Grand Sociedad – Tössinger  1–3
G. Henrik Hemminger. T. Stefan Alvén 2, Mikael Nilsson.

Tössingers stjärnspäckade gäng startade som ett div III-lag och Grand Sociedad kom inte över halva plan de första tio minuterna. Under den perioden hade Stefan Persson två träffar i ribban, Stefan Alvén hann göra ett mål och Jakob Nilsson gjorde minst två kvalificerade räddningar varpå några skott även gick utanför och över. GS vred sig oväntat ur järngreppet och Magnus Tengzelius fick på en bra träff där Peter Carlsson blev tvungen till en prakträddning. Minuten senare startade GS ett väldigt fint anfall som Henrik Hemminger avslutade med att kvittera. Minuten senare sköt Mikael Nilsson 2-1 för Tössinger, som också blev halvtidsresultat. Efter 15 sekunder av den andra halvleken svarade debutanten Lasse Nyman för dagens prestation. Från centring drog han halva laget men skottet gick i ribban. Sedan hade Tössinger en ny period då man bara malde på och Nilsson fick verkligen göra skäl för lönen. Han kunde inte hindra Alvén från att göra 3-1. Tössinger tryckte på för ytterligare mål men GS försvarade sig bra och man kontrade dessutom giftigt och så länge inte fyran kom var inte matchen avgjord. Det blev dock inga fler mål och Tössinger avancerar vidare till semifinal.
MATCHENS LIRARE: JAKOB NILSSON, GRAND SOCIEDAD.

BOW reklam – AGO  5–6 (2-2 vid full tid)
B. David Nildén, Hans Jonevret. Straffmål: David Nildén, Olle Jeansson, Hans Jonevret. A. Elias Karroum, Fredrik Sträng. Straffmål: Fredrik Dahlin, Michael Andersson, Lars Zetterlund, Per Jonsén.

Ett taggat, disciplinerat och mycket bra spelande AGO tog udden ur ett formstarkt BOW reklam. AGO inledde bäst och i den sjätte minuten så kom Lasse Zetterlund och den 57:e Allsvenska spelaren i Reklamserien historia, Michael Andersson, farande i ett fint triangelspel samt spelade fram Fredrik Dahlin. Närskottet räddades av Henrik Strömblad. Det var lite överraskande BOW som tog ledningen när höstens spelare David Nildén gjorde 1-0. AGO fortsatte att trumma på och ett mål låg i luften. Fredrik Sträng var nära att sätta dit den i ett öppet mål men bollen smet precis förbi foten. Med sju kvar av halvleken kunde AGO rättvist kvittera när för dagen pigga Elias Karroum höll sig framme efter ett fint nickpass från Per Jonsén. AGO var det bättre laget även i inledningen på andra och i den femte minuten kunde Sträng göra 2-1 efter förspel från Andersson. Sista tio drog sig AGO tillbaka en aning och BOW började få mer att säga till om. BOW hade lite svårt att hitta de där riktigt heta målchanserna. Därför kom kvitteringen till 2-2 med två minuter kvar efter en påpasslig nick från Hans Jonevret som en skänk från ovan. Matchen fick avgöras efter straffar, igen. BOW vann lotten och valde att inleda enligt nedan: David Nildén 1-0, Fredrik Dahlin 1-1, Thomas Nyström (Kristian Kaufman räddade), Michael Andersson 1-2, Olle Jeansson 2-2, Lasse Zetterlund 2-3, Hasse Jonevret 3-3, Per Jonsén 3-4, Peter Kisfaludy (Kaufmann räddade). Därmed vann AGO med 4-3 på straffarna och 6-5 sammanlagt.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN KAUFMANN, AGO.

FC Seasons – Carat  3–4
F. Nisse Calamnius, Pål Åsberg, Thomas Edvinsson. C. Martin Andreasson 3, Peter Arnesson.

