Premier League 3:e omgången 2006

Beckmans lowes Brindfors – Mediaedge: cia  1–2
B. Thomas Beckholm. M. Kalle Ekstam, Pelle Westerberg.

I ett underbart vårväder spelade Mediaedge: cia och Beckmans lowes Brindfors en jämn och spännande match. För tredje matchen i rad inledde BlB bra och nu hade man äntligen fått lite ordning på positionerna med Anders Löwgren som ankare i backlinjen. Ett annat ankare är Erik Nordenankar och han hade ett bra skott som Göran Malmborg räddade. Tomas Hempel hade två bra lägen men Malmborg räddade det ena skottet medan de andra gick utanför. CIA hade också bra lägen och friskusen Joel Nyrén hade en fräsare i ribban. Med tio sekunder kvar av halvleken sköt Pelle Westerberg ett bra skott från 20 meter och returen rakade Kalle Ekstam in till 1-0, ett mycket psykologiskt mål. Stärkta av målet inledde cia den andra halvleken bäst och med sex minuter kvar kom också 2-0 målet genom Westerberg efter ett litet försvarsslarv. Då trodde vi att matchen var över men minuten senare reducerade BlB till 1-2 genom Thomas Backholm. Sista fem blev en rysare. Med tio sekunder kvar fick Ted Mellström bollen på straffpunkten och hela Reklamserien tryckte på i slottet, inte för att någon är emot cia, utan för att vi alla vill att ungtupparna i Beckmans skall få lite framgång. Malmborg gjorde en akrobatisk räddning och cia är fortfarande obesegrat. Vi lider med BlB, kom igen.
MATCHENS LIRARE: GÖRAN MALMBORG, MEDIAEDGE: CIA.

AC Helin – Eurosport  5–0
A. Jimmy Thurby 3, Magnus Lindström, Staffan Helin.

AC Helin tog årets första seger efter att man bestämt takten i hela matchen mot varannandagslaget Eurosport. I den första minuten på den första halvleken gjorde Jimmy Thurby 1-0 och i den första minuten på den andra halvleken gjorde Magnus Lindström 2-0. Helin broderade ganska hyfsat och sista kvarten kom både 3-0, 4-0 och 5-0. Thurby blev tremålsskytt och det sista målet gjordes av Staffan Helin.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK ALVARADO, AC HELIN.

Kanal 5 – Lokaltidningen Mitt I  5–1
K. Manfred Aronsson 2, Anders Sahlée, Daniel Lundin, Thomas Falkenberg. L. Peter Önnestam.

Kanal 5 var grymma i premiären för att sedan åka på en bakläxa i matchen efter. Idag var man på hugget igen och spelade ut Lokaltidningen Mitt I efter noter under den första halvleken. Femman vann den med 4-0 efter att ha radat upp fyra olika målskyttar i form av Anders Sahlée, Daniel Lundin (skott i bortre krysset), Manfred Aronsson (fin vändning och halvvolleyskott i mål) och Thomas Falkenberg. Det var även nära 5-0 men Fredrik Ragells skott tog i stolpen. I den andra var de ljusblå lite mätta samtidigt som LMI blev fulltaliga och t.o.m. en avbytare. Andra var relativt jämn och slutade 1-1 vilket betydde en fem-etta. Måltjuven Peter Önnestam gjorde tröstmålet. I Kanal fick vi se en tvåmålsskytt när Aronsson solo körde in det sista målet. Lundin hade en fräsare i kryssribban och ut.
MATCHENS LIRARE: MANFRED ARONSSON, KANAL 5.

Hill & Knowlton – TV 4  2–0
H. Joel Holmer, Jussi Kontinen.

Hill & Knowlton och TV 4 körde efter modellen full fart framåt varpå målchanser skapades i parti och minut. H & K var det bättre laget i den första halvleken och gick till halvtidsvila med en 2-0 ledningen efter mål av Joel Holmer på en klack efter en fin framspelning av Jussi Kontinen. Just Kontinen gjorde det andra målet och efter en långpassning från Niklas Lundin tog han ner skalet samt smällde in bollen. Niklas Strahner och Hans-Olof Johansson hade dessutom ett skott var i stolpen. Hade inte de båda målvakterna Hampus Olofsson och Johan Radojewski storspelat hade vi fått se ett halvtidsresultat som 6-3 till H & K. Andra halvlek var ganska jämn där Fyran spelade upp sig och jagade ett reduceringsmål. H & K hade mängder av kontringar men missade ibland hårresande. Vi kommer alltid att minnas ¨Hampes¨ trippelräddning. Med fem minuter kvar av matchen borde TV 4 fått en straff. Målvakten klättrade på Nic Edwards samt boxade honom ofrivilligt i örat. Domaren brukar ju vara snälla mot målvakterna i Reklamserien och friade men Fyran har en till godo vid ett annat tillfälle. Matchen slutade 2-0 till Hill & Knowlton som ser stabila ut. TV 4 har mycket vilja och kommer plocka många poäng på det i år.
MATCHENS LIRARE: HAMPUS OLOFSSON, TV 4.

