Premier League 4:e omgången 2006

AC Helin – Aftonbladet  1–2
AC. Mathias Lind. A. Mikael Fristedt, Thomas Hanusek.

Av matchkvaliteten att döma var det två topplag som möttes denna vackra men kalla majmorgon. AC Helin mötte som vanligt upp med sina rosa tröjor vilket även motståndarna Aftonbladet borde ha gillat. Bladet själva, hade nya tröjor dagen till ära. Snygga svarta med siffror i rosa. Båda lagen hade varsin fin chans direkt i inledningen men Mathias Zakrisson och vikarierande målvakten Jon Hansson avvärjde. Sedan var det ett ställningskrig ute på plan men efter en kvart så slog Aftonbladet till med besked och gjorde två mål inom loppet av en minut. Vid 1-0 slängde sig Michael Fristedt sig fram och med en äkta tåjagare fick han in bollen i burgaveln. I anfallet efter kastade Pontus Ogebjer ett jättelångt inkast och vid den bortre delen av straffområdet kom Thomas Hanusek farande samt smällde in 2-0 på volley, ett vackert mål. Tänk om motståndarlagen bara skulle ägna en minut åt att läsa Bladets referat så hade lagen kunnat hindra många mål. När Aftonbladet har en trebackslinje med de tre musketörerna Hanusek, Håkan Enberg och Ogebjer så är dom ruggigt bra och svårforcerade, vilka lirare, både offensivt och defensivt. Sista tio satsade Helin allt framåt och fick till en bra offensiv. Reduceringsmålet kom också men det var bara en minut kvar av matchen så kvitteringen hanns inte med. Det var Mathias Lind som gjorde målet på en volley efter fint spel innan. Aftonbladet seglar mot toppen.
MATCHENS LIRARE: THOMAS HANUSEK, AFTONBLADET.

Beckmans lowes Brindfors – Kanal 5  1–0
B. Jonas Nordin.

En blixt från en klarblå himmel, Ja så kan man beskriva nykomlingen och jumbon Beckmans lowes Brindfors uppryckning i dagens match. Topplaget Kanal 5 fick säkert en chock över BlB framfart och nyförvärvet och tillika planens kung, David Rainer, dominerade stort med fin teknik, bra spelsinne och en bra fart med bollen under kontroll. Som vanligt inledde BlB bra och Tomas Hempel, Rainer och Anders Löwgren hade alla tre fina målchanser men storspelande målvakten Joakim Norling var grym i målet. I början på andra ryckte Rainer sig fri men denna gång räddade Jocke med ansiktet. Femmans första målchans kom fem minuter in på andra halvlek då bollen hamnade framför fötterna på Anders Sahlée men skottet från straffpunkten gick utanför. Sista kvarten var het och jämn och vi trodde till sist att matchen skulle sluta 0-0. Med tre kvar hängde ett mål i luften. Sami Vikback (har bytt efternamn) nickade från nära håll efter en hörna men bollen gick decimetern över. Sami skall förresten gifta sig snart, grattis i förskott. Det skulle visa sig att matchen skulle få en målchans till. Med endast fyra sekunder kvar gick bollen fram till Jonas Nordin som stod vid den bortre stolpen och lyfte in 1-0 i nättaket till Beckmans och ett vilt jubel utbröt. Nordin blev en historisk matchhjälte som borde ge eko i korridorerna på Beckmans. En annan historisk kille är målvakten Tom Eriksson, som förtjänstfullt höll nollan. Reklamserien gratulerar Beckmans. Nu kan man med stolthet ringa sponsorn Brindfors och tala om att dom satsat på rätt häst. Kanal 5 föll på ett grymt sätt men rutinerade gubbar reser sig alltid.
MATCHENS LIRARE: TOM ERIKSSON, BECKMANS LOWES BRINDFORS.

Lokaltidningen Mitt I – FC Seasons  0–1

F. Pål Åsberg.

Ettan och serieledarna FC Seasons mot 15:e placerade jumbolaget Lokaltidningen Mitt I, ja det kunde väl bara sluta på ett sätt! Givetvis var det Seasons som förde spelet men LMI hade ett mycket bra försvarsspel, härligt go i gänget och många spelare överträffade sig själva. Ta Ingo Husberg t.ex. Vid ett tillfälle fick han eld i baken och vi såg ett ryck som vi inte trodde han var mäktig till. Långe backen Kalle Melin var omöjlig att ta sig förbi och på topp var harpunerna Mikael Malm och Peter Önnestam ständigt farliga. Det stod fortfarande 0-0 i halvtid men i mitten på andra började Seasons mala på allt intensivare. Jacob Andersson träffade stolpen och Nisse Calamnius ribban innan Pål Åsberg rullade in 1-0 efter en fin passning från Pehr Dunger. Vi trodde att Seasons skulle segla ifrån men det gjorde dom inte. Man vann till slut rättvist men det satt långt inne. LMI hade några farliga kontringslägen in i det sista men man föll med flaggan i topp, fortsätt så här så kommer snart poängen. Frågan är om Seasons sejour i Premier League bara blir ettårig.
MATCHENS LIRARE: JACOB ANDERSSON, FC SEASONS.

Sifo Media – Mediaedge: cia  2–3
S. Johan Nilsson, Lasse Sjöblom. M. Jonas Bolander 2, Joel Nylén.

