Slutspel 2005 - Semifinaler

Tössinger – Expressen  4–3
T. Fredrik Dahlström 2, Stefan Alvén, Robert Westerberg. E. Thomas Lundin 3.

De regerande mästarna Tössinger är klara för ytterligare en final efter en riktig holmgång mot årets uppstickare Expressen. Tyvärr förstördes stämningen en aning för att inte några få spelare förstod nivån på arrangemanget. Man kunde tro att det var en kvalmatch till division 5, Nordöstra lokalserien i London. Tössinger hade ett mycket bra försvarsspel över hela planen den första halvtimmen och tillät inte Expressen komma med sina svepande anfall. I den femte matchminuten lyfter Fredrik Dahlström bollen i insidan av stolpen. Fem minuter senare fintar den första halvlekens bästa spelare, Stefan Alvén, bort sin bevakare samt retfullt och iskallt bredsidar han in 1-0 otagbart i burgaveln. Ytterligare några minuter senare får Christian Bauer ett bra läge men han är ovan i den rollen och lobben går över. Expressens första målchans kom efter en kvart men Thomas ¨Ludde¨ Lundins¨ frispark går utanför. Med tre minuter kvar av halvleken så gör Tössinger även 2-0 på en kontring. Det målet hade lite bitter eftersmak i munnen. Det var osäkert vilka som skulle få ett inkast ungefär vid mittlinjen. Gentlemannen Kimmo Rolin gav bollen till en Tössingerspelare som satte igång spelet. Vissa spelare i Expressen uppfattade aldrig det hela och var på väg framåt. Men mål blev det. I början på andra hade Tössinger fortsatt kontroll på matchen och i en flygande kontring dundrade Adam Stevens på ett skott som Niclas Fröberg tippade i stolpen. Det blev inte 3-0 där men några minuter senare spelade Dala fram Robert Westerberg som kom helt solo med målvakten och han väntade, väntade och till sist rullade han elegant in 3-0 inför vilt jublande lagkompisar. I normala fall hade matchen varit slut. Expressen hade nu bara en sak att göra och det var att beordra full fart framåt samt chansa hej vilt. Med tio kvar rinner Rolin igenom innanför straffområdet och för en gångs skull är domaren nära händelsen och tänker blåsa en solklar straff. Det blev alldeles tyst så ett tag kändes det som om det var en filmning och att det var Alvén som var syndabock är ju ovanligt. Men Rolin filmar ju aldrig så straff blåstes och det var helt i sin ordning. Ludde slog behärskat in 1-3 och bara minuten senare är Ludde i farten igen och han forcerar in även 2-3. Från att matchen varit körd så stod det helt plötsligt 2-3 med nio minuter kvar. Efter att matchen verkligen tagit fart igen så böljade spelet fram och tillbaka. Dala gör sedan ett klassiskt mål när han urstarkt rundar Expressens försvar samt målvakten och rullar behärskat in 4-2. Nu var det väl klart, men icke. Med två minuter kvar vådaskjuter slutspelets bästa spelare, Ludde, 3-4 på en frispark där bollen med hög fart prickar krysset. Sista minuten blir dramatisk. Dala kan få en straff för hakning men domaren friar. Spelet vänder och nu kan Expressen få en straff men givetvis friar domaren igen för en liknande situation. Bollen hamnar hos backen Skog som drar till på halvvolley samt får en drömträff. Bollen är på väg mot krysset men då dyker gubben i lådan upp eller med andra ord Kim Ekman. Den gul gröna Bollstanäsmössan åker världens väg men han räddar en kvittering, vilken rysare. Tössinger vinner rättvist men Expressen skall hyllas för att ha vänt ett hopplöst 0-3 med tio kvar samt 2-4 med fyra kvar till att få till en kvitteringschans i slutsekunderna.
MATCHENS LIRARE: STEFAN ALVÈN, TÖSSINGER.

BOW reklam – Slitz  1–0
B. Bengt Jonevret.

De suveräna seriesegrarna BOW reklam hade även i semifinalen marginalerna på sin sida. Denna match kom inte upp i samma kvalitet som den första semifinalen. Det var överraskande Slitz som tog tag i taktpinnen och spelade mycket smart. Under de första 25 minuterna hade Slitz de fem vassaste chanserna och borde varit i ledningen med 1-0 eller kanske mer. Rutger ¨Rulle¨ Lindquist lyfte bollen över i den sjätte minuten och minuten senare klackade samma man bollen mot mål men på mållinjen stod Olle Jeansson som en räddande ängel. Nästa chans hade Jack Melcher Claesson när han sköt ett bra skott från 15-16 meter men en skymd Henrik Strömblad räddade i sista sekund. Rulle var ganska alert idag men även hans tredje chans undvek nätet. I början på andra har Johan Malmberg ett jätteläge efter hörna men nicken går utanför. Med kvarten kvar skapar BOW sin riktigt första heta målchans. Christian Hosenfeld skjuter och Peter Kisfaludy hoppar över bollen men Mathias Zakrisson gör en fin fotparad. Sista tio minuterna är helt öppna och vi minns när Thomas Nyström slår en långboll varpå Bengt Jonevret går upp och vinner en nickduell. Bollen hamnar framför fötterna på Kisfaludy som skjuter över. I anfallet efter blir det en tilltrasslad situation framför Slitz mål. Zakrisson räddar det första skottförsöket men bollen ligger fritt inne i straffområdet och Jonevret har bara att raka in bollen i det öppna målet. Slitz känner sig lite bestulna eftersom man haft både det bättre spelet och det vassaste chanserna. Men som duktiga Naffe Younan säger, - det gäller att göra mål. I matchens absolut sista sekunder flyttar Slitz fram allt folk efter en frispark från halva plan. Det blir kalabalik inne i straffområdet och spelarna skriker på straff för både hands och fasthållning. Hands var det definitivt inte för Jeansson fick bollen på höften och straff blåser man aldrig för i slutsekunden efter en tveksam situation. Det hade varit mycket grymmare att blåsa straff och publiken som stod kvar och tittade som spelat första matchen höll med. Slitz var besvikna och mest besviken var nog Rulle som dessutom påpekade att han inte fått en straff med sig de senaste sju åren. Jens Lundström får väl leta igenom texterna för det låter ju konstigt eftersom Rulle är som en Italienare ibland. Grattis BOW, nu har ni chansen på eran första mästartitel i modern tid i Reklamserien. Man har dock en cuptriumf.
MATCHENS LIRARE: PETER DE CLAIRAC, SLITZ.