Premier League 7:e omgången 2006

TV 4 – Aftonbladet  0–2 (WO)

Starcom – Kanal 5  1–3
S. Johan Pettersson. K. Daniel Lundin, Sami Vikback, Johan Gyllenpalm.

Varannandagslaget Kanal 5 höll på sin tradition enligt modellen vinst, förlust, vinst, förlust, vinst, förlust och givetvis vinst idag. Dagens seger grundlades under de första tio minuterna på matchen. På de inledande två minuterna kom inte Starcom över halva plan och K5 avslutade kanonaden med att Daniel Lundin med sträckt vrist sköt 1-0 i den bortre burgaveln. I den åttonde minuten slog kämpen Thomas Kingdahl ett väl avvägt inlägg till Sami Vikback som på volley stötte in 2-0 i nättaket, vackert. 3-0 målet var också snyggt och det var mittfältsklippan Johan Gyllenpalm som slog till från 16-17 meter med ett otagbart skott invid stolpen. Sista halvtimmen var spelet helt jämnt och Starcom t.o.m. vann den perioden med ett mål efter ett fint skott av Johan Pettersson. Själva matchen slöt alltså 3-1 till Femman som ligger på den övre halvan under sommaruppehållet. Starcom får slicka såren till nubbe och sill samt komma tillbaka till hösten och bevisa vilket bra lag dom egentligen är, trevlig sommar!
MATCHENS LIRARE: THOMAS KINGDAHL, KANAL 5.

FC Seasons – FLT  2–0
F. Marcus Hallberg, Nisse Calamnius.

Serieledarna FC Seasons kom undan med blotta förskräckelsen mot ett bra spelande FLT i en bra och helt jämn match. Den första halvleken slöt 0-0 och vi noterade endast tre riktigt heta målchanser och samtliga hade FLT. Det var framfusige Daniel Wiklund som fick alla tre möjligheterna men bollen ville inte in och lyftningen i stolpen var den som var närmast. Efter en halvtimme stod det fortfarande 0-0 men nu fick Seasons till ett riktigt bra anfall där bollen gick mellan spelarna i laget sju åtta gånger innan bollen förpassades i mål genom Marcus Hallberg. I och med det målet tappade FLT spelet och Seasons kontrollerade matchen ett tag. Hallberg hade en riktig rykare i ribbans underkant. Under den sista minuten mobiliserade FLT sina sista krafter i ett sista försök att få med sig en poäng och avslutningen blev dramatisk. Wiklund kom farande in i straffområdet och fick bollen framför fötterna tre fyra meter från mål och drog på men bollen gick strax över. Med 30 sekunder kvar skjuter Stefan Johansson ett bra skott men bollen går klockrent stolpe ut. FLT har ju haft stolpträffarna med sig tidigare i vår men det hade dom verkligen inte idag. Istället fastställde Nisse Calamnius slutsiffrorna 2-0 på övertid. Tack vare att man vinner sådana här kämpamatcher så ståtar man som serieledare över sommaruppehållet, grattis. FLT kan se tillbaka på en bra vår. Trevlig sommar.
MATCHENS LIRARE: MARCUS HALLBERG; FC SEASONS.

Beckmans lowes Brindfors – Dagens Nyheter  1–1
B. Björn Westerfors. D. Tom Sjöstedt.

Vårsäsongen sista match gick mellan Beckmans lowes Brindfors och Dagens Nyheter. Det var ett Hawaiispel matchen igenom där ordet passningsspel helt lyste med sin frånvaro. Spelet böljade hafsigt fram och tillbaka. Det var inget fel på kämpahumör, dramatik och spänning. Det stod 0-0 i paus och 0-0 efter en halvtimme. Nykomlingen Beckmans var snäppet bättre och Erik Nordenankar var nära men David Balsam tippade bollen i ribban. Nära var även friskusen Gabriel Nordenankar när han tog bollen från eget straffområde samt drog mer än halva laget men skottet gick över. När matchuret visade en minut kvar stod det fortfarande 0-0 och vi räknade med ett mållöst slutresultat. BlB fick till ett anfall och bollen hamnade hos Björn Westerfors som inför stort jubel gjorde segermålet 1-0, trodde alla! DN centrade och satte allt på ett kort och kämpen Tom Sjöstedt chansade på ett skott och fick till en bra träff från 16-17 meter och bollen gick spikrakt i mål och matchen slöt otroliga 1-1.
MATCHENS LIRARE: GABRIEL NORDENANKAR, BECKMANS LOWES BRINDFORS.