De två hittills obesegrade lagen Mediaedge: cia i sina Juventuströjor (frågade om domaren var mutbar) och de färgglada orangefärgade Sifo Media i sina Wolverhampton tröjor drabbade samman denna vackra maj morgon. Det blev en match med två ansikten. Ibland säger man att en bra målvakt är halva laget och det stämde idag. Leslie Marsden var fantastisk mellan stolparna och när samtidigt cia hade så gott som 100% utdelning i den första halvleken. CIA hade flyt och kämpen Joel Nylén sköt 1-0 varpå otroligt pigga Jonas Bolander satte dit både 2-0 och 3-0 samt bjöd publiken på klacksparkar och lite annat fotbollsgodis. Mittbacken Oskar Lindström var som Beckenbauer där bak och cia såg oslagbara ut. Marsdens räddning i krysset på Johan Nilssons skott i den tionde minuten och räddning nere vid stolproten på Stefan Svanfeldts skott i början på andra var av mästarklass. SF höjde sig flera klasser i den andra halvleken och matchbilden ändrades totalt. Bob Pernodd kastade ett långt utkast till Nilsson som vrickade in 1-3 och i den sjätte minuten så dundrade Lasse Sjöblom in 2-3. Sista kvarten pressade SF för en kvittering men Marsden var omutlig och till sist gick slutsignalen och cia vann med 3-2. Ett kryss hade varit rättvist i denna trevliga match, kul gubbar i båda lagen.
MATCHENS LIRARE: JONAS BOLANDER, MEDIAEDGE: CIA.

Eurosport – TV 4  1–0
E. Andreas Fält.

Eurosport och TV 4 möttes i ett litet TV-kanals derby. Matchen var jämn och spännande och stod fortfarande 0-0 i paus. Den hetaste målchansen hade Andreas Fält som sköt i ribban från nära håll. David Bogerius och Nic Edwards var mycket stabila Fyrans försvar. Med kvarten kvar att spela så gjorde Fält 1-0 för Eurosport och han var ständigt farlig matchen igenom. TV 4 blev stressade sista kvarten när dom försökte kvittera så Eurosport fick flera fina kontringslägen där både Frederic Pavlidis och Tony Almén var nära att näta. Det hela slutade till sist 1-0.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS FÄLT, EUROSPORT.

Carat – Starcom  10-0
C. Per Boquist 2, Gustav Lundström 2, Andreas Malmfält 2, Martin Andreasson, Peter Arnesson, Henrik Bertmar, Stefan Palmquist.

Matchen mellan Carat och Starcom inleddes i ett virvlande tempo vilket Carat mest tjänade på. Den första kvarten var ganska jämn men sedan lossnade det för Carat. När det väl lossnade så var det verkligen rejält och man gick från 1-0 till hela 8-0 på 15 minuter, ja ni läste rätt. Starcom föll som ett korthus. Med 40 sekunder kvar av matchen så kom även årets första TÖ (teknisk överlägsenhet) och slutresultatet skrevs 10-0. Carat radade upp hela sju målskyttar. Per Boquist (snygg chipp), Gustav Lundström (+ en i insidan av stolpen) och Andreas Malmfält gjorde två mål var medan Martin Andreasson, Peter Arnesson, Henrik Bertmar och Stefan Palmquist gjorde ett vardera. Det enda som Starcom kan ta med sig till nästa omgång i jumbofinalen var bl.a. Joakim Reuszners framfart, han sköt två mycket bra skott. Det med vänstern räddade Andreas Hagelin med en fin enhandsräddning och skottet med högern satt klockrent i ribban. Johan Petterssons soloraid över hela plan i högsta fart var också värt ett bättre öde, bollen lyftes strax över. Spelar Carat liknande totalfotboll fortsättningsvis är det få lag som kan rubba dom. Nu är man på gång.
MATCHENS LIRARE: PER BOQUIST, CARAT.

Dagens Nyheter – FLT  3–2
D. Jonathan Piringer 2, Christer Alsiö. F. Stefan Johansson, Kristoffer Willén.

Efter solsken i några veckor öppnade sig himlarnas portar under natten på vid gaveln vilket betydde att planen var blöt. Det hindrade inte Dagens Nyheter och FLT som bjöd på en tuff match med mycket ge och ta. Innan matchen var spelad en minut hade båda lagen haft var sin virkesträff. Daniel Wiklund träffade överkanten på ribban och skottvillige Jonathan Piringer sköt ribba ut. Det var DN som tog ledningen med 1-0 efter det att Christer Alsiö fått på en bra träff. Minuten senare fick Stefan Johansson på ett bra skott och via stolpen kvitterade han till 1-1. I början på andra kunde FLT ta ledningen efter ett påpassligt mål av Kristoffer Wilén. Under den sista kvarten gav DN allt och frågan är om något lag i Reklamserien har större hjärta för sitt lag än spelarna i DN. Dessutom hade man nya dräkter idag. Vit tröja, svart byxa och vita strumpor var snyggt. Man såg ut som Tysklands landslag och man kämpade samt vägrade förlora precis som tyskarna. Först sköt Thomas Pagling klockrent i stolpen. DN tryckte sig fast i offensiv zon och Pagling nickade i samma stolpe och ett mål hängde i luften. Med åtta kvar kom också 2-2 genom nästan lite överladdade Piringer. Han fick sedan två minuter i utvisningsbåset men så fort han kom in så satte han dit 3-2. DN hade vänt på steken efter att ha kämpat ner FLT med deras vapen. Frågan är om Johan Petersen hade tillåtit det, vilken holmgång.
MATCHENS LIRARE: JONATHAN PIRINGER, DAGENS NYHETER.