Premier League 1:a omgången 2006

Beckmans lowes Brindfors – Aftonbladet  1-4
Filip Tydén. A. Emil Andersson 2, Sven-Anders Eriksson 2.

30 minuter innan premiären av Reklamserien 2006 så öppnades portarna uppifrån och ett kraftigt snöfall begravde planen med ett 2 cm djupt snötäcke. Men planen var mjuk och fin under där nykomlingen Beckmans lowes Brindfors var som kalvar på grönbete och spelade riktigt bra de första tio tolv minuterna. Man skaffade sig raskt fyra hörnor och närmast nätkänning var den spelskicklige lagkaptenen Anders Löwgren men nicken räddades av den suveräna målvakten Anders Larsson. I den 13:e minuten fick Aftonbladet ett inkast och så var det dags för specialaren igen. Pontus Ogebjer kastade ett långt inkast och upp i luften gick Emil Andersson och nickade snyggt in 1-0. Minuterna senare rundade samme Andersson Beckmans högerförsvar och rullade elegant in 2-0. De rutinerade rävarna i Bladet släppte sedan aldrig greppet och Beckmans lag blev allt mer positionssvaga. I början på andra passade Andersson osjälviskt fram den nu 61-årige Sven-Anders Eriksson som satte dit 3-0. Matchen dog då en aning men med fem minuter kvar kom Beckamns historiska första mål. Det var kvicksilvret Filip Tydén som reducerade. Ett litet hopp tändes hos Beckmans och Ted ¨Harry¨ Mellström och Bojan Lukic kvicknade till igen. Larsson i Aftonbladets mål spikade igen och i slutminuten kunde Eriksson fastställa slutresultatet 4-1.
MATCHENS LIRARE: EMIL ANDERSSON, AFTONBLADET.

TV 4 – Starcom  1-3
T. Gunnar Gidefeldt. S. Johan Brandt, John Kock, Patrik Sandberg.

Starcom inledde säsongen på bästa tänkbara sätt. Laget var laddat från start och redan efter sju minuter ledde man med 2-0. Johan Brandt tryckte in ettan i krysset och tvåan gjorde 1997 års rookie, come backande John Kock. Han såg bättre ut nu än för tio år sedan och visade upp en fin teknik, bra spelförståelse samt fint fighterhjärta. Konditionen kan man visserligen önska sig mer av. En annan som överraskade i Starcom var Joakim Reuszner. ¨Han var bättre än han såg ut¨. Joakim hade nämligen röda skor, grå svajiga byxor, gänglig och med toppluvan på sned firade han stora triumfer längst vänsterkanten. Det var bara stolpen som hindrade honom från att bli premiärmålskytt. Som ni hör var det Starcom som förde matchen. Några minuter in på den andra halvleken ändrade matchen helt plötsligt karaktär. Starcom hade sprungit sig in i väggen samtidigt som TV 4 fick ordning på spelet. Helt plötsligt var det Fyran som låg på och med tio kvar hade Marcus Skarphagen, John Sjölund och Gunnar Gidefeldt ett fint triangelspel där den sistnämnda stötte in reduceringen. Nu gick TV 4 för kvittering men när fem minuter återstod lyckades Kock krama ur sina sista krafter och spelade fram Patrik Sandberg som i sina kortbyxor och kortärmad tröja (vilken viking) stormade fram mot mål och rullade in 3-1. Fyran gav inte upp och Sjölund kom helt fri men John Goliat gjorde en av många fina räddningar. Det blev inga fler mål. TV 4 visade upp en äkta korplirare i form av Andreas ¨Fjällmedia AB¨ Westergren.
MATCHENS LIRARE: JOHN KOCK, STARCOM.

