Grand Sociedad – Kanal 5  4–3 (0-0 vid full tid)
G. Straffmål: Magnus Hörberg, Mathias von Sivers, Jörgen Lindqvist, Mattias Mildenborn. K. Straffmål: Johan Gyllenpalm, Daniel Cedercrona, Christer Plars.

Så var det dags för höstens första cupmatch och tillika årets första 8-delsfinal. Matchen gick av stapeln mellan jumbon i Serie A, Grand Sociedad, och mittenlaget i Premier League, Kanal 5. Inledningen på matchen gick i ett blixtrande tempo. Femmans Fabian Cooper nickade i stolpen på direkten och GS Andreas Krantz hade en kanon i överliggaren. Då trodde vi på en målrik historia men de båda duktiga målvakterna Joakim Norling och Jakob Nilsson höll tätt hela den första halvleken. Andra halvlek var ganska svängig och öppen. 0-0 stod sig men med tre kvar var Jörgen Lindqvist nära att spräcka nollan men bollen tog i stolpen varpå det hela slutade 0-0. Straffar fick tillgripas. Kanal 5 vann lotten och valde att inleda enligt nedan. Noterbart var att Kanal 5 hade en hela 15 man stark trupp på plats denna fina sensommarmorgon, strongt. Sami Vikback (Nilsson räddade), Magnus Hörberg 1-0, Johan Gyllenpalm 1-1, Mathias von Sivers 2-1, Daniel Lundin (Nilsson räddade), Jörgen Lindqvist 3-1. Med två straffar kvar från vardera lag så var matchen så gott som avgjord. GS skulle missa två och K5 skulle sätta två och då skulle det vara oavgjort. Straffdrama är dock straffdrama. Daniel Cedercrona 3-2, Ulf Olofsson (Norling räddade), Christer Plars 3-3, Andreas Krantz (Norling suverän benparad). Det otroliga hände och nu fick de avgöras efter modellen en och en. Johan Westman (Nilsson räddade) och stor matchhjälte kunde Mattias Mildenborn bli och det blev han. Vilket drama.
MATCHENS LIRARE: JAKOB NILSSON, GRAND SOCIEDAD.

Mediaedge: cia – Tössinger  0–4

T. Fredrik Dahlström 2, Mikael Nilsson, Mathias Tauberman.

Topplaget i Serie A, Tössinger, var tvungna att lägga i fyrans växel (av fem) för att besegra ett kämpande Mediaedge: cia. Tössinger rivstartade och tog också ledningen med 1-0 efter ett grant skott i krysset från Mikael Nilsson. Sedan var Tössinger nära att öka på ledningen flera gånger om men Göran Malmborg var helt grym i målet. Efter en kvart var det faktiskt nära en kvittering när duktige Tomas Krywult fick på en bra träff men Peter Carlsson fick sträcka ut sin fulla längd och tippa bollen till hörna. Med 30 sekunder kvar av den första halvleken kom dock 2-0 genom Fredrik Dahlström. I den andra halvleken visade sedan Malmborg upp ett målvaktsspel som ingen annan presterat under denna säsong. Trots det gick Tössinger ifrån till slutresultatet 4-0 efter det att Mathias Tauberman gjort trean och Dahlström fyran på straff.
MATCHENS LIRARE: GÖRAN MALMBORG, MEDIAEDGE: CIA.

BOW reklam – Dagens Nyheter  5–1
B. Christian Hosenfeld 2, David Nildén 2, Peter Kisfaludy. D. Självmål.