FC Seasons - Starcom  5-3
F. Pehr Dunger 3, Mike Göransson, Kalle Schröder. S. Patrik Sandberg, Johan Pettersson, självmål

Serieledarna FC Seasons tog sin tredje raka seger när man i en öppen och underhållande match slog tillbaka Starcom med 5-3. Starcom tog dock ledningen på ett turligt sätt. Ett bakåtpass hoppade över målvaktens fot och studsade in i mål. Under den sjunde minuten vände Seasons på matchen med två snabba mål genom Pehr Dunger (fin pass från Marcus Hallberg) och Mike Göransson. Minuterna senare var det kvitterat och det var Patrik Sandberg som siktade och siktade innan han med sin beryktade vänster satte dit bollen. Det var även nära att Starcom tagit ledningen när både Johan Brandt och Sandberg hade varsin bra målchans men nu revanscherade sig Johan Lundin. Istället var det Seasons som gick till halvtidsvila med 3-2 efter ett nytt mål av Dunger i slutminuten. När sedan Dunger rakade in 4-2 i den första minuten av den andra halvleken hade Seasons skaffat sig ett tvåmålsöverläge som dom inte släppte under resten. Båda lagen gjorde varsitt mål till. Kalle Schröder pangade in ett och Johan Pettersson satte dit ett. Seasons behåller serieledningen och deras nya tröjor var mycket snygga. Tröjorna var mörkblå och slimmade (ölmage syns direkt), vita byxor och röda strumpor. Allt i märket Kappa och snygg stil håller i längden.
MATCHENS LIRARE: PEHR DUNGER, FC SEASONS.

Sifo Media – Dagens Nyheter  0-0

När nykomlingarna Sifo Media och Dagens Nyheter möttes i en träningsmatch innan serien startade vann DN med 4-0. Dagens match var av en helt annan karaktär. Båda lagen hade en säker defensiv och två mycket bra målvakter i form av David Balsam och Bob Pernodd som spikade igen sina kassar. Det blev inga mål i den första halvleken och det stod fortfarande 0-0 efter en 30 minuter. Under de sista tio minuterna blev båda lagens spelare lite trötta och tappade lite av koncentrationen. Detta fick till sin följd att några målchanser började dyka upp. DN hade en trippelchans men Pernodd briljerade. Målsugne Christer Alsiö rev sitt hår av förtvivlan. Han var ju så nära flera gånger. I slutminuterna rann Lars Sjöblom igenom och lossade stora kanonen men nu var det Balsam som gjorde en bra räddning. Matchen slutade 0-0, vilket är ovanligt i Reklamserien. Det var ett rättvist resultat. Balsam har aldrig släppt in ett mål i Reklamserien och har nu spelat 1 timme och 20 minuter utan insläppt mål. Idag överglänstes han dock av Pernodd.
MATCHENS LIRARE: BOB PERNODD, SIFO MEDIA.

FLT - Carat  1-1
F. Johan Petersen. C. Peter Arnesson

En av seriefavoriterna, Carat, har spelmässigt inlett säsongen skapligt men man har inte haft marginalerna på sin sida och råkat ut för ett litet poängtapp. Det var precis det som hände i dagens match mot FLT. Carat förde spelet i den första halvleken men FLT hade en säker defensiv, stort kämpahjärta och mot slutet av matchen även farliga kontringar. Efter dussinet minuter nickade en FLT-spelare bollen i egen stolpe och minuterna senare dundrade Martin Andreasson bollen i den andra stolpen. Så när 1-0 målet kom så var det inte orättvist. Det var Peter Arnesson som gick upp i en nickduell i kamp med målvakten och en motståndarback. Arnesson nådde högst och nickade in 1-0 i början på andra halvlek. Henrik Bertmar var planens bästa spelare under den första halvtimmen. FLT blev nu tvungna att gå framåt med fler folk och mycket riktigt så började man skapa en del farligheter. Både Jonny Månsson och Pontus Karlsson var nära utdelning. Med sex kvar nickade Johan Petersen bort ett inlägg till en medspelare som i sin tur slog en stickare längs vänsterkanten. Där kom Petersen farande som skjuten ur en kanon och vi på Hjorthagens IP trodde inte Petersen hade en sådan turbo innanför västen. Som kronan på verket sköt han också in 1-1 med vänstern i den bortre gaveln, vilken strut. I anfallet efter tog Andreas Malmfält med sig bollen in i straffområdet på ett bra sätt samt avslutade med att dundra bollen klockrent i stolpen, f.ö. den tredje stolpen för Carat. Matchen slöt 1-1. En missad poäng för FLT men en vunnen för FLT.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETERSEN, FLT.