Dagens Nyheter – Mediaedge: cia  3–4

D. Johan Carlsson, Thomas Pagling, Christer Alsiö. M. Peder Andreasson 2, Niklas Rosén, Kalle Ekstam.

Reklamserien har väntat i 50 år på att få se Dagens Nyheter på Hjorthagens IP och äntligen gjorde de debut. Dom kom, dom sågs men tyvärr förlorade dom. Som nykomling startade DN helt respektlöst och skaffade sig direkt en trippelchans. Därefter hade dom ytterligare två jättechanser. Både 1-0 och 2-0 hängde i luften men Mediaedge:cia:s målvaktslejon Ulf von Roth vägrade släppa bollen förbi sig. Istället kontrade cia in 1-0 efter tio minuter och det var den unge veteranen Peder Andreasson som med en äkta tåjagare rullade in bollen. Då vaknade helt plötsligt cia till och Kalle Ekstam gjorde två Zlatan dragningar samt sköt mot mål. Det blev retur och den rakade Niklas Rosén in till 2-0. Fotboll är inte alltid rättvist. DN gav inte upp och minuterna senare nickade Thomas Pagling fram Johan Carlsson som i sin tur nickade in reduceringen. Precis innan halvtidsvilan skarvade Peder in sitt andra mål så att de Juventusprydda ledde med 3-1 i paus. I början på andra blev Ekstam fälld och slog själv in straffen till 4-1. Matchbilden hade nu ändrat karaktär helt och rutinerade cia visade upp en fin fotboll. De sista tio minuterna kom DN igen och visade upp ett spel som kan räcka långt senare i serien. Carlsson sköt ett volleyskott efter hörna som Pagling elegant nickade in under ribban. DN fick blodad tand och med sju minuter kvar rakade Christer Alsiö in ytterligare en reducering till 3-4 efter hörna. DN jagade nu en kvittering till 4-4 och man hade några lägen. Cia höll dock undan och tog en skön premiärseger.
MATCHENS LIRARE: PEDER ANDREASSON, MEDIAEDGE: CIA.

Carat – Kanal 5  2–3
C. Mikael Djulstedt, Henrik Bertmar. K. Daniel Cedercrona 2, Johan Gyllenpalm.

Kanal 5 svarade för en skräll då man besegrade Premier Leagues huvudfavorit Carat efter en riktig kämpamatch. Denna toppmatch höll ett klart högre tempo än övriga premiärmatcher och de första tio minuterna var av högsta klass. K5 ledde med 2-0 redan efter sex minuter. Första halvleks bästa spelare, Johan Gyllenpalm, kunde med en vänster strumprullare göra det första målet. Tvåan stötte fjolårets skyttekung Daniel Cedercrona in i den bortre burgaveln efter ett genialiskt förspel från nämnda Gyllenpalm. Carat lät sig inte nedslås och satte gasen i botten. Mikael Djulstedt flög fram och smällde in reduceringen. Direkt på avspark sköt Gyllenpalm i ribban och istället för 3-1 kvitterade Carat till 2-2 några minuter senare när Henrik Bertmar höll sig framme. Nu var Carat verkligen på gång och både Peter Arnesson och Martin Andreasson hade var sitt gyllene läge. Femman räddades av domarens slutsignal för halvlek. Det var även nära att Carat fick en straff när en försvarare räddade på mållinjen med armen. Han hade den dock intill kroppen. Kanal 5 fick sedan en drömstart på den andra halvleken när målvaktsklippan Joakim Norling kastade ett långt utkast och Cedercrona gick som Michael Owen på djupet och hårt trängd kunde han lobba över en utrusande målvakt, ett vackert mål. Den sista kvarten tryckte Carat på ordentligt men Femman krigade som djur. Man spelade inte fult men det var på gränsen till det tillåtna för Reklamserien. Till sist gick slutsignalen och ett glatt gäng från Femman jublade.
MATCHENS LIRARE: JOHAN GYLLENPALM, KANAL 5.

Lokaltidningen Mitt I – Hill & Knowlton  4–6

L. Peter Önnestam 2, Mikael Malm, Tomas Stark. H. Claes-Göran Rapp 2, Niclas Strahner 2, Jussi Kontinen, Hans-Olof Johansson.

