Premier League 2:a omgången 2006

Lokaltidningen Mitt I – FLT  1–3
L. Peter Önnestam. F. Jonny Månsson, Kristoffer Willén, Jari Hållman.

Eftersom FLT stod över första omgången så var det premiär för deras del i matchen mot Lokaltidningen Mitt I. Det blev en ganska jämn och småtrevlig match, inte så bra spel men spännande in i det sista. Efter en halvtimme stod det fortfarande 0-0 men sedan spräckte LMI nollan genom Peter Önnestam efter en tveksam straff. LMI ledde ju i premiären inför sista tio minuterna men föll. Frågan var om dom skulle hålla denna gång. Svaret blev nej! FLT kvitterade efter det att debutanten Jonny Månsson gjort 1-1 efter fint väggspel med Jari Hållman. Med fem minuter kvar kunde kämpen Kristoffer Willén snyggt göra 2-1 och på en kontring i slutminuten fastställde Hållman slutresultatet 3-1 till FLT. Johan Petersen på backen visade upp ett fint passningsspel men minen när domaren blåste straff kunde skrämma ett helt regemente.
MATCHENS LIRARE: KRISTOFFER WILLÈN, FLT.

Beckmans lowes Brindfors – Sifo Media  2–5
B. Arvid Tappert, Ted Mellström. S. Stefan Svanfeldt 3, Johan Nilsson 2.

De två nykomlingarna Sifo Media och Beckmans lowes Brindfors drabbade samman i en ganska bra match. BlB inledde liksom i premiärmatchen ganska bra. Det var bara det att SM fick en Lidners knäpp och gjorde fyra mål på fyra anfall inom loppet på sex minuter. Stor matchhjälte var lagkaptenen Stefan Svanfeldt som svarade för ett hattrick. Det första målet kan bara inträffa i korpen. Svanfeldt var på toalett och stoppade papper i näsan p.g.a. lite näsblod. Under tiden var Sifo Media en man mindre. Helt plötsligt kom han ut från toaletten, in på plan och snappade upp en boll samt rundade målvakten och la in 1-0. Trean slog han in på volley varpå fyran var ett ¨vanligt¨ mål. 2-0 målet klippte yrvädret Johan Nilsson in. Beckmans är en gåta hittills i serien. På uppvärmningen ser laget bra ut individuellt men man får inte till det i positionsspelet. Man saknar helt enkelt Reklamserierutin. I den andra halvleken försökte verkligen BlB gå ikapp men ¨Dalavallen¨ med Jonas Holmberg, Kalle Vestman och Erik Blomkvist var stadig och efter dussinet minuter in på andra kunde Nilsson öka på till 5-0. Under de sista tre minuterna fick i alla fall BlB in två rättmätiga tröstmål genom klippan Arvid Tappert och Ted Mellström varpå matchen slöt 5-2 till Sifo Media som fortfarande är obesegrade.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SVANFELDT, SIFO MEDIA.

TV 4 – Kanal 5  1–0
T. Marcus Skarphagen.

Äntligen var dags för ett äkta Reklamseriederby. Matchen blev som ett riktigt derby. Jämnt, hafsigt spel, målfattigt, gott kämpahumör och mycket hjärta var innehållet. Att döma av de båda lagens spel i premiären skulle det här bli en tämligen enkel match för Kanal 5 hela 13 man starka trupp. Man började också bäst men efter hand kom TV 4 in i matchen rejält. Efter 30 minuter var det fortfarande mållöst. Fightern Mikael Fagerlund gjorde en bejublad raid nere från sin högerbacksposition ända upp till straffområdet. Skottet tog i överkanten på ribban. Med sju minuter kvar fick Fyran det gyllene läget och det missade inte lagkaptenen Marcus Skarphagen varpå TV 4 hade gjort det viktiga första målet. Femman försökte att kvittera men Fyran vägrade ge ifrån sig någon poäng i dagens match och tog till sist en liten överraskande seger.
MATCHENS LIRARE: MARCUS SKARPHAGEN, TV 4.

Eurosport – Starcom  4–1
E. Frederic Pavlidis 2, Andreas Fält, Åke Johansson. S. Johan Brandt.