Eurosport – Hill & Knowlton  5–2

E. Erik Thorén 2, Jimmy Nemes 2, Åke Johansson. H. Hans-Olof Johansson 2.

För några dagar sedan låg man och badade och solade på den Franska Rivieran och helt plötsligt stod man med en visselpipa i munnen på Hjorthagen klockan 06.30. Ja hösten kommer hastigt som vanligt. Det var alltså dags för höstsmygpremiär i Reklamserien. Första paret ut var Eurosport och Hill & Knowlton. Resultatet var 0-0 efter tio minuters spel. Det kunde dock lika varit 2-2 om inte spelarna missat så många chanser. I slutet på halvleken sköt Erik Thorén med en sträckt vrist in bollen i den bortre burgaveln och i slutsekunderna kunde lagkaptenen Åke Johansson lirka in 2-0 med vänstern. I början på andra reducerade Hans-Olof Johansson på ett direktskott från 15 meter och H & K jagade nu ett kvitteringsmål. Då klev Jimmy Nemes in i handlingarna och satte dit 3-1. Johansson reducerade på nytt men Thorén satte dit 4-2 och när Nemes gjorde 5-2 i slutet var saken klar.
MATCHENS LIRARE: ÅKE JOHANSSON, EUROSPORT.

Carat – Sifo Media  6–3
C. Martin Andreasson 2, Andreas Malmfält, Gustav Lundström, Fredrik Malmfält, Per Boquist. S. Stefan Svanfeldt 2, Lasse Kammerfors.

Topplaget Carat och nykomlingen Sifo Media bjöd på en mycket bra fotbollsmatch i ett ganska högt tempo. Redan efter 35 sekunder låg bollen bakom SM målvakt efter det att Andreas Malmfält gjort ett vackert mål. Då trodde man på en urladdning från Carats sida men så blev det inte. Bara minuten senare styrde Lasse Kammerfors in Stefan Svanfeldts nickpassning till 1-1. Minuterna senare slår Fredrik Malmfält en underbar crossboll till planens bästa spelare, Martin Andreasson, som drog till på halvvolley men den duktige vikarierande målvakten Kalle Vestman gjorde en fin en hands räddning. Men när seriens snabbaste spelare Gustav Lundström (10,3 på 100 meter när han var yngre) gjorde 2-1 med en kanon i närmsta krysset kunde ingen hindra honom. När Andreasson ökade på till 3-1 efter tio minuter trodde man ytterligare en gång att Carat skulle gå loss. Men Svanfeldt nickade in 2-3 innan paus och när samme man lite turligt styrde in 3-3 i början på andra var det läge för en liten skräll. Matchen var helt jämn i de närmsta tio minuterna men då klev Andreasson fram och smällde in 4-3 med ett skott i krysset. Ett kämpande SM gjorde allt för att ytterligare en gång kvittera men istället gick F Malmfälts inlägg in i mål till 5-3 vilket var spiken i kistan. Per Boquist kunde sedan fastställa 6-3 på matchens sista spark. Detta bådar gott inför fortsättningen i höst för bägge lagen. Det var 23 grader varmt idag!
MATCHENS LIRARE: GUSTAV LUNDSTRÖM, CARAT.

Lokaltidningen Mitt I – Mediaedge: cia  2–4
L. Magnus Meijer, Mia Ljung. M. Bo Persson, Peder Andreasson, Niklas Rosén, Niklas Andreasson.

Andraplacerade Mediaedge: cia måste ha tjuvtränat i sommar. Den första kvarten visade dom upp ett spel som var mer än lovande. Redan i matchinledningen var Peder Andreasson när att nicka in bollen från nära håll men den smet utanför. Då klev istället ekonomiavdelning fram och fixade 1-0 målet. Niklas Rosén arbetade fram bollen till Bo Persson som snyggt lättade in bollen i nättaket. Sedan sköt Niklas Andreasson bollen i stolpen efter en retur från ett skott från kämpen Joel Nylén. 2-0 målet skulle komma minuterna senare när P Andreasson höll sig framme. Efter en kvart kunde sedan Rosén göra 3-0. Lokaltidningen Mitt I var absolut inte dåliga och i slutet på halvleken kom man in i matchen igen när Magnus Meijer med en yttersida reducerade. I början på andra jagade LMI ytterligare en reducering och man skaffade sig fina lägen. Duktiga Mikael Malm träffade ribban och ständigt farlige Peter Önnestam var även han nära. Då klev N Andreasson i handlingarna och med en mycket vacker nicklobb gjorde han 4-1. Med tio kvar fick LMI ett nytt hopp när Reklamseriens enda kvinnliga lagkapten någonsin kunde göra 2-4, stort Mia Ljung! Det blev inga fler mål och cia fortsätter att imponera på publiken med ett härligt go i laget.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS ANDREASSON, MEDIAEDGE: CIA.