Formstarka BOW reklam går knappt att stoppa för tillfället. Matchinledningen blev intressant. BOW höll i bollen i två minuter utan att någon spelare i Dagens Nyheter rörde den. Sedan hamnade bollen nere hos Henrik Strömblad i målet som kastade bollen i huvudet på Christian Hosenfeld och helt otroligt studsade bollen i mål. Snacka om ett äkta självmål. BOW greps inte av någon panik utan rullade på riktigt bra samtidigt som DN försvarade sig föredömligt. DN var laddat och David Balsam var på plats en hel kvart innan matchstart. I den åttonde minuten så gjorde den 52 Allsvenska spelaren genom tiderna debut i Reklamserien när självaste Johan Mjällby äntrade planen. Några minuter senare så låg en spelare raklång inne i motståndarnas straffområde samt nickade bollen strax över. Spelaren reste sig och det var inte Mjällby utan Michael Eklund! Precis när vi trodde att DN skulle gå till paus med en ledning så kvitterade Hosenfeld till 1-1. När sedan Peter Kisfaludy först nickade i ribban och sedan slog in sin egen retur till 2-1 redan efter 35 sekunder på den andra ronden gick inte BOW att stoppa. Trots att Balsam storspelade i målet gick BOW ifrån till 5-1 efter ytterligare ett mål från Hosenfeld samt två fina strutar från David Nildén. BOW hade 12 spelare på plats samt chefen Bosse Wicksell och man vann efter stort spel. DN föll med flaggan i topp.
MATCHENS LIRARE: HENRIK STRÖMBLAD, BOW REKLAM (årets mål).

AGO – Text & Rubrik  3–2
A. Lars Zetterlund 2, Fredrik Sträng. T. Jonas Persson, Niklas Anbratt.

För några dagar sedan vann Text & Rubrik över AGO med 3-1 efter att T & R gjort ett tidigt mål. Idag var rollerna ombytta för nu var det AGO som tog ledningen i den första minuten genom Lars Zetterlund. AGO fick då vind i seglen och kunde gjort både ett och två mål till men istället kontrade Jonas Persson in 1-1. Trots att AGO förde spelet var Persson bara en stolpträff från att ge T & R ledningen. I den andra halvleken så gick båda lagen på offensiven och spelet jämnade ut sig. Med tio kvar så sköt Fredrik Sträng ett bra skott med vänstern i ribban, så när pigge Zetterlund prickade in 2-1 var det rättvist. Minuterna senare gör Sträng årets lobbmål när han från nära håll lobbar in bollen med vänstern till en tvåmålsledning. Då trodde vi att matchen var över. T & R chansade och flyttade fram mycket folk varpå målchanserna avlösta varandra. Det var lika nära att bli 4-1 som 3-2 och med fyra kvar så reducerade T & R på straff genom Niklas Anbratt. Det blev nervösa slutminuter men AGO höll undan och går vidare till kvarten.
MATCHENS LIRARE. FREDRIK STRÄNG, AGO.

Hill & Knowlton – FC Seasons  0–3
Nisse Calamnius, Olle Källström, Kalle Schröder.

FC Seasons tog sig vidare i cupen efter en säker 3-0 seger över formsvaga Hill & Knowlton. Det stod fortfarande 0-0 efter en kvart men sedan spräckte Seasons nollan när Nisse Calamnius kom fri från halva plan, han drog sig lite åt höger samt rullade in bollen till vänster, hur kyligt som helst. Matchen var inte klar förrän det var tio minuter kvar för då gjorde Olle Källström 2-0. I slutminuter ökade Kalle Schröder på till slutresultatet 3-0. FC Seasons har en spännande höst framför sig medan H & K måste rycka upp sig lite.
MATCHENS LIRARE: NISSE CALAMNIUS, FC SEASONS.

Expressen – Svea  9–1

E. Martin Hamrin 3, Thomas Lundin 2, Michael Eklund 2, Magnus Laurin, Kimmo Rolin. S. Thomas Svensson.

Expressen fick en behaglig resa fram till kvartsfinalen. Man gick ganska enkelt fram till en 3-0 ledning i paus mot Svea efter det att Thomas Lundin, Martin Hamrin och Magnus Laurin svarat för målen. Svea slog i alla fall ett nästan oslagbart rekord i dagens match. 60-åriga Thomas Svensson och 10-åriga Emil (lill Jensa) Lundström befann sig samtidigt på plan. Det skiljde med andra ord 50 år vilket är lika många år som Reklamserien är. Det otroliga hände under den första minuten på andra när E Lundström spelade fram Svensson som fick en tå på bollen och så var det reducerat. Matchen avgjordes definitiv med åtta kvar då Expressen gjorde 4-1. Då sprang Svea in i väggen varpå Expressen rullade på som aldrig förr varpå slutresultatet skrevs till 9-1. Hamrin svarade för tre och både Lundin och Michael Eklund satt dit två var. Kimmo Rolin bokfördes även han för ett mål.
MATCHENS LIRARE: MARTIN HAMRIN, EXPRESSEN.

