Premier League 6:e omgången 2006

Aftonbladet – FLT  2–2
A. Emil Andersson 2. F. Stefan Johansson, Max Eriksson.

Toppmatchen mellan Aftonbladet och FLT slutade med ett kryss i en spännande duell. FLT inledde på ett strålande sätt och man rullade boll som aldrig förr. Som belöning tog man också ledningen när lagkaptenen Stefan Johansson bröt ett uppspel samt avancerade fram några meter innan han med vänstern satte dit 1-0 i burgaveln. Efter halva halvleken började Bladet att vakna. Thomas Hanusek fick till en bra frispark som Jonas Ringström avvärjde. Mot slutet av halvleken träffade pigga Hanusek utsidan av stolpen men kvitteringen skulle komma innan halvtidssignalen. Erik Andersson sköt via en försvarare 1-1. I början på den andra halvleken var det Bladet som var det bättre laget. Andersson träffade ribban men det skulle visa sig att Andersson skulle bli tvåmålsskytt precis som i premiären. Även detta mål var turligt eftersom bollen ännu en gång tog på en försvarare samt studsade in i mål. FLT hade tappat det fina spelet och därför kom det lite överraskande när Max Eriksson kunde kvittera med tio kvar. Slutet av matchen blev jämn och FLT hade en stor klippa i mittbacken, den 48-årige Kjell Forsberg, han tog allt. Det skall nämnas att Forsberg åker tur och retur Uppsala bara för att få var med i Reklamserien, det ni. Närmast ett segermål var Hanusek när han med fyra minuter kvar fick på årets skott men Ringström gjorde en äkta TV-räddning när han likt stålmannen låg i luften och boxade ut bollen.
MATCHENS LIRARE: KJELL FORSBERG, FLT.

Dagens Nyheter – FC Seasons  2–1
D. Marcus Lundgren, Jonathan Piringer. F. Pål Åsberg.

Vi har varnat för Dagens Nyheter förut. De svartvita har ett stabilt försvarsspel, stort hjärta och så krigar man för sitt lag på ett föredömligt sätt. Idag tog man sin finaste skalp någonsin när man kämpade ner serieledarna FC Seasons som efter fem raka segrar åkte på sin första förlust i årets serie. Det var Seasons som var det bättre laget under första halvlek. Marcus Hallberg hade en styrning i ribban och Olle Källström var nära att sätta dit den men David Balsam tog närskottet. Det stod 0-0 i paus men DN kom ut som ett nytt lag i den andra samtidigt som de säkert smög sig in en liten underskattning från Seasons sida. Efter sex minuter gjorde DN ett mycket vackert mål. Marcus Lundgren spelade bollen till debutanten Jonas Breding som iskallt täckte den samt svarade för årets framspelning när han klackade bollen mellan två motståndare varpå Lundgren fick bollen på foten och kom helt fri, skottet satt i nättaket. DN fick segervittring och fem minuter senare spelade Jonathan Piringer vägg med Breding och den första nämnda rullade in 2-0 invid stolproten. Med sex kvar reducerade Seasons efter ett vackert anfall. Den rutinerade Reklamserieräven Gustave Gaudras spelade elegant ut bollen till Olle Källström som med ett perfekt inlägg hittade Pål Åsberg som ¨modigt¨ nickade in bollen. Nu pressade Seasons på för en kvittering under slutminuterna men DN kämpade med näbbar och klor. Breding hade dessutom en boll i stolpen på en kontring. DN höll undan och jublade i högan skyn.
MATCHENS LIRARE: JONAS BREDING, DAGENS NYHETER.

Kanal 5 – Mediaedge: cia  0–1
M. Kalle Ekstam.

Mediaedge: cia återtog slutspelsplatsen efter en meriterande seger över Kanal 5. Efter en Hawaiibetonad inledning på matchen fick helt plötsligt Kalle Ekstam ett friläge och rullade in 1-0. Efter en kvart så klackade samma man snyggt bollen mot mål men den vikarierande målvakten Mikael Fagerlund räddade förtjänstfullt nere vid stolproten. Kanal 5 hade svårt att skapa målchanser men i slutminuten på första dök ett läge upp för Sami Vikback men skottet gick strax utanför. I den andra halvleken var det ett ställningskrig. Det är inte lätt att vara regerande skyttekung. Daniel Cedercrona blev nämligen punktmarkerad av Oskar Lindström som för övrigt var en klippa i försvaret. I slutsekunden hade Femman en jättechans när Manfred Aronssons bakåtnick med Ralf Edström båge gick precis över och cia kunde hålla undan och vinna med matchens enda mål.
MATCHENS LIRARE: KALLE EKSTAM, MEDIAEDGE: CIA.

AC Helin – Starcom  5–3
A. Staffan Helin 2, Magnus Helin 2, Fredrik Alvarado. S. Johan Brandt 3.

