Expressen – Tössinger  4–3
E.
Thomas Lundin 2, Kimmo Rolin 2. T. Fredrik Dahlström, Roger Sandberg, Stefan Alvén.

Vilken final, vilken målfest och vilket tempo!! Ja finalen mellan Expressen och Tössinger var en match precis i den stora publikens smak. Expressen var makalöst bra de första tolv minuterna och skaffade sig en 4-0 ledning, ja ni läste rätt. Redan efter 12 sekunder presenterade sig årets stjärnskott Thomas Lundin. Bollen stannande i en vattenpöl, Lundin hattade upp den och drog till på volley från 16-17 meter och pang så satt den stolpe in, vilken balja och vilken start på en final. I anfallet efter var Martin Hamrin nära att göra 2-0 men skottet smet utanför. Minuten senare så höll sig Kimmo Rolin framme och gjorde 2-0. Ett chockat Tössinger som för övrigt ställde upp med hela 15 man anföll även de men Mikael Nilssons skott tog i insidan av stolpen och ut. Efter ett litet ställningskrig i några minuter så blev det Expressen show igen. Lundin tog ner ett inspel på knät, lade bollen till rätta och smällde från nära håll in 3-0. Efter dussinet minuter så spelade Hamrin fram bollen till en av finalens bästa spelare, Rolin, som i sin tur satte dit 4-0. Man kan inte klaga på Expressens utdelning. Ett normalt lag vore ju slaget vid detta läge men Tössinger gav sig verkligen inte. Innan halvtidsvilan gjorde dom ett viktigt reduceringsmål till 1-4 genom Fredrik Dahlström och i början på andra kom även intressanta 2-4 genom Roger Sandberg. Nu kom Expressen helt av sig samtidigt som man backade hem för att bevaka den allt skörare ledningen. Det var bara det att Tössinger spelade så pass bra nu att Expressen inte ens fick till några kontringar. Tössinger jagade fenetiskt ytterligare ett reduceringsmål och matchen blev mycket tuffare än en vanlig seriematch och den gamla FIFA domaren Rune Larsson tillät en hel del. Det kunde ha urartat men spelarna gav och tog emot en smäll utan större protester. Det blev både känslosamt och laddat. Tössinger malde på och skapade målchanser i parti och minut. Stefan Asp var bra men med minuten kvar att spela kom till sist 3-4. Sista minuten blev dramatisk men Expressen var rutinerade och både maskade samt rensade så gott det gick och till sist ljöd domarens pipa och vi har fått en ny Reklamserie cupmästare. Det har blivit åtta olika mästare på nio år, fantastiskt. Denna match var nog den bästa cupfinal som spelats och vi gratulerar Expressen till segern som till sist får beskrivas som rättvis med tanke på starten med en 4-0 ledning. Tössinger skall ha en stor eloge för att dom gjorde matchen till en match. Nu har man förlorat tre finaler på två år men man är med där det händer.
MATCHENS LIRARE: THOMAS LUNDIN, EXPRESSEN.