Premier League 5:e omgången 2006

AC Helin – Mediaedge: cia  2–0
A. Göran Lindberg, Jimmy Thurby.

AC Helin gjorde en kanonmatch denna måndagsmorgon och besegrade slutspelslaget och hittills obesegrade Mediaedge: cia med rättvisa 2-0. Efter en jämn inledning tog Helin sakta men säkert ett litet grepp om matchen. Morgonens första heta målchans hade dock cia när Kalle Ekstam bröt sig igenom halva motståndarlaget men på den sista utposten, Mathias Zakrisson, stöp han. Efter en kvart fick duktiga Jimmy Thurby ett jätteläge men nu var det Göran Malmborgs tur att briljera. Men när backklippan Göran Lindberg bröt ett uppspel vid mittcirkeln samt avancerade fram och sköt ett hårt men välplacerat långskott så blev det 1-0 till de rosa. CIA försökte att nå en kvittering i den andra halvleken men Helins försvarsspel var ramstarkt och när 2-0 målet kom med sex kvar genom Thurby var saken klar.
MATCHENS LIRARE: GÖRAN LINDBERG, AC HELIN.

Hill & Knowlton – Carat  0–2
C. Fredrik Malmfält, Joachim Molin.

Matchen mellan formstarka Carat och Hill & Knowlton blev en välspelad och spännande historia. H & K har ju chockat Reklamserien med mycket stabilt försvarsspel den senaste tiden och under den första kvarten gjorde H & K så att Carat blev mållösa. H & K kontringar var också livsfarliga. Både Joel Holmer och Niklas Lundin var ständigt på bettet och vid speciellt ett tillfälle fick Andreas Hagelin göra en kanonräddning. I slutet på den första halvleken kunde sedan Carat ta ledningen när Fredrik Malmfält skickade iväg ett av sina luriga vänsterskott som smet in. Nu fick Carat luft under vingarna och spelade en bra fotboll. Peter Arnesson var mycket skottvillig och vi räknade till fem fina avslut men skotten gick ideligen över. Jonas Rodny gjorde också någon fin räddning. Med åtta kvar avgjordes matchen när Joachim (f.d. Persson) Molin satte dit 2-0. Efter detta mål orkade ett tröttkört H & K inte resa sig.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK MALMFÄLT, CARAT.

Aftonbladet – Dagens Nyheter  2–0
Mikael Samuelsson, Thomas Hanusek.

Ytterligare ett av många trevliga derbyn gick av stapeln mellan tidningsjättarna Aftonbladet och Dagens Nyheter. Marcus Lundgren i DN hade matchens första farliga målchans men Anders Larsson var med på noterna. Efter hand tog Bladet över och precis innan paus lade laget in en överväxel. Först träffade Sven-Anders Eriksson ribbans undersida med ett bra skott och minuten senare kunde evigt unga Mikael Samuelsson, 46 år, göra 1-0. DN kom ut som ett nytt lag i början på andra och man vågade knappt annat eftersom coachen Sven Riedel hade dykt upp i taxi med matchtröjan ovanför kostymen. Fotbollsprylarna hade han inte hittat denna regniga morgon dagen efter den stora festen. Det var starkt att han kom och tur att han tog en taxi. DN visade kanske upp ett spel som var det bästa hittills under de fem inledande omgångarna. Man skapade målchanser för både ett kvitteringsmål och t.o.m. ett ledningsmål. Larsson var grym i målet och mittbacken Håkan Enberg var magnifik. Med fyra minuter kvar kunde Bladet kontra in 2-0 genom alltid stabila Thomas Hanusek. Trots 0-2 i baken gav inte DN upp och Larsson tvingades till ytterligare kanonräddningar. Aftonbladet vann till sist och avancerar därmed till andraplatsen i tabellen vilket betyder en slutspelsplats. Noteras skall att samtliga spelare i Aftonbladet arbetar på företaget.
MATCHENS LIRARE: HÅKAN ENBERG, AFTONBLADET.

Starcom – Lokaltidningen Mitt I  0–2 (WO)

FC Seasons – TV 4  2–0 (WO)

Sifo Media – Eurosport  2–3

S. Simon Lindberg 2. E. Dennis Andersson, Jari Kohonen, Lennart Claesson.

Efter en riktig kämpamatch kunde Eurosport åka till jobbet med en fullpoängare. Det var annars Sifo Media som började bäst och man spelade en småtrevlig och rörlig fotboll. Det var nära att klockan ringde redan efter två minuter när Stefan Svanfeldt sågade sig igenom efter ett snyggt väggpass men skottet gick strax utanför. I den tionde minuten träffade Andreas Fält stolpen och där hade SM änglavakt. Efter dussinet minuter fick teknikern Simon Lindberg på en perfekt vristträff från 15 meter och bollen satt bergsäkert under ribban. I slutminuterna på den första halvleken och under den första minuten på andra hände mycket. Först kvitterade Dennis Andersson med ett lågt lurigt vänsterskott med 30 sekunder kvar till paus. Redan efter 45 sekunder in på andra kastade smarte Lindberg ett lågt hårt inkast som tog på en försvarare och in till 2-1 för SM. Bara 30 sekunder senare slog Janne Möller en långboll och Jari Kohonen hann precis före den utrusande målvakten varpå han elegant nicklobbade in bollen till 2-2. Minuterna senare tar Lennart Claesson emot bollen och vrider och vänder samt avslutar med att smälla in 3-2. Trots att man lett två gånger ligger alltså SM under med kvarten kvar att spela, det kändes nog tungt. Man försökte kvittera men Eurosports försvarsspel över hela planen var mycket bra och hela tiden kom en blå fot i vägen för både pass, och skottförsök. Till sist gick slutsignalen och Eurosport kan börja snegla uppåt i tabellen. Nykomlingen Sifo Media är en stabil nykomling och när man summerar säsongen har dom nog vunnit fler matcher än dom förlorat.
MATCHENS LIRARE: SIMON LINDBERG, SIFO MEDIA.

FLT – Beckmans lowes Brindfors  4–1

F. Jari Hållman 2, Jonny Månsson, Olle Lewenhaupt. B. David Rainer.

FLT spelade överraskande bra inledningsvis och redan efter två minuter gör Jari Hållman 1-0. Minuten senare får FLT en hörna och den slås till den bakre delen av straffområdet där Robert Hellströmer står och han slår i sin tur en bredsidapassning till Jonny Månsson som stöter in 2-0, ett mycket vackert mål. Beckmans lowes Brindfors blev alltså tagna på sängkanten men gav givetvis inte upp. Både Ted Mellström och Tomas Hempel har varsitt läge men Jonas Ringström räddar med bravur. Spelet jämnar ut sig men FLT avslutar halvleken med att göra 3-0 genom Olle Lewenhaupt. Fem minuter in på den andra halvleken dyker sjusovaren David Rainer upp och minuten senare reducerar han till 1-3. Sista kvarten är helt jämn. Med sju minuter kvar inträffar en otrolig sak. Rainer skjuter ett volleyskott. Ringström hinner bara få upp händerna och styr bollen i ribban, i nacken på Ringström, i ribban igen och i ryggen på Ringström och ut. Då förstod vi att det var FLT:s dag och i slutminuten fastställer dom slutresultatet 4-1 genom Hållman.
MATCHENS LIRARE: JARI HÅLLMAN, FLT.