Reklamseriens offensivaste lag, Hill & Knowlton vände 1-3 i halvtid till seger med 6-4 i en mycket svängig och rolig match. Det var Lokaltidningen Mitt I som skrev lite historia idag. Man hade nämligen den första kvinnliga lagkaptenen i Reklamseriens historia i sitt lag i form av Mia Ljung, kul. LMI var mycket pigga de första 20 minuterna anförda av den duktiga liberon Zoran Buric och laget visade upp tre olika målskyttar i nämnd ordning. De var Mikael Malm (vilket nyförvärv), Peter Önnestam (målfarlig i år igen) och Tomas Stark (kämpade som vanligt). H & K mål gjordes av snabbe och tekniske Jussi Kontinen. I början på andra så hade LMI två fina lägen till ytterligare mål men Jonas Rodny storspelade i målet. På bara sex minuter vände helt plötsligt H & K matchen med tre snabba mål genom Claes-Göran Rapp (två stycken) och Niclas Strahner varpå 1-3 blev 4-3. Önnestam kvitterade omgående till 4-4 men 30 sekunder senare var H & K i ledningen igen efter mål via stolpen av Hans-Olof Johansson. Som ni förstår böljade spelet fram och tillbaka. Under de sista fem minuterna försökte LMI kvittera men nu spelade H & K stabilt och Strahner gjorde sitt andra mål för dagen i slutminuten och matchen slöt 6-4, vilken vårpremiär för de som vill se mål.
MATCHENS LIRARE: NICLAS STRAHNER, HILL & KNOWLTON.

AC Helin – Sifo Media  1–1
A. Mathias Lind. S. Stefan Svanfeldt.

Det gick inte att undgå att tänka på påsken när man såg de bägge lagens dräkter. Färgerna påminde om fjädrarna i påskriset. Nykomlingen Sifo Media hade oranga tröjor och AC Helin (f.d. AC Gear) kom till spel i chockrosa. Matchen höll hög kvalitet och i den första halvleken var Helin det bättre laget. Vid den första bollkontakten för Mathias Lind så gjorde han 1-0. Helin fortsatte sedan sitt trevliga spel och Jimmy Thurby var strålande som target player. Det blev inga fler mål under de första 20 minuterna. I pausen snackade SM ihop sig och man var det något bättre laget den första kvarten varpå kvitteringen kom som ett brev på posten. Den gamla skyttekungen Johan Nilsson hittade en annan gammal skyttekung och numera lagkapten, Stefan Svanfeldt, som stötte in bollen från nära håll. Det såg ut att bli ett kryss men under de sista tre minuterna hade båda lagen var sin stolpe. Lind dundrade bollen i stolpen och Nilsson rullade den i utsidan av virket. Matchen slutade rättvist 1-1 och visar lagen upp liknande spel i fortsättningen blir det här kul.
MATCHENS LIRARE: JIMMY THURBY, AC HELIN.

Eurosport – FC Seasons  1–5
E. Mark Jönsson. F. Pål Åsberg 3, Patrik Bergner, Kalle Schröder.

Sista paret ut i den första omgången i Premier League var inte vilken skitmatch som helst. Den gick nämligen mellan två gamla cupmästare. Både Eurosport och FC Seasons (f.d. Spoon SC) låg dessutom i Serie A för två säsonger sedan. Eurosport med den nyligen 50 år fyllda lagkaptenen Åke Johansson i spetsen var riktigt bra under den första halvleken. Man vann den med 1-0 efter mål av Mark Jönsson och det var bud på både 2-0 och 3-0. Eurosport hade nämligen hela tre träffar i virket. Frederic Pavlidis sköt i utsidan av stolpen och Erik Andersson nickade med full kraft efter en hörna bollen i stolpen så det klingade om det. Sedan hade Dennis Andersson en frispark i ribban. Dennis gjorde också matchens prestation när han slog hela tre tunnlar i rad inom loppet av 6-7 sekunder. 30 sekunder in på den andra halvleken kvitterade Pål Åsberg för Seasons och efter det ändrades matchbilden totalt. Eurosport kroknade rejält och kom inte över halva plan på långa stunder samtidigt som Seasons stundtals briljerade. När väl 2-1 kom genom Patrik Bergner rasslade det till ytterligare tre kassar inom 7-8 minuter varpå matchen slöt 5-1 och FC Seasons går upp i serietopp. Åsberg blev tremålsskytt och även Kalle Schröder hamnade i målprotokollet. Olle Källström och Richard Hagenstam assisterade till flera mål men vad som hände med Eurosport det vet ingen.
MATCHENS LIRARE: DENNIS ANDERSSON, EUROSPORT.