AC Helin – Dagens Nyheter  0–2
D. Alexis Logothetis, Marcus Lundgren.

Den 26 april är en historisk dag för Dagens Nyheter. Det var den dagen då DN tog sin första seger i Reklamserien. Delad glädje är ju som bekant dubbel glädje och det passar bra med tanke på att matchen mot AC Helin gällde både omgång två i Premier League och Reklamseriecupens 16-delsfinal i en och samma match. Fighten var helt jämn och man såg direkt att DN hade bättre koll på sina positioner och spelade som ett lag. Vid trodde att den första halvleken skulle sluta 0-0 men precis i slutet kunde Alexis Logothetis göra 1-0 med en bredsidavolley i nättaket. En glad målskytt jublade i höga skyn liksom hela laget. Hela andra halvlek blev ett ställningskrig och bl.a. Mathias Bengtsson visade prov på följsam och teknisk fotboll. Mot slutet pressade Helin för en kvittering varpå DN fick fina kontringslägen och på ett sådant gjorde kämpen Marcus Lundgren 2-0, som också blev slutresultatet. Matchens lirare blev dock David Balsam som förtjänstfullt höll nollan. Han kom precis till matchstart och de andra grabbarna både hyllade och tråkade honom. Frisyren var tipp topp trots tidig morgon, fortsättning följer. Helin väntar fortfarande på sin första seger.
MATCHENS LIRARE: DAVID BALSAM, DAGENS NYHETER.

TV 4 – AGO   0–2 (WO)

Fotboll Direkt – Text & Rubrik  0–5
Niklas Anbratt 3, Jonas Persson, Martin Berggren.

De regerande mästarna Text & Rubrik avancerade ganska enkelt till 8-del i Reklamseriecupen efter en vinst med 5-0 mot Fotboll Direkt. Gubbarna i T & R satte högsta fart direkt men FD stretade emot riktigt bra den första kvarten och har man Erik Sylvén på topp är ingenting omöjligt. Han spelar ungefär som vanligt vilket betyder en ganska skral kondition, grym fotbollsteknik, fint spelsinne och ett naturligt målsinne. Får han en chans så hugger han direkt. Idag var Christian Carlsson med på noterna. När Jonas Persson gjorde 1-0 med högern efter ett riktigt fint anfall så släppte det. Tremålsskytten Niklas Anbratt gjorde 2-0 innan paus och 4-0 och 5-0 i slutet på matchen. Däremellan gjorde Martin Berggren ett solomål till 3-0 och T & R ser heta ut.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS ANBRATT, TEXT & RUBRIK.

Hill & Knowlton – Starcom  3–0
H.
Hans-Olof Johansson 2, Joel Holmér.

Hill & Knowlton gick vidare i cupen efter en stabil 3-0 seger över Starcom. Därmed höll H & K nollan för andra matchen i rad vilket aldrig inträffat i deras Reklamseriekarriär. Johan Radojewski är den som skall hyllas. Idag gjorde han två kvalificerade räddningar på Joakim Reuszners och Johan Brandts försök. Efter tio minuter tog H & K ledningen när Hans-Olof Johansson sköt från höften med ett vänsterskott. När endast 15 sekunder återstod av den första halvleken så gjorde Joel Holmer 2-0. Johansson fastställde slutsiffrorna 3-0 med tio kvar efter ännu ett vänsterskott. Även John Goliat i Starcom fick visa upp sina konster, speciellt när Marko Määtä var framme.
MATCHENS LIRARE: JOHAN RADOJEWSKI, HILL & KNOWLTON.

FC Seasons – Lokaltidningen Mitt I  8–3
Pål Åsberg 2, Nisse Calamnius, Jacob Andersson, Olle Källström, Richard Hagenstam, Mike Göransson, Marcus Hallberg. L. Magnus Meijer, John Kristensen, Martin Söderström.