Carat – Digaloo  4–0
C. Mikael Djulstedt 2, Peter Arnesson, Fredrik Malmfält.

Serieledarna i Premier League, Carat, mot slutspelslaget i Serie A, Digaloo, hur skulle detta sluta? Jo Carat inledde lugnt och stabilt, ökade efterhand samt blixtrade till ordentligt sista tio. Den första halvleken var jämn och båda lagen hade väl ungefär två bra lägen var. Digaloos Tommy Svensson sköt strax utanför och Johan Hellrup hade en språngnick över. Carats Joachim Molin och Stefan Palmquist hade var sitt fint läge. Vi trodde att halvleken skulle sluta mållös men det ville inte Mikael Djulstedt, som kom farande bakifrån, skar in mot mitten samt sköt ett överraskande och bra skott som smet in invid ena stolpen. I den andra halvleken blev matchen allt bättre och Carat hade ett mycket bra försvarsspel samt kontraslog med både finess och list. Peter Arnesson träffade ribban men 2-0 målet kom några minuter senare när Martin Andreasson (som f.ö. växte ut till en jätte under matchens gång) påpassligt kastade ett inkast till Arnesson som i sin tur skarvade in bollen. Digaloo försökte och försökte men missade alltför ofta den sista avgörande passningen och med tre minuter kvar kom nådastöten när Djulstedt smällde in sitt andra mål för dagen samt matchens 3-0 mål. Sedan gjorde Andreasson en 30 meters rusch men avslutningen satt i stolpen. Nu var det Carat för hela slanten och matchen avslutades med att Fredrik Malmfält lät sin vänster tala och 4-0 är siffror som ger eko i Reklamserien och vi säger det igen, Carat är redo för större uppgifter.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL DJULSTEDT, CARAT.

Slitz – FLT  2–1
S. Roberth Westlund, Peter de Clairac. F. Jari Hållman.

Serie A laget Slitz inledde matchen i ett rasande tempo mot Premier League laget FLT. Redan efter 30 sekunder sköt pigge Peter de Clairac över från ett bra läge och sedan fortsatte Slitz att trumma på. FLT försvarade sig berömvärt samtidigt som målvakten Jonas Ringström storspelade. FLT redde ut stormen och efter dussinet minuter kontrade man dessutom in 1-0 efter att Jari Hållman lite turligt men samtidigt påpassligt höll sig framme. Efter det målet kom Slitz av sig helt och hållet samtidigt som FLT spelade upp den bästa 15 minuters period i deras Reklamseriehistoria. FLT kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och hade tre fyra bra chanser men närmare än ett stolpskott från Max Eriksson kom man inte. Istället för ytterligare ett FLT mål kunde Slitz kvittera när Roberth Westlund fick på en riktig pärla på halvvolley. Resten av matchen blev jämn där Rutger Lindquists närskott var nära att resultera men Ringström gjorde en fin reflexräddning. Det kändes nu som att FLT var nöjda med ett oavgjort resultat för att sedan avgöra på straffar. Precis när vi trodde på det scenariot så tog de Clairac tag i bollen samt tog några snabba steg framåt och fick iväg ett skott från 15-16 meter som gick som en häxpipa och ställde målvakten helt. Slitz kunde till sist vinna med knappa 2-1. Det är aldrig kul att förlora men FLT gjorde det med stolthet. Fortsätter man så här i serien kan man skaka många motståndare.
MATCHENS LIRARE: PETER DE CLAIRAC, SLITZ.