Starcom som storspelade i premiären inledde även denna match på bästa tänkbara sätt när Johan Brandt tryckte in 1-0 redan i den tredje minuten. Vi frågade oss lite till mans var det var med Eurosport i år. 1-5 i baken i den första rundan och nu ett 0-1 underläge samt ett spel som gått i baklås. Efter en kvart släppte dock allt. Det började med att Dennis Andersson slog en av många perfekta hörnor men från nära håll nickade Andreas Fält över. Fält tog revansch och tryckte in 1-1 minuten senare. Minuten efter det anföll Eurosport igen och Andersson slog en genialisk stickare till Frederic Pavlidis, som kom perfekt i djupled samt i steget vrickade han in 2-1 i den bortre burgaveln, snyggt. I inledningen på andra kastade Janne Möller ett långt inkast som Pavlidis mötte vid den första stolpen och nickade elegant in 3-1. Starcom blev paralyserat och fick ingenting att stämma. Lasse Sander fick ett bra läge i slutet men Ralf Bjurbo räddade friläget. Istället för 3-2 kunde lagkaptenen Åke Johansson stöta in en retur till 4-1 i en bra match.
MATCHENS LIRARE: FREDERIC PAVLIDIS, EUROSPORT.

AC Helin – Dagens Nyheter  0–2
D. Alexis Logothetis, Marcus Lundgren.

Den 26 april är en historisk dag för Dagens Nyheter. Det var den dagen då DN tog sin första seger i Reklamserien. Delad glädje är ju som bekant dubbel glädje och det passar bra med tanke på att matchen mot AC Helin gällde både omgång två i Premier League och Reklamseriecupens 16-delsfinal i en och samma match. Fighten var helt jämn och man såg direkt att DN hade bättre koll på sina positioner och spelade som ett lag. Vid trodde att den första halvleken skulle sluta 0-0 men precis i slutet kunde Alexis Logothetis göra 1-0 med en bredsidavolley i nättaket. En glad målskytt jublade i höga skyn liksom hela laget. Hela andra halvlek blev ett ställningskrig och bl.a. Mathias Bengtsson visade prov på följsam och teknisk fotboll. Mot slutet pressade Helin för en kvittering varpå DN fick fina kontringslägen och på ett sådant gjorde kämpen Marcus Lundgren 2-0, som också blev slutresultatet. Matchens lirare blev dock David Balsam som förtjänstfullt höll nollan. Han kom precis till matchstart och de andra grabbarna både hyllade och tråkade honom. Frisyren var tipp topp trots tidig morgon, fortsättning följer. Helin väntar fortfarande på sin första seger.
MATCHENS LIRARE: DAVID BALSAM, DAGENS NYHETER.

FC Seasons – Hill & Knowlton  2–0 (WO)

Carat – Aftonbladet  2–1
C. Henrik Bertmar, Peter Arnesson. A. Thomas Hanusek

Matchen mellan Carat och Aftonbladet satte högsta fart direkt och speciellt Aftonbladet visade upp en strålande fotboll den första kvarten. Thomas Hanusek hade haft två bra avslut redan efter fem minuter. Långskottet tippades till hörna av suveräne Andreas Hagelin och närskottet gjorde han en benparad på. Pontus Ogebjers skott styrde han i ribban och Håkan Enbergs skott såg han gå i stolpen. Carats första skott på mål genom Henrik Bertmar tog på en försvarare och ändrade riktning. Ja bollen är rund. Om det första målet var turligt så var 2-0 målet genom Peter Arnesson en riktig delikatess. Arnesson fick bollen på mittcirkeln och avancerade fram ett tiotal meter samt laddade stora kanonen med ett skott som klockrent tog ribba in, vilken projektil. Carat var bra men 2-0 i paus var smickrande siffror. Den andra halvleken höll hög klass och båda lagen anföll, spelade teknisk och rörlig fotboll samt skapade en mängd chanser. Formstarka Hanusek reducerade till 1-2 med ett jätteskott från 20 meter i nättaket. Sista tio öppnade sig Bladet bakåt och anföll friskt. Man hade fina lägen men Hagelin storspelade. Carat fick mängder av kontringslägen. Arnessson hade fyra avslut men Anders Larsson var grym idag igen i "de rosas" mål. Även Per Boquist och Stefan Palmquist (nick i ribba och över från två meter) var nära att näta. Matchen slöt 2-1 till Carat men Bladet var värda en pinne.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS HAGELIN, CARAT.