För två dagar sedan vann FC Seasons över Lokaltidningen Mitt I med 1-0 i serien. Idag var det dags för cupen och då blev det en helt annan match. Seasons var helt överlägsna och det var nästan spel mot ett mål. Efter en kvart stod det 5-0 och LMI hade inte ett skott på mål. Därför var det överraskande att helt plötsligt LMI reducerade två gånger innan paus efter mål av Magnus Meijer och John Kristensen. Och det var även mer än överraskande att LMI reducerade ytterligare än gång till 3-5 i början på andra efter ett fint mål av Martin Söderström. Seasons tryckte in en högre växel igen och gick ifrån till slutresultatet 8-3, vilka bandysiffror. Seasons radade upp hela sju enmålsskyttar i form av Nisse Calamnius, Jacob Andersson, Olle Källström, Richard Hagenstam, Mike Göransson och Marcus Hallberg. Pål Åsberg bokfördes för två strutar. Källström var bra som vanligt men snyggaste målet gjorde planens minsta spelare, 1.62 meter korte, Nisse Calamnius, som nådde högst i en luftduell efter hörna och nickade in det första målet. Han trivs bättre på Gotländskt gräs. Det är där han firade stora triumfer på 80-talet och drömde om att spela i Juventus.
MATCHENS LIRARE: OLLE KÄLLSTRÖM, FC SEASONS.

Beckmans lowes Brindfors – Carat  0–2 (WO)

Digaloo – Sifo Media  2-0 (WO)

Aftonbladet – Expressen  1–3
A. Thomas Hanusek. E. Patrik Myrbäck, Thomas Lundin, Roger Lundqvist.

Av många trevliga derbyn i Reklamserien är utan tvekan kampen mellan giganterna Expressen och Aftonbladet den hetaste. Allt runt själva matchen var detta år lite lightbetonat men det var 1000% fler åskådare än under en vanlig match. Dagens historia hade nästan allt. Matchen inleddes med att Expressens Michael Eklund slog till med ett mäktigt skott med sin vänster och bollen flög rakt i ribban. Minuten senare var det Aftonbladets tur och Thomas Hanuseks kanon tog i kryssribban och ut. Expressen spelade propagandafotboll under den första kvarten. Stor rörlighet, passningar i rätt tid och som dom löpte. Patrik Myrbäck, Roger Lundqvist och Magnus Klint såg ut att ha eld i baken. I ett flygande anfall gjorde också Myrbäck 1-0 efter ett mycket vackert förarbete mellan Kimmo Rolin och Thomas Lundin. Av bara farten kom också 2-0 som ett brev på posten. Det var Lundin som med ett lurigt vänsterskott satte dit bollen i diagonal gavel. Även 3-0 hängde i luften när Hamrin tog med sig bollen i flykten och serverade Lundqvist ett fint pass men bollen gick ribba över. Därför kom Bladets reducering till 1-2 lite överraskande när Hanusek stötte in bollen efter en hörna. Expressen kom av sig lite samtidigt som Bladet fick blodad tand. Andra halvlek var ett ställningskrig. Bladet bjöd verkligen upp till dans och Johan Åsén var hela tiden giftig. Det var spänning in i det sista men med minuten kvar spelade gentlemannen Lundin fram Lundqvist som inte lade några fingrar emellan varpå bollen satt i nättaket, vilken match. Det var kul att se Expressen och Aftonbladet har ett intressant lag på gång.
MATCHENS LIRARE: PATRIK MYRBÄCK, EXPRESSEN.

Abby Norm – Svea  1–6
A. Martti Metsö. S. Jens Lundström 3, Mikael Bergvall, Petter Wåhlén, Thomas Svensson.