För två dagar sedan möttes Carat och FC Seasons i en het seriefinal som slutade 1-1. Idag ställdes dom två giganterna mot varandra igen. Och nu sprakade matchen till ordentligt från start och det var fullt ös från början till slut. Redan i den tredje minuten sköt Martin Andreasson ett lurigt lågt skott invid stolproten från 15 meter till 1-0. FC S kvitterade några minuter senare efter ett mönsteranfall där Nisse Calamnius var den som till sist bokfördes för målet. Carat var riktigt heta under en tiominutersperiod då man först gjorde 2-1 genom Peter Arnesson som formligen tryckte in bollen. Efter en kvart kom även 3-1 när Andreasson spelade vägg med Arnesson och nummer 10 Andreasson, som ett tag dominerade matchen, avslutade utan pardon. I början på andra fick Seasons en drömstart när Albin Wiberg kastade ett bra inkast till Pål Åsberg som stod som en fura inne i straffområdet och nickade in 2-3. Detta blev starten på en mycket bra Seasons period. De blåa spelade riktigt, riktigt bra och tog över matchbilden. Kalle Schröder var nära att kvittera. Carat kom bara upp i några enstaka kontringar men dom var hyperfarliga. Andreasson hade en nick från dålig vinkel som gick längs mållinjen och Arnesson hade ett bra avslut som Johan Lundin avvärjde. Med tio kvar kom en rättvis kvittering när Thomas Edvinsson, som för övrigt växte ut till planens bästa spelare i den andra halvleken, smällde in 3-3 i nättaket. Sista tio blev intensiva och spännande. Med fem kvar kroknade Carat allt mer och var nog nöjda med en straffsparksläggning. Domaren gjorde klart att straffarna skulle slås mot målet mot gräsplanen. Då, helt plötsligt och helt utan förvarning, fick Andreasson bollen på mittplan samt satte högsta fart mot mål. Ingen motståndare gick på och Andreasson provade lyckan några meter utanför straffområdet fredagen den 13:e och bollen satt bergsäkert i mål efter ett mycket väl avvägt markskott. Vilken lycka för Carat som verkar ha marginalerna med sig i år. Vilket bittert slut för Seasons. Det var fem minuter kvar i seriefinalen när kvitteringen kom och nu återstod endast 30 sekunder. Hoppas turen vänder i matchen mot Sifo Media i den sista omgången i serien. Det blir en rysare i 40 minuter och en målskillnadsaffär. Andreasson svarade för ett hattrick, starkt.
MATCHENS LIRARE: MARTIN ANDREASSON, CARAT.

Expressen - Slitz  7–0
E. Kimmo Rolin 3, Thomas Lundin 2, Martin Hamrin, Roger Lundqvist.

Expressen är i högform. Ja det kan man glatt konstatera efter uppvisningen mot Slitz. Den första kvarten från Expressens sida kanske var den bästa dom presterat någonsin i Reklamserien. Martin Hamrin hade matchens första målchans och Michael Eklund den andra. Dom gångerna var Niklas Hedberg verkligen med på noterna men i den tredje minuten kunde Thomas Lundin göra 1-0. Minuterna senare spelar Hamrin genialiskt fram Hamrin till 2-0. Innan klockan passerat tio minuter kom även 3-0 målet och det var en grann historia. Hamrin slog en Gretzky-passning till Roger Lundqvist, som i sin tur hittade Rolin, som bara hade att skjuta in bollen i en öppen bur. Daniel Hesser stack emellan med ett ribbskott men detta var inte Slitz dag. Istället för 3-1 stod det 5-0 på anslagstavlan efter en kvart. Rolin gjorde det fjärde målet och Lundqvist det femte efter en retur. Det var hyfsat jämnt ute på plan men Expressen var ruskigt effektiva. I början på andra försökte Slitz komma ifatt och man skapade faktiskt mängder av chanser. Hade Rutger Lindquist, Peter de Clairac och Roberth Westlund haft normal utdelning hade dom tillsammans i denna match gjort fem mål. Istället kunde Expressen öka på till 6-0 genom Lundin och hela 7-0 genom tremålsskytten Rolin, vilken utklassning. Stefan Asp fick välförtjänt hålla nollan och vi hissar stora varningsflaggan för Expressens framfart. Roger Lundqvist har väl aldrig varit bättre än idag. Slitz får slicka såren till nästa säsong.
MATCHENS LIRARE: ROGER LUNDQVIST, EXPRESSEN.