelade Martin Hamrin fram Magnus Klint som i sin tur genialiskt spelade fram Thomas ¨Ludde¨ Lundin som bara hade att stöta in bollen i ett tomt mål. Vid 2-1 sköt Ludde en frispark rätt igenom allt folk inne i straffområdet och in i mål. 3-1 tryckte Patrik Myrbäck in från nära håll. Roger Lundqvist var även nära att göra 4-1 men bollen tog i stolpen efter fint spel. Istället vände spelet och Sahlin kunde efter en tilltrasslad situation få bollen mot mål. Därifrån domaren stod gick det inte att se om bollen var inne mellan alla ben och stråkastarnas skuggor. Det blev några tysta sekunder eftersom AN spelare inte jublade ordentligt men sedan sa Expressens gentleman Kimmo Rolin att bollen var inne. Eftersom domaren litar på honom till 100% blåstes det en målsignal och eftersom det inte blev några protester så var det garanterat mål. Ja så kan det gå till i Reklamserien och det är väl en av anledningarna till att den är så populär. Fair play är ett bra ord. I pausen var det mycket surr om den andra halvleken hos bägge sidor. Jag kan reflektera att vädrets makter spelar oss ett spratt så här i sena oktober. Igår var det –3 grader, hård plan och bistra nordliga vindar. Idag var det +10 grader, blöt och mjuk plan samt lätta västliga vindar. I början på den andra halvleken var Expressen rädda om sin 3-2 ledning samtidigt som AN tog ett bastant grepp om händelserna. Expressen var inte vana att spela försvarsspel för AN skapade den ena farligheten efter den andra. Antingen ven bollarna runt både ribba och stolpe eller så gjorde Niclas Fröberg fantastiska prestationer. Det var en gåta att inte kvitteringen kom. Efter tio minuter så kom Expressens i sin första riktiga kontring efter det att Fadi Afram haft en jättechans i momentet innan och på den gjorde planens kung, Ludde, 4-2. Detta mål stärkte Expressen som var nere i brygga men AN fortsatte att ösa på för fulla segel. Sahlin hade en bra chans men Fröberg räddade varpå Ludde kontrade in 5-2. Med sex minuter kvar sköt Kaj Eskelinen ett skott från nära håll och nu var domarens pipa halvvägs upp till munnen för att blåsa mål men bollen smet precis utanför stolpen. Vad tror ni då hände, jo Expressen kontrade och Ludde gjorde sitt femte mål och matchresultatet visade 6-2. Det blev inga fler mål och en skräll var ett faktum. Expressens 6-2 på Abby Norm ger eko i hela Reklamserien. Det är sällan man får beordra en spelare i en kvartsfinal att inte göra fler mål, ett styrkebesked till 44-årige Thomas Lundin. AN missar festen på tisdag och har spelet färdigt tyvärr.
MATCHENS LIRARE: THOMAS LUNDIN, EXPRESSEN.