Vårens lag Svea tog sin fjärde raka seger när man besegrade Abby Norm för andra gången den här säsongen. Det stod länge 0-0 i denna match i den stekande solen men med minuten kvar av första halvlek kom 1-0 till Svea efter det att Petter Wåhlén och Mårten Forsell svarat för förspelet till Mikael Bergvalls mål. Ett litet vingklippt AN kämpade mycket bra och Dan Sahlin var som vanligt grym. I målet hade man den blott 18-årige debutanten William Frid som gjorde många fina ingripanden. Williams farfar är ungefär i samma ålder som Sveas 60-åriga lagkapten Thomas Svensson, de kände varandra. Jens Lundström spelade i början på andra fram Wåhlén till 2-0. Matchen avgjordes inte förrän det var tio kvar när Lundström fri från halva plan rullade in 3-0. Ett litet hopp för AN tändes när kämpen Martti Metsö reducerade till 1-3. Under några minuter jagade man ytterligare ett reduceringsmål men när Lundström med fem kvar gjorde 4-1 var saken definitivt klar. Glada Svea passade dessutom på att öka till 6-1 efter det att Thomas Svensson snyggt nickat in femman efter en hörna och Lundström avslutade med att fullborda sitt hattrick.
MATCHENS LIRARE: WILLIAM FRID, ABBY NORM.

Slitz – Eurosport  2–1
S. Rutger Lindquist 2. E. Dennis Andersson.

Serie A-laget Slitz avancerade till 8-dels final i Reklamseriecupen. Den första halvleken var lite trevande och Premier League-laget Eurosport stod upp överraskande bra. Efter 20 minuter stod det 0-0 men Eurosport var något bättre och hade fler halvchanser än Slitz. Däremot kom Slitz ut som ett helt nytt lag till den andra halvleken och man var mer tända och sprang, rörde sig och spelade mer rakt på. Ett mål hängde i luften och med tio kvar fick Rutger Lindquist på en bra träff som satt i gaveln. Eurosport hade svårt att få till något i anfallsväg och med sex kvar kunde Rulle även göra 2-0. Det blev lite liv i luckan den sista minuten eftersom Dennis Andersson snyggt reducerade till 1-2 på frispark men Slitz höll undan.
MATCHENS LIRARE: JACK MELCHER CLAESSON, SLITZ.

MarknadsTaktik – FLT  1–4 (1-1 vid full tid)
M. Stefan Tengvall. F. Jari Hållman. Straffmål: Jari Hållman, Marcus Forsberg, Kristoffer Willén.

En riktig knall inträffade när Premier League-laget FLT gjorde det omöjliga möjligt och besegrade slutspelslaget MarknadsTaktik i Serie A efter ett straffdrama. Det var MT som tog tag i taktpinnen per omgående. Trots att FLT spelade ett bra försvarsspel så skaffade sig MT fina målmöjligheter med jämna mellanrum. MT fick inte in bollen för antingen gjorde Jonas Ringström ofattbara parader eller så gick bollarna strax utanför både stolpe och ribba. Stefan Tengvall var närmast ett mål men skottet tog i insidan på stolpen. Det stod 0-0 i paus och i början på andra så hade MT ytterligare chanser men nu växte Ringström ut till en riktig jätte i målet. Ibland säger man ju att en målvakt är mer än halva laget och idag stämde den beskrivningen in med råge. Efter hand ebbade MT spelövertag ut men då kom istället helt plötsligt målet. Det var Tengvall som siktade noga innan han rullade in bollen invid stolpen med nio kvar. Detta mål kändes som ett segermål. Med fem kvar slog Robert Hellströmer ett inlägg som Jari Hållman påpassligt nickade i mål till 1-1. Sista fem böljade fram och tillbaka men det blev inga fler mål och straffsparkar fick avgörande denna match. MT vann lotten och valde att FLT skulle börja enligt nedan. Max Eriksson (Pelle Ericsson som stod på straffarna gör en grym räddning), Pelle Ericsson (Jonas Ringström räddade), Jari Hållman 1-0, Henrik Wåhlin (Ringström räddade), Marcus Forsberg 2-0, Robert Nordin (Ringström räddade) varpå Kristoffer Willén avgjorde matchen med att göra 3-0. Ringström tog alltså tre straffar och FLT går vidare. Det gäller att ta vara på sina målchanser MT. Noterbart var att fanns tre Hägglunds på planen idag. Morgan, Freddy och hans 15-åriga son Anton. Anton var nära att näta men gissa vem som stod i vägen med en fotparad på direktskottet.
MATCHENS LIRARE: JONAS RINGSTRÖM, FLT.