Bröderna Staffan och Magnus Helin såg till så att AC Helin kunde vinna en rafflande match i den nästan tropiska hettan, 23 grader i skuggan. Redan innan matchuret visat en minut presenterade sig Fredrik Alvarado när han dundrade in 1-0 i burgaveln. Fredrik såg nästan chockad ut för han var så cool och behövde ingen segergest. Några minuter senare kunde jumbon Starcom kvittera genom Johan Brandt på en nick efter en perfekt slagen hörna av Joakim Reuszner. Helin tog dock ledningen på nytt när Staffan gjorde 2-1 efter försvarsslarv hos Starcom. Sista kvarten på första halvlek blev ganska intetsägande. I den andra blixtrade spelet till ordentligt. Lagen följdes åt till 3-3 som vi också trodde skulle bli slutresultatet men med tre kvar avgjorde AC Helin när 4-3 kom och av bara farten kom även 5-3 målet. Staffan och Magnus gjorde två var. Än bättre var Brandt som svarade för ett hattrick och tog ett jättekliv i den totala skytteligan. AC Helin har tätkänning medan Starcom är kvar som jumbo. Man har givetvis material för bättre, när vänder det?
MATCHENS LIRARE: STAFFAN HELIN, AC HELIN.

Beckmans lowes Brindfors – TV 4  1–1
David Rainer. T. John Sjölund.

TV 4 och Beckmans lowes Brindfors delade broderligt på poängen i värmeböljan. TV 4 har kanske seriens snyggaste tröjer. Dom är på tvären rödvita, med kort ärm och fint figursydda. Dagens match inleddes lite hetsigt så domaren var tvungen att ta en två minuters utvisning direkt för ungtupparna. Erik Nordenankar hade ett jätteläge direkt men skottet gick utanför. Fyran kontrade och Sanny Ekstrand nickade precis utanför. Det stod 0-0 i paus men i början på andra kom det första målet och det var TV 4 som gjorde det med John Sjölund som målskytt. Det var många turer innan bollen gick in. Planens bästa spelare, David Rainer, gjorde några minuter senare en egen soloraid som avslutades med att han blev fälld. Rainer tog själv straffen och så var det kvitterat. Med tio kvar kastade Hampus Olofsson ett långt utkast och Marcus Skarphagen gick i djupet men skottet gick utanför. Dagens träff hade dock Bojan Lucic när han krutade bollen i ribbkrysset så det dånade. Matchen slöt rättvist 1-1.
MATCHENS LIRARE: JONAS NORDIN, BECKMANS LOWES BRINDFORS.

Carat – Eurosport  6–3
C. Peter Arnesson 4, Mikael Djulstedt, Martin Andreassson. E. Fredric Pavlidis, Håkan Olofsson, Jari Kohonen.

Trots ett tidigt 0-1 underlägen malde lagmaskinen Carat vidare och stod till sist som vinnare med tennissiffrorna 6-3. Det var som sagt Eurosport som tog ledningen med 0-1 efter ett påpassligt mål av Frederic Pavlidis. Carat vände 0-1 till 3-1 men i slutsekunderna på första kom 2-3 genom den års debuterande veteranen Håkan Olofsson som fick på en bra vänster i burgaveln. I början på andra gick Carat fram till 5-2 och det hela slutade som sagt 6-3. Peter Arnesson fick på allvar igång målskyttet och bokfördes för hela fyra mål, stort. En annan seger organisatör var Martin Andreasson. Han svarade för tre assist och ett mål. Även Mikael Djulstedt hamnade i målprotokollet och Carat ligger i vinnarhålet.
MATCHENS LIRARE: PETER ARNESSON, CARAT.

Sifo Media – Hill & Knowlton  4–3

S. Stefan Svanfeldt 3, Simon Lindberg. H. Hans-Olof Johansson 2, Joel Holmer.

Sifo Media spelade taktiskt smart och hade en så gott som 100% utdelning i dagens match mot Hill & Knowlton. Det stod fortfarande 0-0 efter en kvart i värmeböljan men med tre minuter kvar av den första halvleken kunde Joel Holmer göra det första målet. På tre minuter gjorde sedan SM lite överraskande tre mål. Kvitteringen kom med endast 15 sekunder kvar av första och de två andra i inledningen på andra. I mitten på slutrundan segade sig H & K ikapp till 3-3 men nästan omgående gjorde SM 4-3 i denna svängiga till ställning. Sista 7-8 minuterna blev mållösa trots ett stort övertag för H & K mot ett allt tröttare SM, som till sist stod som segrare med siffrorna 4-3. Stefan Svanfeldt svarade för ett hattrick för andra gången denna vårsäsong. Speciellt 1-1 målet var snyggt efter en fin nicklobb med ryggen mot målet. Det fjärde målet sköt alltid duktige Simon Lindberg in från 15 meter. H & K var värda en poäng men det var det gamla vanliga svänggänget som var i farten idag. Hans-Olof Johansson gjorde två mål innan han for till Tyskland varav det ena var snyggt och satt säkert i krysset vilket Jens Lundström har bildbevis för, titta på hemsidan.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SVANFELDT, SIFO MEDIA.